Şimdi Ara

Wireless kablonet modemi wireless ADSL modemle birleştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eskiden ADSL kullanıyordum ve Airties 5450 modemim var. Birkaç ay önce kablonete geçtim. Oradan da kampanyadan UYDUNET C-189 diye bir kablosuz modem geldi. Eski ADSL modemi kullanarak evde daha geniş bir wireless kapsama alanı yaratmayı çalıştım. Bir sürü şey denedim olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Modemin modeli CBW-700V'ymiş.
  • İki modemden tek sinyal olarak kullanmak pek mümkün değil
  • Pek derken? Bir yolu mutlaka olması lazım. En azından interneti kablo modemden ADSL'e ethernet kablosuyla aktarmanın mümkün olduğunu biliyorum. Bunu kablosuz yapmanın da bir yolu olması lazım.
  • sorunu tam anlamadım.
    2 cihaz kullanmadaki amacın wifi yayınının gücünü arttırmakmı ?
    yoksa internetini hızlandırmak mı?
  • netmaster cbv-700v nin arayüzüne girerek wirelessini kapatıp tekrar deneyebilirsin.

Linkte nasıl kapatılacağı ile ilgili bilgi var. Kolay gelsin.

http://kabloteknik.com/uydunet-online/uydunet-netmaster-cbw-700v.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

sorunu tam anlamadım.

Gücünü artırmak. Salondan bağlanma konusunda sıkıntı yaşıyorum da

@limitlessHD kablonet modemin wireless özelliğini kapatırsam asıl istediğim şeye ulaşamam ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: lp_kicks_asses

quote:

sorunu tam anlamadım.

Gücünü artırmak. Salondan bağlanma konusunda sıkıntı yaşıyorum da

@limitlessHD kablonet modemin wireless özelliğini kapatırsam asıl istediğim şeye ulaşamam ki

yapmak istediğini anladım. öncelikle şunu bil bu tarz çıkış gücü düşük cihazlarda kablosuz köprülemeler
    malesef sağlıklı çalışmıyor. yapabileceğin en mantıklı şey elindeki modemi ap gibi ayarlayıp
    internete çıkan modemden buna kablo çekip yeni bir kablosuz ağ sinyali dağıtmak.

örneğin kablonet modem oturma odasında wifi ile yayın yapar.
    kablo takılmıs 5540'da salonda yada koridorda yayın yapar.

• Bir ara ümidimi yitirip bari öyle yapayım sonra o kablodan kurtulmanın bir yolunu bulurum dedim ama onu da başaramadım.

Yardımcı olabilir misin?
  • quote:

Bir ara ümidimi yitirip bari öyle yapayım sonra o kablodan kurtulmanın bir yolunu bulurum dedim ama onu da başaramadım.

Yardımcı olabilir misin?

yardımcı olurum tabi. sorun diil.
    ama tekrar söylüyorum elindeki bu 2 cihazı birbirine kablosuz bağlayarak bir verim alma
    şansın malesef çok düşük. ama dediğim gibi modemden öbür cihaza kablo çeksemde olur dersen (ki aslında en sağlıklı
    yöntem bu dur en azından hızın full olur her iki wifi cihazdada) çözeriz.
  • quote:

ama tekrar söylüyorum elindeki bu 2 cihazı birbirine kablosuz bağlayarak bir verim alma
    şansın malesef çok düşük. ama dediğim gibi modemden öbür cihaza kablo çeksemde olur dersen (ki aslında en sağlıklı

ben de kablo çektiktn sonraki sonraki ayarlarla ilgili yardım istemiştim ama kablosuz olarak da şansımı bir daha zorlayabilirim
  • quote:

quote:

ben de kablo çektiktn sonraki sonraki ayarlarla ilgili yardım istemiştim ama kablosuz olarak da şansımı bir daha zorlayabilirim

ok. çok kolay airties modemden dhcp serveri kapatacaksın.
    adsl modunu no mode yapıcaksın.
    ip adresinide diğer modeminden farklı bir ip atıyacaksın fakat diğer modeminle aynı grupta olucak.
    örn. internete çıkan modemin 192.168.2.1 ise airties modemini 192.168.2.2 yapabilirsin.
    kablosuz ağı açıp farklı bir ağ ismi verip şifreni girip yayına başlıyacaksın.
    dolayısı ile yukarıdaki ayarlarla airties modemin artık bir access point gibi çalışacak.
    yani cat-5 kablo ile aldığı interneti kablosuz yeniden yayınlıyacak.
    evinin içinde sana ait 2 tane wifi yayını olacak artık hangi odada hangi ağ daha iyi ise ona bağlanırsın.

• quote:

quote:

quote:

ok. çok kolay airties modemden dhcp serveri kapatacaksın.
    adsl modunu no mode yapıcaksın.
    ip adresinide diğer modeminden farklı bir ip atıyacaksın fakat diğer modeminle aynı grupta olucak.
    örn. internete çıkan modemin 192.168.2.1 ise airties modemini 192.168.2.2 yapabilirsin.
    kablosuz ağı açıp farklı bir ağ ismi verip şifreni girip yayına başlıyacaksın.
    dolayısı ile yukarıdaki ayarlarla airties modemin artık bir access point gibi çalışacak.
    yani cat-5 kablo ile aldığı interneti kablosuz yeniden yayınlıyacak.
    evinin içinde sana ait 2 tane wifi yayını olacak artık hangi odada hangi ağ daha iyi ise ona bağlanırsın.

İde hocam herşey doğru anlatmışsın güzel zati sen ip atamasın ıkapiyon o bişi değiştirmezki sade dhcp sini kapayacak Ama point gibi kulancaği modemim arayüzün üdeğiştirse iyi olur erşişim acısından kontorol açısından mantıklı evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasta32 -- 13 Kasım 2011; 7:21:00 >

• access point kullanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: panaanka

access point kullanabilirsin

konu hartlatmaca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.