Yazdıklarına tabiki katılıyorum hatta konuyu da biliyorum ama oyunun çok büyük bir çoğunluğunu casual oyuncular oluşturduğu için oyun gayet p2w haline geldi. Ben daha önce burada yazmıştım sanırım. world progress yapan guildler de boost yapacak adam falan bulamayacakları için onlarda bırakacak wow u . tabi 1 expansion daha sürer muhtemelen ama gelecek expansion casual oyuncuları geri getiremezlerse bunlar olacak yani. işte dediğin gibi artık nasıl çözüm bulurlar .raid sistemi mi değişir. token mi kalkar. bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin hepsine local price mı uygularlar bilemiyorum ama çözmeleri gereken sorunlar ciddi boyutta. birde ion hazzikostas AKP li bakan gibi yemin ediyorum. evinizi az ısıtın kafasında kendisi. |
World of Warcraft : Shadowlands [Ana Konu] - 10.0 Pre-Patch (37. sayfa)
-
-
Ben algı falan yaratmaya çalışmıyorum. az biraz ingilizcesi olan adam bu konu hakkında zahmet edip yabancı forumlara falan bir göz atar. wowhead,mmo-champion,reddit,wow un offical forumları . hepsinde oyunun p2w ne döndüğü ve bunun sebebinin ise boost olduğuna dair bir dünya konu açılmış.
En başta kendin bu işi yaptığın için kusura bakma ama seninle daha fazla tartışmayacağım . ben bir oyuncu olarak tarafsız gözle bakıyorum. çünkü ne boost işi ile uğraşıyorum. ne game time, ne hesap, nede gold satmışlığım var. tamamen casual bir oyuncuyum. wow ile ilgili hiç bir çıkarım yok !!! ancak senin forumda gold,game time vs.. satan biri olarak, muhtemelen boost da yapıyorsundur. Bu sebeple tarafsız gözle baktıgına inanmıyorum .
saygılar.
-
"Algı yaratmaya çalışmıyorum" diyorsun fakat sana "Pay to Win" 'in açıklamasını koyuyorum buna cevap vermek yerine forumlarda cart da curt da oyunun pay to win'e döndüğünü anlatıyorsun.Ben niye zahmete gireyimde araştırayım olmadığını bildiğim bir şey zaten iddia eden sensin sen kanıtla asıl nerelerde ne konuşuluyormuş öyle sallamasyonlarla olmaz o iş!
Pay to win için:
1-Para ile satılacak
2-Bu para ile satılan şeyin normal oynayanlara karşı üstünlüğü olacak
Aksini iddia eden bulsun internetten getirsin özür dileyip tartışmayı sonlandıracağım hodri meydan.
ve tekrardan Game time satışım:
yaw benim bu oyundaki zamanıma karşılık game time satışımda ben ticaret gözü ile bakıldığında zaten zarardayım neyin kafasını yaşıyorsun sen?Görende Websitesi var harıl hurul bu işin ticaretini yapan birisi sanacak beni!
-
Noob eleman bootsla giriyor. Bir de tank yada healersa ayvayı yedi o parti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yapacak bir şey yok.Adı üstünde Random player.Boost değil de Hesap alımı da yapmış olabilirdi boost'u kapatmışlar olsa bile.Aynı Çinlilerin token olmadığı dönemlerde gerçek para ile gold satması gibi gerçi şimdi de satıyorlar sanırım fakat o vakit çinliler tekeldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 6 Kasım 2021; 16:7:47 > -
Boosterlari bu kadar savunmaya gerek yok.
Blizzard kaldırmaz zaten, işine geliyor bu tarz şeyler.
Bu da kalkarsa ana şehirler hayalet kasabaya döner.
Hoş kocaman haritası var, bir allahin kulu yok.
Oyuncu soruyor (yeni başlayanlar) milyonlarca oyuncular nerede ?
Bir tane ana şehir yapsın, iki dungeon, iki raid. Herkes spamlasin dursun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla çok uzun şeyler yazılmış ortalık biraz karışmış ama wow şu an resmi olmasa da p2w !
Neden derseniz . bence bir oyunun p2w olması için illa o oyunun içinde oyun yapımcısı tarafından bir şeyler satılmasına gerek yok. @mczaga p2w açıklamasını yazmış ama anladığım kadarı ile p2w olması için oyun yapımcısı tarafından oyun içinde oyuncuları avantajlı konuma getirecek şeylerin satılması gerekiyor. yada hizmetlerin . doğrumudur?
Yazdığım gibi illa in game de bunun doğrudan yapılmasına gerek yok. evet p2w olması için direk para vermeniz gerekiyor ama dolaylı yoldan yapılıyor bu. evet p2w olması için diğer oyunculara para karşılığı üstünlük kuracak item, reagent,resources falan sağlanması gerekiyor bu direk olmasa da dolaylı yoldan yapılıyor. Bununda nasıl yapıldığı zaten yeterince anlatılmış.
