Şimdi Ara

wireless mouse ve farelerde pil sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
10.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçenlerde mavi bilgisyardan mouse ve fare alıcaktım ama vazgeçtim son anda!!!
    alıcaklara tavsiye etmem!satıcılar pek soylemiyor ama bu wireless fare ve klavyeler pilliymiş arkadaşlar!!!
    hem de bildiğimiz şarj edilebilir kalem piller!ayrııca ucuz olanların pili de çabuk bitiyormuş
    satıcı bana oyun oynarsan çabuk biter pili dedi:
    yani işin özü pil şarj etme ile uğraşıcaksınız arkdaşlar ben de bunu pek mantıklı bulmadım...
    sizin düşüncleriniz neler?

• Bu klavyeler 4 ay da falan bir çift kalem pil yer... Sen şarzedilebilir bir çift pil al, bu seni 6 ay falan götürür... Fare olayına gelince de şarzedilebilir mouse'lar var, klavye ve mouse'un sinyal alıcısının üzerine oturtuyorsun ve oradan şarz oluyor... Logitech LX-700 'ü bir incele.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PoTemKiN_02

Bu klavyeler 4 ay da falan bir çift kalem pil yer... Sen şarzedilebilir bir çift pil al, bu seni 6 ay falan götürür... Fare olayına gelince de şarzedilebilir mouse'lar var, klavye ve mouse'un sinyal alıcısının üzerine oturtuyorsun ve oradan şarz oluyor... Logitech LX-700 'ü bir incele.

Kalitesiz markalarda pil elbette çaBuk biter.Buna ek olarak yine kalitesiz markalarda zamanla farede sapıtmalar başgösterebilir.Hele oyuncuysan,kesinlikle kablolu kullan derim...
  • hocam microsoftun klavyeve mouselarında normal kalem pil kullanıyorum varta marka çok ama çok uzun süre gidiyor hatırlamıyorum bile ne zaman pil aldığımı.
  • teşekkur ederim arkdaşlar.ben oyun oynamam pek.o zman microsoftun 60 milyonluk wireless klavye ve mouse setini alayım mı dersiniz?
    ya da usb çoğaltıcı alıp kablolu bi kalvye mi alsam?
    görüşlerinizi bekliyorum...
    teşekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: faba82

teşekkur ederim arkdaşlar.ben oyun oynamam pek.o zman microsoftun 60 milyonluk wireless klavye ve mouse setini alayım mı dersiniz?
    teşekkurler

Arkadaşım ben Logitech Lx-500 kullanıyordum (klavye ve mouse pilli) ve GP-2700 .... Ve mouse bana en fazla 50 gün gitmiştir... Gp-2700 lük piller çok kalitelidir... Yani buna göre sen düşün artık... Ama klavyede Logitech tercih etmeni tavsiye ederim... Lx-500'lerin fiyatı şu an çok cazip... Ve dehşet güzel ve kllanışlı bir kit.
  • quote:

Orjinalden alıntı: faba82

teşekkur ederim arkdaşlar.ben oyun oynamam pek.o zman microsoftun 60 milyonluk wireless klavye ve mouse setini alayım mı dersiniz?
    teşekkurler

Senin için vazgeçilmez bir unsur değilse kablolu al..Her zaman daha iyidir kablolu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavye ve mouse takılmaları
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şarjlı pil yerine duracell-varta-energizer gibi piller kulanın.çünkü şarjlı piller kendi kendine boşalırlar.daha sık pil değiştirmeniz demek bu da.bende logitec media play var.içinde duracell pillerle şuan 3 ay dolmak üzere sanırım.hala da piller dolu.oyun oynuyorum hatta genelde.yani mouse sürekli hareket halinde.
  • ok, teşekkürler o zman alırsam logitech alırım.görüşleriniz için teşekkürler.
  • benim mouse da wireless ama kendinin şarj aleti var, kullanmadığın vakitler şarj aletine oturtursan şarj ediliyor ve dolayısıyla pil derdin olmuyor.. yeni alacak olanlara alternatif bir fikir olarak sunabilirim..
  • bende mx5000 set var milleti kandirmayin 6 ay falan gitmiyo en fazla oyun oynanan pc de en fazla 1 ay bilemedin 6 hafta falan gidio mouse ise benimki sarj li oldugu icin en fazla 4 gun gidio oda maximum 6 aymisss peh peh peh
  • cable forewer
  • quote:

