Şimdi Ara

Word'de matematik defteri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Oğlum 1.sınıfa başladı bu sene. Malum durumlardan dolayı uzaktan eğitim yapılıyor. Ancak öğretmenimiz özellikle matematik dersini anlatırken zorluk çekiyor. Zorluk dediğim şey ise hani normalde kareli deftere her bir kare boyunda rakamları yazabilirken word de kullanılan kareli defter formatlarında rakamlar bir kare boyutuna gelmiyor. 1,5 yada 2 kare yer kaplıyor. Bu durumda özellikle alt alta toplama işlemi yazarken kaymalar oluyor. Çocuklarda orda gördüklerini yazmaya çalıştıkları için sıkıntı oluyor. Ben biraz araştırdım internette bulduğum şablonlarda da dediğim gibi rakamlar her bir kare kadar olmuyor. Bunu düzgün bir şekilde yapabilmenin yolu var mı? Yani sanki elle kareli deftere yazarmış gibi word de yada başka bir uygulamada yapabilir miyiz. Yardımcı olursanız çok makbule geçer. Teşekkürler.

• Up
  • up

• Eskiden bir ara kareli defter uygulaması vardı bilgisayar için ama şuan var mı bilmiyorum , Google'da kareli defter uygulaması diye aratırsanız belki sonuçlar çıkar
  • Yardım etmek istemim ama ben konuyu tam olarak anlayamadım.

Word'de rakamlar 1,5 yada 2 kare yer kaplıyorsa, amaç bir kareye rakamı sığdırmaksa; font boyutunu küçülterek bir kareye tam sığmasını sağlayabilirsiniz.

Rakamların veya yazıların alt satırda da tam alına gelmesini istiyorsanız Courier New, Lucida Console, Consolas... vs gibi monospace font kullanırsanız rakamlar alt alta gelir. Çünkü monospace fontların her karakteri eşit genişlikte olduğu için rakamlar alt alta gelecektir.

Örneğin aşağıdaki ekran görüntüsünde ilk iki satır monospace olmayan fontlarla yazıldığı için rakamlar alt alta gelmiyor. Ama son iki satır monospace fontla yazıldığı için rakamlar alt alta geliyor.

Örneğin monospace fontla toplama işlemi yazarsak alt alta gelir.

• Üstte DoubleDragon'un da dediği gibi şu yazı tiplerden birini kullanmayı deneyin:

1. Consolas
    2. Courier New
    3. Lucida Console

Ya da paint.net gibi resim programlarıyla hem yazı hem çizim yapın. Tüm sayfa çözünürlüğünüzü de standart tutun "1080x1920" gibi. Büyütmeyi de %50 civarı tutarsanız, gerektiğinde büyütebilirsiniz vs. Bir tane boş sayfa taslağı yapıp, o dosyayı sürekli kopyalayarak onun üzerinden de çalışabilirsiniz kareli defter görünümü vermek için vs.

• DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

Resim yükleyerek bir örnek verirsem sanırım daha iyi anlatırım.

Demek istediğim wor'de görüldüğü gibi bir kareli defter zemini üzerine alt alta işlem yazdığımızda rakamlar taşıyor. Alt alta yazılan sayılardan da anlaşıldığı üzere bazen bir kare bazen iki kare yer kaplıyor. Benim istediğim (öğretmenin istediği) örneğin 25 sayısını yazdığı zaman bir satır yer kaplayacak, enter'e basınca bir satır aralık bırakıp altına 45 yazdığında o da bir satırlık yer kaplayacak. Ayrıca toplama işareti ve işlem çizgisini de yazıp toplama işlemini de yazdığında o da bir satır yer kaplayacak. İşin özeti elle kareli deftere alt alta işlem yazarmış gibi görünmesini istiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pdf yi kitap yapma?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok aradım ama bulamadım. En azından basit bir şey bulamadım. Matematik formülü yazma programları var ancak hepsi ileri matematik formülleri yazmak için. Program aracılığı ile formülü yazıp worde aktarıyor ama direk karesiz boş deftere aktarır gibi oluyor.

• baddady B kullanıcısına yanıt

Bende Microsoft Office yok. Word'de o kareli görünümü nasıl yaptınız bilmiyorum. Bulduğunuz bir kareli defter görüntüsünü arkaplan resmi olarak yaptınız gibi duruyor. Eğer böyle yaptıysanız bunun yerine Word'un kendi özelliğini kullanarak kareli defter görünümü elde etmeniz sizin için daha kullanışlı olur. Karelerin büyüklüğünü istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Böylece her kareye bir rakam gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Yine satır yüksekliğini de ayarlarsınız. Ayrıca yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi monospace font kullanırsanız istediğiniz sonucu elde edersiniz diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.