Bu sebeple Boosterlari bu kadar savunmaya bencede gerek yok. Boost işi bitirilirse de (bence de bitiremzler) hiç bir şey olmaz wow a çünkü boost yüzünden daha fazlasını kaybetti ! iyi bir expansion ile kaybettikleri geri gelir.
wow senelerdir ölüyor efendim. 16-17 senedir wow şöyle olursa böyle olursa biter laflarını dinliyoruz. zamanında bot şimdikinden 2-3kat daha yaygındı. honorbudy kullanmayan varmı arkadaşlar aranızda? benim honorbudy den 6 ay ban yemişliğim var. yanlış hatırlamıyorsam (hatırlıyorsam düzeltiniz) O zamanlar blizzard activision bünyesine girmemişti ve belirli bir community nin "efendim honorbudy engellenirse wow ekonomisi çöker, wow ölür, oyunda kimse kalmaz " v.b naralarına rağmen bitirdiler honorbudy yi . hiç bir şey de olmadı .
Ben 39 yaşındayım . bir çoğunuz benden küçük , belki bir çoğunuz da benden büyük bilemiyorum ama ben bu yaşıma rağmen wow u çok seviyorum. wow u bırakalı aylar oldu. Benim bırakma sebebim bir çoğunuzun aksine maddi değil. evet maddiyatın da etkisi var ama biz yerli yabancı karışık bir guild olarak "boost " ve " multiboxing" sebebi ile bıraktık. çünkü bu iş artık göze batma seviyesinin de çok üstüne çıktı.
Şimdi bakın şöyle bir durum var. Biz böyle yerli yabancı karışık bir guildiz. istisnasız hepimiz evli ve çocukluyuz hatta bazılarımızın 3-4 çocuğu falan var. Casual bir topluluğuz kısacası. bir raidi temizlememiz bazen ciddi anlamda uzun sürebiliyor. bir gün şöyle bir şeyle karşılaştık . tank sıkıntımız vardı ve guilde bir tane DH tank aldık. hatırlamıyorumda işte adamda ilvl tavan yapmış. Benim tank olarak hala alamadığım itemler bu herif te var. aldık bunu "Castle nathria" progresimize Lan adam hiç bir taktiği bilmiyor. Bizim isveçli GM direk kickledi adamı . sonradan öğrendik adam boost ala ala böyle ilvl a sahip olmuş. sonra bir iki tip daha denk geldi böyle. castle nathria yı HC olarak temizledik ve guild olarak oyunu bıraktık.
şimdi boost yararlı ,boost güzel ,boost eyidir hojjj dur diyorsanız bilemiycem ama bizim gibi binlerce oyuncu var ve bu sebeple oyunu bırakan. Siz boost engellenirse oyunda kimse kalmaz diyorsunuz ama asıl boost ve multiboxing sebebi ile oyunda kimse kalmayacak bence farkında değilsiniz arkadaşlar.
Asıl sorun o değil de "New world" dedik Kınayt online çıktı. oynayacak mmmorpg yok onu ne yapıcaz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 7 Kasım 2021; 13:42:4 >
-
Ben yarım saat dayanamadım. Aradaki cinematik tarzı rezalet şeylerin hiç biri geçilmediğinden illallah ettim ve sildim.
-
Asya tarafindan s uzun sure oynayabildigim tek MMO Final fantasy
, diger oyunlar cok garip geliyor herseyleriyle
-
Ne kadar oyunda canımızı sıkan mevzular olsa da bu gidişle wow önümüzdeki 10 yıl daha rakipsiz olacak gibi gözüküyor. New World de FF de gördüğüm kadarıyla beklenen etkiyi yaratmadı ve hypları bitmek üzere.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam new world gorundugu veremedi sadece
Final fantasty hala oyuncu patlamasi yasiyor. Aralik ayinda yeni paket gelince durumu cok daha iyi olacak.
WoW disinda milyon+ abonesi olan tek mmo zaten suan
-
WoW'da Pay to Win unsuru dolaylı da yok dolaysız yoktur.Çünkü Pay to Win'in kendi açıklamasını karşılayacak bir unsur yok olmayan şeyi nasıl dolaylı yapıyorsunuz bende burasını anlamıyorum hala.
Boost'u koruduğum kolladığım desteklediğim de yok.Ben olan gerçekleri söylüyorum velev ki Boost devam eder bu Pay to Win değildir.
Hiç bir oyunda Boost'u engellenemez
En basiti hesap satımı bile bir boost'tur.
İsim değiştirme de boost'tur.
Server değiştirme de boost'tur.
Kuzenim girdi arkadaşım girdi 'de boost'tur.
