Şimdi Ara

Universal repeater modda wep-wpa/2 şifre destekli AP tavsiyeniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
5.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da yazdığım gibi universal repeater modda wep-wpa-wpa2 şifre desteği olan bir access point cihaza ihityacım var. Piyasada son kullanıcıya yönelik olan modelleri araştırdım ama hangisi universal repeater modunda wpa şifre desteği veriyor bilemiyorum. Çünkü çoğusu sadece wep desteği veriyormuş.

ZYXEL WAP3205
    D-LINK DWL-2100AP
    TP-LINK WA701ND
    TP-LINK WA801ND
    TP-LINK WA901ND
    EDIMAX EW-7206APG
    AIRTIES AIR 4310
    AIRTIES AIR 4420

• AIR 4310
    AIR 4340
    AIR 4450
    AIR 4420
    AIR 4420 3G

Bunlarin hepsi wpa/wpa2 destegi var. Bazilari router bazıları sadece erisim noktasi ozelliklerini alacak kisiler web sayfasindan kontrol edebilir.

İyi aksamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccnablade
    AIR 4310
    AIR 4340
    AIR 4450
    AIR 4420
    AIR 4420 3G

Bunlarin hepsi wpa/wpa2 destegi var. Bazilari router bazıları sadece erisim noktasi ozelliklerini alacak kisiler web sayfasindan kontrol edebilir.

İyi aksamlar

Sorumu anlayarak yanıtlamışsındır umarım. Kablosuz sinyali alıp aynı anda kablosuz olarak tekrarlayacak yani universal repeater modu bulunan ap lerde wpa şifre desteği arıyorum. Yoksa normal modda wpa şifre desteği olmayan cihaz kalmadı zaten piyasada ...
  • @koppa,

Ben WAP3205 kullanıyorum. Çekim kalitesi çok güzel. Tek şikayetim mutfağa gittiğim zaman buzdolabının araya girmesinden dolayı 3 çizgiye düşüyor. Ağ hızım 58,5 Mbps oluyor. Ama karşı apartmandan bağlanan oluyor (50 metre). 2 Çizgi ve 26-96 Mbps değişiyor.

Deneme amaçlı evin bir ucuna koydum. Laptopuda evin diğer ucuna götürdüm. 180 M2 evde arada 5-6 duvar vardı. 3 Çizgi ile çekti.

WPA şifre desteği olmayan cihaz kalmadı demişsin ama TPLINK'lere dikkat et bazı modellerde sadece WEP olduğu biliyorum. WPA olsa bile -PSK şifreleme türünün bile olmadığı oluyor.

Benim ZyXEL WAP3205'ten memmunum. Ama ayarlarını yapabiliceğine inanıyorsan WAP3205'i sorunsuz alabilirsin. Çünkü bazı arkadaşlar kullanamayınca cihaza laf atıyorlar.

Ben Hepsiburada.com'dan almıştım.

Access Pointe girerken yaşadığım tek sıkıntı, Router'a bağlanamadan önce statik ip atamak gerekiyor. Direk routerla bağlantı kurarsan sorun yok. Ama routerin ipsi 192.168.2.xxx ise WAP3205'in web arayüzünü görüntüleyemezsin. Çünkü WAP3205'in ipsi 192.168.1.2 olduğu için statik ip atayıp girmen lazım. (ip alt ağ geçidi hatasından giremezsin.) Ben AP'in adresini modeme uyarlardım. 192.168.2.2 olarak kullanıyorum.
    ZyXEL'in modemine yada 192.168.1.xxx adresli bir modeme bağlayacaksan zaten sorun olmaz.

Şahsen 63 Haneli WPA2-PSK anahtar kullanıyorum. Cihazımdam memmunum. Önerebilirim.

Ben Airties Önermiyorum. Airties'in kalitesine bişey diyemem. Ama antenleri çok zayıf ve değiştirilemiyor. Ben tercihimi ZyXEL'den yana kullandım.

Aslında biraz geç bir cevap oldu ama konuyu yeni gördüm. Diğer arkadaşların bilgilenmesi için uzun uzun yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacTavish -- 17 Nisan 2011; 20:13:42 >

• İlgin için teşekkürler.

Airlive 5460 ap 'lerin de uni. repeater modda wpa 'yı desteklediğini öğrendim ama cihaz alıp denemediğim için henüz buraya yazmamıştım. ZyXEL WAP3205 ap 'nin de desteklediğini sayende öğrenmiş olduk.

