Şimdi Ara

Wireless kopma ve görmeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
8.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Laptop da şöyle bir sorunum var.. İnternete bağlıyken herhangi bi anda herhangi bişey yaparken (yani sürekli tekrarlanan özellikle tek bişey de değil) wireless bağlantım kopuyor.. Tekrar bağlanmak istediğimde bilgisayarın kablosuz ağları görmediğini görüyorum. Bağlantı koptuğu anda saatin yanındaki sinyal işareti üzerine çarpı geliyor ve tekrar ağları görmüyor.. Yeniden başlatınca düzeliyor.. ilk başlarda umursamıyodum ama artık canımı sıkmaya başladı iki günde bi günde bi muhakkak oluyor..

Bilgisayardan kaynaklı olduğu açık, çünkü işyerindede evdede aynısı oluyor. Benim tahminimce bi updateden sonra bu hale geldi.. Güncelleştirmelerden onu kaldırıcaktım ama wireless kartla ilgili olanını bulamadım. Driveri kaldırdım tekrar yükledim ama yine devam etti..

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

• .tmp dosyları silmeyi denedin mi?
  • denemedim.. ama denerim.. Az önce bişey daha farkettim. Bağlantım kesildiğinde ağ bağdaştırıcıları kısmında kablosuz bağlantı disable oluyormuş.. yani benim wireless kart kendini kapatıyo.. etkinleştir dediğimde giriyo.. Güç tasarruf moduna baktım sürekli uyanık modda.. Neden durduk yere kendini disable ederki bu ?
  • bi fikri olan yok mu ?
  • wlan programı kaldırdım yeniden yükledim diyorsun....

şimdi programı birdaha komple kaldır bilgisayardan ve şimdi ek olarak o programın ''regedit'' anahtarlarını sil, regedit dosyasını işletim sisteminin kurulu olduğu yerde Wındows dosyasında bulabilirsin... yani /C - /windows - / ve orda ''R'' tuşunda bir kaç sefer basarsan gelir.
    Şimdi burdan WLAN programını bulman lazım..... genellikle HKEY_CURRENT_USER doyasında olur ve sonra software doyasından o programı bul ve ordan komple SİL

belki bu yöntem işe yaramaya bilir.. sana kesin çözüm olduğunu söyleyemen ama işe yarayabilir....

VE bilgisayarını genel bakım yapıyormusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuneXXX -- 4 Şubat 2012; 10:11:56 >
  • Aynı sorun bende de var. Durduk yere wireless kopuyor ve repair dediğimde bağlanıyor. Son zamanlarda repair dediğimde de bağlanmamaya başladı. Hatta bunun ardından restart etmek istediğimde bilgisayar kapanmayarak kapanış ekranında kaldı. Virüs olabileceği söyleniyor. Şu anda güvenli modda eset ile taratıyorum. İnternette sorunum yok. Diğer bilgisayarım sorunsuz bağlanıyor ve kopmuyor. .temp dosyasını silmedim veya regedit'ten de herhangi bir işlem yapmadım. Yani arada bir ufak gözden geçirmeler dışında bilgisayarı pek kurcalamam.
  • Bazen bilgisayar bakım programları da problem açabiliyor... cc cleaner GİBİ programları diyorum..... o programlar BAZEN önemli dosyaları silebiliyorlar ve herhangi bişey çalışmayı durduruyor
    Reklam gibi olmasın ama ben şahsen 3 senedir Advanced Systemcare kullanıyorum ve daha hiç bir önemli dosyaları silmedi...

aynı problem benim arkadaşda vardı !!
    modem kaç metre uzakda ve bağlanı türlerini (antenleri) anlatırsan eminim burdaki arkadaşlar daha fazla yardımçı olabileçektir ????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 wifi kopma sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • wifi donanımınızın güç yönetimi ayarlarından otomatik kapatmayı yada beklemeye almayı devre dışı bırakmayı deneyin. Yani güç yönetimi için bu donanım kapatılsın yada beklemeye alınsın seçeneğini kaldırın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

wifi donanımınızın güç yönetimi ayarlarından otomatik kapatmayı yada beklemeye almayı devre dışı bırakmayı deneyin. Yani güç yönetimi için bu donanım kapatılsın yada beklemeye alınsın seçeneğini kaldırın.

evet oda iyi bir seçenek

internet adaptör ayarlarına girdikten sonra orda en sağda elektrikle ilgili bir bölüm var.. oradaki işareti kaldırın
  • Teşekkürler arkadaşlar tavsiyeleriniz için. Güç tasarrufu modu açıkmış onu kapattım ama bana pek işe yarayacak gibi gelmiyor. Evde zaten sürekli adaptörle kullanıyorum. Bu nedenle enerji tasarrufuna neden ihtiyaç duysun ki? Özellikle bazı geceler hiç kopmuyor (geceleri tor rent için açık bırakıyorum).
  • geçeleri kopmadığını nerden biliyorsun ?

eyer geçeleri gerçekten kopmuyorsa, ozaman senin sorunun Kanal deyiştirmede olabilir !

