Şimdi Ara

WoW ve Toshiba Satellite A300-2D4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Telekomun 31 temmuz 2009 kadar geçerli bir kampanyası var.Altta özellklerini belirttiğim dizüstü ile WoW oynanabilirmi sizce?En azından orta ayarlar ile takılma olmaksızın oynayabilirmiyim.CS 1.6 oynanır diye düşünüyorum ama WoW konusunda karasız kaldım muhtemel oyun performası konusunda.

Saygılar.

MARKA / MODEL Toshiba Satellite A300-2D4 Notebook

İşlemci : Intel Core 2 Duo T6500
    İşlemci Hızı/Önbellek : 2.1 Ghz/2 Mb Ön Bellek/800 Mhz FSB
    Kablosuz Ağ Bağlantısı : 802.11 a/g/Draft-N
    İşletim Sistemi : Microsoft Windows Vista Home Premium Edition
    Bellek : 4 GB(2 GB+2 GB)DDR2 Bellek,800 Mhz
    Sabit Disk : 400 GB 5,400 Rpm SATA Hard Disk
    Ekran : 15.4"WXGA Parlak Ekran(1,280*800)
    Ekran Kartı : ATI M82XT(HD3470) 256 Mb Entegre, Max 2.046 Mb Ekran Kartı

• Gölgelendirmeyi kapalı tuttuğun sürece rahatlıkla kaldırır.Ama notebook klavyesiyle nasıl oyun oynanır orası ayri.Ben bir türlü beceremiyorum
  • Doğruyu söylemek gerekirse hiç dizüztü tecrübem olmadı daha önce.Hakikaten görünüşte bana da çok ters.Buna usb den harici klavye ve mouse takıp kullanmayı düşünüyordum oyun oynarken ama ! sizce olmaz mı?
  • kesinlikle oynarsın wow o makineyle ama 25 man raid yapmazsın pek herhalde
    harici başka klavye takılabilmesi lazım. kaç para bu makine.
  • detayları abartmadığın sürece rahatça oynarsın.

quote:

Orjinalden alıntı: t3

Gölgelendirmeyi kapalı tuttuğun sürece rahatlıkla kaldırır.Ama notebook klavyesiyle nasıl oyun oynanır orası ayri.Ben bir türlü beceremiyorum

USB klavye desem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirbag

kesinlikle oynarsın wow o makineyle ama 25 man raid yapmazsın pek herhalde

Axess karta 24 diğer kartlara 12 ay vade yapıyorlar. 61.99x24 (toplam 1487.76TL) veya 114.99x12 ( 1380TL)

Telekom Notebook Kampanyası

• Fiyatıda özellikleride iyi. Bende gefore 7300 ekran kartı var orta derecede ayarlarda 15-20 fps arası oynuyorum sen bu laptopla cok rahat kaldırırsın. Almayı düşünüyorsan kafanda soru işareti kalmasın.
  • kesinlikle oynarsın 30-20 fps arası biraz düşük ekran ayarları ile tabi
  • quote:

Orjinalden alıntı: azap59

quote:

Axess karta 24 diğer kartlara 12 ay vade yapıyorlar. 61.99x24 (toplam 1487.76TL) veya 114.99x12 ( 1380TL)

bence pek kampanyaya benzemiyor fiyatı, direk notebook satışına başlamış telekom denebilir.
    şu notebookla daha iyi performans alabilirsin sanki daha ucuza; ekran kartı yüzünden.http://www.exa.com.tr/acer/tasinabilir_bilgisayarlar/acer_ex5630g642g25630968-323-7719.html

edit: linux falan diyor adında ama aşağıdaki yorumlarda crysis den bahsetmişler yinede araştır bence fiyatı o kadar da uygun sayılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirbag -- 14 Temmuz 2009; 16:20:41 >

• quote:

quote:

quote:

bence pek kampanyaya benzemiyor fiyatı, direk notebook satışına başlamış telekom denebilir.
    şu notebookla daha iyi performans alabilirsin sanki daha ucuza; ekran kartı yüzünden.http://www.exa.com.tr/acer/tasinabilir_bilgisayarlar/acer_ex5630g642g25630968-323-7719.html

edit: linux falan diyor adında ama aşağıdaki yorumlarda crysis den bahsetmişler yinede araştır bence fiyatı o kadar da uygun sayılmaz.

Ekran kartı aynı ekran kartı.İslemcisi ve HDD daha düsük.Nasıl daha iyi performans alıcak.Fiyat performans açısından diyosan o olabilir tabi...

• quote:

Notebook piyasını fazla bilmiyorum.Herkes gibi ben de internet üzerinde bulabildiğim sitelerden bilgi almaya çalışıyorum.Düz mantıkla donanım özellikleri ile beraber marka ve fiyatları değerlendirdiğimde fiyatlardaki değişiklikler dikkat çekici.Genel görünümde Acer marka dizüstüler Toshiba marka olanlardan ucuz.Aynı donanım özelliklerine sahip olsa bile Toshiba genelde pahalı!Sony lerin yanına yaklaşılmıyor zaten.Bu fiyat uçurumun nedeni nedir bilmiyorum ama merak ediyorum doğrusu.Diğer markalar nisbi olarak birbirine yakın özelliklerde yakın fiyatlarda.

