< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
WİTCHER 3 > RDR 2 (3. sayfa)
-
-
Hayatımda beni en çok içine çeken ve oynadığım en iyi oyundur. Geçen yıl bir kez bitirme fırsatım oldu, bir aylık boşluğumda rahatça bitirdim. Bittikten sonra düştüğüm boşluk bir yılda dolmadı. Dolmaz gibi geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 11 Mart 2021; 19:43:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Kartal GözYanlış yapmışsın. Bu oyunun kıymeti öyle 2 saatle anlaşılmaz. Oyunu oynarken film, dizi izler gibi oynayacaksın, sinematikleri atlamayacak, diyalogları okuyacak (Tr altyazı desteği mevcut) ne yaptığını bilerek hareket edeceksin. Karaktere gireceksin. Bu Call Of Duty ya da Battlefield değil ki birden oyuna bağlanasın. Bu oyunu sevmemek için çok net söylüyorum RPG'den, senaryodan, atmosferden filan nefret etmek gerekir. Hemen bağlamaz ama ilerledikçe kendine bağlar. Ben ilk oynadığımda -tabi sırayla oynamıştım Witcher 1-2-3 diye gittim- buna geldiğimde oyunu bitirdiğimde skill sistemini anlamadan bodoslama bitirip oyundan fazla haz alamamış ama yine de atmosferi ve senaryosuna bayılmıştım. 2. kez new game + yaparak anlayarak üzerinden geçtim ve oyunun mükemmelliğine tanık oldum. İlk oynayıp bitirişimde sadece ana oyunun bile 3 temel sonu olduğunu bilmiyordum. Ek paketlerinde de farklı sonlar farklı gidişatlar var. Çok vaktiniz varsa başlayın ama yok ben 2 saat pata küte dalmsyı severim kafa yoramam derseniz başlamayın ama bütün bunlar oyunun kötü olduğunu anlamına gelmez. Bu oyunun değeri 2 saat gibi komik bir süreyle ölçülemez.
RPG'nin fanı olduğumu söyleyemem daha çok FPS severim ama senaryolar beni sürükler. Baştan sarmayan oyuna devam etmem, illa belki ilerde sarar diye 4-5 saatimi daha öldüremem, farklı oyunlar oynarım. Oynanacak çok oyun var birine saplanmaya gerek yok. Popüler oyun diye herkes sevecek diye bir şey yok, resmen Witcher 3'ü sevmeyen problemi kendinde arasın gibi konuşmuşsun. Çok büyütüyosun bence sal gitsin sevmeyen sevmez niye ikna etmeye çalışıyosun
-
quote:
Orijinalden alıntı: EMRE_RUSLANwitcher 3 oynayanın tek gram oyun kültürü yoktur. boş boş ordan oraya gidiyoruz
İki oyunu da oynamış biri olarak , pc veya konsol, hangi oyun aracın varsa direk çöpe yolla. Bu kafada olduğun sürece oyun oynaman anlamsız
-
İşte hem RPG sevmemen hem oyuna COD muamelesi yapmaya kalkman hem de atıyorum 100 saatlik bir oyunda epi topu 2 saat oynarak genel bir çıkarım yapman dibine kadar yanlış, onu demeye çalışıyorum. Oyunla ilgili hiçbir şey görmediğin tatmadığın için bilmediğin halde çıkarım yapmışsın. Hele hele RDR2'yi hiç oynamadığın halde kıyas yapmışsın. RDR2 Witcher 3'ten daha ağır bir oyun. Demek ki ona da 2 saat ayırsan ona da çöp diyecektin. Zira belli bir noktaya kadar çok ağır ilerleyen bir oyun RDR2. Senin yaptığın şeyin 2-3 saatlik bir filmin ilk 2-3 dakikasını izleyip filmi kapatıp kötü demekten farkı yok. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Ben iyiye iyi kötüye kötü derim, kayırmam ya da biri linç edecek diye fikirlerimi belirtmekten çekinmem. Fanboy değilim. Kimseye bir şey satmaya çalışmıyorum. Tabi ki herkes sevecek diye bir şey yok ama yeterli seviyede bir deneyim yakalamadan peşin konuşmak yanlış. W3'ü oynadım bitirdim veya 20-30 saat deneyimledim ama hiç beğenmedim dense derim ki eyvallah. Ben de misal milletin öve öve bitiremediği The Last of Us'ı hiç beğenmedim. Ama oyunu komple ite kaka bitirdim ve bu kanaate öyle vardım. Witcher ilk oyununu da sevmem, sadece Türkçe olarak ne anlatıyor diye hızlı hızlı bitirip geçmiştim misal. Ama 2. oyun güzeldi. W3 bu arada popüler olduğu için sevilmedi sevildiği için popüler oldu. Popülerliği reklamlar değil beğeniler üzerinedir. Ben bu oyundan nasıl maksimum zevk alınır ve bu ya da bu gibi oyunlar nasıl değerlendirilir onu anlatmaya çalıştım. Yoksa zevk & renk tartışılmaz tabi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu karşılaştırmaya elma armut dedim ama eklemeden geçmeyeyim Witcher 3'e rockstar'ın oyun motoru, animasyon zenginliği, grafik etkisi ve npc katkıları eklense hikaye de biraz daha sinematikleştirilse (oyunun sinematikleri çok iyi ama mükemmele yakın yapılsa) inanılmaz bir iş olurdu.
