Şimdi Ara

Wow BFA old vs new graphic (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eso çok güzel olmuş ya görevlerde yalan söyleme gibi seçenekler çıkıyor. Tabi end game nasıl olur bilemiyorum ama end game ulaşana kadar keyif alacak gibi gözüküyorum. Gw2 nin pvp si güzel diyorlar pvp konusunda güzelse oynanır. Wowu bir kaç sene evvel 60-70 lvle kasmıştım sadece o kadar oynadım. Aylık ödeme olmasa veya eso gibi premium sistemi olsa bir yandan onuda oynardım. Ama şimdi sadece oyuna girebilmek adına 60 tl civarı vermek saçma geliyor. Çünkü tek oynadığım oyun wow değil. Günde 2 saat oynama hakkı verse wow daha fazlası için para istese mesela güzel olurmuş :).

Bdo da güzel olan solo gelişebilmen. Grind seviyorsan açarsın müziğini dizini bir yandan grind yapar bir yandan dinler izlersin. Diğer güzel yanıda klan savaşlar. Barikatlar kurup bağlantı noktaları için klanlar savaşıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blizzard, wow'u, eso, gw2 veya bdo gibi bir kere öde sonra oyna şeklinde yapar aylık ücret almazsa, serverlar da adım atacak yer bulamazsın. saatleri bulan kuyruklar oluşur. server a girmekte bile zorlanırsın. şuAn bile aylık ücret ödeyen sayısı 1.8 milyon user, BFA ile birlikte bu rakam min 2m+ olacak. sen oyunu ücretsiz yaparsan bu sayı min 5m olur. sonra başlasın laglar, servera girerken sıra beklemeler, abuk subuk tipler, hakaretler, kalitesiz ortam.... hiç gerek yok. aylık ödeme wow için en iyi seçenek. Grafik vs bunlar önemsiz şeyler. mmorpg için en önemli unsur popilasyon, içerik ve servis 'dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuwobe

Blizzard, wow'u, eso, gw2 veya bdo gibi bir kere öde sonra oyna şeklinde yapar aylık ücret almazsa, serverlar da adım atacak yer bulamazsın. saatleri bulan kuyruklar oluşur. server a girmekte bile zorlanırsın. şuAn bile aylık ücret ödeyen sayısı 1.8 milyon user, BFA ile birlikte bu rakam min 2m+ olacak. sen oyunu ücretsiz yaparsan bu sayı min 5m olur. sonra başlasın laglar, servera girerken sıra beklemeler, abuk subuk tipler, hakaretler, kalitesiz ortam.... hiç gerek yok. aylık ödeme wow için en iyi seçenek. Grafik vs bunlar önemsiz şeyler. mmorpg için en önemli unsur popilasyon, içerik ve servis 'dir.
    Aktif üyelik 1.8 milyona düşmüşse WoW can çekişiyormuş, 5 milyon üstünde hiç de dediğin şeyler olmaz. Zamanında 10-12 milyonlarla oynanıyordu bu oyun. Yalnız bilgide yanlışlık var büyük ihtimalle, WoD denen çöpte bile düşe düşe 5 milyon civarlarına düşmüştü oyuncu sayısı.

Bir üstteki arkadaş da "Wowu bir kaç sene evvel 60-70 lvle kasmıştım sadece o kadar oynadım." demiş. Gerçekten tüm WoW tecrübesi bu mu, bu kadar WoW oynamayla mı bütün gün forumda takılıyor yıllardır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 27 Temmuz 2018; 11:14:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

Aktif üyelik 1.8 milyona düşmüşse WoW can çekişiyormuş, 5 milyon üstünde hiç de dediğin şeyler olmaz. Zamanında 10-12 milyonlarla oynanıyordu bu oyun. Yalnız bilgide yanlışlık var büyük ihtimalle, WoD denen çöpte bile düşe düşe 5 milyon civarlarına düşmüştü oyuncu sayısı.

