Uzunca bir süredir wireless modem araştırması yapıyorum, fakat bir türlü marka-modele karar veremedim.
Evimde şuan ki durum şöyle;
Evin holünün sonun da wireless modem var ( o da şöyle; 1 tane eski modemi access point olarak kullanıyorum, yeni wireless modemi ise modem olarak, sebebi yeni modemin çekim alanı çok düşük, ve 4-5 metreden sonra sinyal birlere iniyor; o yüzden yeni modemin wireless kapatıp eski modeme yönlendirdim ethernet kablo ile ve gerekli ayarları yaparak) ve bu modemin etrafında 3 tane oda var, ve bu odalardan kopmalı ve hız düşüklüğü de olsa internete giriş yapabiliyoruz. Fakat holün başında sağ tarafta salon var; salonun içinde inanın wireless sinyalini göremiyoruz bile ( salonun girişine kadar modemleri taşımadıkça)
Size danışmak istediğim şu;
Yeni bir modem almak istiyorum, 120-130 max bütçe; ve öyle ki modem holün sonunda duracak ve tüm evden rahatlıkla internete erişebileceğim.
Önerebileceğiniz wireless modem, veya modem-access point ikilileri nelerdir? Geniş erişim alanı ve internet hızını tam verimiyle kullanmak önceliklerim, diğer modem özellikleri (network, sharing) fln işime yaramaz.
Teşekkürler.
Bunları şimdilik düşünüyorum. Hangisini önerirsiniz, kapsama alanı ve interneti verimli kullanma açısından? Yada başka önerebileceğiniz model-marka var mı?
Bu modelleri seçtim çünkü de-attachable anten olması tercihim, antenleri belki TP-Link 8dbi anten ile değiştirebilirim sinyal kapsama alanı az gelirse. Teşekkürler tekrardan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Armam Onurumdur
Bunları şimdilik düşünüyorum. Hangisini önerirsiniz, kapsama alanı ve interneti verimli kullanma açısından? Yada başka önerebileceğiniz model-marka var mı?
Bu modelleri seçtim çünkü de-attachable anten olması tercihim, antenleri belki TP-Link 8dbi anten ile değiştirebilirim sinyal kapsama alanı az gelirse. Teşekkürler tekrardan
TP-Link TD-W8960N iyi bir seçimdir. Evdeki modemim de benim 8960 ama eskisi. Yeni çıkan çok şık ve gayet iyi. Ben daha önce US-Robotics ve AirTies kullandım lanet olmasın öyle modemlere ya bu kadar iğrenç olmaz. Sonunda TP-Link aldım ve sorunsuz kullanıyorum (ttnet bağlantı kopması dışında) modemle sorunum olmadı. Kablosuzu daireden çıkıp 2 kat aşağı inip apartmanın girişinde hatta ve hatta oturma odasının (modemin bulunduğu oda) camının önüne gelince (sokakta) bile görüyor kablosuzu.