Orijinalden alıntı: klebinho

bende mx5000 set var milleti kandirmayin 6 ay falan gitmiyo en fazla oyun oynanan pc de en fazla 1 ay bilemedin 6 hafta falan gidio mouse ise benimki sarj li oldugu icin en fazla 4 gun gidio oda maximum 6 aymisss peh peh peh

arkadaş senin ürünün markasında sorun war. her üreticinin ürünleri bir değil onu bilmelisiniz. ben mikrosoftun kablosuz, altı sürekli ışık veren lazerli tek pille çalışan mouse unu uzun bir süre kullandım. ister inanının ister inanmayın o altındaki kocaman ışık veren LEDli mouse, duracell alkaline pil ile 1 seneden fazla çalıştı. hatta 1 seneyi geçmiş de olabilir ben bile hayret ettim ki sürekli bilgisayarda işi olan biriyim. Ardından Lojitech marka bir mouse elime geçti onu test edeyim dedim belki daha uzun gidiyordur diye düşündüm. ama maalesef hayal kırıklığına uğradım. sıfır taktığım aynı tip duracell alkalin pil ile yarı yıl zor çalıştı hatta yarı yıl bile gitmedi.

Sebebine gelince,

ben kendim elektronikçiyim. lojitech marka kablosuz mouse'da 1.5 voltluk kaliteli alkalin pil ile maus çalışıyorken(sağa sola hareket ettiğinde) pilden tam 43 mA akım çekiyor. Bu gerçekten çok büyük bir kayıptır ve pil düşmanı bir mouse dur. Aynı şekilde butonlarına tıkladığımda pilden tam 15-16 mA akım harcıyor. stand-by yani mouse boştayken hiç kullanılmıyorken ise, pilden 1.5 mA yani 1500 MikroAmper akım çekiyor.

Aynı testi microsoft marka mouse ile yaptım ve gördüm ki lojitech marka kablosuz mouse'da, ürün hareket halindeyken pilden 43 mA akım çekmekteyken, microsoft'da ise akım sarfiyatı %50 den daha az yani tam 21 mA. aynı şekilde mouse un butonlarına tıkladığım andaki akım sarfiyatı lojiteckte 15-16 mA iken mikrosoft'ta 8 mA civarlarındadır. ve en önemli olanı ise, bu mouse stand-by yani çalışmadığı zamanlarda(boştayken) pilden tam 0.65 mA yani 650 MikroAmper akım çekiyor ! lojitech e gör tam 3 kat daha az !

Mouse alacaklara benim tavsiyem mikrosoft marka mouse lar gerçekten süper bir elektronik dizayna sahip. Gerçekten bu mouse un elektronik yapısını tasarlayan mühendisler iyi iş çıkarmışlar.

Ayrıca bu tür pil ile çalışan kablosuz ürünlerde kesinlikle çinko tip sıradan bakkal pilleri kullanmayın paranıza yazık olur. Çünkü bu pillerden alacağınız verim alkalin tip pillere göre 10 kat daha düşük desem yeridir. Duracell bu iş için en iyi markalardan biri gerçekten. reklamlarında da bunu sürekli söylüyorlar zaten. ha benim param çok ben ucuz sıradan alkalin olmayan pillerden alacağım, sürekli değiştiririm, ucuz mal alacak kadar zenginim derseniz sorun yok. sıradan çinko-karbon pille mikrosoft marka mouse u belki 1 ay belki 1 hafta kullanırsınız hatta o kadar bile gitmeyebilir ama alkalinde durum çok farklı.

