Şimdi Ara

wow düşük fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Wow da kalabalık ortamlarda düşük fps sorunum var. Bu low ayarlarda olsada high ayarlarda olsada böyle.Sizce sorun sıcaklıktan mı kaynaklanıyor.İşlemciye macun sürdüm.Fanlar mı yetersiz kalıyor nedir? Bu donanımdan düşük olup wow oynayanlar var benden yüksek fps alıyorlar.Resimlerden bakabilirsiniz duruma.

wow düşük fps sorunu

wow düşük fps sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xghostxd -- 3 Kasım 2012; 18:11:36 >

• birincisi işlemcin çok kötü, ikincisi o ekran kartıyla o çözünürlükte öyle bi fps vermesi normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToughGui

birincisi işlemcin çok kötü, ikincisi o ekran kartıyla o çözünürlükte öyle bi fps vermesi normal

Çözünürlüğü düşürebildiğim kadar düşürdüm yinede sonuç değişmedi. Evet işlemci kötü bir işlemci ekran kartıda çok iyi değil. Yalnız blizzard wow mop un önerilen sistem gereksinimini hazırlarken hangi mantıkla Intel Core 2 Duo 2.2 GHz ve üstü ekran kartına da NVIDIA GeForce 8800 GT ve üstü yazmış. Minumum a yazsa anlarım ama blizzard bunu önerilene yazmış ve önerilen sistemden üstün bir donanım yetmiyor :)
  • Önerilen sistemden kasıt bence boş bir alanda(hatta belki tek başına iken)mob kestiğinde görüntüde en ufak takılma hissetmediğin andır

Edit: Ayrıca çözünürlüğü düşürdüğünde nasıl fark etmedi onu çözemedim ben Mesela BF3 için yaşadığım örneği vereyim. Ben Ultra'da oynayabiliyorum 1360*768 , 9600GT ve Q8300 @2.5GHz işlemci var. Ama gidip kocaman bir monitör alsam 1920*1080 yapsam herhalde oyunu zor açarım Yani mutlaka fark etmesi lazım. Tabi çekirdekler fazla ısınıyor o yüzden soğutmasının yetersiz olması gibi bir durum olma ihtimali yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuke General -- 3 Kasım 2012; 20:42:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuke General

Önerilen sistemden kasıt bence boş bir alanda(hatta belki tek başına iken)mob kestiğinde görüntüde en ufak takılma hissetmediğin andır

Edit: Ayrıca çözünürlüğü düşürdüğünde nasıl fark etmedi onu çözemedim ben Mesela BF3 için yaşadığım örneği vereyim. Ben Ultra'da oynayabiliyorum 1360*768 , 9600GT ve Q8300 @2.5GHz işlemci var. Ama gidip kocaman bir monitör alsam 1920*1080 yapsam herhalde oyunu zor açarım Yani mutlaka fark etmesi lazım. Tabi çekirdekler fazla ısınıyor o yüzden soğutmasının yetersiz olması gibi bir durum olma ihtimali yüksek.

1920x1080 çözürlükte bg rbg arena gibi yerlerde hiç sıkıntım yok fps 40 60 arası çoğu yerde.40vs40 lar hariç zaten onları da ben sevmediğim için engelliyorum.Lfr raid lerde idare eder. Benim fps kaybım dediğiniz gibi çözünürlükten olmalı. Çözürlüğü değiştirdiğim halde o zaman etkisi olmamıştı ama şimdi 10 15 fps gibi bir artış oldu. Yeniden başlatmamıştım oyunu o yüzden oldu galiba. Teşekkürler yorumlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xghostxd -- 4 Kasım 2012; 4:28:03 >

• senin fps kaybının en büyük sebebi işlemci onu söyleyeyim.

ama gel gör ki "işlemci al problemin çözülsün" diyemiyorum çünkü o işin içine anakart + RAM'ler de girer. masrafın katlanır. o kadar masraf yapıp da ekran kartı yenilemezsen de saçma olur.

o yüzden pc'yi yenile :)
  • System - Advanced eğer oradaki ayarın DirectX11 ise, onu DirectX9 'a çevir.Bir etkisi olur sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CRYSİS2 DÜŞÜK FPS SORUNU
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zaten directx9 yapmazsam dahada kötü oluyor.

pc yenilemeyi de düşünmüyorum. o kadarda rahatsız değilim durumdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xghostxd -- 4 Kasım 2012; 18:00:49 >
  • sorun işlemci fanındaymış. sıcaklık 68 dereceden 40 lara düştü oyun içinde.ayarı düşürdüğümde fps artıyor artık.
  • İyi bile fps alıyorsun benim işlemci i5 ivy bridge ekran kartı nvidia gt 650 ekran kartı var ultrada oynayamıyorum yahu özellikle mop haritalarında shadow u bile low yapıyorum yinede 30 fps ye düşüyor.
  • Tavsiye 1
    Windowed mode oynama.
    Tavsiye 2
    Ekran kartı ayarlarında ne var ne yoksa "Uygulama karar versin" seç.

Yorum 1
    1920*1080 olmayan bir monitör tak Pc ye. Bak nasıl WoW oynuyorsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xghostxd

quote:

Orijinalden alıntı: ToughGui

birincisi işlemcin çok kötü, ikincisi o ekran kartıyla o çözünürlükte öyle bi fps vermesi normal

Çözünürlüğü düşürebildiğim kadar düşürdüm yinede sonuç değişmedi. Evet işlemci kötü bir işlemci ekran kartıda çok iyi değil. Yalnız blizzard wow mop un önerilen sistem gereksinimini hazırlarken hangi mantıkla Intel Core 2 Duo 2.2 GHz ve üstü ekran kartına da NVIDIA GeForce 8800 GT ve üstü yazmış. Minumum a yazsa anlarım ama blizzard bunu önerilene yazmış ve önerilen sistemden üstün bir donanım yetmiyor :)

seninki core 2 duo değil ama daha aşşağı bir seri

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.