Şimdi Ara

wireless sinyal arttırma alternatifleri neler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.kusura bakmayın.yine bir yerde tıkandım kaldım.ve sizden yardım istiyorum.yaklaşık 2 hafta önce ttnete abone oldum.şu tlfsuz internete.ayda 60 tl.geldi bağladılar.modem ise şu huweı 521 mi nedir tek port,antensiz bi modem verdiler.monem iyi ama wireless sinyal gücü çok zayıf.evin ortasına modemi koyunca anca full çekim sağlıyorum.yani wireless gücü çok zayıf gibi.
    benim karşı komşumda internet istiyor.onada vericen ama benim wireless onun evde çekmiyor.kabloda istemiyor komşu.bende wireless le gireyim diyor.bahçeli evde oturuyorum.camın dibine koydum ama nafile.

nasıl bi çözüm yapabiliriz.access point falan diyorlar.modemi değiştir diyen var,şu laptoplara takılan wireless adaptör al diyen var.hem ucuz hemde sağlıklı çözüm ne olabilir.
    bahçeli ev olduğu için kablo falan sorun değil.modemden kablo çekip başka bi modemi ap mi yapılmalı.modemin yerini çok değiştiremiyorum,bu sefer benim hızda düşme oluyor.pekte işten anlamıyorum.yardımlarınızı bekliyorum.

DETAYLI BİR ŞEKİLDE RESMİ KOYDUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giray2650 -- 5 Aralık 2011; 12:06:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: giray2650

Merhaba arkadaşlar.kusura bakmayın.yine bir yerde tıkandım kaldım.ve sizden yardım istiyorum.yaklaşık 2 hafta önce ttnete abone oldum.şu tlfsuz internete.ayda 60 tl.geldi bağladılar.modem ise şu huweı 521 mi nedir tek port,antensiz bi modem verdiler.monem iyi ama wireless sinyal gücü çok zayıf.evin ortasına modemi koyunca anca full çekim sağlıyorum.yani wireless gücü çok zayıf gibi.
    benim karşı komşumda internet istiyor.onada vericen ama benim wireless onun evde çekmiyor.kabloda istemiyor komşu.bende wireless le gireyim diyor.bahçeli evde oturuyorum.camın dibine koydum ama nafile.

nasıl bi çözüm yapabiliriz.access point falan diyorlar.modemi değiştir diyen var,şu laptoplara takılan wireless adaptör al diyen var.hem ucuz hemde sağlıklı çözüm ne olabilir.
    bahçeli ev olduğu için kablo falan sorun değil.modemden kablo çekip başka bi modemi ap mi yapılmalı.modemin yerini çok değiştiremiyorum,bu sefer benim hızda düşme oluyor.pekte işten anlamıyorum.yardımlarınızı bekliyorum.

DETAYLI BİR ŞEKİLDE RESMİ KOYDUM

slm.

sanırım ilerde bide işyerin vardı. bence şöyle yap bi tane tp-link 5210g access point al. evinin çatısına kur. cihazı işyerini ve komşunu görecek şekilde
    hatta yatay olarak 60 derece sinyal verecek şekilde elindeki modeme cat-5 kablo ile bağla ve interneti ap modunda ver.
    komşunun ve işyerinin hızlı ve stabil bağlantı kurması için 2 adet de tp-link 7200nd adaptör al.

hem işyerin hemde komşun sorunsuz ve hızlı bir şekilde internete bağlanır. toplam maliyetinde 150-160 lira civarında bişey olur.

şunuda unutma iç ortamda çalışan modem ıvır zıvır hiçbir cihazla bu tarz işler yapılmaz. iç ortam güçlü bir cihaz olan (400mw) tp-link 5110g'yi
    bile ben bu tarz işler için önermem. tamam camın önüne koysan 5110g'yi komşun bağlanır ama hangi odalarda nasıl bağlanır ve hız + bağlantı
    stabilitesi nasıl olur. kimse asla net birşey söyleyemez. ama yukarda yazdığım şekilde çatıda bir 5210g ve 7200nd adaptörler ile kesin sonuç alırsın.
    kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 5 Aralık 2011; 14:11:55 >

