|
Work and travel için amerika ve amerikanın kapitalist sistemi (2. sayfa)
-
-
Geçen sene ödemiştim iptal olunca bu seneye kaydı program ekstra ücret ödemeyeceğim 2300 dolar olması lazım ödedim ekstradan uçak bileti almam gerekiyor sadece şuan gideceğim yer iş te belli onayda aldım işverenden tavsiye ederim -
Kendilerinin yapmadığı iş ne demek dostum! Amerikan insanında meslek yok ki. Can kurtaranlık için sertifika, lisans, biraz eğitim gereklidir. Amerida eğitimli insan bulsalar alıp şehre vali yaparlar :D siz çok film seyretmişsiniz. Normal bir Amerikan insanı evinde pizza yer, bira içer, hırsızlık falan yapar fırsat buldu mu, arada delivery işi yapar, çim biçer biraz para kazanır. Ama konuşkan falan olmadıkları için garsonluk yapamazlar. Garsonluk üst düzey bir meslektir Amerika'da, öyle herkes yapamaz. Filmlerden görüp de Amerikalıları evinin garajında yapay zeka tasarlayıp dev robotlar yapıyor falan sanmayın :D Başkan boşuna mı bir yerlerini yırtıyor yabancı Amerika'ya girmesin diye? Çünkü yabancı girerse Amerikan insanı rekabet edemez bizlerle ve tüm işlere biz kabul ediliriz daha eğitimli, daha kültürlü ve daha zeki olduğumuz için.
Work and travel'a gelirsek zaten 3 ay tam idealdir. Daha fazla Amerika'da yaşamak risklidir. 3 ay boyunca sigortanız falan varken çalışın, sonra izniniz biter, sigortanız iptal olur. Kaçak kalsanız bile ne ehliyet alabilirsiniz ne de resmi bir işe girebilirsiniz. 3 ay çalışın, para kazanın, biraz hayatı görün, biraz gezin, dönün. Parayı da çarçur etmeyin. Ordan elektronik eşya alacağınıza Türkiye'de 2 yıl harcarsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 10 Ocak 2021; 21:30:11 >
-
anlatilandan anlasilan kafana silah dayanip zorla work and travela gonderiliyosun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır keyifle gideceğim -
Kapitalizm ve rant olmasaydı şuan vatandaş hala lada samaraya biniyor olurdu.
-
Şimdiden yolun açık olsun. Ben de green kart kazandım, konsoloslukların açılmasını bekliyorum mülakat tarihi alıp abd ye gidebilmek için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: talhakurnaz59
Dikkat edersen dil geliştirmek ve kültür tanımak için gideceğimi söyledim dostumHocam sen onu ciddiye alma, böylesi her konuda sen onu yapma, zorlamı yaptırıyor vs. yazar durur.
-
Oraya gitmeden nasıl iş bulabildin? Bir de hangi şirket aracılığıyla gideceksin? -
Oxford house. İşi kendileri ayarlıyorlar seçim yapıyorsun ardından mülakata tabii tutuluyorsun -
quote:
Oxford house. İşi kendileri ayarlıyorlar seçim yapıyorsun ardından mülakata tabii tutuluyorsunmülakat ingilizce sanırım, ingilizce seviyeniz nasıldı? Birde alacağınız saatlik ücret ne kadar, 2.bir iş düşünecek misiniz?
-
quote:
Hocam yalnız orada yaşama fırsatı sunması gibi bir durum söz konusu değil şöyle ki vizeyi almaya giderken okul ortalamasını gösteriyoruz bunun sebebi derslerimiz iyiyse bu kişi geri döner bizim ülkemizde kalıp bize yük olmaz. Kötüyse vizeyi vermiyorlar çünkü orada kalma ihtimalini hesaba katıyor. Oradan kazanılan paranın ülkemize girmesi de ekonomi adına bir kâr olurNasıl yok olm ben Work And Travel yaparken her gün tıka basa bedavaya karnımı doyurup üstüne akşam bara gidiyodum, her gün 1-2 dolara Yugioh kartı alıp albüm yapıyodum. 2 ay çalışmama rağmen wat parasını çıkarıp üstüne 4K dolarla dönmüştüm, millet 4 ay köppppek gibi çalışıp 10-15K ile döndü :DD
-
B1 seviyem a en iyi c en kötü a1 a2 b1 b2 c1 c2 var. Saatlik 9 dolar 2. İş bulacağım ona göre yeri seçtim -
İnandırıcı -
2. Sınıfta gitmiştim hazırlık dahil 5 sene sürdü okulum KEŞKE 5 sene gitseymişim .Para kazandım ( tek iş günde 7 saat ayda 3000 dolar) , dil pratiği yaptım, yeni arkadaşlar edindim , dünyaya bakış açım değişti , yeni yerler gördüm . İmkanı olan gitsn arkadaşlar .
Not: çalıştığım yerde işçilerin yarısı amerikalıydı , yani amerikalıların o işi yapmıyorda sadece wat yapan bizler çalışmıyoruz o işlerde .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Jeopol
Kapitalizm o kadar güzel ki size kendilerinin yapmak için tenezzül bile etmediği işlerle birlikte güzel yasama fırsatı sunuyor. Hatta kazandığın parayla güzelce tatil yapabilir, gezebilirsin diyor.
Oysa kapitalizm olmayan ülkede çalışsan ancak karnını doyurursun. Onuda 6 gun 10-12 saat çalışarak.kapitalizm olmayan ulke derken trden bahsetmiyorsundur umarim. kapitalizm denilince herkesin aklina avrupa ve amerika gelmesi buyuk bir yanilgi.
-
Durduk yere "Ben Work and Travel'a gideceğim millet!" demek amacıyla açılmış bir konu. Karşındakini bilmeden böyle "kıskanç mısın" falan deme istersen. :)
-
Wat meselesi zor duruyor koronadan ötürü bilemiyorum gidilebilir mi. Ayrıca dolar bu durumdayken herkes 4-5k dolar çıkarıp masraf edemez. Eskiden 2-3 iken herkes wat giderdi de şu an maddi durumu olan anca gidebilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye'de kapitalizm yok ne yazık ki. Komünizme yakın bir sistem var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam daha gitmeden gormeden masallah 2.yeri bile bulmussun 😂
Kalacak yeri nasil ayarladin, fiyati ne kadar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X