Şimdi Ara

Woon Mini 410A Netbook İncelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Piyasaya henüz yeni giren bir marka olan Woon'un 410A adlı netbookunu incelemek için burada bulunmaktayım. PC'yi babam almış. Bana dediğine göre 650 lira vermiş herhalde. Ben olsam başka alırdımya neyse

Woon aslında Sunny'nin yan markası. İlk olarak bilgisayarın özellikleriyle başlayalım.Ben c/p yapıyorum. Ürünün sayfasına buradan gidebilirsiniz.

İşlemci Tipi Intel® Atom™ Processor N450 (512K Cache, 1.66 Ghz)
    Chipset Intel® NM10 Chipset
    Kart Okuyucu Multi Kart Okuyucu (MMC/SD/MS/MS Pro)
    Webcam Var
    Kamera 1.3M Dahili
    Ses Kartı High Definition ses arabirimi 3D stereo ile geliştirilmiş ses sistemi
    Speaker 2 x Speaker dahili
    Surround Desteği Yok
    Mikrofon Var (1 Adet )
    Klavye Q Türkçe 300mm Flat
    Numerik Tuş Takımı Yok
    Parmak İzi Okuyucu Yok
    Yüz Tanıma Yok
    3G Yok
    Boyutlar 290 x 195 x 25.60 mm
    Ağırlık 1.32 kg (4Hücreli Pil ile)
    Power Adaptör 65W, AC in 100~240V, 50~60Hz, DC 19V, 3.42A
    Batarya 4 Hücreli Smart Li-Ion Batarya 4.4mAh
    Pil Ömrü ~ 2 Saat
    Ekran Özellikleri
    Ekran Kartı Üreticisi Intel®
    Ekran Kartı Intel® GMA 3100 128 MB Paylaşımlı, 3D/2D, DirectX® 10 max.
    Turbo Memory Yok
    Ekran Tipi LED Ekran
    Ekran Boyutu 11.6” 16:9 HD LED, WXGA
    Ekran Çözünürlüğü 1366x768
    Bellek Özellikleri
    Bellek Tipi DDR-2
    Bellek Hızı 667/800 Mhz
    Bellek 2 GB DDR2 800 Mhz Ram 1 Slot
    Sabit disk Özellikleri
    Hardisk Kapasitesi 320 GB 5400 RPM SATA
    Harddisk ( I ) Var
    Harddisk ( II ) Yok
    RAID Desteği Yok
    Optik Sürücü 12.7mm(H) DVD-RW Super Multi ODD, SATA
    Tv Kartı Yok
    İşletim Sistemi Özellikleri
    İşletim sistemi Windows®7 Starter
    Bağlantı Özellikleri
    Kablosuz İletişim WLAN 802.11bgn MiniCard
    Bluetooth -
    Ethernet Kart 10/100 MB Ethernet LAN
    Fax Modem Yok
    USB Port 3 x USB 2.0
    e-SATA Yok
    IEEE1394 / FireWire Var
    DVI Var
    VGA Port Var
    HDMI Yok
    RS232 / Seri Port Yok
    Kulaklık / Speaker Çıkışı Var
    Mikrofon Girişi Var
    S/PDIF Digital Çıkış Yok
    Line In Girişi Yok
    RJ45 Ethernet Jack Var
    RJ11 Telefon Jack Yok
    Infrared Port ( CIR ) Yok
    Anten girişi Yok
    Kensington Lock Var
    Slotlar Yok
    Multimedya Özellikleri
    Multimedya Özellikleri ( I ) Yok
    Multimedya Özellikleri ( II ) Dahili TouchPad Tek Modül / Kapama tuşu
    Aksesuarlar
    Hediye -
    Garanti Koşulları
    Garanti Süresi