• utkan kardeşim Allah razı olsun cvbın için.ama dükkan işini bııraktım.dükkanda internetim var zaten.oradan almayın düşündüm ama sonra vazgeçip ev içinde bi internet aldım.ben sadece evimde olan internetimi komşuma vermek istiyorum
  • quote:

utkan kardeşim Allah razı olsun cvbın için.ama dükkan işini bııraktım.dükkanda internetim var zaten.oradan almayın düşündüm ama sonra vazgeçip ev içinde bi internet aldım.ben sadece evimde olan internetimi komşuma vermek istiyorum

slm.
    işte bende 2 internete para verme diye böyle bi sistem önerdim.
    evindeki interneti hem dükkanda hem komşunda hemde evde kullanabilirsin.
    150 lira maliyet 2. faturada amorti olur. yazık telekomu zengin ediyoruz valla.
    ama istersen cam önüne bi tane 60 tl'lik tp-link5110g access point koyup ethernet kablo ile huwai modeme bağlarsan
    komşunada bi tane tp-link 7200nd usb adaptör alırsan buda gayet güzel işinizi görür.
    yada komşuna cat-5 kablo çekip bu kabloyu 35 liralık tp-link wr340gd routera bağlarsanda olur.

:) çok uğraştım ama wifi konusundaki korkunu yenemedim.
    bak şu konuyu bi incele olaya daha farklı bakıcaksın.http://forum.donanimhaber.com/m_55214195/mpage_1//tm.htm#55295049
    kolay gelsin.

• yaw walla çok düşündüm iş yerinden almayı.senin açıklamalarından sonra tamam ben bu sistemi yaparım dedim.o sıralarda komşum geldi.internet alcam dedi.beraber kullansak falan dedi ölede deyince tamam ben internet alayım sana veririm dedim.ve 60 liralıktan aldım .

şimdi ben nasıl yapcam.kızmassan bi açıklarmısın.geçen o kadar açıkladın ama uygulamaya geçirmedim.durum bu

şimdi benim modem var o huweı marka ,ve bide tplink alacağım.huweı aynı yerde dorsada kablo ile onun evin bana en kısa tarafı 24 metre.24 metre kablo çekip tp linkide onun eve kursak nasıl olur.öle birşeymi demek istiyorsun.

cat 5 kablo yerine normal tlf kablosunu ona çekip taksak olurmu öle birşey
  • birde bu cat 5 kablo nerden bulunur.uç bağlantısı falan baskı değilmide onun.metre fiyatları nerelerde
  • quote:

yaw walla çok düşündüm iş yerinden almayı.senin açıklamalarından sonra tamam ben bu sistemi yaparım dedim.o sıralarda komşum geldi.internet alcam dedi.beraber kullansak falan dedi ölede deyince tamam ben internet alayım sana veririm dedim.ve 60 liralıktan aldım .

şimdi ben nasıl yapcam.kızmassan bi açıklarmısın.geçen o kadar açıkladın ama uygulamaya geçirmedim.durum bu

şimdi benim modem var o huweı marka ,ve bide tplink alacağım.huweı aynı yerde dorsada kablo ile onun evin bana en kısa tarafı 24 metre.24 metre kablo çekip tp linkide onun eve kursak nasıl olur.öle birşeymi demek istiyorsun.

cat 5 kablo yerine normal tlf kablosunu ona çekip taksak olurmu öle birşey

:) slm.
    kızacak bişey yok niye kızayım.
    ama yine mesajımı tam anlamadın. ben işyerinden evine internet al demedim evinden hem komşuna hem işyerine ver dedim.
    neyse kolay olanı yapalım.

evet olayı anlamışsın aslında. senin evindeki huwai modemden komşuna kablo çekip
    bu cihazı komşunun evinin içinde çektiğiniz kabloyu takıp çalıştıracaksınız. ----http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WR340GD
    komşunun evinde sanki modem varmış gibi ister bu cihazın boş portlarından kablo ile istersede bu cihazın yaptığı kablosuz yayından bağlanıcak komşun.

malesef telefon kablosu olmaz. ağ kablosu yani cat-5 kablo çekmek zorundasın.
    cat-5'in hazır uçlularıda var. mesafe 24 metre kablonun her iki evin içindede dolaşacağını
    düşünerek hazır alırsan en az 50 metre şu tarz bi ürün alhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birim-50-metre-ethernet-lan-internet-kablosu-adsl-48991210/detay/
    jakları çakılı olduğu için direk bağlıyorsunuz.

hazır almazsan piyasada metresi 15 kr ila 50 kuruş arasında değişiyor. tutturabildiğine satıyor millet.
    bir bilgisayarcıya gidip yaptırma şansında var.

kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.