Şimdi Ara

Bir Modem Tavsiye Edin Dostlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

istanbul maltepe'de ikamet etmekteyim ttnet hipernet 24mb download 2mb upload paketim var. modemim ttnetin verdiği ZyXEL wm3312-b10b. sorun şu ki interneti çoğunlukla ps4'te fifa16 online oynamak için kullanıyorum ancak aldığım ping değerleri oldukça yüksek. akşamüstlerinde oyun serverlarıyla pingim 150ms civarında, bu ping her 10-15 dakikada bir 450-500ms'ye çıkıyor, bu durumda tek önceliğim var o da pingimi düşürebildiği kadar düşürecek ve bana qqs imkanı verebilecek kaliteli bir modem. bütçe olarak 500-600tl'ye kadar çıkabiliriz. cevap atan herkese teşekkürler

• Yokmu bi haber alan yokmu bilen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf ping için modem gereksiz masraf
    Upload trafiği çokmu

• yücel52 kullanıcısına yanıt
    yok aslında tek başına evdeyim hiçbir başka cihaz bağlı değil sadece ps4 açıkken oluyor bunlar hocam
    zyxel'in yüksek ping sorunu oldugunu okudum bikaç yerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: windlea983

yok aslında tek başına evdeyim hiçbir başka cihaz bağlı değil sadece ps4 açıkken oluyor bunlar hocam
    zyxel'in yüksek ping sorunu oldugunu okudum bikaç yerde

Modem kaynaklı bu sorun yüzde yirmi diyelim
    Mesele hat değerleri ve kullanıcılar

Hat değerlerim şu şekilde hocam; kullanıcı olarak da bir tek ps4 var ben varım yani

VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 1 day: 9 hours: 33 minutes

VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 2.173 Mbps 24.640 Mbps
    Actual Net Data Rate: 2.046 Mbps 24.576 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 23.2 dB 14.7 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 8.1 dBm 13.1 dBm
    Receive Power: -10.8 dBm -3.6 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 18.9 dB 16.9 dB
    Attainable Net Data Rate: 19.518 Mbps 36.596 Mbps

• quote:

Hat değerlerim şu şekilde hocam; kullanıcı olarak da bir tek ps4 var ben varım yani

VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 1 day: 9 hours: 33 minutes

VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 2.173 Mbps 24.640 Mbps
    Actual Net Data Rate: 2.046 Mbps 24.576 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 23.2 dB 14.7 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 8.1 dBm 13.1 dBm
    Receive Power: -10.8 dBm -3.6 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 18.9 dB 16.9 dB
    Attainable Net Data Rate: 19.518 Mbps 36.596 Mbps

Hat değerleri fena değil
    Ps4 kablolumu bağlı modeme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Redmi Pil Sağlığı Öğrenme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    evet hocam kabloyla bağlı
    önereceğiniz bi modem olurmu bana uygun
  • quote:

evet hocam kabloyla bağlı
    önereceğiniz bi modem olurmu bana uygun

Kablosuz deneme şansı varsa deneyin
    Bir nebzede olsa fayda edecektir
    İlla bir cihaz almak istiyorsanız bütçenize gore
    Dsl n16
    Dsl n17
    Dsl ac52
    Dsl ac56
    Dsl ac68

• kardeş asus fanboylarının ne dediğine bi bakma bişeyden anladıkları yok varsa yoksa asus
    ac68u sunu alabiliyorsan al vatanda 650 lira
    şuan f/p olarak en iyi modem Airties Air5760 299 tl Asusla 1-2 özellik hariç aynı hertürlü işinde rahatça kullanabilirsin
    ayrıca asusdan teknik serverisi ve callcenter hizmeti 50 kat daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamble94

kardeş asus fanboylarının ne dediğine bi bakma bişeyden anladıkları yok varsa yoksa asus
    ac68u sunu alabiliyorsan al vatanda 650 lira
    şuan f/p olarak en iyi modem Airties Air5760 299 tl Asusla 1-2 özellik hariç aynı hertürlü işinde rahatça kullanabilirsin
    ayrıca asusdan teknik serverisi ve callcenter hizmeti 50 kat daha iyi

Anlat bakalım neler biliyorsun
    Engin bilgilerinden faydalanalım

• gamble94 G kullanıcısına yanıt
    açıkçası forumda ac68u konusunda birçok şikayet var, özellikle dsl donanımının ttnetle uyumsuz olduğu için sorun çıkardığından fln bahsediyorlar
    airties 5760'ın oyundaki performansı nasıl acaba biliyor musun senin kullandığın birşey mi
  • gamble94 G kullanıcısına yanıt
    birde forumdan bi arkadaş test yapmış ikisini karşılaştırmış asus un değerleri daha hızlı çıkmış onda kararsız kaldım
  • quote:

birde forumdan bi arkadaş test yapmış ikisini karşılaştırmış asus un değerleri daha hızlı çıkmış onda kararsız kaldım

