Şimdi Ara

Wowun bize kazandırdıkları - kaybettikleri .. okuyun lütfen... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 1 yıldır oynuyorum ve yazın yazlıktan geldikten sonra deli gibi oynuyorum o zaman zevk alıyor muydun derseniz evet alıyordum ama bu sene derslerim ve sene sonunda çok büyük bir sınavım var yaz bitiminde karar almıştım ve kapattırmıştım 2 ay geçti Wotlk felan heveslendim...Açtırdım şuanda açık ama giresim yok çünkü derslerim var "Sen iradesizsin!,Sen kendini tutamıyorsun!" laflarını bırakın arkadaşa destek olucağınıza köstek oluyosunuz...Arkadaşım kendine bir program yap boş vaktinde yine oyna oynamak istemiyosan bırak gitsin...Bana göre tüm sorumluluklarını yerine getirdikten sonra kalan boş vaktinde(tabii yarın önemli birşey yoksa tatilse)eğer oyundanda zevk alıyosan guild chatte dönen muhabbetin sıcaklığını hissetmek istiyosan gir keyfince istediğin kadar oyna...Ben yazın deli gibi oynadım ama arkadaş çevremden kimseyi kaybetmedim,bence fazla oyun oynamakla arkadaş çevreni kaybediceksin diye bişey yok.Bayram tatilinde şunu anladım ama arkadaşlarla bi yerlere gitmeyi WoW dan daha çok seviyorum.Wow'a bağlılığım ciddi azaldı ama yaz tatilinde de WoW oynamayı sabırsızlıkla bekliyorum

Kısacası arkadaşım yap programını ona göre çalış oyna bilgisayar ve WoW dan da soğuma ama asosyal de olma

• abi şu oyunu çok uzun zamandır oynuyorum..ilk başladıgımda 1.4.0. patch'i vardı.Herneyse wow bizden çok şey götürdüğü gibi bazı şeyleride getirdi.
    Yani ingilizcem gelişti.Önceden 1-2 kelime anca bilen ben zamanla sürekli yabancı guildlerde oynaya oynaya ing. gelişti.Ve sayamayacağım birçok şey..yeni arkadaşlar vbvb..
    Götürdükleri ise yazmaya başlasam sayfalar yetmezki buda bir gerçek..
    birde bu oyunu az veya çok oynamak insanın kendi elinde..İsteyen 1-2 saat oynar isteyen bnm gibi 1 ara günde 8+ oynar hatta tatil günlerinde(okul tatilinde günde 13-14 saat oynarım birde üzerine eski sistemde rank kasmaya çalışınca günde bazen 17-18 saat oynadıgımı hatırlıyorum..)
    Ama artık o kadar oynamıyorum.En azından ben birazcık azalttım oynamyı günde 2-3 saat yeterli oluyo
    herneyse daha fazla bişi yazamıcam İzmir'de yağgur yagıyo,canım dışarıda çıkmak istemiyo. almışım nescafe'mi yanıma raid beni bekler
    ki Şu anda wow oynamasam bile dışarı çıkmak istemedigimden msn,tavla yine zamanım bu şeyleri yaparak geçecegini biliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yokujin -- 18 Aralık 2008; 20:23:02 >

• wow sayesinde hayal gücünün genişlediğini hissedeniniz varmı? buda bir gerçek. bence en önemli getirisi budur. sonuçta bu oyun strateji gerektiriyor ve her saniye gelişmesi söz konusu.

kaybettiğimiz şeyleri wow oynadıktan sonra kazanmak oynamadan önce kazanmaktan farklı olabilir.
  • Sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 18 Aralık 2008; 23:51:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: farabi12

@PowerOn

Akılsız demişsin bana fakat kendin 3 gün uyumadan kasıyorduk dedikten sonra kendimizi kaptırmıyoruz demişsin...Benim kaptırmadan anladığım ne kadar oynadığımdır uyku benim için önemli bişey ben yalnızca bir kere 36 saat civarı uyumadığımı hatırlıyorum

.. .Son olarak internet cafeden oynamıyorum bu arada bazı arkadaşlar öyle yazmış -net cafeden 4 yıl önce oynardım...