Kısaca özetlemek gerekirse bilgisayarın kalbini 1.66 Ghz'de çalışan Intel Atom N450 oluşturuyor. Tek modül halinde 2 GB DDR2 800 Mhz bellek kullanılmış. Tahminen bir slot girişi daha olabileceğini tahmin ettiğim için bu bir yandan iyi bir yandan kötü olabilir. İyi yanı eğer ihtiyaç duyulursa ekstradan bir modül daha eklenebilir. Kötü yanı ise eğer anakart destekliyorsa çift kanal RAM açılarak birazdaha performans alınabilirdi. Üründe 320 GB 5200 Rpm bir sabit disk bulunuyor. Bu oldukça yeterli kannımca. Ürün özelliklerinde DVD Writer var yazıyor fakat yok arkadaşlar. Bu benide çok şaşırttı açıkcası. Zaten Bir netbookta DVD yazıcı olabileceğini düşünmüyorum fakat firmanın kendi ürününün özelliklerini bilmemesi çok üzücü. Üründe onboard olarak Intel GMA 3150 ekran kartı var. Yine firmanın bir dikkatsizliği olarak özelliklerde GMA 3100 yazıyor.

Ekranı 11.6" büyüklüğünde HD Led ekran. Çözünürlüğü 1366x768. 16:9 en boy oranına sahip. Ayrıca 802.11 b/g/n wlan var. Wlan kartının markası Atheros. Onun dışında her bilgisayarda olması gereken standart Realtek marka ağ kartı var. Ekranın üst kısmında 1.3 Mpixellik bir WebCam ve mikrofon bulunuyor.

Kasa Yapısı

Ürünün rengi resimdede görülebileceği gibi mat kırmızı ve kapağının üstü siyah. Açıkcası rengi gayet güzel. Kasa'nın klavye kısmı alüminyumdan oluşuyor. Ekran kısmı ve alt kısım ise plastik. Ekranın menteşe kısmı hafif kavisli bir tasarıma sahip. Herhalde burayı tasarlarken VAIO'lardan esinlendiler. Genel olarak bilgisayarın gayet şık olduğu söylenebilir.

Ekran

Ekran HD Led ekran. Dışarda deneme fırsatım henüz olmadı fakat ev kullanımı için fazlasıyla yeterli.Görüş açısı yatayda gayet iyi fakat dikey açıdan malesef geniş bir görüş açısı yok. Renkler normal monitör gibi. Yani boşuna pırıl pırıl renkler beklemeyin

Ses

Bilgisayarda kasanın ön alt kısmına konumlandırılmış sağlı sollu 2 farklı speaker bulunuyor. Malesef woofer yok Ses kalitesi hiç hoşuma gitmedi. Telefonum bile daha fazla ses çıkarıyor. Ayrıca speakerların konumlandırıldığı yerin kasanın altında olmasıda çok garip olmuş. Eğer speakerlar kasanın üstüne konumlandırılsaydı çok daha berrak bir ses alınabilirdi. Neyse ben hamburger hoparlörlerimi takarım keyfime bakarım

Pil Süresi

Bilgisayarın pili 4 hücreli ve yaklaşık 2 saar bir kullanım süresi var. Malesef buda yetersiz.

Performans

Zaten bilgisayarla birlikte Windows 7 Starter veriliyor. PC gayet stabil çalışıyor. Performansından memnunum denebilir. Divx filmleri gayet rahat oynatabiliyor. İnternet performansı falan gayet iyi. Oyun yüklemeyi hiç denemedim Performans hakkında ufak bir ipucu almanız için W7'nin performans değerlendirme tablosuna bakabilirsiniz.

Klavye ve TouchPad

Klavyesi özellikle çok hoşuma gitti. Gayet rahat bir kalvyesi var. Yazı yazmak çok zevkli. Touchpadin sağ kenarı ve alt kısmı sayfada kaydırma görevi görüyor. Touchpad ekran gibi geniş olarak tasarlanmış. Altında tek bölüm fakat sağ ve sol tık işlevi gören çok şık bir bar var. Genel olarak touchpad ve klavye performansı iyi. Keşke birkaç tane multimedya tuşlarıda koysalarmış.