Hangi birini kontrol edecek oyun firması?Edemez yok böyle bir şey gerçekleri görün artık ne oldu mücadele ettiği dönemde oldu WoW'un baş e d e m e d i
Ne oldu Korsan serverlar patladı bilmem neler fırladı.
Oyunda Boostun önüne geçecek olan tek unsur oyunu oynayan oyunculardır bunu da ancak oynayarak yapabilirsiniz öyle ben küstüm ben kırıldım ile olmaz o iş.
Friend List'i iyi olan gerektiğinde Tank Healer olabilen takım kurup yönetmesini bilen kişiler WoW'da kazanır diğerleri elenir bu kadar net!
Pay To Win isteyen World of Tanks oynasın Armored Warfare oynasın Hearthstone oynasın kendim 6-7 sene oynamışlığım vardır bunları.
-
valla savunmuyorum diyorsan savunmuyorsundur ne diyelim.
Ancak Forumda da bir çok kişi p2w olduğunu belirtmiş . Bende görüşlerimi dile getirdim. kesin tavır takınmaktansa karşıt görüşlere önem vermekte ve doğruluk payını düşünmekte fayda var.
world of warcraft forumsThanks to Ybarra - Wow is now officially P2Whttps://eu.forums.blizzard.com/en/wow/t/thanks-to-ybarra-wow-is-now-officially-p2w/321576mesela burada toxicliğin yanı sıra güzel açıklamalarda var. bayada tutmuş başlık.
-
Pay to win, p2p yada f2p yada b2b türündeki bütün online oyunların vazgeçilmez bir mekaniği oldu artık. Eskiden bu iş 3. kişiler tarafından yapılırdı fakat oyun firmaları buradaki pazar payını görüp bu pastadan en büyük dilimi almanın peşine düştüler. P2w, yani "parayı veren düdüğü çalar" mekaniği olmayan bir oyun bulmak imkansız neredeyse, sevmiyorsanız bu mekaniği en makul seviyede tutan oyunlara yönelebilirsiniz.
Wow p2w mi? Parayı verip başkasının geliştirdiği bir karakteri alabildiğiniz günden bu yana p2w dir. Eskiden Blizzard bu işe bulaşmazdı fakat çinlilerin bu işten darphanade para basar gibi para kazandıklarını görünce haliyle girdiler bu işe. Oyunu yapan blizzard, yayınlayan blizzard fakat en çok parayı kazanan çinliler. Böyle bir pazarlama modeli olamayacağı için girmeleri kaçınılmazdı fakat ipin ucunu biraz kaçırdılar bence.
-
Bu mantık ile her oyun Pay to Win sadece offline single player oynadığınız hikaye bazlı oyunlar değil ki; onlarada takıldığın yerden internetten bakabiliyorsunuz o da PAY TO WİN.
Niye çünkü interneti olmayan kişilerin önüne geçirdi sizin internetiniz...
Boost bir oyunların gerçeğidir ister kabul edin ister etmeyin.
Ben WoW'da ki Boost'a pay to win asla demem çünkü pay to win olabilmesi için:
1-Para ödenecek Boost 'ta olabilir.
2-Para ödenmiş ya da Boost yapılmış şeyin diğer ödeme yapmamış ya da boost yapmamış oyunculara karşı üstünlük sunacak.
3-Para ödenmiş ya da Boost yapılmış şeyin diğer ödeme yapmamış oyuncuların erişemeyeceği bir şey olması lazım.
Burada WoW 'daki Boost'a Pay to win diyen kişilerin "3" numarayı ısrarla görmezden geliyor ben buradaki görüşüm bu yüzden farklı.
Bu farkın olması normal çünkü ben baya baya Pay to Win oyunlar oynadım ve oynuyorum da.Gerçekten bu tip oyunları oynayan kişiler neyin ne olduğunun zaten farkındadır.
-
Oyun P2W değil, sana katılıyorum. Buradaki arkadaşlar P2W mantığını çözememiş. Yazdığın 3. Madde zaten herşeyi özetliyor.
Oyuna pay to win ‘den ziyade pay to gain early advantage demek daha doğru olur. Yani paran varsa bir şekilde herkesten öne geçiyorsun ama bu demek değil ki diğer kişiler senin ulaştığına asla ulaşamayacak. Çoğu oyunda bu mantıkla ilerliyor zaten.
Rekabetçi bir oyuncu musun o zaman WoW için çözüm basit, gold farmla ve sende para verenlerle eşit ol.Zaten sağlam bir ekibin yoksa rekabetçi işi de yalan.piyasada her serverdaki boe, consumable gibi şeyleri top guildler silip sürüyor world first için.
Gelelim boosta,
Boost olayı ben oyuna başladığımdan beri var (LK). Oyundaki problem boost değil ki millet kendini kandırıyor.
