Kardeşim düşüncende doğru olanlar var ama bir şeyi atlıyorsun . O da rekabet. Benim bir youtube kanalım var. Ben bir oyuna başladığım zaman diğer arkadaşlara önce ben attım siz başlamayın diyemem. Ya da wolfenstein youngblood 3 ağustos canlı yayın diyip başkaları yayın yapınca ne oluyor diyemem. Qnoops işin rekabet boyutunda en az 4-5 kişilik ekipleri kendine rakip görüyor. Burdaki amacı kötü niyet değil rekabet edip başardığını görünce o anı izlemek. Adam hobi olarak bu işin içinde. Bence insanlar Qnoops neden duyurulan yamayı yaptı demek yerine ona da saygı duymak zorunda. Birisi bir şeye başlayınca diğeri yapmayacak diye birşey yok. 1 sene Far Cry 5 bekledik şimdi bunu Qnoops yapsa kimse çıkıp der mi kardeş biz yapıyorduk sen neden başladın diye. Bi ton teşekkür gelir ona.
Benim nacizane düşüncem Qnoops gibiler artmalı. Neden artmalı tatlı rekabeti getirdiği için. Hani futbolda bir terim var. Sağlam yedek alırsan sahadaki rahat oynayamaz korkar bir hatasında yerinden olacağını bilir diye. Bu da böyle birşey sen 1 sene de ne de olsa kimse yamaya yapmaz der bekler sonra biri yapınca neden yaptın dersen olmaz. Metro exodux Qnoops yaması da güzel. Diğer gruptaki arkadaşların yaptığı da güzel. İkisininde emeğine sağlık diyeceğiz. Bu dünya bir rekabet dünyası herkes kendini göstermek ve tanıtmak ister. Bakın mesela My Memory Of Us oyunu iyi bir satış rakamı yakaldı. Özellikle Türkiye'de yama sonrası iyi bir ivme kazandı. Oyunun RESMİ olarak çevirisini Qnoops yaptı. Bunlar önemli birşey.
Bence bağımsız gruplarda Qnoops gibi kendini tanıtıp. Bir site kurup Anonymous, Plusçeviri, Oyunçeviri gibi. Sonrasında üstüne basa basa söylüyorum. İnsanlardan bağış beklemek yerine oyunun yapımcı firmasına Qnoops gibi bir mail atıp " Türkiye 80 milyona yakın geniş bir pazar. Oyunda Türkçe yama düşünüyor musunuz? Bu konuda sizinle konuşmak istiyorum" der ve onlardan para alır kendini de iyi tanıtmış olur. İnsanlara da dilerse sitesinde bağış alanı koyar insanlarda bağış yapar.
Game Hunter TV
kullanıcısına yanıt
Hocam youtube içeriğinde rekabet normal aynı içeriği farkı youtube kanallarından izlenebilir ama Türkçe yama da aynı yamanın rekabeti anlamsız. bu youtube içeriği gibi max 1 saatte tüketilen bir araç değil.İnsanlar oyun oynarken aynı oyunun 2 yaması var birde bunu deneyeyim demezler.yani kısacası uzun bir emek getiren bu yama olayında aynı oyunun 2 yamasının olması anlamsız yama çok gecikir veya berbattır o durumlar için geçerli değil tabi.
Diğer konu ise emini ki resmi çeviri için başvuyorlardır bu arkadaşlar, fakat TR de oyun satışları artmadıkça tüm gruplar gece gündüz iletişime geçsin firmaların pek sıcak baktığını söyleyemem AAA dediğimiz oyunların Resmi Türkçe desteği için minumum 5 senesi var. bu durumda bu grupların Türkçe yamalarına ihtiyacımız var.
Game Hunter TV
kullanıcısına yanıt
Size baska bir konuda soru sormustum. Yayinladiginiz videolarda korsan oyun mu oynuyorsunuz?
Origin, Epic Games ve Steam üzerinden satın alıyorum. Eski oyunları da torrent üzerinden indiriyorum.
baaburcan
kullanıcısına yanıt
İşte gruplar teşvik edecek bunu. Sonuçta çok bir para değil alacakları firmalardan. Bizim ülkeye bakarsan korsan oyunda çok fazla. İnsanlar çıkacak oyunda Türkçe olacak görmeden almıyor. Örnek olarak Kingdom Come Deliverance Türkiye satışı kötüydü. Bir grup ile anlaştı Türkçe Yama resmi eklendi oyun patladı. Böyle giderse oyunlar eksilir. Mesela Fifa 20 Türkçe olmazsa şaşırmam artık.
