Şimdi Ara

Wirelles Anten Dbi Ölçümü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende edimax marka usb wirelles adaptörü var.üzerinde de 3 dbi lik anten vardı.bugun 13 dbi lik bir anten aldım.şimdi denedim.ama 3 dbi lik anten ile arasında bi fark göremedim.önceden de 2 diş çekiyordu şimdi de aynı.Bu antenlerin dbi leri ölçülüyor mu acaba ?

• Aynı sorun bende de var:
    Merhabalar platoon Pl-9385 alıcım var 4 db antenle 4-5 net çekerken 16 db antenle 2-3 tane çekmiyor bile neden böyle yetmiyor mu gücü yoksa ne yapmalıyım.
  • bir omni (yönsüz çubuk anten) 13 dbi olabilmesi için en az 1.30 metre boyunda 16 dbi olabilmesi için ki piyasada böyle bir anten yok
    en az 1.80 metre boyunda olması lazım.

aldığınız antenler insanları kandırmak ve paralarını almak amaçlı üretilmiş sahte ürünler. sorun bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

bir omni (yönsüz çubuk anten) 13 dbi olabilmesi için en az 1.30 metre boyunda 16 dbi olabilmesi için ki piyasada böyle bir anten yok
    en az 1.80 metre boyunda olması lazım.

aldığınız antenler insanları kandırmak ve paralarını almak amaçlı üretilmiş sahte ürünler. sorun bu.

üstad haklısın galiba, bendeki 13 dbi antenin boyu 40 cm, çekiş gücü de 3 dbi ile aynı neredeyse. peki bize neyi önerirsin.ayrıca ilk soruya tekrar gelirsek antenlerin ölçülmesi mümkün mü acaba ?
  • reel değerleri spesifik donanım ve yazılımlarla ölçebilirsin.
    ev ortamında ölçemezsin.

lakin ev ortamında inssider programını kullanarak. güvendiğin bir anteni referans alıp
    bakabilirsin kazanç farklarına.
  • anten 40 cm demissiniz de omni mi panel mi? Panel ise mumkunde omni bir antenin 13 dBi olmasi imkansiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

anten 40 cm demissiniz de omni mi panel mi? Panel ise mumkunde omni bir antenin 13 dBi olmasi imkansiz.

hocam ben antenlerden fazla anlamıyorum. omni'den kastınız uzun çubuk gibi olanlar dimi.bendeki o şekilde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber Bağlantı Şeması
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet çubuklara omni anten denir.
    omnidirectional yani yönsüz yada çokyönlü yada heryöne sinyal alıp veren anten anlamına gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.