Şimdi Ara

World of Warcraft Ekran Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim phenomx4 965 be ekran kartı hd7850 2GB ram 8GB

Donanımı oyun açık iken izliyorum, işlemci %50leri geçmiyor, Gpu %50leri geçmiyor ama raidlere girdiğim zaman fps 60tan 20lere kadar iniyor ki raid dısında grafik ayarları yüksek iken raid içinde grafik seviyesi minimumda. Sadece particle efekt fair olarak ayarlı.

İşlemciyi de düşünerek 1050ti alsam ne kadar etki eder? yoksa 10 yıllık işlemci ile buraya kadar mı demeliyim?

• WOW gibi bir oyunda işlemcin sağlam olmak zorunda. İstersen 1070 al yine ara ara o 20 fps i görürsün. Gidip wow içinde sıfırdan ryzen yada 8.nesil intel sistem toplama tek yapacağın 2.elde 2500K, 4460, 3770 gibi işlemcilere yönelmek rahat rahat wow ve diğer oyunlara yetecek işlemciler
  • Cevap için teşekkürler, anladığım kadarıyla b350,ryzen5,ddr4 3lüsü alsam 7850 mevcut gücünden daha fazlasını kullanır hale gelir ozaman. yeni nesil gtx serisinin fiyatlandırmasına göre sonradan alabilir. Gerçi ozaman da ryzenların yeni serisi gelecek. komple beklemek yada dediğiniz gibi 2.el bir sistem almak ucuz yollu olacak
  • I5 4460 da yer yer yetersiz kalıyor tecrübe ile sabit ... 8. Nesil uygun anakartlar gelince i5 8400 yada çok daha iyisi olan i7 8700 düşünüyorum kısmet ( 8400 e şüphe ile bakıyorum )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wow eski bir grafik motoru kullaniyor. Tek thread performansi cok yuksek ama cekirdek sayisi dusuk bir islemci almalisin. Ekran karti olarak 7850 - 7870 neredeyse ful ultra oynatir ( raid lerde yetmez ama raidde seni bloklayan islemci, ekran karti degil )

Ben Ryzen 1600 - gtx 760 ile ful ultra 30-40 fps aliyorum raidlerde. Diger her yerde 60 fps +.

Sadece wow icin bilgisayar toplayacaksan eger, arkadaslarin yukarida onerdigi gibi tek cekirdek performansi yuksek Intel islemciler en iyi tercih. Ekran karti olarak cok ucmaya gerek yok.

Ne alirsan al, 40 man raidde 60 fpsi goremeyebilirsin bazi raidlerde, o da wowun oyun motorunun kabahati.

Islemcinin %50 yi gecmemesinin nedeni wowun zaten 2 thread calismasi. Islemcin 4 cekirdekli oldugu icin diger 2 cekirdek yatiyor : )

Tutup da 8700k alsan dahi, yine bosa para vermis olacaksin sadece wow oynayacaksan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart müsade ediyorsa işlemciye overclock yap.
  • Sorun işlemcide fx 6300 u 4.5k OC ile kullanıyordum , raid dışında 60 fps in altına inmiyordu fakat raidlerde özellikle boss fightların ilk 10 saniyesinde 15-20 lere kadar düşüyordu.
    Çok fazla masraf olmasın diyorsanız ddr3 destekli ikinci el i5 işlemci + 1050ti olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Blizzard'ın tüm oyun motorları 2 çekirdekten fazlasını verimli kullanmıyor.
    Önerim 2. elden i5 2500K + P67-z68-z77 anakart al ve max. o.c ile kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Anakart müsade ediyorsa işlemciye overclock yap.

Scorpion kule soğutucum var, işlemci 3.8 lere cıkabiliyor sıkıntı yok o konuda ama yinede kayda değer bir kazanç yok gördüğüm kadarıyla. yeni ryzen ve gtx ailesini beklemek en iyisi gibi olacak.
  • Bütçeniz varsa bu sistemide elden çıkarıp komple güzel bir sistem toplarsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Draw Distance azaltınca genel olarak FPS sorunu kalmıyor bende

GTX 680, I7 Extreme 3820
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.