2018 de bitirmiştim witcher 3'ü, konsolda oynamıştım. Grafikleri eh işteydi pc de de aldım. Orada tabi konsola göre çok daha iyi ama daha cilalanmış bir grafik oyunun dünyasını daha albenili yapardı.
-
Hocam ben rpg sevmiyorum demedim en çok fps seviyorum dedim. Ayrıca hiç cod oynamadım nasıl cod muamelesi yapıcam. Oyunu övmek için beni gömmeye çalışma mesela dishonored 2 ve hiç gta oynamamış biri olarak gta 5 i oynadığım anda ilk 10 dakikadan çok seveceğimi anlamıştım ve öyle de oldu. Bir oyunu sevmeye kendimi niye zorlıyım sevmediysem geçerim yani witcher 3 ün istisnai bir durumu yok. Oyun benim tarzım değil. Dediğim gibi 2 saat oynadım sevmedim hatta son 1 saatini zorla oynadım bildiğin. Oynanış mekaniklerini beğenmedim yani zorla mı anlamadım ki beğenmediğim battlefield neyse witcher da o. Benim için tozlu rafta bir oyun. Rdr oynamadım ama rdr bundan kötü olamaz evet çünkü witcher bana baya bir uzak. Rdr en fazla onun kadar sıkıcı olabilir benim için. Her sey herkese hitap ediyor olsa zevkler ve renkler tartisilmaz diye bir söz olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 11 Mart 2021; 19:21:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bomboş bir yorum.Bir tane daha var senin gibi oyun gurmesi bir halttan anlamayan.
Bu 2 oyunu karşılaştırmak anlamsız baya.
-
quote:
Orijinalden alıntı: R-10Bomboş bir yorum.Bir tane daha var senin gibi oyun gurmesi bir halttan anlamayan.
Bu 2 oyunu karşılaştırmak anlamsız baya.
Karşılaştırma yapmıyorum w3ün nekadar boş bir oyun oldugunu söylemek istiyorum. Gidin metro serilerini oynayın yakuza serilerini oynayın biraz doğru düzgün hikaye görün.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aceleyle okuyup aceleyle yazmıştım ufak tefek anlam muğlaklıkları olabilir. Ben sana "RPG sevmiyorsun diyeyim" sen onu senin cümlelerinle "RPG fanı değilsin anla." Ben sana "COD" diyeyim sen onu "FPS" olarak algıla. O zaman problem ortadan kalkmış olur. Ben oyunu övmüyorum olanı söylüyorum. Seni gömmeye çalışan kim, yine olanı söyledim. Hangi cümlemde gömmüşüm?
Alıntı
metni:dishonored 2 ve hiç gta oynamamış biri olarak gta 5 i oynadığım anda ilk 10 dakikadan çok seveceğimi anlamıştım ve öyle de oldu. Bir oyunu sevmeye kendimi niye zorlıyım sevmediysem geçerim yani witcher 3 ün istisnai bir durumu yok. Ben 3 paragraftır şunu anlatmaya çalıştım. W3'e FPS, GTA gibi muameleler çekilirse oyundan zevk alınamaması muhtemeldir dedim. Bu oyunun GTA gibi 10 dk'da ya da 1-2 saatte hazzına ulaşamazsın. Türü bambaşka çünkü. Çünkü bu oyunun olayı senaryo, hikaye, atmosfer, karaktere girmekte dedim mi demedim mi? Ayrıca karakterini istediğin şekillerde geliştirmek oynanıştan aldığın hazzı arttırıyor. E bunları da böylesine uzun bir oyunda 10 dk'da ya da 2 saat gibi kısa sürelerde yapabilmenin mümkünatı yok. Bunları yapabilmen için zaman harcaman gerekiyor. Bunları da ölçüp biçemezsen oyunun iyi ya da kötü olduğunu anlayamazsın ama sen direkt kötü bir oyun demişsin. RDR2'yi ise hiç oynamamışsın ondan iyi demişsin. GTA5'i seven biri olarak bir dene bakalım RDR2'yi 10 dk'da sevebiliyor musun? Ya da 2 saat dene bakalım. İkisi de aynı mekaniklere sahip ikisi de Rockstar Games'ten çıkma oyunlar, hatta RDR2 çok daha yeni.
