Şimdi Ara

Wizard + Bard Rehberi ( biraz acemice )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
16.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle wizard da Açılması gereken skilleri işaretledim kaç levelde bırakmanız gerektigine kendiniz karar verin kendime göre olan yapılandırma bu
    Wizard da içine Aldıgım seri açılcak

Wizard + Bard Rehberi  ( biraz acemice )

öncelikle Bir Wizardn üst serideki skilleri mutlaka max tutması gerekir benim tavsiyem Lighting spirit i 7 levelde bırakın( neden oldugunu açıklicam ), geri kalanı mümkün oldugunca max. tuttun.
    force mental yani 2. tab da bulunan skiller mutlaka max. olucak 72 levelde 80 adet curst heart toplanıp life control skili kapatılcak life turnover skili açılcak. neden çünkü life turnover life control ün devamı ve daha güçlüsü turnover varken control e gerek yok malum bize biraz da sp lazım degil mi
    3.seri yani toprak serisinde
    20 levelde açılan earth shock serisi skilinin alanı daha yüksek 10 m ye etki ediyor ve vuruş yüzdesi fire bolt dan daha yüksek mutlaka max. tutulmalı 4 levelde açılan skille arasındaki farkı 4 levelde açılan skil kendi etrafında 5m etkiye sahip 20 levelde açılan ise canavarı merkez alıp 10 m uzunlugunda vuruş yapıyor
    30 levelde açılan earth barrier %30 luk absorte oranına sahip cidden kullanışlı bir skill. 15 saniye sürüyor phy vuran pt canavarlarını ( kendi levelinizden 4-5 level düşük ) lerle kapışırken cidden önemli ölçüde yarar sağlıyor 20 levelde bir uplanıp 70 levelde max. hale gelir
    60 levelde açılan skili önermiyorum 4 levelin devamı
    80 levelde açılan earthquake en baba skiliniz earth shock un devamı yüksek vuruş yüzdesine sahip.
    earth fence : earth barrier in devamı

İce serisi :
    ice bolt skili mutlaka max tutulması wizardın en düşük mana yiyen skili kasarken çok etkili önce dondurup sonra fire bolt atmak mantıklı.
    snow wind : buz fırtınası oluşturan bu skil %325 gibi güzel bir vuruş yüzdesine sahip. 10 m içinde 5 kişiye etki edip %20 frozen %80 frosbite yapıyor yani rakip yaavaşlıyor
    invisible : fazla söze gerek yok görünmezlik
    frozen spear : 3 kez buz kütlesi yolluyor max.
    blizzard : muhteşem bir görsellik var snow wind in devamı
    crystal invisible : invisible in devamı fakat bu sefer bütün party i görünmez yapar.

Fire bolt : 4 levelde açılan en önemli kullanacagınız skill
    fire trap : çok eğlenceli birşey. warrior larla yakından dövüş yapan charlarla kapışırken çok etkili trapı önünüze kurun, skilinizi atın o size daldıgında trap dan gitsin.
    fire blow : çok güzel bir skill 7 kez üst üste vuruş yapar. fakat pt canavarlarına karşı falan kullanılırken dikkat edilmelidir.
    detect : görünmezleri gören skil seçenek sizin
    meteor : adı üstünde 60 levelde açılıyo gökten bi meteor parçası indiriyor
    lava trap : fire trap ın gelişmişi
    salamander blow : fire blow un gelişmişi aynı işlevi görür bunda görsel olarak alev boyutu biraaz daha fazla xD
    sparwl detect : detect in gelişmişi detect den 10 metre daha geniş alanı görür.