şimdi hocam ben sana detaylı olarak 2.4 ghz wifi çalışma mantığını söyleyeyim

2.4 ghz bandından çakışmasız 3 adet kanal var 1. 6. 11. kanallar bu kanalların yoğunluğuna bağlı olarak internet

hızın değişebilir mesela şöyle bir örnek vereyim

bir apatman dairesinde oturuyorsun wifi açıp baktığın zaman 10 tane kolu komşu wifisi görüyorsun

bunlar 1. 6. ve 11. kanalları doldurmuş haldeler ortalama kanal başına 3 tane cihaz yayın yapıyor

bide burada gözükmeyen cihazlarda var bu bandları kullanan mesela telsiz telefon yada kablosuz klavye mause

bunları komşularındada olduğunu varsayarsak ki kesinlikle var inanılmaz yoğun bir wifi bandı ile karşı karşısıyasın

Bunlada bitmedi bide wifide trafik kuralı var onuda örneklendireyim hemen

alt komşun kendi modemine bağlandı internette geziyor modem ve pc 'si arasında paket alış verişi varken o kanalda olan 10

tane cihazda olsa 10uda o paket alış verişinin bitmesini bekliyor sonra sırada sana geliyor diğer 10u bekliyor

hani oyunlarda pingin anlık çıkıyor ya işte bu tarz sebeblerden kaynaklanıyor

bide kural tanımazlar var :) onlar kimmi MİKRODALGAFIRIN

çalıştığı zaman tüm 2.4 kanallarının hepsini kullanıyor sizin paket alışverişlerinizi felan umursamaz o :)

gelelim çözümeeee

çaresi 5 ghz bandında yayın yapan AC bir modem böyle bir modem satın aldığınız taktirde yukarda anlattığım maceralarla

işiniz kalmıyor herkez 2.4 ghzde mücadele verirken sen 22 bantı olan özel Ac modeminle [ tüm kanallar boş zaten :) ]

hattındaki interneti en faydalı şekilde kullanabileceksin modem kablolu performansı ile nerdeyse kablosuz olarak kullanmana

imkan sağlayacak

Hangi marka almalıyım ?

piyasada tavsiye edeceğim 2 modem var bu ayarda

Airties Air5760 ve Asus DslAc68u

2 modemin en güzel ortak 2 özelliği 2 üründe Ac teklonojisi kullanıyor Adsl vdsl fiber bağlantılarda kullanmana imkan sağlıyor

veeeeee en önemli özellik olarak Broadcom işlemci kullanıyor . yani 2 üründe işini görecek

Asusun airtiesda olmayan özellikleri şu şekilde usb3.0 bağlantı imkanı var modeme taktığın harddisk üzerinde veri gönderim

işlemi yapacaksan eğer Asus daha hızlı olacaktır ve Asus Aiclould özelliği sayesinde farklı bir yerden bile Asus modemine takılı

harddiske erişim sağlayabileceksin

Airtiesdaki + özelliklerde şu şekilde Kapsamlı Beamforming teklonojisi sayesinde cihazların bulunduğu bölgelere doğru anten

yönünü değiştirebiliyor . buda %10-%15 gibi kapsama alanı sağlıyor ve Airtiesın yazılımcıları bunu geliştirdi diğer cihazlardın G

yada N teklonojisinde olsa dahi beamforming çalışıyor

bide teknik hizmet desteği Vip hizmet alıyorsunuz herhangi bir sıkıntıda isterseniz ücretsiz kargoyla ürünü evinizden gönderip

evinize ücretsiz bir şekilde teslim alabiliyorsunuz 7-24 callcenterlarına soracağınız sorularda cevap verecek birilerini

bulabiliyorsunuz

bu 2 ürün piyasanın en iyisi benim gözümde fiyatlandırma konusunda Vatan fiyatlarını link olarak ekliyorum

airties 5760 şuan vatanda wepe özel kampanyası varmış bende şimdi farkettim-299 tl

Asus DslAc68u bununda fiyatı 649 tl

karar senin umarım yardımım dokunmuştur şimdiden hayırlı olsun kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin

başka bir konuya yazmıştım bunu koplaya yapıştır yapıyorum buraya ihtiyacın olan herşey burada yazıyor

• Kardeşim teşekkür ederim sende hangisi var bunların oyunda nasıl onu da söylermisin pingin ortalama kaç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windlea983 -- 2 Haziran 2016; 19:41:50 >
  • windlea983 kullanıcısına yanıt
    Bende airties air5760 var modemim arka odamda air 4920 ac repeater var 4920den kablo takili masaüstü pc me oda modemle kablosuz olarak 5ghz bandindan konuşuyor leauge of legend tr serverinda 53 ping sabit alıyorum

• Normal speed testlerde 1 ms çıkıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.