Şimdi Ara

WoW Kardeşliğini Gösterme Zamanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

8 yıllık WoW oyuncusu olarak Yüksek Lisans eğitimimde de WoW'u konu edinmeye karar verdim ve hocalarımdan a destek gördüm.
    Bu kapsamda 2 dakika bile sürmeyen bir anket hazırladım. Belirli bir sayıya ulaşırsam anket bilimsel nitelik kazanacak.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Link:https://tr.surveymonkey.com/s/JFRGZTT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zagnox -- 2 Ocak 2015; 18:47:07 >

• Doldurdum anketi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

Doldurdum anketi.
    Eksik olmayın, teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zagnox

Eksik olmayın, teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Öncelikle kolay gelsin. İyi bir amaç içi yola çıkmışsın ama istediğin kadar uğraş, World of Warcraft camiasına girmemiş kişiye World of Warcraft camiasındaki sosyalliği anlatamazsın.

2006'nın yazından beri bu oyunda bir sürü insan tanıdım. Örnek vermek istiyorum;
    - WoW'dan bir abimizin eşi doğum yaptığında arkadaşlarla kendi aramızda para toplayıp, ufak bir hediye alarak hastaneye hayırlı olsun ziyaretine gitmiştik.
    - Yine bir arkadaşımız MoP'un ilk contentinin son bossu Sha of Fear indikten çok kısa bir süre sonra baba olduğu için oyunu bırakmıştı. Yeğenimiz tam da bu sıralar 2 yaşını dolduruyor. Ufaklığı henüz göremedim ama fotoğraflarını takip ediyorum, her görüştüğümüzde sorarım
    - Özellikle contentin son bossunu kesip contenti tamamladıktan sonra saat kaç olursa olsun dürüm ya da nargile ile o gece kutlamak için toplanıyoruz. Bir sonraki hafta da işini ayarlayıp şehir dışından İstanbul'a gelenlerle toplanıyoruz.
    - Yine WoW'dan tanıştığım bir abimle uzun zamandır birlikte düşünüp taşındığımız bir eğitime bu senenin Eylül ayında kayıt olduk, meslektaş olucaz kısmet olursa.

Daha aklıma gelmeyen, unuttuğum şeyler var mutlaka. Ama WoW'un insan ilişkilerini öldürüp öldürmediği ya da asosyalleştirip asosyalleştirmediği tamamen oyuncunun kendisinde bitiyor. Sadece oynayıp, kimseyi sallamayan bir sürü insan da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChaosBreed -- 28 Aralık 2014; 11:59:36 >

• Umarım amacına ulaşabilirsin tebrik ederim güzel bi çalışma olmuş. Anketi ilgiyle cevapladım.
  • Wow asosyalliğe neden olan bir oyun değildir zira bir arkadaşım wow aracılığıyla ileride eşi olacak olan kişi ile tanıştı şimdi de 1 çocuk sahibi bir aile reisi. Sorun wowda yada wow gibi diğer mmorpglerde değil sorun bilinçsiz ve bilgisiz insanlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swizzz

Umarım amacına ulaşabilirsin tebrik ederim güzel bi çalışma olmuş. Anketi ilgiyle cevapladım.
    Güzel çalışma.Doldurdum
  • ChaosBreed C kullanıcısına yanıt
    Benzer şekilde bizim de ailevi bağlarımız var, özellikle savunduğum şey; çıkar ilişkisi barındırmaması ve herkesin aynı amaç etrafında bir araya gelerek stress atması.
    Dolayısıyla bu arkadaşlıklar güvenilir ve samimi.. söylediklerinizi hocalarıma aktarmama izin verir misiniz?
  • quote:

Benzer şekilde bizim de ailevi bağlarımız var, özellikle savunduğum şey; çıkar ilişkisi barındırmaması ve herkesin aynı amaç etrafında bir araya gelerek stress atması.
    Dolayısıyla bu arkadaşlıklar güvenilir ve samimi.. söylediklerinizi hocalarıma aktarmama izin verir misiniz?

tabi ki
  • Türkiye'de çoğu aile büyüğümüz ve çoğu kişinin düşündüğünün aksine bir durum olduğunu kanıtlarsın bu çalışmanla inşallah.Doldurdum kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celades

Güzel çalışma.Doldurdum

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: PendroZ

quote:

Orijinalden alıntı: celades

Güzel çalışma.Doldurdum

+1

Alıntıları Göster
    Doldurdum anketi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Doldurdum anketi.

Alıntıları Göster
    Doldurdum, sonuçları da merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Doldurdum anketi.

Alıntıları Göster
    Zaman ayırdığınız için sağolun, elinize sağlık.
  • quote:

Zaman ayırdığınız için sağolun, elinize sağlık.

Alıntıları Göster
    Doldurdum hocam , umarım işinize yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uŋicaja

Doldurdum, sonuçları da merak ediyorum

Biz seninle wowda tanıştık emin
     WoW Kardeşliğini Gösterme Zamanı

Doldurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gece Şarkısı -- 27 Aralık 2014; 19:07:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChaosBreed

Öncelikle kolay gelsin. İyi bir amaç içi yola çıkmışsın ama istediğin kadar uğraş, World of Warcraft camiasına girmemiş kişiye World of Warcraft camiasındaki sosyalliği anlatamazsın.