Ek olarak ekleyeceğim birkaç şey daha var. Bilgisayar pille birlikte 1.32 kg geliyor ki tek elimle bilgisayarı tutarken diğer elimle rahat yazı yazabiliyorum Taşınabilirliği gayet iyi. Özetle Alınabilecek bir ürün fakat piyasada daha çok seçenek var. Babam çok acele almış. Ben olsaydım daha tanınmış markalardan alırıdım. Bu arada bilgisayar Made in Turkey

Soracağınız soruları alabilirim arkadaşlar. Okuduğunuz için teşekkürler. Umarım az da olsa yardımcı olabilimişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 1 Şubat 2011; 20:12:49 >

• Hayırlı olsun. Aynısından bende de var. Cs 1.6 yı bile kasarak açıyor 3 boyutlu oyunlara ekran kartı yetmiyor pek denemeni tavsiye etmem ama Warcraft 3 Frozen Throne da kasmıyor
    Yalnız benim wireless te bi sorun var. Nedense 5 in altında pek çekmiyor. İlk geldiğinde de 3 e kadar rahat çekiyodu. Acaba garantiye yollasam mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 2 Mart 2011; 0:11:38 >
  • Benim bilgisayarda wireless gayet iyi çalışıyor. Şuan 5. kademede çekiyor. Modem 2 oda uzakta. Yaklaşık 5-6 metre ve 3 duvar var arada

Geçen gün Fight Club 720p izlemeye çalıştım. videonun boyutu 6 Gb. Mkv boyutunda ve yüksek kaliteli. Oynatmadı malesef. Napalım artık havalar ısınana kadar bu bilgisayara muhtacız. Masaüstü öbür odada ve ev sobalı
  • Wireless sorununu harici wireless takarak çözmüş bulunmaktayım. Evet keşke HD oynatsaydı bende de çok kasıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 16 Nisan 2011; 2:33:44 >
  • Bugün deneme amaçlı NFS Undergraund 2 yükledim. Düşük ayarlarda oynanabilecek seviyede.

720p film oynatma olayını birkaç ek ayarla hallettim sayılır. Onun haricinde bilgisayara Windows 7 Home Premium yükledim. Gayet akıcı çalışıyor. Herhalde 2 GB bellekten olsa gerek. Aero efekleri dahil bütün görsel efektler açık kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 21 Nisan 2011; 19:17:42 >
  • Geçen günde harddiskin 20 GB'lık bir bölümüne Windows Xp kurdum. Ufak birkaç ayar ve Game Booster ile Undergraund 2 akıcı bir şekilde oynanabilecek hale geldi. Artık film, oyun gibi işlerde Windows Xp'yi kullanıyorum, günlük kullanımlarda Home Premium
  • Aylar sonra gelen son gelişmeler:

Alet inanılmaz bir şekilde fan sesi çıkarmaya başladı. Aynı bilgisayardan bir adette babamda var. Babam fazla kullanmadığından olsa gerek bu kadar fan sesi yok. Bendeki bilgisayar çoğu geceyi torrentle geçiriyor

Anakart ve Chipset'i o kadar uğraşmama rağmen hala öğrenemedim. Programlar görmüyor. Ayrıca muadillerine göre birkaç Bios seçeneği yok.

Bilgisayarın sağlam olduğu kanısına vardım. Kardeşim o kadar masadan düşürmesine rağmen çatlak dahi oluşmadı. Yalnız kapak menteşelerinde esneme başlamış. Kasadan bazen gıcırdamalar geliyor.

Üst kısım aluminyum değil plastikmiş.

Bilgisayarda gerçekten bir fan sorunu var. Fan çok az alt devirlerde çalışıyor. Şuan bunları yazarken bile maksimum devirde.

Şarj adaptörü arızalandı. Hemde Huntkey gibi iyi bir marka olmasına rağmen. Ben bile şaşırdım doğrusu.

Bluetooth yok. Evet yok. Hemde kasada ve kalvyede kısayollarının olmasına rağmen.

Pili çok az dayanıyor. Minimum kullanımda 3 saati zor görüyor.

Kart okuyucu problem çıkarmaya başladı.

En iyi yanları:

Ekranı çoğu netbook hatta Laptop'tan daha iyi.

Tuşlar rahat. Yazı yazmak zevkli.

Touchpad dokunma hissi güzel.

Çoğu netbooktan performanslı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    exper netbook 399 tl
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.