Game Hunter TV
kullanıcısına yanıt
Anladım. Resident Evil 7 size göre eski bir oyun mu?
tabiki de eski bir oyun 2 sene olmuş. Geçti bile.
Game Hunter TV
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler. Kanalınızı şikayet edip engelledim.
RE7'ye eski deyip korsan kullanmak da...
quote:
Orijinalden alıntı: Eren Acar
RE7'ye eski deyip korsan kullanmak da...
%99 u korsan zaten. 2 3 oyuna göz attım hepsi korsan.
Korsan kullanmak değil korsana yönlendirmek asıl mesele. Kapitalist düzenin faydacıları ve bekleyenleri olarak bölünüyor insanlar. Avrupa'da adam kaç paraya alıyor. Biz kaç paraya alıyoruz. Tabi bu ülkede yaşıyorsan sorgulayan beyin az ve bilen cahil kesim arttıkça konu daha da yalpalanıyor. Basit bir örnek . Arkadaş sordu korsan oyun var mı var. Dedim şikayet ettim engelledim diyor. Acaba kaç kişi orjinal oyun alıyor diye merak etmiyor. Ve asıl sorgulanması gereken devletin vergi sistemi ile kaç para olan oyun kaça geliyor. Dolar kuru değişmesinden dolayı 140 tl olan bir oyun 380 tl oluyor. Sahtecilik ile kendini yurtdışı gösterip yurt dışı alacaksın ucuza. Yada yurt dışında tanıdığın birine aldıracaksın o sana atacak.
Asıl mesele almak mı yoksa soymak mı diye bakmak lazım. Winter Soldier seni de takip ederim . Senin de böyle bakman lazım kardşeim. Kaç kişi orjinale yada emeğe destek olabiliyor ki olabilecek bütçe var mı. Geçen ucrew formunda gördüm çocuk çok güzel yazmış ama işkur ile işe girdim okudğum için 1400 küsür maaş alıyorum. Oyun oynamayı çok seviyorum wolfenstein falan bir kaç oyun yazmış maaşım yetmiyor diyor. Bu bizim gibi yeni kanallar içinde geçerli. Torrent sitesinden indiriyorum. Bu korsana destek olmak değil yönlendirenlere sormaktır. 340 dolara maal olan bir telefonu 8 bin liraya alan bir ülkede bunu sorgulayacak kaç adam var?
Sorun değil kardeşim. Saygı duyarım . Kimse kimseyi takip etmek zorunda değil. Herkesin fikri farklı . Benim karakterimde biri hırsızlık yapmışsa neden çalmış diye bakarım. 350 tl olan bir oyunu alıp bu düzenin adamı olacakta değilim. Bu da benim fikrim. 3 tane böyle oyun alsam kira parası yatırmış oluyorum ve türkiye'de yaşıyorsan bu basit denklemi hesaplattırıyorlar insana. Yurt dışında olan gibi iyi bir maaş ve sorgulamadan harcama yapacak bir ülkede yaşamıyoruz. 40 bin liralık arabayı 90 bine , 1 lira olmayan telefonu 8 bin liraya satılan kapitalist düzenin olduğu ülkede yaşıyoruz ve bende bir oyuna 400 500 yatıracak değilim. Bütçem varsa origin, epic yada steam'dan alırım. Almadan önce toreent sitelerine bakarım varsa indiririm. Boşuna paramı da çarçur etmem.
Burada arkadaş bir konu açmış yama ile ilgili konu dışına çıktı o yüzden pek uzatmayacağım. Beni anladığınıza inanıyorum. Tatilden geldiğimde oyunlarıma devam edeceğim. Epic Games üzerinde Heavy Rain, Beyond Two Souls ve Detroit Become Human satın aldım. Onun dışında Silver Chains satın aldım. Ama bu demek değildir ki her oyunu alacağım. Adamlar 70 tl falan yapmış onlar normal. Ama 450 tl nedir arkadaş. Bakarım torrent'e paylaşmışlar. Kaç kişi bedava paylaşılmış oyunu dur ben 450 verip alayım der. Genelde bizim ülkemizde dürüst olanı yada haksızlığı söyleyeni sevmezler. Daha geçen gün oyunlara yüzde 20'ye yakın vergi dilimi de eklendi bunu savunacak kimse de yok. Benimde milyonların takip ettiği kanalım olsa THERADBRAD gibi. Kafama takmam 450 verir alırım. Ama bütçeme bakarım bu ülkede. 160 tl yurt dışında olan oyun 350-400 civarı olursa beklerim .