TP-Link marka ap 'lerin çoğunda uni. rep. modda wpa desteklemediğini biliyordum. Kullananların marka tecrübelerini aktarmaları başkaları için de faydalı olur.
  • TP-LINK'i bilmiyorum, arkadaşımda vardı o da WPA desteklemiyordu. Diğer yanda cihazın kullanımı basit ve performansı güzeldi. Ama Zyxel'i 5 yıldan fazladır kullandığım için, antenleri değişebilir ve orjinal anteni 5dbi olmasından dolayı bunu tercih ettim. Ayarlarını kurdum çalışıyor.

AP'ye, IP kamera, notebook, Ip kamera kayıt edici cihazlar bağlı. Çoklu SSID yaptım. Her biri WPA2-PSK. Performansta bir sorun yok. 24 saat çalışıyor. Şikayetçi değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacTavish -- 25 Nisan 2011; 19:07:30 >
  • "Universal repeater mod" ne anlama geliyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok emin olmamakla birlikte, aynı marka olmayan ap 'lerin de birbirlerine bağlanabilme ve aldıkları kablosuz yayını tekrar kablosuz olarak yayabilme, başka bir değişle tekrarlayabilme özelliği.
    Sadece "repeater" özelliğinde, her iki ap 'nin de aynı marka olma durumu söz konusu oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koppa

Başlıkta da yazdığım gibi universal repeater modda wep-wpa-wpa2 şifre desteği olan bir access point cihaza ihityacım var. Piyasada son kullanıcıya yönelik olan modelleri araştırdım ama hangisi universal repeater modunda wpa şifre desteği veriyor bilemiyorum. Çünkü çoğusu sadece wep desteği veriyormuş.

ZYXEL WAP3205
    D-LINK DWL-2100AP
    TP-LINK WA701ND
    TP-LINK WA801ND
    TP-LINK WA901ND
    EDIMAX EW-7206APG
    AIRTIES AIR 4310
    AIRTIES AIR 4420

Merhaba; siz AP'yi hangi modemde kullanacaksınız? Ayrıca modeminiz repeater modda wpa'yı destekliyor mu?

bana repeater modda wpa'yı destekleyen modem lazımda, o yüzden sordum!
  • Aradan geçen 2 seneden sonra, teknolojinin de her gün gelişmesini göz önüne alırsak ; konu ile alakalı güncel tavsiyeleri alabilir miyiz?

@koppa deneyimlerini paylaşırmısın eminim 2 senede baya bi tecrüben olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpercabuk -- 18 Mayıs 2013; 12:26:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpercabuk

Aradan geçen 2 seneden sonra, teknolojinin de her gün gelişmesini göz önüne alırsak ; konu ile alakalı güncel tavsiyeleri alabilir miyiz?

Konu derinleştikçe karışmaya başlıyor. Bilgisayarın ip ayarları vs ... Şu anda eski ihtiyaçlara ihtiyacım kalmadığı için konunun peşini bıraktım.

Şöyle söyleyebilirim bıraktığımda stabil bir düzen kuramamıştım. Ana ac nin şifresi farklı , repeat eden ac nin şifresi farklı bişeyler olmuştu. Bağlanan bilgisayarlarda ip çakışmaları oluyordu. Velhasıl çok kullanışlı bir düzenek kuramamıştım. Şu anda ihtiyacım da kalmadı zaten.
  • quote:

quote:

Aradan geçen 2 seneden sonra, teknolojinin de her gün gelişmesini göz önüne alırsak ; konu ile alakalı güncel tavsiyeleri alabilir miyiz?

Konu derinleştikçe karışmaya başlıyor. Bilgisayarın ip ayarları vs ... Şu anda eski ihtiyaçlara ihtiyacım kalmadığı için konunun peşini bıraktım.

Şöyle söyleyebilirim bıraktığımda stabil bir düzen kuramamıştım. Ana ac nin şifresi farklı , repeat eden ac nin şifresi farklı bişeyler olmuştu. Bağlanan bilgisayarlarda ip çakışmaları oluyordu. Velhasıl çok kullanışlı bir düzenek kuramamıştım. Şu anda ihtiyacım da kalmadı zaten.

İhtiyacım kalmadı derken ; problemi başka bir yöntem ile mi çözdün,yoksa problemi def ederek çözülesice bir problem bırakmadın mı ? :)

• quote:

quote:

quote:

İhtiyacım kalmadı derken ; problemi başka bir yöntem ile mi çözdün,yoksa problemi def ederek çözülesice bir problem bırakmadın mı ? :)

Oturduğum evden taşınınca gereği de kalmamış oldu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Oturduğum evden taşınınca gereği de kalmamış oldu.

Pm pls :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.