Şimdi Ara

Age of Mythology geniş ekran sorunu (?)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
25.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptop bilgisayarıma AOM oyununu kurdum. Bilgisayarımın ekranı 16:9 formatında; ancak oyunu 4:3 ve 5:4 görüntü formatında oynayabiliyorum. Bu yüzden ekranı kaplamadığı için tüm zevkim alt üst oldu. Ayarlarda da uygun çözünürlük olmadığı için bir de size sorayım dedim. Oyun 16:9 görüntü formatını desteklemiyor mu arkadaşlar?

Şimdiden teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

• Arkadaşlar bu konuya da bir el atsanız.
  • Araştırınca şöyle bir yöntem buldum, 16:10 için:

Oyunun kısayolunun özelliklerinden "target" kısmına girip orayı:

"C:\Games\Age of Mythology\aom.exe” xres=1680 yres=1050 şeklinde değiştirince çözüm olmuş (normal oyun için. Eklenti içinse, aomx.exe yazmak gerekiyor).
    Örnekteki 1680x1050 yerine ilgili değer girilerek bir denenebilir. Çözünürlük uygulandığı gibi, menüler hariç 16:10'a göre FoV ayarlaması da yapılıyor. Yani esneme olmuyor menüler hariç.
    Burada örneği var:http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=131

Ancak işte, 16:9 için durum nedir bilmiyorum.

• hocam benim bildiğim ayarlarda "pencerede oyna" diye bir seçenek vardı..Onu tıkladıgımda
    oyun kare bir küçük pencerede devam ediyordu..Tekrar tik'i kaldırdıgımda tam ekrana dönüyordu..
    Çok eski ama hit bir oyundur..titan eklentisinide tavsiye ederim..
  • Evet, en sevdiğim strateji oyunudur. Titans paketi dahil defalarca bitirmeme rağmen hiç sıkılmadım. Arada kriz gelince tekrar yüklüyorum.

Bu arada ekran olayı çözüldü gibi. O bahsedilen kodu olduğu gibi girdim ("C:\Games\Age of Mythology\aom.exe” xres=1366 yres=768) ; fakat yine olmayınca seçeneklerde "tam ekran" vardı, onu seçtikten sonra düzeldi.

Age of Mythology geniş ekran sorunu (?)
  • 16:9 oranın monitör değildir zaten. Widescreen monitörler 16:10 olur.
  • 16:9 monitörler de vardır ve widescreen olarak geçer onlar da. O bir yana, gerçek widescreen 16:9'dur zaten.
    Monitörü 16:10 olsaydı ve 16:9 çözünürlük seçseydi, görüntüde uzama veya uzamaması için, -duruma göre- yanlardan ve/veya üstlerden siyah çerçeveler oluşurdu. O zaman da işin bir anlamı kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Eylül 2009; 22:09:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler benim aom de şöyle bi sorunum var evlerin felan üstü ya da yarısı görünmüyo yada geyiklerin sadece gölgesi kartalın sadece göllgesi felan görünüyo bu hatanın çözümünü bilen varmı model sorunumu acaba?
  • Arkadaşım bu sorunun çok basit bir çözümü var Alt+tab ama maalesef ki her girdiğinde yapman lazım.İyi oyunlar
  • Ayarlardan Play İn Windows u işaretleyince düzeldi full screen oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.