Demagoji yapmayın arkadaşım. Bırakın şu korsanı meşrulaştırma çabalarını artık. Oyun oynamak bir ihtiyaç değildir, hatta ülkemizde lükstür bile. Kimseye kalkmış burada korsan neden kullanıyorsun diye sormuyoruz, ama emekten bahsedip üstüne Youtube kanalı açıp birde oyunları korsan oynayınca biraz saçma olmuyor mu yahu. Eh tabii rating uğruna her şey değil mi, kim ne yapsın 2 yıl önce çıkmış ESKİ bir oyun olan RE7'in videosunu. Çatır çatır sağdan soldan son hit oyunları indirip oynamak ve yayınlamak varken.
Demagoji değil kardeş. Senin söylediğin farklı . Paralı yapan emek veriyorda parasız yapan emek vermiyor mu? Bir oyunun korsan olunca oyun otomatik mi kayıt alıyor. Parayla alan oyunu çekiyor da parasız alan yayını otomatik mi alıyor. Korsanı meşrulaştırmayın diyorsun. Bu işi kimi zevk için yapar kimi kazanç kapısı olarak yapar. Ben eski kanalımda RE7 ilk çıktığımda da oynadım. Oyun hemen kırıldı. Sana basit bir soru sordum yaşadığın ülkede kırılmış bir oyunu gidip 300 tl verip alır mısın? Kimse bana torrennt ile bedava varken yok kardeş ben gider satın alırım demesin. Emekten bahsediyorsan orjinal alacakmış. İyi emekten bahsedelim çinde parçaları alınıp birleştiren iphone'a 8 bin lira verelim. kıbrıs'ta 40 bin liraya aldığın bmv'ye 90 bin verelim. Canada'da dolar kuru ile 100 lira olan oyuna 300 bayılalım. Hala demagoji diyorsun. Ben bu ülkede önce geçimimi karımı sonra keyfimi düşünüyorum çoğu insan da öyle. Kırılmış bir oyunu gidipte satın almam.
Game Hunter TV
kullanıcısına yanıt
300 TL vermem, ama aşkından da ölmem. Oynamam olur biter, en azından içim rahat eder. Çok oynamak istediğim fakat o fiyata değeceğini düşünmediğim için Sekiro, Vampyr, A Plague Tale gibi oyunları hala oynamadım. Ama bir tarafım da eksilmedi. Bakın yaşınızı bilmiyorum fakat yayın yaptığınızı söylüyorsunuz, kendiniz yanlış yapıyor olabilirsiniz. Fakat o yayınlarınızı izleyen kişilere de kötü örnek oluyorsunuz. Yoksa banane sizin ne halt yediğinizden. Hırsıza hırsız derim, gider bedavası var diye de bir şeyi çalmam.
Game Hunter TV
kullanıcısına yanıt
E ne yapalım 1000 TL'lik telefon 8000 TL'ye çıkıyor diye o telefonu çalalım mı? Senin de mantığın bu. Paranın yetmediği telefonu çalmazsın ama paranın yetemediği oyunu çalabilirsin.
Paranın yetmediği oyunu almazsın, bu kadar basit. O 300-400 TL'lık oyunlar indirimlerde baya bi' düşüyor bunun da farkına var. Oyunu ilk çıktığı gün almak zorunda değilsin. İndirimleri bekleyiver bi' zahmet.
Yani korsan kullanıyorum de geç, bunu meşrulaştırmayın artık.
Valla kardeşim ben bu forumda herkesi severim. Yapılan doğru demedim zaten. Ama aynı fikirde olduğumuz şeylerde var. Ben 34 yaşındayım. 4 gün önce haivy rain , beyond the souls ve detroit become human aldım. haivy ile beyond 70 tl pc için özel çıkmış. Çok uygun fiyat . Detroit de fiyatı iyi. Ama cyberpunk aynı grafik ve kalitede fiyata bak. Arkadaşlarım var oyun kanalı olan avusturalya, norveç ve canada'da . Adamlar ne kadar uyguna alıyor herşeyi. Ama bizim ülkede bu tam tersi. Benim anlatmak istediğim oyun değil. Düzen. Senin dediğin gibi bir oyunu çekeceksen al yayınla. Ama bizim ülkemizde inan ki zor. Sadece oyun olarak bakmayın buna herşeyde öyle.
