TTnetin verdigi Pikatel marka modemden kullaniyorum ve laptoplarimda artik beni cildirtma noktasina getiren bi wireless sorunu yasiyorum.
Gözlemlerimi bir bir yaziyorum, bilen bi yardimsever warsa bi zahmet yardim etsin..
1. Yeni bir eve tasindik, eski evde hic bi sorunumuz yoktu ama burda Wireless 30 dakikada bir kopup duruyo, hatta son zamanlarda ise 10 saniyede bir kopuyo.
2. Sorun modemde deil sanirim, 6 kere modem deistirdim.
3. Her modemde denedim kablolu baglaninca bir sorun cikmyo. Yani günler boyu kablolu olarak internete baglaniyorum.
4. Evde ayni laptoptan iki tane war, birisi baglanirken digerinin baglanamadigi oluyo. Laptoplarda da sorun yok, ikisini de 50 ayri yerde wirelessde denedim, hic bi yerde kopmuyo.
5. Bu cok sacma gelebilir ama bu yeni evde görüntülü diafon war, yani disardan zil caldiginda görüntülü diafon devreye giriyo. Ve bomba kisim, wireless kopuyo. Tabi zil calmadiginda da koptugu oluyo.
Lütfen arkadaslar daha önce boyle bi sorunu duymus olan warsa nasil düzeltebilecegimi söylesin, artik evin tesisatini yeniletmeyi düsünüyoruz.
Zaman ayrip da cevap yazacak arkadaslara simdiden cok tesekkürler..
Manyetik bir alan mı var acaba ?
Apartmanda kablosuz modem kullanan var mı? Onlarda aynı sorunu yaşıyor mu ki?
Bu sorun senin telefon hattının sana gelen hat akımının azlıgından meydana geliyor..Telekoma gidip bu durumu iyice anlatınız hat ölçme aleti ile senin ew hattını ölçecekler ve gereğini yapacaklardır..
quote:
Orjinalden alıntı: burakcontay
Bu sorun senin telefon hattının sana gelen hat akımının azlıgından meydana geliyor..Telekoma gidip bu durumu iyice anlatınız hat ölçme aleti ile senin ew hattını ölçecekler ve gereğini yapacaklardır..
Süpersin dostum nasıl çözdün olayı bravo
"3. Her modemde denedim kablolu baglaninca bir sorun cikmyo. Yani günler boyu kablolu olarak internete baglaniyorum. "
Önce bi okuyalım konuyu ne alakası var şimdi hattıyla wireless ağının kopmasının.
Dostum sorununa gelecek olursak 2 sebebi var ya modeme çok uzak laptopun yani arada duvar benzeri engelden dolayı sinyal zayıf geliyor.Yada aynı kanalı kullanan bir çok wireless ağ var çevrende bundan etkileniyorsun.Başka bir kanala ayarlarsan modemini sorun düzelir gibime geliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme