Şimdi Ara

wireless problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • zyxel 660hw wireless özellikli bir adsl ve buözelliği dstekleyen intelpro wireless entegreli bir latopa sahibim fakat ""bağlantı sınırlı veya bağlantı yok"" diye bir hata mesajı çıkıyor

yardım edebilecek biri varsa sevinirim

• bağlantı hızın 1 mbps a düşüyor. modemden ip alırken kesiklik yapıyor. laptop çekmiyor.

bendede aynı sorun mevcut büromda. zyxel taktığıma bin pişmanım.elden de çıkaramıyorum. alıcısı yok izmit piyasasında.

biraz modeme yaklaşmanı tavsiye ederim.

laptopta görülen bağlantı hızını minimum 11 mbps larda tutmaya çalış. aksi taktirde zyxel laptop a ping atamıyor.

modemin ayarları ile bir alakası yok.eğer uzakta isen.

unutmadan söyliyim. eğer mecburen uzakta isen laptopunun ipsini 192.168.1.130 diye sabitle. (130 u örnek verdim) . daha hızlı bağlanır laptopun modeme.

birde zyxelde wep şifreleme yapmanı tavsiye etmem. wireless mesafesini kısaltıyor.

nedendir bilmiyorum. mantıksız geldi bu olay bana.

antenini de laptop unun bulunduğu yöne doğru çevir. onunda baya etkisi oluyor.

laptop un modemin yanında olduğu halde sınırlı veya bağlantı yok diyorsa modemin ayarlarını resetle ve wireless ayarlarını kurcalama. sadece bağlantını yap.

kolay gelsin. umarım çözülür problemin.

• aga bizde de aynı modem var ve çok basit bi yöntemi var zyxel in air die bi usb wireless var al ondan bi tane bala laptopuna isterse git yan binadan gir internete...
  • arkadaşlar ne yaptıysam olmuyor laptopun wireless kartının enson versiyonunu kurdum fakat banamısınn demiyor lanet olası makina """unable to load the intel sepring api, this function need intel proset utilitiy""""
    diye bir mesaj çıkıyor laptopumdaki wireless düğmesine bastığım zaman kafayı sıyırmak üzereyim
  • Herhangi şifreleme veya filtreleme açık mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 13 Ekim 2005, 13:12:36 >
  • ne gibi
    wep feelan mı
  • WEP, WPA gibi şifreleme ve MAC filtreleme.
  • normalde ben böyle bir şifreleme yapmadım ama modem ayarlarında dolaşırken görmüştüm açık değildi büyük bir ihtimalle
  • quote:

Orjinalden alıntı: mfn562

normalde ben böyle bir şifreleme yapmadım ama modem ayarlarında dolaşırken görmüştüm açık değildi büyük bir ihtimalle

en altta OTİST diye bir yer var oradanda şifrelenmiş olabilir.
  • böyle bir şey görmedim nereden ulaşabilirim bu OTİST dediğin ayara
  • quote:

böyle bir şey görmedim nereden ulaşabilirim bu OTİST dediğin ayara

F/W eskiyse görünmez. Birde WPA ayarında NO ACCES ALLOWED mi seçili yoksa NO Authentication required mi seçili? Sen NO Authentication required seçeneğini seçmelisin.
  • NO Authentication required buseçenek seçili değildi bunu seçtim şimdi neyapaıyoruzz
    ya msn adresinfelan yokmu daha kolay olur diye düşünüyorum
  • quote:

NO Authentication required buseçenek seçili değildi bunu seçtim şimdi neyapaıyoruzz
    ya msn adresinfelan yokmu daha kolay olur diye düşünüyorum

MSN adresim yok. Şimdi rahatlıkla bağlanabilmen lazım. Eğer bağlanırsan sonra şifrelemeyi unutma
  • ya aceba benim laptopumun wireless kartında mı bir problem var
    çünkü wireless kartını güncelleme yaptığımdan beri laptopumumun wireless ışığı yanmıyor bunun hakkında bir fikrin varmı
  • quote:

ya aceba benim laptopumun wireless kartında mı bir problem var
    çünkü wireless kartını güncelleme yaptığımdan beri laptopumumun wireless ışığı yanmıyor bunun hakkında bir fikrin varmı

olabilir.
  • neyse herşey için teşekkürler
    kendi başımızın çaresine bakacağız artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.