Eski kanalımda RE7 çıktı satın alıcam. Baktım yüksek fiyatı. Dışarı çıktım geri geldim gece 4 gibi torrent düşmüş. İndirdim oynadım. Param cebime kaldı. Belki yaptığım doğru değil ama kanalımda bana soranlara link atmıyorum. Oyun dışında konuya da girmiyorum. İzle kanalımı oynadığım oyunları görürsün kardeşim.
Arkadaş yama konusu açtı batırdık ama o da kusura bakmasın.
Eren AcarE
kullanıcısına yanıt
Kardeş bilmediğin birşey var youtube algoritması değişti. Rekabet edebilmen ve kanalın iyi bir yerde olması için zaman çok önemli bir kavram. Sen diyorsun ki mesela 8 ağustos'ta residen evil 8 çıktı 400 tl. O gün alma bekle düşsün diye. O olmuyor kanalda. Ben işimi severek yapıyorum. Aileme yük olmamak için devam ediyorum. Ayda ortalama 20 oyun çıkıyor. Bu ay 18 oyun var. Ben 10 tane alsam ortalama 1500 tl en az oyuna gider. İstanbul'da yaşayan biri için zor bu. Ben dürüstçe diyorum haivy rain, beyond the souls ve detroit become human aldım en son çok uygundu fiyatı pc için özel epic games çıkarmış. bu oyunların üstüne 150 daha verip cyberpunk almak var birde. Ki detroit become human efsane grafikleri ve senaryosu var.
Bende haliyle torrent sitelerine bakıyorum varsa oyun yükümü azaltıyorum almama gerek kalmayan oyunlar oluyor. Yine söylüyorum emeğe saygı diyip emekçi sömürüyorsun diyebilirsiniz. Ama ben fikrim aynı 2020 tl asgari ücretli olan ülkede 100 lira olan oyun vergi dilimleri ve diğer vergilerle 350 tl satılacak. 3500 euro maaş alınan başka ülke vatandaşı daha düşüğe sahip olacak. Ben bunu her platformda söyledim. Bugün oyunlar ucuz olsa donanımhaber formunda oyun sohbeti yaparken çok kişi katılır. Ve imkanı olmayıp alabilenler de kendi kanalını kurabilir.Bu da benim fikrim.
quote:
Orijinalden alıntı: Game Hunter TV
Kardeş bilmediğin birşey var youtube algoritması değişti. Rekabet edebilmen ve kanalın iyi bir yerde olması için zaman çok önemli bir kavram. Sen diyorsun ki mesela 8 ağustos'ta residen evil 8 çıktı 400 tl. O gün alma bekle düşsün diye. O olmuyor kanalda. Ben işimi severek yapıyorum. Aileme yük olmamak için devam ediyorum. Ayda ortalama 20 oyun çıkıyor. Bu ay 18 oyun var. Ben 10 tane alsam ortalama 1500 tl en az oyuna gider. İstanbul'da yaşayan biri için zor bu. Ben dürüstçe diyorum haivy rain, beyond the souls ve detroit become human aldım en son çok uygundu fiyatı pc için özel epic games çıkarmış. bu oyunların üstüne 150 daha verip cyberpunk almak var birde. Ki detroit become human efsane grafikleri ve senaryosu var.
Bende haliyle torrent sitelerine bakıyorum varsa oyun yükümü azaltıyorum almama gerek kalmayan oyunlar oluyor. Yine söylüyorum emeğe saygı diyip emekçi sömürüyorsun diyebilirsiniz. Ama ben fikrim aynı 2020 tl asgari ücretli olan ülkede 100 lira olan oyun vergi dilimleri ve diğer vergilerle 350 tl satılacak. 3500 euro maaş alınan başka ülke vatandaşı daha düşüğe sahip olacak. Ben bunu her platformda söyledim. Bugün oyunlar ucuz olsa donanımhaber formunda oyun sohbeti yaparken çok kişi katılır. Ve imkanı olmayıp alabilenler de kendi kanalını kurabilir.Bu da benim fikrim.
Oyunu oynamak zorunda degilsin paran yoksa. Olayi soyle anlatayayim. Pastanenin vitrininde baklava gordun canin cok cekti ama paran yok. Vitrinin camini kirip, baklavayayi alsan ne oluyor? Hirsizlik ve suctur. Ayni sey oyunlar icin de gecerli.