Telekomun kampanya makinesi ile verdiğiniz linkteki acer birbirine benzer özellikerde olsa da tam aynı değil.Biri T6400 2.0ghz diğeri T6500 2.1Ghz.
    Birinde 2gb ram diğerinde 4gb,birinde 250gb HDD diğerinde 400GB,birinde ücretsiz bir OS diğerinde ücretli ( ki Linux üzerinde hangi oyunlar oynanabilir bilmiyorum ).Bu farklılıklar aradak, fiyat farkını açıklarmı bilmem.Sanırım ücretli windows alsak,hafıza ve hdd yukseltsek aynı fiyata denk gelebilir.Tüm özellikler aynı olsa idi sizin tercihiniz ne olurdu Acer mi,Toshiba mı?

Forumda bu aleti değerlendiren arkadaşların donanım değerlendirmlerinde ekran kartının zayıf olduğu söylenmiş ama fiyat konusunda hemen hemen ilk kez sizden fiyatının pahalı olduğu bilgisi gelmiş.Ben kendi adıma bilgim yeterli olmadığı için yorum yapamıyorum sadece okuduklarımı aktarmak istedim.

Diğer taraftan kampanyayı yapanın Telekom olması ayrıca değerlendirilmiş forumda.Bazı arkadaşlar bu konuda tereddütleri olduğunu belirtmiş.Diğer taraftan Toshiba Yetkili servisinin de bu tür kampanya ürünlerine pek ılımlı yaklaşmadığı söyleniyor.Bir diğer taraftan pek te tutulmuyor piyasada bu servis duyduğum kadarı ile.Toshiba ürünlerin ülkedeki en büyük sorunlarından birinin olası bir arıza durumunda teknik servisinde karşılaşılan sorunlar olduğunu okumuştum yanlış hatırlamıyorusam bir yerlerde.

Alanlardan edilen bilgilere görede cihaz sanırım kurulu olmadan geliyor sistemi siz kuruyorsunuz.Tamir diski yok.Dolayısıyle sürücü bulmada sorun yaşanabilir.Bunlar gördüğüm eksiler.

Ben halen karar vermiş değilim.Benzer fiyatlara gerçekten kayda değer üstün özellikleri olan bir alet bulabilirsem elbetteki onu tercih ederim (temiz olmak kaydı ile 2nci el olsa bile).Ama Exa nın sayfasında önerdiğiniz cihaz bana pek üstünmüş gibi gelmedi hakikaten.

• quote:

Orjinalden alıntı: t3

quote:

quote:

quote:

Ekran kartı aynı ekran kartı.İslemcisi ve HDD daha düsük.Nasıl daha iyi performans alıcak.Fiyat performans açısından diyosan o olabilir tabi...

256 Mb entegre ile 512 mb paylaşımsız ekran kartı aynı mı değil mi?
    wow olarak düşünüyoruz; işlemci ve o 2 gb ram farkı wow performansını etkilemez ama o ekran kartı direk fps farkı oluşturur.

• Hirbag
    Ram konusunda dediklerine katılmıyorum, sonucta wow direk olarak ram somuren bir oyun üstelik addon kullanıyorsanız orda gorebileceğiniz üzere memory usage olayı var. Vista kullancılarının akıcı bir şekilde wow oynayabilmesi için en az 3gb ram e ihtiyac duyuyuor, kaldıki 2 gb bile vista için gayet sıkıntı yaratan bir ram sayısı.
  • elbette siz de haklısınız ram olayı oyun amacı güden bilgisayarlarda, laptoplarda önemli ancak ben 1gb ramli eski laptopumla wow oynuyordum 1-2 saat sonra kasılma başlıyordu. o yüzden 2gb ın xp sistemde yeterli olacağını düşünüyorum ki şuanda evimde masaüstü bilgisayarımda 2 gb ramim var 3 gün bilgisayarı kapatmadan wow oynasam banamısın demez. vistanın bu kadar muazzam ram ihtiyacı olduğuna inanasım gelmiyor ancak kullanmadım saygı duyuyorum uyarınıza. ancak seçim yapmam gerekirse ben notebookda en çok ekran kartına bakarım çünkü sonradan ram ilave etmen kolay ancak ekran kartını değiştirmen notebookda neredeyse imkansız ve çok pahalıya patlar güvenilir biryer bulsan bile. işlemci olayı ve hdd olayına hiç girmiyorum bugün hangi orta seviye notebook alsan bunlar yeterli gelecektir oyun için ama sen hdd büyük kapasiteli olsun zevk meselesi dersen o başka. telekomun kampanyasının tek farkı tuzu kuru bir şirket olduğu için 24 ay taksit seçeneyi koyması yoksa ben o fiyata o notebooku bu kadar seçenek varken almazdım ama karar alıcının sonuçta.

• pek rahat olmasa da oynayabilirsin ama işlemci aşırı derecede ısınır. bunu engellemek için bir de cooler alman lazım. fiyatları 20-90 ytl arasında değişiyor.
  • quote:

256 Mb entegre ile 512 mb paylaşımsız ekran kartı aynı mı değil mi?
    wow olarak düşünüyoruz; işlemci ve o 2 gb ram farkı wow performansını etkilemez ama o ekran kartı direk fps farkı oluşturur.

3470'a 512mg koysan noluy 1gb koysan nolur?
    Bana kalırsa 256mb bile çok o ekran kartına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 15 Temmuz 2009; 15:40:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.