Şimdi Ara

wireless güvenliği hakkında yardım istiyorum??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptoptan internete girerken yavaşlama olduğunu hissettim acaba birileri internete mi giriyor bizimkinden .. güvenilk şifresi var ama kırılabiliyomuş acaba exstra güvenlik için neler yapmalıyım?? bide masaüstü bilgisayarım daha hızlı bağlanıyo internete dizüstündemi sorun var acaba?? 5 metre mesafede modeme full göstermiyo çekim gücü 3 çizgi 5 olması gerekirjken??

• wiraless şifreni periyodik aralıklarla değiştir modem in arayüzünede şifre koy
    ve mac adresi filitrelemeyi etkinleştir
    DİPNOT kolay tahmin edilebilen bi şifre olmadığı taktrde programla filan şifre kırmak kolay değildir
    bu konuda uzmanlaşmış kişiler ancak kırabilir ve bu kişiler de HACKER ler 30 ytl lik internet in şifresine uğraşmazlar onlar daha çok banka sistemleriyle uğraşırlar
    kafanı takma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 13 Eylül 2008; 21:42:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhants61

laptoptan internete girerken yavaşlama olduğunu hissettim acaba birileri internete mi giriyor bizimkinden .. güvenilk şifresi var ama kırılabiliyomuş acaba exstra güvenlik için neler yapmalıyım?? bide masaüstü bilgisayarım daha hızlı bağlanıyo internete dizüstündemi sorun var acaba?? 5 metre mesafede modeme full göstermiyo çekim gücü 3 çizgi 5 olması gerekirjken??

Maalesef wireless böylşe bir halt işte. Geçen gün bir notebook geldi bana görebilmek için nerdeyse modeme yapıştıracaktım. Halbuki psp yi bile balkondan kullanabiliyorum.

Güvenlik için çok şey yapabilirsin ama çok da kasmana gerek yok arasıra şifre değiştirsen yeter. Bu şifre çözecek kişinin gerekli yazılım donanım ve bilgi sahibi olması gerekiyor. Ama artık kimse o işlerle uğraşmıyor. Yavaşlama wirelesinden olabilir kablo ile bağlanmayı dene. Bir müddet test et. Bu arada güvenlik derken pc güvenliğin daha önemli tabi herhangi bir trojan vs başkasının bağlanmasına gerek olmadan sömürür zaten seni.

• wpa2 yada wpa şifreleme sistemini kullan.wireless i gizli şekilde kullan yani ağ taraması yapıldıgında senin wireless gözükmesin.mac adres filitresinide kullandın mı tamamdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

wpa2 yada wpa şifreleme sistemini kullan.wireless i gizli şekilde kullan yani ağ taraması yapıldıgında senin wireless gözükmesin.mac adres filitresinide kullandın mı tamamdır

gizli nasıl kullanıyoruz ? Modemden mi ayarlanıyor ayarlanıyorsa nasıl ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeki1981

wiraless şifreni periyodik aralıklarla değiştir modem in arayüzünede şifre koy
    ve mac adresi filitrelemeyi etkinleştir
    DİPNOT kolay tahmin edilebilen bi şifre olmadığı taktrde programla filan şifre kırmak kolay değildir
    bu konuda uzmanlaşmış kişiler ancak kırabilir ve bu kişiler de HACKER ler 30 ytl lik internet in şifresine uğraşmazlar onlar daha çok banka sistemleriyle uğraşırlar
    kafanı takma

selam heryerde bunu duyuyorum dikkatimi çekti.. " bu konuda uzmanlaşmış kişiler kırabilir" şeklinde.. tabi wpa ve wpa2 den bahsediyorum.. böyle bişey olabilmesi için bilinen yöntemin dışında bir yöntem olması lazım.. siz bilerekmi konuşuyorsunuz yoksa duyumlardan hareketlemi konuşuyorsunuz? bilinen yöntemle harf,rakam ve sembol karışık uzun bir şifreyi kırmak imkansız. kırılabilse bile on yıllar alır.. bunada kırılıyor denemez.. bilinen yöntemden farklı bir yöntem var deyin o zaman anlarım.. aynı programlar , aynı yöntem kullanıldıktan sonra kullanıcı uzman olsa ne olur olmasa ne olur... sonuçta her uzman kişi wpa şifresi kırmak için program yapamaz.. yıllardır aircrack var herkes onu kullanıyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

wpa2 yada wpa şifreleme sistemini kullan.wireless i gizli şekilde kullan yani ağ taraması yapıldıgında senin wireless gözükmesin.mac adres filitresinide kullandın mı tamamdır

gizli nasıl kullanıyoruz ? Modemden mi ayarlanıyor ayarlanıyorsa nasıl ?

ewet modemden ayarlanıyor ama pcde elle eklemen gerekiyor wirelesss ayarlarini adini sifresini ben denemedim ama .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eger WEP kullanirsaniz wireless sifresinin kirilmasi istediginiz kombinasyonu girin cok kolay.
    Max. guvenlik icin WPA2 kullanmalisiniz.
    Alabileceginiz diger onlemler ise: SSID broadcast'i kapatmak (sifre kirmaya niyetli kisiye karsi hicbir ise yaramicaktir ama.. neyse), MAC filtering'i acip sadece sizin MAC ID'lerinize baglanti izni vermek (bu iyi bir onlem). Ayrica otomatik IP yerine elle IP atamasi yaparsaniz ve acilan IP araligini mevcut cihazlarinizin sayisiyla sinirlarsaniz potansiyel hacker bos IP bulamayacagi icin buyuk eziyet cekicektir (ama bunun icin de tum cihazlariniz hep online olmali ve IP isgal etmeli sanirim..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 22 Şubat 2009; 15:25:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DHArcadia

Eger WEP kullanirsaniz wireless sifresinin kirilmasi istediginiz kombinasyonu girin cok kolay.
    Max. guvenlik icin WPA2 kullanmalisiniz.
    Alabileceginiz diger onlemler ise: SSID broadcast'i kapatmak (sifre kirmaya niyetli kisiye karsi hicbir ise yaramicaktir ama.. neyse), MAC filtering'i acip sadece sizin MAC ID'lerinize baglanti izni vermek (bu iyi bir onlem). Ayrica otomatik IP yerine elle IP atamasi yaparsaniz ve acilan IP araligini mevcut cihazlarinizin sayisiyla sinirlarsaniz potansiyel hacker bos IP bulamayacagi icin buyuk eziyet cekicektir (ama bunun icin de tum cihazlariniz hep online olmali ve IP isgal etmeli sanirim..)

bu kadar önlem alınması gerektiğine göre 30-40 karekterli sembol, harf , rakam karışık bir wpa yada wpa2 şifreyi bu konuda bilgili birisi makul bir sürede kırabiliyor demek ki ! ilginç ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 22 Şubat 2009; 21:00:45 >

• Acikcasi WEP cok hizli kiriliyor ama WPA ve WPA2'de durum ne takip etmedim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.