Şimdi Ara

Work and travel için amerika ve amerikanın kapitalist sistemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: talhakurnaz59

B1 seviyem a en iyi c en kötü a1 a2 b1 b2 c1 c2 var. Saatlik 9 dolar 2. İş bulacağım ona göre yeri seçtim

saatlik 9 dolar ne olm, acenta iş bulmanı aceleye falan mı getirdi ? 11-12 minimum bulman gerekiyordu, umarım işin tipi bol bir iştir :d

• quote:

Orijinalden alıntı: birkuşgibi

Hocam daha gitmeden gormeden masallah 2.yeri bile bulmussun 😂

Kalacak yeri nasil ayarladin, fiyati ne kadar

İşveren ayarlıyor. Kurumsal bir yerde çalışıyorsan yemek, ev falan beleşe gelir üstüne bisikletini giyimini bile ayarlarlar belki:D wat olduğu için sizin için beleş event yapma zorunlulukları da var.

İkinci iş bulmak da zor değil zaten, sezon başlamadan hemen önce herhangi bir işletmeye gir iş istiyom de verirler :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jungian_Shadow -- 11 Ocak 2021; 13:0:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Türkiye'de kapitalizm yok ne yazık ki. Komünizme yakın bir sistem var.
    otoyollar aşırı pahalı bu konu hakkında me düşünüyorsun 1000 liralık yol mu olur lan
  • Sizin oldu mu wat deneyimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106

otoyollar aşırı pahalı bu konu hakkında me düşünüyorsun 1000 liralık yol mu olur lan

Alıntıları Göster
    Devletin yaptığı her iş pahalıdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Devletin yaptığı her iş pahalıdır

Alıntıları Göster
    eskiden olsa kağnı ile ücretsiz geçecektik şimdi 500 kağıt ateşle diyor. yapmasaymış keşke
  • Vergi toplamasa sıkıntı olmaz, bu kadar itiraz olmaz.

Ama ücretsiz yol yapılsın diye verdiğin vergiler çalınınca böyle oluyor.

• Work and travel'a git gel her gece o düzen için Allah'a dua edersin bizim ülkeye de gelsin diye

Oradaki adamla aynı işi yapıyorum ve dolar bazında ben ondan 4 kat ucuza çalışıyorum.Bu forumdakilere sorsan nedeni yazılım bilmemem

Work and travel+erasmus yapan birinin bu ülkede mutlu olabilme şansı yok zira fareyi bir kere kafesten çıkardınız, geri koyunca fare aynı fare olmayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Vergi toplamasa sıkıntı olmaz, bu kadar itiraz olmaz.

Ama ücretsiz yol yapılsın diye verdiğin vergiler çalınınca böyle oluyor.
    halklısın ama kendi kendine de olmuyor bu iş al bak nasıl yapılmış

abd otoyol projesi bugünkü parayla 500 milyar dolardan fazla tutmuş

Work and travel için amerika ve amerikanın kapitalist sistemi

1800lerde de gilded age zamanında tren yolu belli başlı kişileri zengin etmişti.

Bu işin doğasında var bu, ülke çapında büyük bir altyapı yüklenmesi devletten oluyor, hükümet de belli kişileri ultra zengin yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 11 Ocak 2021; 14:37:55 >

• 500 milyar dolarsa ucuza kapatmışlar. Burada 1000de birini 5 6 milyar dolara yapıyorlar.

• talhakurnaz59 kullanıcısına yanıt

ciddi ciddi önümüzdeki bir kaç yıl oraya yabancı işçileri alacaklarını sanıyor musun? Corona var corona? Amerikalılar işsiz

yabancıları mı sokacaklar?

Paranı alabiliyorsan geri al seni oyalıyorlar.

• Kapitalist olmayan bir ülkede 3 ay çalışırsan karnını zor doyurursun dönüş için yol parası bulamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Gidilir hocam ayarlarlar onu dediğiniz gibi bir durum söz konusu olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: birkuşgibi

Sizin oldu mu wat deneyimi?

evet

• quote:

Orijinalden alıntı: zortak

ciddi ciddi önümüzdeki bir kaç yıl oraya yabancı işçileri alacaklarını sanıyor musun? Corona var corona? Amerikalılar işsiz

yabancıları mı sokacaklar?

Paranı alabiliyorsan geri al seni oyalıyorlar.

Çin virusunun en azgın olduğu geçen sene bile aldılar kaç kişiyi :DD

• Şu mesajım arada kaynamış. Jeopol arkadaşa cevaben yazmıştım.

Kendilerinin yapmadığı iş ne demek dostum! Amerikan insanında meslek yok ki. Can kurtaranlık için sertifika, lisans, biraz eğitim gereklidir. Amerida eğitimli insan bulsalar alıp şehre vali yaparlar :D siz çok film seyretmişsiniz. Normal bir Amerikan insanı evinde pizza yer, bira içer, hırsızlık falan yapar fırsat buldu mu, arada delivery işi yapar, çim biçer biraz para kazanır. Ama konuşkan falan olmadıkları için garsonluk yapamazlar. Garsonluk üst düzey bir meslektir Amerika'da, öyle herkes yapamaz. Filmlerden görüp de Amerikalıları evinin garajında yapay zeka tasarlayıp dev robotlar yapıyor falan sanmayın :D Başkan boşuna mı bir yerlerini yırtıyor yabancı Amerika'ya girmesin diye? Çünkü yabancı girerse Amerikan insanı rekabet edemez bizlerle ve tüm işlere biz kabul ediliriz daha eğitimli, daha kültürlü ve daha zeki olduğumuz için.

Work and travel'a gelirsek zaten 3 ay tam idealdir. Daha fazla Amerika'da yaşamak risklidir. 3 ay boyunca sigortanız falan varken çalışın, sonra izniniz biter, sigortanız iptal olur. Kaçak kalsanız bile ne ehliyet alabilirsiniz ne de resmi bir işe girebilirsiniz. 3 ay çalışın, para kazanın, biraz hayatı görün, biraz gezin, dönün. Parayı da çarçur etmeyin. Ordan elektronik eşya alacağınıza Türkiye'de 2 yıl harcarsınız.

• Work and Travel galiba iptal edildi bu sene, yeniden ne zaman acilacagini da bilmiyorum. Bu sene gelebilen var mi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.