Şimdi Ara

Wireless şifrem kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok karmaşık bir wpa2-psk şifresi kullanmama rağmen biri ağıma bağlanmış gözüküyor.Wireless şifresini ve arayüz şifresini değiştirdim.Bir gün sonra baktığımda bu sefer başka biri bağlanmıştı yardım edermisiniz arkadaşlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanft

Arkadaşlar çok karmaşık bir wpa2-psk şifresi kullanmama rağmen biri ağıma bağlanmış gözüküyor.Wireless şifresini ve arayüz şifresini değiştirdim.Bir gün sonra baktığımda bu sefer başka biri bağlanmıştı yardım edermisiniz arkadaşlar ?

http://www.chip.com.tr/haber/wps-acigi-ne-anlama-geliyor-ne-yapmalisiniz_31532.html
  • Wps şifrem yok sadece tuşlu olarak ayarlamıştım.
  • ilginc... hacklenmis olma olasiliginiz, kendinizin ya da evdeki baska birinin cep telefonu ile wifinize baglanmis olmasi olasiligindan cok daha dusuk eger WEP ya da WPS kullanmiyorsaniz.
    eger gorebiliyorsaniz mac adresini buraya da yazin, mac adresinden cihazin hangi model/tip oldugunu bulup oradan yola cikarak nerede yanlis yaptiginizi daha net soyleyebiliriz.

kucuk de olsa modem'de bir acik olabilir ama o kisinin sizin dis IP nizi bulup modeme erisip, sonra koydugunuz wifi sifresini alip , wifi ye baglanmasini gerektirir.
    WPS'in kapali oldugundan emin olun. mac adresini ogrenin. aldigi ipyi gorebiliyorsaniz nbtstat ile belki windows ise makine adi/kullanici adindan hangi komsunuz oldugunu bulabilirsiniz. baska birsey aklima gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oasisngn

ilginc... hacklenmis olma olasiliginiz, kendinizin ya da evdeki baska birinin cep telefonu ile wifinize baglanmis olmasi olasiligindan cok daha dusuk eger WEP ya da WPS kullanmiyorsaniz.
    eger gorebiliyorsaniz mac adresini buraya da yazin, mac adresinden cihazin hangi model/tip oldugunu bulup oradan yola cikarak nerede yanlis yaptiginizi daha net soyleyebiliriz.

kucuk de olsa modem'de bir acik olabilir ama o kisinin sizin dis IP nizi bulup modeme erisip, sonra koydugunuz wifi sifresini alip , wifi ye baglanmasini gerektirir.
    WPS'in kapali oldugundan emin olun. mac adresini ogrenin. aldigi ipyi gorebiliyorsaniz nbtstat ile belki windows ise makine adi/kullanici adindan hangi komsunuz oldugunu bulabilirsiniz. baska birsey aklima gelmiyor.

İp sini ve mac'ini nerden bulabilirim alt komşumdan şüpheleniyorum. Alt komşum bilgisayar mühendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanft -- 7 Şubat 2014; 10:15:26 >

• furkanft F kullanıcısına yanıt
    Birisinin sizin ağınıza bağlandığı kanısına nasıl vardınız?
  • en uyuz oldugum yerden gelmiş soru :)
    asla inanmam şifremi kırmışlar olayına, hemde ev kullanıcısı.. bağlı kullanıcıların mac adreslerini engelle onun sen oldugunu göreceksin :)
    yok o sen değilsen, senin bilgisayarını 5 dk kullanan biri tüm modem şifrelerini görebilir..Elindeki bilgisayardan kimse internete girmesin..
    interneti olan komşuna git 5 dk senin bilgisayardan internete girebilirmiyim de.. sonra wireles ayarlarına gir şifreyi göster de..
    sonra eve git o şifre ile sen bağlan... artık hackersin :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerçekten bu kanıya nasıl vardığınızı merak ediyorum. Olasılıklar göz önüne alındığında sosyal mühendislik devrede gibi gözüküyor. hakang'ya katılıyorum.
  • Modemin arayüzünde girdiğimde bağlanılan İstemcilerde gözükür kişinin ip adresi ve Mac adresi sonra filtrelersin nasıl bulamadın sen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jesse-Pinkman

Modemin arayüzünde girdiğimde bağlanılan İstemcilerde gözükür kişinin ip adresi ve Mac adresi sonra filtrelersin nasıl bulamadın sen ?

ona bile gerek yok sadece kendi belirlediği mac adreslerine izin verse yine yeter sonra istersen şifresiz kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC de Mac adresini nereden görüyoruz.
  • cmd > ipconfig /all
  • Wireles ağının SSID(adını)nı gizle.
    MAC/İP filtreleme yap.
    Şifreni hem numerik hem alfabetik ve uzun karakterli yap.
    Şifreleme algoritmasını WPA2/PSK yapın.

Bu 4'ü sana yeterli olacaktır emin ol...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Aydin35 -- 9 Şubat 2014; 14:02:27 >
  • Artık olarak modemin WPS özelliğini kapalı tut. WPS özelliği bulunan bir modemin şifresinin kırılması çok kolaydır.
  • mac adres filtreleme tek çözüm uzatmaya gerek yok...

ben şunu merak ettim WPS şifresi kıran kaç arkadaş var... :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakang

mac adres filtreleme tek çözüm uzatmaya gerek yok...

ben şunu merak ettim WPS şifresi kıran kaç arkadaş var... :-)

ben kırdım reaver ile :D

mac filtreleme de bir işe yaramaz airodump ile ağa bağlı olan mac adresleri görülebilir mac değiştirmekte çok zor olmadığından mac adresi klonlanarak bu engel aşılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predouret -- 10 Şubat 2014; 19:37:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.