aramızdaki fark şu biz o 3 günlük oyunlardan sonra gelip burada çok zararımız var diye başlık açmıyorduk aradan bir hafta geçiyorsa tlefonda konuşurken "geçen hafta ne zevkliydi ya bi daha yapalım" deyip tekrar yapıyorduk yada yapmıyorduk o anki işlerimize bağlı bir durumdu bunun neticesinde arkadaşım öğretmen oldu zaten yoksa bizde buraya gelir "evet ya mmorpg' ler çok zararlı" derdik

konu dışı bölümüde böyle iradesi zayıf olanlar "dersane var yönetici beni 3 ay banlasın" diyor yahu adam sen kendine kilit vuramıyorsan hiç gitme zaten o dersaneye ilerde doktor olsan elinde neşter ko' yu düşünüp adamları mı biçeceksin

• Ben oyun çıktığından beri oynuyorum.Tabi aralıklarla.Daha önce de bir süre city of heroes oynamıştım.Benim yorumum şudur.Pişman olanlar,pişman olmasa da bırakanlar ve pişman olanları yadırgayan ve bir şekilde az yada çok oynamaya devam edenler ve zarar görmediğini ve ya faydaları da olduğunu iddia edenler var.Durumun özeti bu.Bir insanoğlu,sözkonusu wow gibi kendi dalında şaheser olan bir oyun dahi olsa;oyuna harcadığı zaman süresince hem kendisine hemde çevresine sayı ile tarif edemeyecğim kat daha fazla miktarda faydalı olur.Ama herkes hem aynı şekilde düşünemez.Aynı doğrultuda düşünse bile ,herkes aynı anda o şekilde düşünmeye de başlayamaz.
  • 4 senedir (avrupa serverları açıldığı haftadan itibaren yani v1.0 lardan itibaren) insan gibi wow oynuyorum. Yani kendimi sınıfta bırakacak kadar veya arkadaşlarımdan koparacak kadar veya kız arkadaşımdan ayrılmıya yol açıcak kadar değil, yeteri kadar.. ne zaman oturup ne zaman kalkıcağını ayarlıyarak, kendine hakim olarak. Yeri geldiğinde dışarı çıkıp, yeri geldiğinde oyuna ara verip aç gibi ders çalışarak.

Bu başlığı "Wow un iradesi düşük olanlara, nefsine hakim olamıyan insanlara kaybettirdikleri" olarak değiştirmek bence daha doğru. Çünkü bende 4 senedir oynuyorum, şu anda ilk günkü kadar zevkde alıyorum ve bu süreç esnasında makina mühendsiliğide bitirdim, nişanlandımda, çalışıyorumda herşeyide yaptım. Demekki ne zaman oturup ne zaman kalkılıcağı bilindiği zaman kaybettirdiği hiçbirşey olmaz. yeterki kendini zapted.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PowerOn

quote:

@PowerOn

Akılsız demişsin bana fakat kendin 3 gün uyumadan kasıyorduk dedikten sonra kendimizi kaptırmıyoruz demişsin...Benim kaptırmadan anladığım ne kadar oynadığımdır uyku benim için önemli bişey ben yalnızca bir kere 36 saat civarı uyumadığımı hatırlıyorum

.. .Son olarak internet cafeden oynamıyorum bu arada bazı arkadaşlar öyle yazmış -net cafeden 4 yıl önce oynardım...

aramızdaki fark şu biz o 3 günlük oyunlardan sonra gelip burada çok zararımız var diye başlık açmıyorduk aradan bir hafta geçiyorsa tlefonda konuşurken "geçen hafta ne zevkliydi ya bi daha yapalım" deyip tekrar yapıyorduk yada yapmıyorduk o anki işlerimize bağlı bir durumdu bunun neticesinde arkadaşım öğretmen oldu zaten yoksa bizde buraya gelir "evet ya mmorpg' ler çok zararlı" derdik

konu dışı bölümüde böyle iradesi zayıf olanlar "dersane var yönetici beni 3 ay banlasın" diyor yahu adam sen kendine kilit vuramıyorsan hiç gitme zaten o dersaneye ilerde doktor olsan elinde neşter ko' yu düşünüp adamları mı biçeceksin

ne yani ben buraya konu açtım diyemi iradesiz oldum ? Yani siz 3 gün oynadınız ve sen iradelisin sırf konu açmadığın için ve o arkadşlarndan bi tanesi öğretmen olduğu için...