Alıntı
metni:Bir oyunu sevmeye kendimi niye zorlıyım sevmediysem geçerim yani witcher 3 ün istisnai bir durumu yok. Böyle bir şey diyen yok istersen hiç başlama, paşa-gönül kriterleri. Ama değerlendirme yapacak kadar deneyim yaşamamışsın anlatmaya çalıştığım sadece bu. Örnek vermem gerekirse 5 sezonluk bir dizinin sadece ilk bölümünü izleyerek dizinin kötü olduğunu söylüyorsun. Hatta buradan yola çıkıp hiç izlemediğin başka bir dizi için de bundan iyidir diyorsun.
Alıntı
metni:Oyun benim tarzım değil. Oyun açık dünya, aksiyon, TPS, RPG türlerinde. Demek ki bu türler arasından muhtemelen RPG kısmıyla pek ilgin yok. GTA, FPS oyunları örneklerine bakılırsa seni sıkan kısım RPG kısmı olmuş. Tarzının olmaması oyunun kötü olduğu anlamına gelmez.
Alıntı
metni:Oynanış mekaniklerini beğenmedim yani zorla mı anlamadım ki beğenmediğim battlefield neyse witcher da o. Hayır zorla beğendireceğiz sana dermişim. Oynanış mekaniklerinden at kontrolü sorunlu eski oyun olduğu için, diğer yönlerden ben bir kusur hatırlamasam da doğrudur kusurları var olabilir. Battlefield bambaşka bir oyun, yenisini ben de oynamadım yorumum yok. "Oynamadım ama COD'dan kesin kötüdür." demiyorum tabi, üstelik bunların ikisi de elma, biri elma biri armut değil.
Alıntı
metni:Rdr oynamadım ama rdr bundan kötü olamaz evet çünkü witcher bana baya bir uzak. Rdr en fazla onun kadar sıkıcı olabilir benim için. Her sey herkese hitap ediyor olsa zevkler ve renkler tartisilmaz diye bir söz olmaz. Yine ve son kez tekrar ediyorum. Mevzu "sen bu oyunu nasıl sevmezsin" mevzusu değil. Sadece oyun ve oyun türü bazında nasıl doğru ve gerçekçi değerlendirme yapılır onu anlattım ve nasıl o eserden haz alınır. Ben oyunu sabrettim bitirdim veya yarıladım veya epey oynadım birçok deneyim yaşadım hiç beğenmedim dersin buna kimse bir şey diyemez. Ama bunu 1-2 saat oynarak kapman mümkün değil demeye çalıştım satırlarca. Yoksa ister sil, ister hiç kurma, ister tozlu raflara at, ister benzin döküp yak bundan kime ne? Umarım anlatabilmişimdir. İyi forumlar.
Dipnot: CDPR fanı ya da hissedarı değilim.
-
İki oyunu da bitirmiş biri olarak söylüyorum, RDR 2, Witcher 3'ten çok daha iyi bir oyun bana kalırsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elpdrno_046 -- 12 Mart 2021; 0:45:23 >
Rdr2 benim için oyun dünyasının zirvesidir.Sonrası yok.
Herkes rdr2 gibi bir şaheserin ağırlığını kaldıramaz. Zamanında pintipanda da beceremediği için bok atıp oyunu silmişti . Belli ki sen de oynamayı becerememişsin boş yapıyorsun . Rdr2deki sıradan bir npcnin yapay zekası witcher 3deki bütün karakterlerden daha fazla evet witcher 3 şaheser bir oyun olsa da bu durum böyle .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet51 -- 12 Mart 2021; 8:51:15 >
Sen cildirmissin. RDR2 ile W3 ayni masada bile oturamaz.
-
rdr2> witcher 3
witcher + dlcler > rdr2
fakat 2 oyunun turleri farkli oldugundan onemi yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 12 Mart 2021; 12:9:54 > -
witcer 3 fenaydı be :) -
Witcher 2 oynamadan witcher 3 oynasam olur mu ?
-
Mısır patlatıp geliyorum konuya
-
aynı şekilde w3'ün tüm eklentileri dahil oynadım, hastası oldum.
rdr2 çıkınca oynayabilmek için ekran kartı değiştirdim ama oyun o kadar yavaş ki sıkıntıdan refund ettim ama o da kabul olmadı param boşa gitti...
-
Witcher 3 candır. Özellikleri müzikleri ve derinliği Witcher 3 ü oyun dünyasının en iyi oyunu yapmaya yeterlidir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X