RNG, Grind, Class Dizaynı, Catchup zorluğu , ölü pvp gibi şeyler bitirdi bu oyunu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
p2w değil evet.. ama saçma sapan bir halde şu an
boost bir işe dönüşmüş kazanılan goldlar paraya çevriliyor zaten. gold paraya çevrilemeseydi kimse boost yapmazdı uğraşmazdı.
boost un kötü etkisi oyuncuları oyunda bir şeyler yapmaya sevketmemesi, zorluğu hemen atlayarak geçeyim. işte leveling yapmayayım, aman şimdi kim kasacak arena filan?? achievement mı ? ya ama şimdi buna adam lazım galiba? yoo boost servisimiz size adam da buluyor.. ee dur m+ da satılıyormuşşşş oooo raid son bosslar damping indirime girmiş.. her şeyi alabiliyorsunuz alamadığınız tek şey world first filan..
sonra ne mi oluyor emek yok bir şey yok adam sıkılıyor tabi başlıyor oyuna sövmeye.. çünkü bir şeyi de kendi yapmadı ki şunların hepsini anında yaptırabiliyorsun.. raid yapmayı öğrenmedi takım oyunu nedir öğrenmedi. belki insanlarla nasıl konuşulur onuda öğrenemedi. dungeon ı kendi yapmadı, flaskını yapmadı, item craftlamadı.. yerdeki ateş nedir önemsemedi bastı öldü.. böyle bir b.. oyuncu kitlesine neden oluyor işte. bu kitle oyunu öldürüyor zehirliyor bildiğin. adam keystone master olmuş ama interrupt atamıyor daha.. böyle bir oyun oldu çıktı.
bu tip adamların zaten MMO da ne işi varsa.. gerçi laf ediyorum da artık hayat böyle baktım geçen saati 17 dolara warzone boost u satıyorlarmış ağzım açık kaldı.. insanlar o kadar aciz olmuş.. o kadar fps ye uzak kalmışım yeni gördüm. pro oyuncular satıyor koçluk yapıyor v.s legionfarm diye bir site açın bakın dolu türk booster.
oyunu bu hazırcı kitle, önemsenmeyen pvp, class saçmalıkları, dengesizlik, ve oyundaki zevkli olabilecek veya olan her şeyin bu zamana kadar kırpılması.. meslekler berbat.
-
Şimdi bir kere diyelim bir oyunda para ile satılan çatır çatır eşyalar var
Bu eşyalara para vermeden asla ulaşamıyorsun
boost bile yapsan
erkende başlasan
deli gibi farm da yapsan
Bu para verilip alınan eşyanın eşdeğerinde bir eşya da yok oyun içinde para vermeden erişebildiğin tüm bunlar WoW 'da var mı?
Yok.EE abicim hani pay to win ne dolaylı ne de direk bir şekilde
yok gene yok
gene yok.
Boost'un oyuna zarar verdiği doğrudur fakat diğer türlü zararı daha büyüktü firma bakımından
Çünkü karşı tavır aldığı zaman inanılmaz bir iş gücü yatırımı yapıp takip etmesi gerekiyor uğraşması lazım bunun için şikayetleri takip edecek
ceza verecek
Milyonlarca kişi oynuyor bunu ve farklı farklı dillerde kolay mı?Uğraşmak yerine hem kendi veriyor bu hizmeti hem de BattleNet masaüstü uygulamasını geliştirip bunu cep telefonlara varana kadar getirip geliştirerek insanların oraları kullanarak arkadaş edindirip organize olmasını sağlamaya çalışıyor Boost'a gerek kalmaması için WoW'u kendisine ihanet ettirmemesi için.
Tüm bunları görmezden gelip:
WoW P2W
Boost P2W
Token P2W
demek çamur at izi kalsındır.Oyun mümkün mertebe kendi çizgisinde kalmaya çalışıyor kendi etrafında toplayarak dışı yok etmeye çalışarak bunları görüp tebrik etmek gerekiyor.Elbette Yerel fiyatlandırma yapılsın güzel Ek paketler gelsin istiyoruz oyuncu olarak ama "olmayan şeyleri oluyormuş" gibi göstermek ile hiç bir yere varılamaz.
-
heh işte, anlatmak istediğim buydu.
boosterlar olur yok multiboxçılar olur vs. oyunun ana odak noktasının game play'ın farklı bir alana kayması oyuna ciddi zarar veriyor.
honorbudy sonra autohotkey olarak evrildi sonra da gnomesequencer olarak addon'a evrim geçirdi. bu arada.
oyunun çok ciddi anlamda yenilenmeye ihtiyacı var.
blizzard'ın içi boşalmışken yapmaları ne kadar mümkün o tartışılır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X