charged wind : 6 kere karşı tarafa saldırı yapar knock back yapar kasarken kullanışlıdır 1 levelde de olsa 10 levelde de olsa skill yine aynı işlevi görür sadece açmak yeterli elektrik shock özelliği de vardır
    Teleport : 10 m ileri fırlatır çinlilerdeki 32 levelde açılan light skili gbii 20 levelde 1 uplanır bence 1 levelde bırakmakda fayda var ha 10m ha 18m =)( 80 leveldeki )
    bunun dışında light dan isteyen fear atmak için lighting shock u açabilir ama bu sefer lighting spirit i max tutmanız gerekir. %80 tutma olanağı vardır.
    gelelim bard a sadece elle tek kasacaksanız solo için birebir bir chardır bard.
     Wizard + Bard Rehberi  ( biraz acemice )

moving march : 10 levelde açılır ve her 10 levelde bir uplanır 60 levelde hızınız %70 i görür maxlanır.
    Guard Tambour : çinlilerin Snow Shield iyle aynı işlevi görür fakat 8 li party de herkese gönderilir phy. attack için geçerlidir harp elden çıktıgı an skill otomatik kapanır.
    Mana Tambour : guard tambour un Mag attack için geçerli olan versiyonudur
    swiming march : moving marchın devamıdır 70 levelde açılır %80 hız verir 90 levelde %100 ü görüyor sanırım.
    Hit March : 40 levelde açılıyor. Guard tambour gibi mp yiyor fakat 53 attack rating veriyor party üyelerine. bu skili tek kastıgınızda da kullanabilirsiniz sanırım.
    noise : bir çok kişinin yan skill olarak bardı seçme nedeni. 20 levelde açılır 10 levelde bir uplanır. skill kullandıgınızda general- general party canavarlar siz dalmadığınız sürece size dalmaz hızlıca kasılırsınız. eğer skil 1 leveldeyse 30 levele kadar olan canavarlar size saldıramaz. skill her uplandıgında 10 level üstü canavarlar dalamaz.
    En son seri skilller bir çok güçlü guild ve unionu kale ye hakim yapıyor. Yanlış Hatırlamıyorsam bu skiller party de 2 bard olunca kullanılıyor.Sanırım avalon guildi ( venüsün kale sahibi ) 8 li party lerde bardlara çok önem veriyorlar. Skiller küçümsencek derece de degil adeta silkle alınan scrollar gibi.
    dancing valor : %10 phy attack verir party üyelerine
    dancing of magic : %14 mag attack verir party üyelerine
    dancing of healing : heallendiginizde ya da pot kullandıgınızda daha %18 daha fazla hp gelir
    Dancing of mana : mp pot bastıgınızda %22 daha fazla daha fazla mp gelir.
    dancing of fight : pt üyelerine %30 phy attack kazandırır
    dancing of wizard : pt üyelerine %34 mag attack verir
    dancing of vitality : %38 heallenen pot daha fazla gelir. ( 90 level skill )
    Peki Neden wizard + bard
    Çünkü Eu ların en hızlı kasılan charı wizard bard dır . party mob kesmediginizi varsayarsak sürekli katliam yaparsınız.
    çok hızlı kasılırsınız. Eğer Bir cleric olmayı düşünüyorsanız , wizardlar critlere ölebilcek chardır crit yediginizde sizi recorvery division koruyamaz. ya da bless spell bastıgınızda life i basıtınızda yine crit den kurtulamazsınzı ama bardla vur kaç da başarılı olursunuz, hızlı kasılırsınız. Ayrıca bir party de 1 tane daha bard varsa cleric den daha değerli olursunuz. Türklerin çogu hala bardın önemini kavramış degil. yeni serverlarda eu charlar çogunlukta oldugu için artık bard ın üstünlügü anlaşılmaya başlanıyor.
    Umarım Yeteri Kadar yardımım olmuştur verildiyse özür dilerim hepsini kendi ellerimle yazdım.