2006'nın yazından beri bu oyunda bir sürü insan tanıdım. Örnek vermek istiyorum;
    - WoW'dan bir abimizin eşi doğum yaptığında arkadaşlarla kendi aramızda para toplayıp, ufak bir hediye alarak hastaneye hayırlı olsun ziyaretine gitmiştik.
    - Yine bir arkadaşımız MoP'un ilk contentinin son bossu Sha of Fear indikten çok kısa bir süre sonra baba olduğu için oyunu bırakmıştı. Yeğenimiz tam da bu sıralar 2 yaşını dolduruyor. Ufaklığı henüz göremedim ama fotoğraflarını takip ediyorum, her görüştüğümüzde sorarım
    - Özellikle contentin son bossunu kesip contenti tamamladıktan sonra saat kaç olursa olsun dürüm ya da nargile ile o gece kutlamak için toplanıyoruz. Bir sonraki hafta da işini ayarlayıp şehir dışından İstanbul'a gelenlerle toplanıyoruz.
    - Yine WoW'dan tanıştığım bir abimle uzun zamandır birlikte düşünüp taşındığımız bir eğitime bu senenin Eylül ayında kayıt olduk, meslektaş olucaz kısmet olursa.

Daha aklıma gelmeyen, unuttuğum şeyler var mutlaka. Ama WoW'un insan ilişkilerini öldürüp öldürmediği ya da asosyalleştirip asosyalleştirmediği tamamen oyuncunun kendisinde bitiyor. Sadece oynayıp, kimseyi sallamayan bir sürü insan da var.

valla böyle bi topluluk içerisinde olmak istedim hep cata'da bi guild'ımız vardı bu kadar değildi ama herkesin arası iyiyi baya hatta iyi bi arkadaşım var oyundan tanıştığım ama bu kadarı hiç rastlamadı valla bana şans işi biraz da herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: Apakk

quote:

Orijinalden alıntı: ChaosBreed

valla böyle bi topluluk içerisinde olmak istedim hep cata'da bi guild'ımız vardı bu kadar değildi ama herkesin arası iyiyi baya hatta iyi bi arkadaşım var oyundan tanıştığım ama bu kadarı hiç rastlamadı valla bana şans işi biraz da herhalde

Alıntıları Göster
    2 dk mı bile almadı anket.Umarım faydası dokunur.
    Başarılar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: acark

2 dk mı bile almadı anket.Umarım faydası dokunur.
    Başarılar dilerim

Alıntıları Göster
    Gerçekten çok sağolun 300'e doğru gidiyor ki bu bir alan araştırması için muhteşem bir rakam olur.
    Türkiye'de online oyunlarla ilgili yüzeysel 4-5 araştırma mevcut ama avrupa ve amerika'da yüzlerce çalışma var.
    Çevirdiğim birkaç makale'yi okuyunca ben bile şaşırdım. Adamlar artık WoW'daki uçan mountların insanlara verdiği duyguyu bile incelemiş.
    Karakterlerin cinsiyet ve ırk sunumu adaletli mi, diğer medya kullanımını etkiliyor mu vs vs bir sürü araştırma var.
    Mesela Amerika'da oyun piyasaya çıktığında ilk hafta %40 suç oranı azalıyormuş.
    En ilginç ikisi; "Online Worlds, Offline perceptions" ve "A lonely player" adlı WoW hakkındaki araştırmalar.
    WoW oyuncularının "Alone Together" sloganını bile inceleme konusu yapmışlar :D
    Obama 2008 seçimlerinde oyunlara "daha fazla özgürlük için ..." diye reklam tabelası koydurdu ve meyvesini aldı.
    100 milyon kullanıcıyı aşan World of Warcraft'ın ticari, siyasi, sosyal etkilerinin farkına varanlar araştırıyor ama bizde hiçbirşey yok.

"Gene mi oyun oynuyosun" sorusuyla yaşıyoruz hep..

• quote:

Gerçekten çok sağolun 300'e doğru gidiyor ki bu bir alan araştırması için muhteşem bir rakam olur.
    Türkiye'de online oyunlarla ilgili yüzeysel 4-5 araştırma mevcut ama avrupa ve amerika'da yüzlerce çalışma var.
    Çevirdiğim birkaç makale'yi okuyunca ben bile şaşırdım. Adamlar artık WoW'daki uçan mountların insanlara verdiği duyguyu bile incelemiş.
    Karakterlerin cinsiyet ve ırk sunumu adaletli mi, diğer medya kullanımını etkiliyor mu vs vs bir sürü araştırma var.
    Mesela Amerika'da oyun piyasaya çıktığında ilk hafta %40 suç oranı azalıyormuş.
    En ilginç ikisi; "Online Worlds, Offline perceptions" ve "A lonely player" adlı WoW hakkındaki araştırmalar.
    WoW oyuncularının "Alone Together" sloganını bile inceleme konusu yapmışlar :D
    Obama 2008 seçimlerinde oyunlara "daha fazla özgürlük için ..." diye reklam tabelası koydurdu ve meyvesini aldı.
    100 milyon kullanıcıyı aşan World of Warcraft'ın ticari, siyasi, sosyal etkilerinin farkına varanlar araştırıyor ama bizde hiçbirşey yok.

"Gene mi oyun oynuyosun" sorusuyla yaşıyoruz hep..

Alıntıları Göster
    Bende doldurdum. Sonuçları merakla beklemekteyim .

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.