Bir üstteki arkadaş da "Wowu bir kaç sene evvel 60-70 lvle kasmıştım sadece o kadar oynadım." demiş. Gerçekten tüm WoW tecrübesi bu mu, bu kadar WoW oynamayla mı bütün gün forumda takılıyor yıllardır?

Alıntıları Göster
    Ben wow hiç oynamadım. Bir forumda okumuştum. Aktif oyuncu sayısı 7m 'in üstünde ancak an itibari ile aylık ödeme yapan 1.8m şeklinde bir paylaşım vardı. Bilgide yanlşıklık olabilir haklısın. Emin değilim.

Şimdi belki dersin "hiç wow oynamadığın halde ne yorum yapıyorsun".... hergün min 1 saat twitch de wow yayınlarını izliyorum. Oyun çok hoşuma gidiyor. Benim olayım Kemal sunalın filmindeki ete camdan ekmek banması gibi Sadece izlemek ile yetiniyorum. Aylık ücreti nedeni wow'u malesef oynayamıyorum. Yaklaşık 2.5 yıldır gw2 oynuyorum. Kısmet olursa BFA ile wow'a başlayacağım. Bakalım aylık ödemesini idare edebilecekmiyim. Eğer idare edersem devam ederim. Edemezsem mecburen bırakmak zorunda kalırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuwobe

Ben wow hiç oynamadım. Bir forumda okumuştum. Aktif oyuncu sayısı 7m 'in üstünde ancak an itibari ile aylık ödeme yapan 1.8m şeklinde bir paylaşım vardı. Bilgide yanlşıklık olabilir haklısın. Emin değilim.

Şimdi belki dersin "hiç wow oynamadığın halde ne yorum yapıyorsun".... hergün min 1 saat twitch de wow yayınlarını izliyorum. Oyun çok hoşuma gidiyor. Benim olayım Kemal sunalın filmindeki ete camdan ekmek banması gibi Sadece izlemek ile yetiniyorum. Aylık ücreti nedeni wow'u malesef oynayamıyorum. Yaklaşık 2.5 yıldır gw2 oynuyorum. Kısmet olursa BFA ile wow'a başlayacağım. Bakalım aylık ödemesini idare edebilecekmiyim. Eğer idare edersem devam ederim. Edemezsem mecburen bırakmak zorunda kalırım.

Alıntıları Göster
    Yok hocam neden diyeyim neden yorum yapıyorsun diye, senin üstünde mesaj atan TearsForFears 60-70 levela kadar WoW oynadım demiş de tüm tecrübesi bu mu onu merak etmiştim.

Aktif oyuncu sayısı = aylık ödeme yapan zaten, aktif olanlar buna göre hesaplanıyor. WoD dönemi 5 milyona düşerek WoW tarihinin en düşük haline geldi, sonra yayınlamayı bıraktı Blizzard aktif oyuncu istatistiklerini. Ama Legion daha iyi bir paketti, 1.8'e düşmüş olması ondan pek mümkün gelmedi ama bilmiyorum.

WoW'un ücretini ödeyemezseniz private serverlarda classic WoW ya da TBC oynayabilirsiniz, oyunun en güzel dönemleri.

• Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt
    5 degil 3m idi
    legionda dusuk olmasi imkansız

3m bile cogu oyun ıcın hayvani bir rakam
  • Legion ile gelen rework ve yeni sistemlerin büyük oranda beğenildiğini biliyorum. Ayrıca hikayedeki aksiyonun en yüksek noktalara çıktığı, hikayeye mihenk taşı olan karakterlere karşı savaş verip onları yenmek, cazibesini epey artırdı oyunun. Bir de bunlara filmin gösterimi eklendiğinde bence legion ile 7m seviyelerine ulaşmıştır aktif oyuncu sayısı.