Ve en önemlisi sakın şarjlı pil kullanmayın. Bu piller genelde Ni-Cd veya Ni-Mh dur ve tam doluyken voltajları 1.2 volt civarlarındadır. kapasitelerinin fazla olması bir avantaj gibi gözükse de aslında durum farklıdır. Bu tip şarjlı pillerin tam doluyken ki voltajları 1.2 Volt seviyelerindedir. Kablosuz mouse lardaki elektronik yapı, genellikle pilin voltajı 1,1 Volt seviylerine düştüğünde otomatik olarak çalışmayı durduracak şekilde tasarlanmıştır. Yani demek istediğim siz tam dolu şarj edilebilir bir pil taktıktan sonra kullandıkça pilin doluyken olan kapasitesi doğal olarak azalacağı için bu pil çok kısa zaman içinde 1.1 Volt un altlarına düşecektir ve mouse'unuzun elektronik yapısı pil bitmiş uyarısı verecektir. aslında pil tam olarak bitmemiştir o mouse lar 1.5 voltluk alkalin pillere uygun yapıldığı için, alkalin pillerin tam doluyken 1.5 volt olan voltajı, pil bittiğinde 1.1 volt seviyelerine düşmektedir. şarjlı piller doluyken zaten 1.2 volt civarındadır :) ki biz mousedaki pil, 1.1 volt'a indiğinde pili bitik varsayıyor ve kendini otomatik kapatıyor diyoruz :) Bundan dolayı bu tür cihazlarda alkalin pil haricinde diğer tip piller tercih etmemenizi öneririm verim alamazsınız !

Umarım yazdıklarım açıklayıcı olmuştur.

Saygılarımla,
    Burhan GÜLLÜ

email: burhangullu@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burhan_1985 -- 28 Ekim 2010; 13:21:02 >

• evet kardeşim haklısın

• Arkadaşlar konuyu hortlatacam ama benimde başım belada.DURACELL marka pil aldım 30 günü zor cıkardı.Millet üzerinden gelen pille 6 ay falan kullandıgını duydum.Sorun mause dedik herhalde gittik uyku modu mause aldık yok yine aynı.Aynı mausedan bir arakadaşdada var daha o pil değiştirmeden iki tane pil yedim(hemde biri duracell).Mause konusunda çok sıkıntılıyım.Şuan kullandıgım mause bu.Yani en dandik mause bile 3 ay gider yahu bende mi bişi var anlamadım ama muska falanmı yaptırsam elektronik şansızlıgını gidermek için.Şimdi gittim panasonic pil aldım haftaya yine pil alacagım.Kablolunun gözünü seveyim.Aydı en az 5 tl pile harcıyorum
    http://www.antpa.com.tr/productDetail.aspx?lngProductID=429

• adam gibi bir mouse al. microsft yada logitec gibi. uyduruk mouseların pil ömrü çok kısa.
  • öylede adamda aynısını kullanıyor o pil değiştirmedne ben 3. pildeyim.Yok arkadaş dahada kablosuz mauseye bulaşmam.Leptop da iyi olmuyor kablo olayı ama yok daha tovbelıyım bu nedir ya
  • dediğim gibi dandik markalarda kalite diye bişey yok. onunki sağlam seninki arızalı olabilir. 35 liranı riske atıp ondan al bi dene derim. pişman kalmayacaksın.

bunlar ideal mesela

http://www.hepsiburada.com/Liste/logitech-m235-nano-optik-kablosuz-mouse/ProductDetails.aspx?productId=bd130546&categoryId=52

http://www.hepsiburada.com/Liste/logitech-m195-kablosuz-nano-mouse-910-001998-/ProductDetails.aspx?productId=bd04735&categoryId=52

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 23 Temmuz 2011; 21:26:07 >

• Linkler için teşekkür ederim ama artık yeminliyim.Gider 5 tl kablolu alırım yınede kablosuz mause bulaşmam.6 ayda 2 mause yedim biri goldmaster diğeride saywin.everestin 10 TL aldıgım mause bile 1 yıla yakın gitmişti arkadaşın elinde bozuldu sonra.Hem daha ucuz hem daha kaliteli kablolular.varsın 1 metre kablosu olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: kacaksevgilim

Linkler için teşekkür ederim ama artık yeminliyim.Gider 5 tl kablolu alırım yınede kablosuz mause bulaşmam.6 ayda 2 mause yedim biri goldmaster diğeride saywin.everestin 10 TL aldıgım mause bile 1 yıla yakın gitmişti arkadaşın elinde bozuldu sonra.Hem daha ucuz hem daha kaliteli kablolular.varsın 1 metre kablosu olsun

hep arkadasınla kendini kıyaslamıssın ama arkadasın ile senın bilgisayar-mouse kullanım sürelerin arasında cok fazla fark var, sen ondan cok daha fazla kullanıyorsun demektir. ayrıca yukarda arkadasın da söylediği gibi tercih ettigin fare markası cok da iyi bir secim olmamıs. ucuz etin yahnisi yavan olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.