Şimdi Ara

wireless modem de 2 laptop arasında dosya paylaşim sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evde 2 adet laptop var ve her ikisinde de xp sp2 yüklü.. wieless ile internete bağlanmakta her ikisi de dosya paylaşımı yapmak istiyrum. bu yüzden çalışma gruplarını aynı ismi verdim (türkçr karakterli) güvenlik duvarından dosya paylaşımın açtım.. ancak ağ bağlantım da sadeec bulunan bilgisayardaki paylaşılan dosyaları görebiliyoruz. ayrıca eset smart security programı yüklü her ikisinde de devre dışı bırakmamam rağmen karşı bilgisayarın dosyalarını göremiyorum lütfen yardım....

• iki bilgisayarada şu şekilde ip atayın.

192.168.2.10

diğerine

192.168.2.11 gibi.

gateway 192.168.2.1

subnet mask; 255.255.255.0

Bunları yaptıktan sonra , ağlardan diğer bilgisayar ve paylaştığın dosyalar görüncek.

Ya da arama kısmına gelip bilgisayarla ara gibi bir seçenek vardı. orada *.* yaparak tüm ağdaki bilgisayarları görebilirsiniz.

Kolay gelsin.
    Not benim modem airties. Modem'in safyasına girerken kullandığınız ip gateway olacak.
  • Ip konfigirasyonuna lüzum yok
    Aynı çalışma grubundaki bilgisayarlar birbirlerini görürler
    ancak her iki bilgisayarın harddiskinde de bir klasöre sağ tıklayıp onu paylaştırmanız gerekli.

Hazır olarak paylaşılan olarak görülen klasörler aslında sadece kendi sahibine (owner) ayrıcalığı tanır.
    O yüzden boş bir klasör oluşturup paylaşım'dan ayrıcalıkları guest'e kadar seçmelisiniz.

Saygılar...
  • dediğin gibi yaptım ama göremedim çalışma grubu bilgisayarlarını göster dediğim zaman: bu ağ kaynağını kullanma iznniz olmayabilir. erişim izni olup olmadığını öğrenin dior ve dediğin gibi arama yapınca hiçbirşey bulmuyor ne yapmam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badrap -- 3 Eylül 2009; 11:41:12 >
  • iki bilgisayarında çalışma grubunu WORKGROUP olarak değiştirip bilgisayarları yeniden başlatmayı deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem tavsiyesi wifi 6
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.