Legion şuana kadar çıkmış en geniş paketti. Oyuna acayip derinlik kazandırdı. Hikayeyi ele alışı da bir o kadar güzeldi. Eksikliği faction savaşına ve pvp ye katkı sunmamış olmasıydı. Pvp tarafını pve kadar olmasa da hatırı sayılacak yeniliklerle bfa ile derinleştirmeyi başarabilirlerse, aktif oyuncu sayısının artmaya devam edeceğini düşünüyorum.

Pvp için progress dizayn etmeliler. Challenge görevleri olmalı, pvp raidleri yeniden canlanmalı, factionlar birbirlerinin bölgelerini ele geçirebilmeli, faction bünyesinde yer almanın farkına varabilmeliyiz. WotLK döneminden beri gerileyen pvp ye ilk defa el atılıyor. Umarım faydalarını görürüz.

Fakat pve olarak hiçbir oyunun wow'un eline su dökebileceğini sanmıyorum. Pve'nin ne olduğunu bilmeyenler ve hayatı pvp odaklı geçen insanlar wow oynadıklarında, pve'den müthiş keyif alıyorlar ve bırakamıyorlar. Çünkü diğer oyunlarda pve diye itekledikleri içerik basit boss savaşları üzerine kurulu, takımda rolünüzü hissedemediğiniz ve kendini çok çabuk tekrar eden seviyede geçiyor. Wow'da bu durum egonuza tavan yaptırabilecek kabiliyette ilerliyor. Saygıyı iliklerinize kadar hakediyorsunuz. Emeğin karşılığı var.

Pvp tarafını hikayenin içerisine çekmeyi başarabilirlerse, özlenen progress getirilir ve pvpdeki derinlik hissedilir derecede artırılırsa aktif oyuncu sayısının 10m olmaması içten bile değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beybifeys

Legion ile gelen rework ve yeni sistemlerin büyük oranda beğenildiğini biliyorum. Ayrıca hikayedeki aksiyonun en yüksek noktalara çıktığı, hikayeye mihenk taşı olan karakterlere karşı savaş verip onları yenmek, cazibesini epey artırdı oyunun. Bir de bunlara filmin gösterimi eklendiğinde bence legion ile 7m seviyelerine ulaşmıştır aktif oyuncu sayısı.

Legion şuana kadar çıkmış en geniş paketti. Oyuna acayip derinlik kazandırdı. Hikayeyi ele alışı da bir o kadar güzeldi. Eksikliği faction savaşına ve pvp ye katkı sunmamış olmasıydı. Pvp tarafını pve kadar olmasa da hatırı sayılacak yeniliklerle bfa ile derinleştirmeyi başarabilirlerse, aktif oyuncu sayısının artmaya devam edeceğini düşünüyorum.

Pvp için progress dizayn etmeliler. Challenge görevleri olmalı, pvp raidleri yeniden canlanmalı, factionlar birbirlerinin bölgelerini ele geçirebilmeli, faction bünyesinde yer almanın farkına varabilmeliyiz. WotLK döneminden beri gerileyen pvp ye ilk defa el atılıyor. Umarım faydalarını görürüz.

Fakat pve olarak hiçbir oyunun wow'un eline su dökebileceğini sanmıyorum. Pve'nin ne olduğunu bilmeyenler ve hayatı pvp odaklı geçen insanlar wow oynadıklarında, pve'den müthiş keyif alıyorlar ve bırakamıyorlar. Çünkü diğer oyunlarda pve diye itekledikleri içerik basit boss savaşları üzerine kurulu, takımda rolünüzü hissedemediğiniz ve kendini çok çabuk tekrar eden seviyede geçiyor. Wow'da bu durum egonuza tavan yaptırabilecek kabiliyette ilerliyor. Saygıyı iliklerinize kadar hakediyorsunuz. Emeğin karşılığı var.

