Şimdi Ara

WoW Kardeşliğini Gösterme Zamanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: zagnox

Gerçekten çok sağolun 300'e doğru gidiyor ki bu bir alan araştırması için muhteşem bir rakam olur.
    Türkiye'de online oyunlarla ilgili yüzeysel 4-5 araştırma mevcut ama avrupa ve amerika'da yüzlerce çalışma var.
    Çevirdiğim birkaç makale'yi okuyunca ben bile şaşırdım. Adamlar artık WoW'daki uçan mountların insanlara verdiği duyguyu bile incelemiş.
    Karakterlerin cinsiyet ve ırk sunumu adaletli mi, diğer medya kullanımını etkiliyor mu vs vs bir sürü araştırma var.
    Mesela Amerika'da oyun piyasaya çıktığında ilk hafta %40 suç oranı azalıyormuş.
    En ilginç ikisi; "Online Worlds, Offline perceptions" ve "A lonely player" adlı WoW hakkındaki araştırmalar.
    WoW oyuncularının "Alone Together" sloganını bile inceleme konusu yapmışlar :D
    Obama 2008 seçimlerinde oyunlara "daha fazla özgürlük için ..." diye reklam tabelası koydurdu ve meyvesini aldı.
    100 milyon kullanıcıyı aşan World of Warcraft'ın ticari, siyasi, sosyal etkilerinin farkına varanlar araştırıyor ama bizde hiçbirşey yok.

"Gene mi oyun oynuyosun" sorusuyla yaşıyoruz hep..

O son cümle var ya durumu daha mükemmel açıklayamazdı cuk oturmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anketi doldurdum.gerçekten türkiyede oyunlara karşı acayip bir ön yargı var.kocaman adam olmuşsun hala çocuk gibi oyun oynuyorsun deniliyor.halbuki oyunlar sayesinde tanıştığım iyi insanlar oldu ve ingilizceme olumlu yönde bir etkisi oldu tartışmasız.nedense olumlu yönleri hep görmezden geliniyor.

• Bu konuda yazilmis bir tezi olan arkadasim var. Kendisinden izin alarak paylasabilirim istersen. PM atabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khalef

anketi doldurdum.gerçekten türkiyede oyunlara karşı acayip bir ön yargı var.kocaman adam olmuşsun hala çocuk gibi oyun oynuyorsun deniliyor.halbuki oyunlar sayesinde tanıştığım iyi insanlar oldu ve ingilizceme olumlu yönde bir etkisi oldu tartışmasız.nedense olumlu yönleri hep görmezden geliniyor.

Aynı durumdayız hocam , özellikle "Kaç yaşına gelmişsin hala oyun oynuyorsun" lafı acayip sinir ediyor beni

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam doldurdum eline sağlık çok güzel bir iş yapıyorsun

İstediğin sonuca ulaşırsın umarım
  • doldurdum patron. kolay gelsin.
  • zagnox Z kullanıcısına yanıt
    doldurdum anketi
  • 1 hafta kadar önce doldurmuştum zaten. Oyundan bir arkadaşın arkadaşısın sanırım. O yönlendirmişti. Güzel bir çalışma umarım dediğiniz gibi herkes bazı ön yargılardan arınır ve bu tip oyunların faydalarını da görür.
  • Phodran kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, 300'ü geçmişiz az önce gördüm..
    artık bilimsel nitelikli bir çalışma değil; bilimin ta kendisi oldu :D
  • anketi doldurdum.başarılı olursunuz umarım.
  • metamania kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yardımcı olan herkesin eline sağlık.

Bağımlılık yönüyle bakarsak; evet belirli bir sürenin üzeri sakıncalı, bunu zaten biz de kabul ediyoruz.
    Ancak, her insanın bir şekilde iş zamanı dışındaki faaliyetleriyle yorgunluğunu attığı, eğlendiği bir meşgalesi vardır;
    balık tutan, kağıt oynayan, maç izleyen, yemek yapan, kitap okuyan, film izleyen vs vs. bizimki de sanal gerçeklik..

Neticede eğleniyor ve hoş vakit geçiriyoruz. Dil gelişimi, sosyalleşme, iletişim, sorumluluk alma benzeri faydaları da var.
    Ayrıca facebook'ta saatler geçirince sorun yok ama oyun oynayınca problem oluyor!

İşin sosyopsikolojik yönü beni aşar, benim araştırmam iletişim dahilinde.. sırf bu açıdan bile yüzlerce çalışma yapılmış ama hepsi yurt dışından.
    Türkiye'de oyun kavramı eskiden bomberman'di şimdi candy crush.. Sanal dünyalarda olan biten pek kimsenin umrunda değil :D

• wow sayesinde 100lerce asosyal arkadaşım oldu
  • doldurdum anketi ....vanilla zamanından beri arada bırakmalar olsada tam gaz devam oyuna:=)
  • Anketi doldurdum.

Umarım faydası olur.
  • doldurdum dostum başarılar
  • Anketteki sorularla ulaşmak istediğin sonuç arasında bağlantı kuracak herhangi birşey ile karşılaşmadım. Ayrıca öne sürdüğün tez pek elle tutulur birşey değil.
    Doldurdum anketi kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi st-so -- 29 Aralık 2014; 17:40:51 >
  • Haklısınız; kısa vadede bağlantı yok çünkü bu anket sadece WoW oyuncularının diğer medya kullanımı ile ilgili pilot bir çalışma, henüz tez aşamasına geçmedim.
    WoW oynamak için TV, Internet vs kullanımından feragat ediliyor mu, alışkanlıklarda bir değişikliğe sebep oluyor mu? gibi sorulara cevap aradım.
    Demografikler, diğer medya kullanımı ve hocalarımın merak ettiği (tarde channel, addon-use vs) bir kaç tane de konudan bağımsız soruyu içeren bu anket;
    bir nevi kapsamlı bir çalışmada kaç kişiye ulaşabileceğimi görmek içindi; ve gördüm ki biz birbirimize yardımcı oluyoruz!

Sizin bu yorumunuz bile negatif görünse de konuyu ne kadar dikkatli ele aldığınızın bir göstergesidir ve gerçekten saygıyla teşekkür ediyorum!

Incelediğim makaleler, alan araştırmaları, tezler ve okuduğum kitaplar ile kuramlardan yola çıkarak sorunsalımı belirleyeceğim ki;
    bu da "online oyun kavramının yeni sosyal oluşumlara ve iletişime olanak sağladığı" yönünde olacak. Ve örneklemim sadece Türk WoW oyuncuları olacak.

Yani özetle şu an sadece veri topluyorum ve bence yazılı kaynaklardan ve teorilerden ziyade en önemlisi bu havayı soluyanların fikirleri ve duygularıdır.

• Anketi doldurdum entryleri okudum gözlerim doldu. Gerçektende wow içindeki ve dışındaki ortam arkadaşlık çok güzel keyifli oluyor...

• benden de bir katkı olsun. doldurdum formu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF8F4F94 -- 30 Aralık 2014; 1:38:57 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.