Şimdi Ara

WMV HD videoların PS3'e uygun haline getirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilindiği üzere wmv hd videolarını PS3 sorunsuz halde oynatmakta fakat ses çıkmamaktaydı. Yabancı forumlarda yaptığım araştırmalardan sonra en fazla 20 dakika içinde convert işlemi yapabileceğiz. Denedim ve başarılı oldu. Bu forumda aratığımda bulamadım. O yüzden size adım adım yardımcı olmaya çalışacağım. Eğer daha evvel açıldıysa şimdiden kusura bakmayın.

Gerekli programlar

1-Matroska splitter (11.01.2009) (gdsmux)
    2-foobar2000 v0.8.3(yüklerken Optional Componentsi ve wma settingsi yüklemeyi unutmayın)
    3-EncWAVtoAC3-1.1
    4-tsmuxer (son sürüm)

Elimdeki WMV-HD filmi 4 gb'tan küçüktü. Bu yüzden 4GB'tan büyük olanlar sanırım parçalamak zorunda kalacaklar.

Yapılması Gerekenler;

1-Matroska Splittler ile gelen gdsmux isimli programı açıyoruz. Üstüne sağ tıklayarak 'add source' yapıyoruz. Buraya Elimizdeki wmv-hd videosunu koyuyoruz.Onumuz iki ayrı şekilde çıkacak. 1-Ses dosyası(WMA9) 2-Görüntü dosyası(WVC-1). Ses dosyasındaki tiki kaldırıyoruz. Alttaki output bölümüne yeni dosya ismi koyup,görüntü dosyasını 'mkv'ye çeviriyoruz. (ortalama 2-4 dakika).

2-Foobarı açıyoruz. Üstteki playliste gelip add files yapıp. Wmv-hd videosunu açıyoruz. Üstüne sağ tıklayıp Convert,Run conversion yapıyoruz. Select write preset : WAV PCM 32-bit floating point ok diyip. Wmv-hd'nin ses dosyasını convert ediyoruz. (ortalama 2-4 dakika)

3-EncWAVtoAC3 açıyoruz. Foobar ile wav dosyası haline getirdiğimiz ses dosyasını açıyoruz. sağ tıkla add files. Yukarıdaki bitrate bölümünse fps'yi ayarlıyoruz. Ben 448kps yaptım. Encode yaparak wav soyasını AC3'e çeviriyoruz.(ortalama 2-4 dakika)

4-Bu işlemlerden sonra elimizde mkv video dosyası ile ac3 ses dosyası ayrılmış şekilde kalıyor. Şimdi geriye birleştirmek kalıyor. Tsmux u açıyoruz.
    Şimdi burada daha evvel arkadaşlarımızın anlattığı gibi işlem yapıyoruz.

Tsmuxu açtık.add yapıp video ve ses dosyalarını koyuyoruz. Ses dosyasına language bölümüne,videonun sesi hangi dildeyse onu giriyoruz. Benimki ingilizce. Altyazı varsa subtitle bölümünden ayarlarını yapıyoruz.
    En önemli nokta sesle videonun senkron olması için doğru fps'yi girmek. Videonun orjinal fps'ni yazdım.
    Create blu-ray disk.

quote:

Orjinalden alıntı: alfaromeo0123

Arkadaşlar ben denedim, yöntem çalışıyor. Aşağıda yöntemi veriyorum.

BİRKAÇ DAKİKA İÇİNDE MKV DOSYALARINI ALTYAZILI OLARAK USB DISK TAKILI PS3 ÜZERİNDEN SEYRETME PROSEDÜRÜ:

1) 1. mesajda anlatılan şekilde Tsmuxer kullanarak Blu-Ray dizin yapısını oluşturun (profile eto82'nin yukarıda anlattığı şekilde 4.1 yapılacak). BDMV ve CERTIFICATE isimli iki dizin yaratılacaktır.
    2) Bilgisayarınızda AVCHD isimli yeni bir dizin yaratın.
    3) Oluşturulmuş olan BDMV ve CERTIFICATE dizinlerini AVCHD dizinin altına taşıyın.
    4) Google dan "AVCHD_ME.zip" dosyasını aratın ve yükleyin. Unzip yapıp çıkan exe dosyasını AVCHD dizininin altına kopyalayın ve çalıştırın.
    5) Bu "exe" Bluray dosyalarını PS3'ün istediği format olan 8.3 isimlendirme formatına otomatik olarak çevirecektir.
    6) Bilgisayarınızdaki AVCHD dizinini USB DİSK'in root'una taşıyın.
    7) USB DISK'i PS3 bağlayın. XMB'de USB diske gelip "X" e basın. AVCHD gözükecektir. Bir kere daha "X" e basarak filmi başlatın.
    8) Altyazıyı option menüsünden seçin.
    9) İyi seyirler...

ortalama 2-4 dakika.
    usb diskinizi bağlayın güle güle seyredin.

Saygılar

• Güzel rehber, ellerine sağlık hocam.
  • Yalnız şöyle bir sıkıntı var
    AVCHD klasörünü başka bir klasörün içine koyarsan. PS3 algılamıyor. Direk usbnin içine dosya içine koymadan koymak lazım. Bu durumda şöyle bir sıkıntı oluyoru. Bu yüzden bir kaç blu-ray dosyası olanlar ayrı ayrı klasör içinde AVCHD'leri arşivleyebilirler. Ama izleyecekleri zaman mecburen pc'de seyredecekleri filmi açığa çıkarmak zorundalar.

Bu arada bişey değil.
    günlerdir uğraşıyordum
    Net bilgi bulamıyordum. Neyse başardım sonunda :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.