Pvp tarafını hikayenin içerisine çekmeyi başarabilirlerse, özlenen progress getirilir ve pvpdeki derinlik hissedilir derecede artırılırsa aktif oyuncu sayısının 10m olmaması içten bile değil.
    Tam 12 yıldır mmorpg piyasası içerisindeyim, asya kökenli çöp mmorpglerden tutun, gw2, eso'ya kadar belki 30 a yakın mmorpg deneyimim oldu. Denemediğim sadece wow kaldı. Şimdiye kadar mmorpgleri sadece pvp için oynadım. Ama sizin yazdığınız ... "pve'nin ne olduğunu bilmeyenler ve hayatı pvp odaklı geçen insanlar wow oynadıklarında, pve'den müthiş keyif alıyorlar ve bırakamıyorlar." yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Hergün 1 saat twitch de wow videolarını izliyorum. Hep de pve ağırlıklı videolar izliyorum. Şimdiye kadar pve nin saçmalık olduğunu düşünürdüm. Ancak wow'un pve si izlerken bile insan keyif alıyor. Birde oyunun içerisinde olsam acaba ne kadar keyif alacağım tahmin edemiyorum.

• dx12 nin getirdiği hiçbirşey yok ben hiçbir şey farketmedim

farkettiğim 2-3 şey var birisi Fulscreen ayarının gitmiş olması ki bu saçmalığı zerre kadar anlayamadım ve anlamayacağım. bir diğeri çok delicesine kullanılıyormuş gibi shadow ayarına ULTRA HİGH diye bi ayar gelmiş fantazi severler için olsa gerek, birde arada bi shuttler lanma söz konusu bunu bir türlü çözemedim bi oluyor bi olmuyor. yani cidden gereksiz bir işe girişilmiş.
    her yenilik dedikleri şey biraz daha akıcılığa zarar veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mczaga

Dx12 seçeneği var şu anda değişik efektler gelmiş
    ne efekti mesela? ben hiçbir fark göremiyorum? siz paylaşabilirmisiniz? modellemeleri kastetmediniz sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9CC7626BB

ne efekti mesela? ben hiçbir fark göremiyorum? siz paylaşabilirmisiniz? modellemeleri kastetmediniz sanırım?

Alıntıları Göster
    Ne efekti

Büyülerin patlamasında
    Shadow Priestin üzerindeki karakter gölge efektinde
    Daha bir kaçtane daha varda şu anda aklıma gelmedi

Tabi bu Dx12 'nin mi yoksa bu efektler yama ile mi değiştirildi araştırmadım fakat ben bunları farkettiğimde benim ayarlar Dx12 'idi ve yama öncesi bu şekilde değildi.

Tam nedir ne değildir araştırmak lazım tabi.Bu arada ekran kartım Dx12 destekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: mczaga

Ne efekti

Büyülerin patlamasında
    Shadow Priestin üzerindeki karakter gölge efektinde
    Daha bir kaçtane daha varda şu anda aklıma gelmedi

Tabi bu Dx12 'nin mi yoksa bu efektler yama ile mi değiştirildi araştırmadım fakat ben bunları farkettiğimde benim ayarlar Dx12 'idi ve yama öncesi bu şekilde değildi.

Tam nedir ne değildir araştırmak lazım tabi.Bu arada ekran kartım Dx12 destekli.

Alıntıları Göster
    benim kartımda dx12 destekli şu an dx12 de çalışıyor onlar önceden yoktu çünkü yeni eklendi hepsi modelleme ile alakalı :D

benim duyduğum başka birşey var oda özellikle bu fullscreen i yayıncılarla ilgili bir konu yüzünden kaldırdıkları konusu bunu yabancı bir yayıncının streaminde duydum alt tab ile ilgili
    bir sıkıntı mı ne oluyormuş.

her neyse tabi yinede komik 12 de olmasa da 11 de olsaymış diyesi geliyor insanın ama biraz bahane üretiyorlar bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9CC7626BB

benim kartımda dx12 destekli şu an dx12 de çalışıyor onlar önceden yoktu çünkü yeni eklendi hepsi modelleme ile alakalı :D

benim duyduğum başka birşey var oda özellikle bu fullscreen i yayıncılarla ilgili bir konu yüzünden kaldırdıkları konusu bunu yabancı bir yayıncının streaminde duydum alt tab ile ilgili
    bir sıkıntı mı ne oluyormuş.