Umarım yardımcı olmuşumdur
    not : Ama benimde ileri de wizard + bard la ilgili çekincelerim var tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeteLin0 -- 9 Haziran 2008; 20:13:09 >

• Güzel Anlatım Olmus Ellerine Saglık

Peki Wizard İcin Bardı Düşünmüssünde Ben Bard Taraftarı Değilim Ondan Olaya El Atacagım

Wizardla Kasarken Alan Skilleri Var Topragın Ve Buzun Bundan Dolayı Alan Skillerini Kullandıgımızda Bize Kesinlikle Monsterler Saldıracaktır

Yine Kacıs Yolu Yok Bilmiyorum Farklı Bir Tadıda Vardır Ama Ben Cleric Taraftarıyım :)

Cleric Bize Gercektende Güc Katıyor Recovery Divison Bles Spell Bunlar Bize Alternatif Gücler Olarak Olabilir Bardın Noise Monster Görmeme Skili Gibi Olabilir :)

Tekrar Eline Saglık
  • ben onun için kaçış yolu da buldum
    yanında bir wizard mutlaka vigor bulunduruyordur bulundurmak zorundadır bulundugunu var sayalım
    6. slotumda bir adet 48 level shield bulunmakta. 7. slotumda vigor
    alanı bastıgımda hızlı olmak zorundayım eger yeteri kadar hızlı deiglsem önce 6.slotdan shield. sonra da 7.slotdan vigora basarım ( life la can yarı da olucagı için ) ve tabana kuvvet uzaktan vurdugum için biraz aptalca olabilir ama vurkaç dır bu xD
  • Güzel bi rehber olmuş.Başarılarının devamını dilerim.
  • eyv. teşşekürler umarım yardımcı olmuştur.
  • bende clerici kapattım bard ile kasyıyorum rahatca
  • Süüüper
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada Yeni birşey dikkatimi çekti. dikkat etmemiştim
    Bard da Mana tambour un yanında Hit March Denilen bir skil var 40 levelde açılıyor. Guard tambour gibi mp yiyor fakat 53 attack rating veriyor party üyelerine süper bişey.
  • Rehber için teşekkürler

60, 70, 80 ve 90 level lardaki gerekli sp sayılarını düzenlediğin rehbere göre (Wizard+Bard) nivlaM dan hesapladım istersen rehbere ekleye bilirsin.

60lv için :79.000 sp (120 mastery)

70lv için :149.250 sp (140 mastery)

80lv için :282.900 sp (160 mastery)

90lv için :513.600 sp (180 mastery)

Not:hepsi ayrı ayrı 0dan başlayarak (örneğin 70le 60 arasını merak ediyosanız 149.250 - 79.000 = 70.250)
    (sp sayıları yuvarlanmıştır)

Not2:Hit March hariç hesaplanmıştır =)

Edit:Not2 eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __F_d_N__ -- 9 Haziran 2008; 20:19:16 >
  • teşekkür ederim fakat ben cleric actım.. recovery division adlı skill ne işe yarıyor blgilendirrseniz sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: HellSinG_AlucarD

teşekkür ederim fakat ben cleric actım.. recovery division adlı skill ne işe yarıyor blgilendirrseniz sevinirim

belirli bir süre zarfında belirli süre aralıklarıyla kendine ve party dekilere hp basan bi skill
  • elıne sağlık kardeş benm de var 31 lwl char oda wızz +bard
  • ileride daha yüksek vurmak için wizard + warlock u planlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeteLin0 -- 9 Haziran 2008; 21:08:58 >
  • Fete yapma warlock napcan hocam ya cleric
  • Cleric i şuan için düşünemiyorum
  • Acemiece değil gayet güzel olmuş eline sağlık..
  • teşşekürler fakat ilk rehberim oldugu için biraz çekincelerim oldu.
  • ellerine sağlık
  • bende wizard-bard taraftarı degilim wizard+cleric süper yapılandırma

acılcak skillerde eksigin var oldugunu dusunuorum

Fear Statusu acık diil
    Mana Drain acık diil
    Lightın Kdside acık diil

(yanlıs görmediysem)

yinede eline saglık
  • Light in kd açık.
    Fear isteğe bağlı ben şahsen 90 farmından sonra açacam.
    fear ile ilgili yazdıgım kısım :
    quote:

bunun dışında light dan isteyen fear atmak için lighting shock u açabilir ama bu sefer lighting spirit i max tutmanız gerekir. %80 tutma olanağı vardır.

Mana drain pvp lerde karşı tarafın mpsini emmek için kullanılıyor. kasarken bi işe yaradıgı görülmemiş combustion veriyo bid e ne demekse.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.