• valla bende wowdan muzdarip biriyim ilk çıktığından beri oynuyorum ilk 3-4 ay private serverda sonrada son 1 seneye kadar yıllarca orjinalde oynadım ama cogu kişinin dedii gibi anlık zevk dışında hiç bişi kazanmadım anca kaybettim asosyal olmam kilo almam gibi herkesin yasadıgı sorunları yasadım reeldeki arkdaşlarla bozuştum arayıp sormuyom die, ailemle maddi manevi bozuştum,makine mühendisliğinden atılma durumuna geldim. burda kimse wowu veya mmoları savunmasın bence ya çindeki gibi saat sınırı olmalı yada mmolar yasaklanmalı adamın hayatını kaydırıyo be kardeşim 15 saat oyunmu oynanır!! mmoların cok büyük cogunlugu olumsuz etkiledkleri ortada belki bi kısım azınlık dicekki biz az oynuyoz hardcore deiliz ama genede bu kötü sonuçlarını deiştirmez. nekadar raidlere düzenli katılan hardcore adam tanıosam hepsi aynı dertlerden muzdarip genelde kimini az kimini cok ama herkesin hayatını bi şekilde etkilio bu wow illeti
    guild wars,lotro,conan oynadım ama wowdaki tadı hiçbirinde bulamadım ancak dediim gibi online oyunlardan tiksindim artık. wotlk almadım ve almayacamda artık mmoları bıraktım cok mutluyum...
    hayata döndüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mohi -- 19 Aralık 2008; 22:23:33 >

• Size kötü bir haberim var. Lucas arts yeni bir starwars mmorpg üzerinde çalışıyor. Bu sefer oyunu hazırlayanlar malum offline versiyonları yapanlar. Geçen seferki faciadan ağızları yanmış. Çok büyük paralar döküyorlarmış. Yeni bir baş belası yolda anlayacağınız.
  • quote:

quote:

quote:

@PowerOn

ne yani ben buraya konu açtım diyemi iradesiz oldum ? Yani siz 3 gün oynadınız ve sen iradelisin sırf konu açmadığın için ve o arkadşlarndan bi tanesi öğretmen olduğu için...

aynen öyle anlamışsın

benim burda kendime hakim olamıyorum diye başlık açtığım gün bittiğim gündür (kendimi kaybetme anlamında)

• @PowerOn

3 gün oynayıp sonrada nasıl iraden yok diyebiliyorsun Anlayamadım doğrusu...Hem burası forum istenilen konu hertürlü düşünce ile açılabilir..Bu kendini kaybettiği için de olabilir,paylaşmak için de olabilir,rahatlamak için de olabilir .... Fakat biri 18 saat oynayıp iradesiz oluyo biri 3 gün oynayıp nasıl kendini tutmuş oluyo anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: shaddack

4 senedir (avrupa serverları açıldığı haftadan itibaren yani v1.0 lardan itibaren) insan gibi wow oynuyorum. Yani kendimi sınıfta bırakacak kadar veya arkadaşlarımdan koparacak kadar veya kız arkadaşımdan ayrılmıya yol açıcak kadar değil, yeteri kadar.. ne zaman oturup ne zaman kalkıcağını ayarlıyarak, kendine hakim olarak. Yeri geldiğinde dışarı çıkıp, yeri geldiğinde oyuna ara verip aç gibi ders çalışarak.

Bu başlığı "Wow un iradesi düşük olanlara, nefsine hakim olamıyan insanlara kaybettirdikleri" olarak değiştirmek bence daha doğru. Çünkü bende 4 senedir oynuyorum, şu anda ilk günkü kadar zevkde alıyorum ve bu süreç esnasında makina mühendsiliğide bitirdim, nişanlandımda, çalışıyorumda herşeyide yaptım. Demekki ne zaman oturup ne zaman kalkılıcağı bilindiği zaman kaybettirdiği hiçbirşey olmaz. yeterki kendini zapted.

