Bildirim
WIRELESS MODEME WEP'DEN ŞİFRE KOYMA
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Öncelikle yeni modemin hayırlı olsun dostum, bakıyorum bizlere güvenip Airties almışsın, umarım uzun süre sorunsuz kullanırsın. Ayrıca bir önceki yardım topiğini, uzun süredir giremediğim için yeni gördüm ama sorununu halletmene de sevindim.
Gelelim Şifre İşine:
1- >BURADA< ki AİRTİES linkine tıklayıp sayfayı aç, şifre sorarsa direk GİRİŞ tuşuna basıp girebilirsin,şifre yazmana gerek yok.
2- Soldaki menulerden KABLOSUZ menüsünü seç ve altında açılan menüdeki GÜVENLİK>WEP e tıkla.
3- Orda şifre kriterlerini ayarlıyorsun. 64 bit veya daha güvenli olan 128 bit, HEX karakter girebilme(0-9 a kadar rakam ve A,B,C,D,E,F harfleri sadece), ASCII karakter girebilme(tüm karakterler, rakamlar, büyük ve küçük harf duyarlılığı) gibi ayarlar var. Ben 128 BİT ve ASCII de 13 karakter(sanırım 13 karakter yazman gerekiyo, ama tam bilmiyorum bi sorun olmuştu bendede) bi şifre kullanıyorum.
4- Ayrıca sadece 1. şifreyi girmen yeterli , ve üstte hangi şifre geçerli olsun diye bi bölüm var, ordada 1. şifre işaretli olmalı.
5- Ayarları kaydet deyip çıkacaksın ,modemin bağlantısı gidip gelecek.
6- Laptopundan bağlanırken AĞ PAROLASI sorunca , az önce yazdığın şifreyi büyük ve küçük harf duyarlıı olarak(yani aynı biçimde) girip, BAĞLAN tuşuna basınca İNTERNETTESİN
HADİ KOLAY GELSİN...
-
ya senin modeminin ara yüzüyle benimki farklı sanırım bende HEX AsCII seçenekleri yok . Kablosuz > Güvenlik > Wep e girdim karşıma bu çıktı . Şifre bölümüne şifremi yazıyorum ama hata mesajı veriyor .
http://img47.imageshack.us/my.php?image=pffiw7.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Contes -- 2 Kasım 2006; 22:18:44 > -
quote:
Orjinalden alıntı: byted1
Öncelikle yeni modemin hayırlı olsun dostum, bakıyorum bizlere güvenip Airties almışsın, umarım uzun süre sorunsuz kullanırsın.
hehe teşekkür ederim sonunda ben de doğru yolu buldum -
Üstteki uyarıya göre 64Bit seçtiysen 10 karakterli bir şifre girdin mi? ve sadece 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F KULLANABİLİYORSUN, TABİ BU hex ŞİFRELEME İÇİN. EĞER MENÜDEN ASCII ŞİFRELEMEYİ BULURSAN TÜM KARAKTERLERİ KULLANABİLİRSİN, AMA BENİMKİYLE ARAYÜZ FARKLI, SENİNKİNİ BİLEMİCEM... -
Sonunda Allah senden razı olsun Böylece hiç bir sorunum KAL-MA-DI Sayenizde -
quote:
Orjinalden alıntı: sothemre
Sonunda Allah senden razı olsun Böylece hiç bir sorunum KAL-MA-DI Sayenizde
Allah sendende razı olsun kardeş, sadece şu sözün yeter, güle güle kullan modemini, herhangi bi sorun olursa benim profilden msn adresimide alıp ulaşabilirsin bana, halletmeye çalışırız
EDİT: harf hatası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byted1 -- 2 Kasım 2006; 22:51:50 >
-
1 NUMARASIN -
Arkadaşlar güzel açıklamıssınız bendede aynı soru vardı once konulara bakiim belki soran vardır dedim, benim modem philips SNA 6500 , bu wep şifresi falan koyduğumda ben kablosuz ağıma bağlanırken şifre soracak ve şifreyı gırmeyen bağlanamayacak değilmi, kullanma kılavuzuna bakıyorumda bunun yerıne guvenlı verı aktarımı yazıyor , ben denedım bır turlu olmadı bır acıklarsanız sevınırım yaa...
Hanı bırde orda WPA ve 802 diye bırseyler var ne farkı var bunların?
sımdıden tesekkurler -
peki diğer modemlerede benze işlemler yapılabiliniyor mu? -
WPA şifreleme kullanmanızı öneririm daha yüksek güvenlik sağlar ek olarak mac filtreleme de yapabilirsiniz çünkü wep şifre kırmak artık çocuk oyuncağı oldu
şuan yeni modellerin bazılarında WPA2 şifreleme eklenmiş durumda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 4 Kasım 2006; 0:23:34 > -
wpa nedir.. -
wpa, wep den daha güvenli bir şifreleme sunan bir kablosuz şifreleme protokolü diyip son derece yüzeysel bir şekilde açıklayabiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: maximed
wpa nedir..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X