her neyse tabi yinede komik 12 de olmasa da 11 de olsaymış diyesi geliyor insanın ama biraz bahane üretiyorlar bence

Alıntıları Göster
    Bence sadece yama değil ya da tam tersi sadece Dx12 değil tabi tamamen sallama bu araştırmak lazım detaylıca çok da önemli değil açıkçası

en nihayetinde efektler artık daha güzel bu bir gerçek.

• abi BDO demişler ya

hala BDO yu oyun gözü ile bakanlar var. bunlar KO ve metinci ergenler yüzünden.

Kore den mmo çıkmaz arkadaşlar . daha dogrusu çıkarda o oyun a mmorpg demek. wow,ever quest,eso ve gw gibi oyunlara hakaret olur.

hata biraz daha yeşillendireyim. zamanında çıkıpta artık patlamış olan warhammer online, age of conan, Lotr,rift,swtor gibi oyunlara bile hakaret olur.
  • kvo35 kullanıcısına yanıt
    Bdo şuan oynanabilecek tek türkçe mmorpg. Ko metin 2 cilerde ergen oldu ha vay be
  • BDO türkçe diye rezillik çekmekte iyiymiş ve ingilizce bilmiyorsanız az buçuk öğrenin.şaka bir yana cepte para yok ondan wow oynayamıyoruz, bu sebeple BDO ya sardık demenin farklı bir yolu seninki :)

Ayrıca dostum MMORPG bir kültürdür. belirli ögeler taşır. baba firmalar da bu ögelerin üstüne yenilikler getirirler. tutar yada tutmaz. bir şekilde blizzard gibi tutturan olur. gene blizzard gibi tutturamayan firmaların getirdiği yenilikleri alır kendi oyununa monte eder ve tutar. BDO gibi kore oyunları sizlere hiç bir yenilik sunmaz hiç bir zaman mmorpg ögelerine sadık değillerdir. grind babam grind! oyunun temeli bu! zaten bir ara mmochampion da kore oyunları ile ilgili bir yazı okumuştum. adamlar kendi kült olamamış oyun kültürlerini avrupa ve amerika suncularına dayatmaya çalıştıkları için hiç bir şekilde başarılı olamıyor diye bahsediyorlardı. işte avrupaya en yakın bir tek bizim türkelr falan oynuyor.niye acaba?

Ko ve metin2 viler benim gözümde hala ergen oyunudur. belirli bir yaşa gelipte . hala bunların izindeki BDO yada bless gibi oyunları oynuyorsan şu forumu kirletmeyin daha fazla. wow başlı başına bir tarihtir.ansiklopedik geçmişi olan bir oyundur. wow bölümünde kore oyunlarından herhangi birinin isminin geçmesi bile ben mmorpg hakkında hiç bir şey bilmiyorum demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 4 Ağustos 2018; 2:6:49 >

Herkes istediğini oynar bu kadar gerilme bir yerinden çatlayacan Ben mmorpg ye fazla vakit ayırmıyorum. Bdo eso ve gw2 yüklü şuan bir gün birini bir gün ötekini oynuyorum ve keyif alıyorum. 1983 lü olup millete ergen deyip burada ergen gibi tartışmıyorum. Sanada tavsiyemdir

adamlar itemlara milyarlar harcıyorlar
    + basıp parayı katlamaya çalışan oyuncular var, o anda ki yaşanılan gerilimi tahmin edemezsin , bunun bagımlısı var bir de kumar gibi
    oyun değil bence hatta, bu tip içerikler yasaklanmalı
    zamanında bende oynadım tabi o zamanlar liseye gidiyorduk
    sabah akşam okulda ko muhabbeti olurdu
    bu neymiş diyerekten başladık
    şimdide lol mesela
  • Yav he he.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.