Şimdi Ara

Wireless modemden 3 kat aşağı çekmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 7. katta oturan komşumuz sınırsız internet bağlatmış wireless modem ile. Babam konuşmuş anlaşmış oradan doğru bizim eve 4. kata çekmemiz lazım. Evde hem laptoptan hemde masaüstü pc den gireceğiz. Laptop Asus n53sn-sz182v masaüstü ise 6-7 sene önce almıştık işte. Masaüstüne nasıl bir ağ kartı almalıyım bunu bilmiyorum. 3 kat aşağıya verimli çeker mi? Bağlantı kesilir mi? Oyun, flim indirirken sıkıntı olur eğer bağlantı kesilirse. En verimli şekilde kullanmak için havalandırmadan kablo çekmek olduğunu düşünüyorum. Komşunun wirelessten kablo çeksek bizim evede wireless modem koysak, masaüstünede wireles kart alsam nasıl olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th3devil -- 21 Ocak 2013; 17:29:28 >

• en güzel yöntem komşunun modeminden evine cat-5 kablo çek.
    kendi evinde uygun fiyatlı bir wifi router yada ap ile dağıt.
    örn. tp-link 740n uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

en güzel yöntem komşunun modeminden evine cat-5 kablo çek.
    örn. tp-link 740n uygun.

Hocam bence kablo ile cekmek ıyı degıl
    sonucta yasal degıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP EMRE

quote:

örn. tp-link 740n uygun.

sonucta yasal degıl

hocam yasal değil derken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkaya040

quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP EMRE

quote:

örn. tp-link 740n uygun.

sonucta yasal degıl

hocam yasal değil derken ?

Ağ bağlantını başka bir daire oturan biriyle paylaşman yasal değil. Aynı su ve elektrik saatlerinden başka bir daireye bu hizmetleri ücretli/ücretsiz vermen gibi. Sonuçta herşeyden vergi alınıyor ve bu şekilde paylaşımda ikinci şahsın ödemesi gereken vergiden kaçmış olunuyor. Kısacası kablo ile bağlanmak ile kablosuz dağıtım yapmak arasında bir fark yok aslında. Birisi daha zahmetsiz o kadar...

• yok böyle birşey.
    her cat-5 kablodan internet paylaşılacak diye bir şartmı var.
    istediğim yere istediğim şekilde cat-5 çekip ağ bağlantısı kurarım
    yasal hiçbir engel yok.
    sadece yol geçemezsiniz karayolları müsade etmez. yada belediye alanındaysanız belediye müsade etmez.
    yol geçmedikten sonra en fazla belediye görüntü kirliliğinden ceza yazar ki bunuda ne gördüm ne duydum.
  • Dediğiniz yöntem olur 7. Kattaki daireden kendi evinizin içine bir kablo atın ve bir tanede ucuz yollu Access Point alın ona bağlayın ve bütün ağı eve dağıtın. Bu arada masa üstü içn wireless kart almanızıda tavsiye ederim almanız ve kurulumunu yapmanız gereken cihaz access point tir ayrıca . Bu durumda sadece access point devre dışı olduğunda veya 7. Kattaki komşunuz modemi kapatırsa kesinti yaşıyabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yok böyle birşey.
    her cat-5 kablodan internet paylaşılacak diye bir şartmı var.
    istediğim yere istediğim şekilde cat-5 çekip ağ bağlantısı kurarım
    yasal hiçbir engel yok.
    sadece yol geçemezsiniz karayolları müsade etmez. yada belediye alanındaysanız belediye müsade etmez.
    yol geçmedikten sonra en fazla belediye görüntü kirliliğinden ceza yazar ki bunuda ne gördüm ne duydum.

Bahsettiğimiz muhabbet ağ kurup paylaşmak değil, abone olunan internetin paylaşılması. Bunu herkesin anladığını sanmıştım demek başka şeyler de anlaşılıyor. Buna da itirazı olan varsa imzalanan sözleşmeleri ve alınan servislerdeki paylaşım/devir şartlarını okuyabilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valorite -- 23 Ocak 2013; 11:03:23 >
  • peki ne bileceksin ağmı paylaşıyorum yoksa internet mi paylaşıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.