Kanalların mantığı: eyer bulunduğun bölgede 3 veya 4 modem bulunuyorsa ozaman bu modem anten dalgaları birbirlerini engeller (çok sık raslanan bir sorun deyildir).... onun için bağlantı programında (bağlantı signallerini gösteren program) 7 veya 12 adet ayrı kanallar bulunur

şimdi başka bir kanal seçmeyi dene, inşallah sorunun çözülür

bol şanslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuneXXX

geçeleri kopmadığını nerden biliyorsun ?

eyer geçeleri gerçekten kopmuyorsa, ozaman senin sorunun Kanal deyiştirmede olabilir !

Kanalların mantığı: eyer bulunduğun bölgede 3 veya 4 modem bulunuyorsa ozaman bu modem anten dalgaları birbirlerini engeller (çok sık raslanan bir sorun deyildir).... onun için bağlantı programında (bağlantı signallerini gösteren program) 7 veya 12 adet ayrı kanallar bulunur

şimdi başka bir kanal seçmeyi dene, inşallah sorunun çözülür

bol şanslar

Bağlantı için program kullanmıyorum yada modemin arayüzünde bir değişiklik yapmadım açıkcası. Evde iki bilgisayar var ve diğerinde bu sorun yok. İkisi de hp laptop ve benzer seriler. Geceleri kopma sorunu da şöyle oluyor. Bilgisayarı gece açık bırakınca bir müddet sonra wireless bağlantısı gidiyor ve bağlantıları tekrar arattığımda kablosuz bağlantı bulamıyor. Ancak repair yaparsam tekrar bağlantıları bulabiliyor. Bazen de repair yapamıyor takılıyor kalıyor. Bu durumda bilgisayarı normal bir şekilde kapatmaya çalışırsam kapanmıyor. mecburen on off tuşuna basıp bekletip zorla kapatabiliyorum. Durum bu :) Sizce neden olabilir?

• benim terçihim önçelikle dediğim gibi kanal deyiştirme olur
    veya modemin antenini kontroll edin... belki gevşek veya hafif çıkmış olabilir !!

tam olarak nasıl bağlandığınızı anlatabilirmsiniz... yani modem kaçınçı katta ve laptop kaçınçı katta... arada kaç metre veya kaç oda var ? yoksa modem başka bir dairede mi ??????????
  • Laptop hol de. Bilgisayar odada. Sinyal kuvvetli. Arada en fazla 6-7 metre var ve aynı katta. Diğer laptop ta bu sorun yok sadece bir bilgisayarda yaşıyorum bu sorunu. Her iki bilgisayar da aynı şekilde bağlanıyor. Özel program veya arayüz kullanmıyorum. Zaten bu kopma sorunu yaşayan bilgisayar daha iyi konfigürasyona sahip olmasına karşın diğerine göre daha yavaş giriyor sayfalara (youtube video ve internet sayfa yüklemeleri yavaş.)
  • Hocam bir formata bakar... Olmadı al kendine 39 Tlye bir "Everest Ewu-5dbn " benzeri bir cihaz , rahat et... Sonra sömürme operasyonunu rahatça yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarchi

Hocam bir formata bakar... Olmadı al kendine 39 Tlye bir "Everest Ewu-5dbn " benzeri bir cihaz , rahat et... Sonra sömürme operasyonunu rahatça yap

Sömürme işine şimdilik diğer laptop la devam edicem, öyle görünüyor. Format zor iş. Bilgisayarda çok fazla network ayarı, iş ile alakalı program ve database erişimi vs ile alakalı bağlantı ayarları var. Belki wireless'in driver'ını kurcalarım daha sonra
  • Arkadaşlar benim sorunumda şu evdeki adsl wifi modem li ve televizyona usb wifi aparat ile aktarıyorum ammaa televizyonun(lg lv5500)sihirli kumandası ilk bir kaç dakika çalışıyor sonra görmüyor...2.4ghz çakışmasımı oluyor? modem kanallarını tek tek nasıl değiştirip deneyebilirim yardım lütfen...
  • televizyonun kumandası 2.4 gh de mi çalışıyor.?
  • televizyonun sihirli kumanda denen internette gezinmeyi kolaylaştıran kumandası...usb den desteklenen bir alıcısı var(wifi dongle)
  • kablosuz modemin kanallarını nasıl değiştiririz? yardım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.