Günde mesela ortalama kaç saat oynadın?Diyelim ki cevap 1-2 saat olsun.Hergün 1 -2 saat kahve'ye takılıp okey oynayandan ne farkın(farkımız )var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnessen -- 22 Aralık 2008; 2:47:50 >

• Birkaç fark var galiba.Hayatımda kahve kültürüm olmadı.Kahve'ye girmişliğim belki 1 yada 2 sefer birileriyle(usta,tesisatçı) buluşmak için oldu.Orada geçen zamana ve orada zaman geçirenlere hep üzüldüm,ayıpladım.Onlar orada arkadaşlarıyla iskambil,okey falan oynarken biz kendimizi odamıza ve monitör karşısına hapsedip,elimizi,boynumuzu sakatlıyoruz iki büklüm.Aklıma gelen bir fark bu oldu şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnessen -- 22 Aralık 2008; 2:52:31 >
  • farabiye akılsız,iradesiz sözleriyle başlayan kişiler kendinizi ne zannediyorsunuz ?

birisinin bir şeye isteksiz bağımlı olması bilimum x nedeninden,y nedeninden olabilir,bunu yargılama hakkınızı nerden buluyorsunuz kendinizde ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MoĞoLLar

@PowerOn

3 gün oynayıp sonrada nasıl iraden yok diyebiliyorsun Anlayamadım doğrusu...Hem burası forum istenilen konu hertürlü düşünce ile açılabilir..Bu kendini kaybettiği için de olabilir,paylaşmak için de olabilir,rahatlamak için de olabilir .... Fakat biri 18 saat oynayıp iradesiz oluyo biri 3 gün oynayıp nasıl kendini tutmuş oluyo anlamadım

şu şekil diyebiliyorum ben 3 gün üst üste oynamayalı neredeyse 4 yıl oldu

ikinci oalrak hala söylüyorum eğer 3 gün oynuyorsam bu benim zaafım değil zevkimdir ama gelipte 18 saatte oyun oynadı diye beni kurtarın tarzı başlık açmak iradesizliğin en büyük kanıtıdır

• Şöyle düşünün çok güzel hayatı kız arkadaşı güzel bi şekilde okuyan sosyal çevresi çok olan çok zevkli bir yaşamı olan gençliğini her günüyle tadan her günün monoton olmadığı konserlere gidilen maç izlemeye giden Hiç Bir! Genç! Wow u bırakın hardcore casuali Daha adını dahi kulak aşinası bilir oynamaya ihtiyaç duymaz Bizim hayatımızda eksik belki çok eksik
    Belki çok büyük engel Varki Gençler Hatta Olgunlar Hatta Yaşlılar Babalar Çocuklar hiç bir yaş nesil karşılaştırması olmadan hepimiz bu nedenlerden oynuyoruz...
    Çok güzel hayatı olan wowa ihtiyaç duymaz çok güzel hayat wowdan daha zevklidir Çok kötü hayatı olanda wowa ihtiyaç duyar çünkü wow dahi kötü hayattan daha zevklidir
    Kısaca bir sığınak beni nete ve pc ye bırakın akşam bi kase çorba ve ekmeğimi verin ömür billah böyle sürsün Sanki beynim narkozlanmış gibi....

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MoĞoLLar

@PowerOn

şu şekil diyebiliyorum ben 3 gün üst üste oynamayalı neredeyse 4 yıl oldu

ikinci oalrak hala söylüyorum eğer 3 gün oynuyorsam bu benim zaafım değil zevkimdir ama gelipte 18 saatte oyun oynadı diye beni kurtarın tarzı başlık açmak iradesizliğin en büyük kanıtıdır

Bi bak bakayım başlık öylemi ?

• Punch ın mesajları heryerde saçma sapan.. aldırmayın. Yaşını merak ediyorum.
  • iste bunu seviyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.