Şimdi Ara

Wireless modem tavsiye edebilirmisiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben apartmanda 2.katta oturuyorum ve 5.kattaki komşum 4mbps internet bağlantısı alacak ve beraber kullanacaz.Sorum şu arada 3-4 kat olmasına rağmen wireless modem sinyalleri kuvvetli olurmu,hangi modemi önerirsiniz ikimizde de laptop var kablo vs kullanmıcaz ilerde de bu yüzden modemin ethernet veya usb portlu olmasına gerek yok.En hesaplı nası bu işi kapatabilirim.Tek antenli robotics marka modemler var ucuz geldi bana bunlar işimi görürmü???

• Wireless G modemler ile bu iş olmaz size tavsiyem Wireles N(802.11N) modem/router alıp herbirinize Wireless N PCMCI card ile kullanarak çok uzun mesafelerden wireless performansını alabilirsiniz. Wireless N standardı diğerine göre 4 kat daha fazla kapsama alanı ile 12 kata kadar daha hızlı
    Örnek modemler;

USRobotics USR819113 KABLOSUZ NDX ADSL2+ GATEWAY
    LINKSYS WAG325N PRE-N 300 Mbps ADSL2+ GATEWAY KABLOSUZ MODEM

Birincisini tercih ederim. Piyasada başka modellerde var örneğin kaliteli Belkin modemeler filanda düşünülebilir.

Bazı yeni laptoplarda intelin 4965AGN wireless N destekli kartları var bu durumda extradan PCMCI kart almayada gerek kalmıyor.
  • N'in hem modemleri hemde alicilari biraz pahali bence. performanslarini tartismam

3 kat asa wireless in gitmesi biraz zor. arada cok fazla fiziksel engel var. N kullansan bile 3 kat asagida evin her yerinden cekmiyebilir. buyuk ihtimal cekmez tamamen evin yapisi ve cihazin kalitesi ile alakali bi durum.

en uygun yol ayni markanin birbiri ile uyumlu bi 4 ethernet cikisli wireless modem ve bi access point. router olmiyan access point cok pahali olmuyor.

simdi wireless 3 kat asa inip tum evi kapsamiyabilir ama wireless modem ve access point binanin ayni yone bakan pencerelerinnin onune yerlestirilirse uygun konumda birbirlerini wireless olarak gorebilirler. 3kat 10mt eder cok uzak degil acik alanda sorun cikmaz. bundan sonra yapcan is WDS ile access point i modeme wireless baglamak. access point modemden aldigi inteneti tekrar eder sende butun ev icinde konforla kullanabilirsin. wireless i baska yerlere de genisletmek gerekirse birden fazla access pointi wds ile bagliyabilirsin. ama wds farkli marka ve chipsetli cihazlar arasinda calismiyabilir. onun icin wds ozelligi olan ayni marka modem ve access point lazim. arastirip alman gerek.

modemle access point arasinda hic wds yapmadim. cogu modemdede wds gormedim. eger arastirip uygun model bulamazsan. wireless olmiyan 4 port cikisli modem ve 2 adet dlink dwl 2100ap access point al. bi 2100 u kablo ile modeme bagla otekinide asada wds ile 2100 bagla. iki cihazda hem internet dagitir hemde kendi aralarinda link kurar.

wds ayarlari biraz alengirli olabilir. yapmaya karar verirsen bana pm at sana teknik yardimda bulunurum.

simdi niye 4 port da israr ettigime gelince eger isi kablosuz halledemezsen herhangi bi nedenden. eski usul, modemden bi network kablosunu pencereden asa sarkitip eve alirsin ve ucuna bi access point baglarsin

not: wds farkli markalarda farkli isimlerle gecebilir. temelde hapsi aynidir. mesela airties da mesh olarak gecer. ama airties tavsiye etmem wirelesslarinda cok sorun yasadim. us robotics dlink linksys gibi networkde uzmanlasmis markalari arastir

son bi bilgi wds kullanirsan wireless network hizi yariya duser. ama internetde problem yaratmaz internet networke nazaran cok yavas oldugu icin. ag dan dosya alisverisi yapcaksaniz cok yavas olur. agda hiz ariyorsan kablolu cozumlere bakmani oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 19 Aralık 2007; 15:48:14 >

• banyo havalandırma boşluğundan kabloyu sarkıtın senin bulunduğun katta birtane dandik wireless modemi bridging modunda çalıştırsan bile işinizi görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.