Şimdi Ara

wp'nin Uygulama Marketi Gelişirmi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cihat_,

İnstagram bu gidişle 2017de filan güncelleme alır düşünüyorum

mağazadan kaldırsınlar en iyisi
  • Hep gelişir gelişir diyorum
    Tumblr rezalet
    İnstagram hala betada, DM özelliği de yok
    Snapchat yok , 6snap de kaldırıldı.
    Twitter falan diğer platformlara göre kotu bence.
    Whatsapp baya toparladı ama bende sorunlar var, (yukleniyor,sürdürülüyor, whatsapp ın aniden kapanması)
    Bilemiyorum artık ne zaman gelişecek. Uygulamaların gelmesi, mağazanın adam gibi olduğunu göstermez. Gelen uygulamanın da kaliteli olması gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wp10u görüp al bence.
    Hüsranla sonuçlanmaz ama belli de olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafam cok karıstı suan

• Yavaş yavaş gelişmekte
  • quote:

Orijinalden alıntı: cannycvs

Hep gelişir gelişir diyorum
    Tumblr rezalet
    İnstagram hala betada, DM özelliği de yok
    Snapchat yok , 6snap de kaldırıldı.
    Twitter falan diğer platformlara göre kotu bence.
    Whatsapp baya toparladı ama bende sorunlar var, (yukleniyor,sürdürülüyor, whatsapp ın aniden kapanması)
    Bilemiyorum artık ne zaman gelişecek. Uygulamaların gelmesi, mağazanın adam gibi olduğunu göstermez. Gelen uygulamanın da kaliteli olması gerekir.

Bu yazdıklarında haklı olabilirsin ama bence ihtiyaç meselesi yani kullanıcının ne beklediği önemli mesela ben bu saydıklarının içinden sadece Whatsapp kullanıyorum diğerleri nedir ne işe yarar bilmiyorum hiç :)
  • Doğrudur hocam siz sadece whatsapp kullanıyorsunuzdur ama twitter,Facebook falan temel uygulamalardır bunlar ya da en sık kullanılanlar diyelim. Karşılaştırma yaparsak bu dediğim uygulamalarda diğer platformlar ezici bir üstünlükle öndeler. Ha, bunları kullanmayan varsa sorun olmaz evet
    MUSIC+ diye uygulama var mesela müthiş bir uygulama. Diğer platformlarda yok böyle uygulama. O konuda bir şey demem ama dediğim gibi hocam yukarıda saydıklarım dünyada sıkça kullanılan uygulamalardır. Twitter kaç ay sonra güncellendi, gelen göze çarpan özellik tek tıkla retweet ve favori ye eklemek oldu

• Doğru söylüyorsun tabi ben mağazaya uğramıyorum ama az çok biliyorum ne olduğunu dediğin gibi çok geride şuan bencede fakat şu uygulama mağazaları birleşecek deniyor o zaman ne olur bilmiyorum çözülür inşallah
  • market illaki gelişecek ama w10 dan sonra al bence

• Beklemekten başka çaremiz yok. W10 dan sonra telefonu değiştireceğim. Baktım mağaza değişimler var, batarya ömrü hakkında güzel bir güncelleme var, yeni bir Windows Phone ile yola devam. Lakin hala bir şeyler değişmediyse iphone veya android arasında bir seçim yapacağım. Umarım umutlarımız boşa çıkmaz

• Umarım hocam beklentilerimiz boşa çıkmasında
  • windows un hızı herkesin zoruna gittiği için taşlıyor millet. Bu sorunuza ben de bir soruyla cevap veriyim. Siz hangi uygulamayı istiyorsunuz veya hangi uygulama yok? 2 sene önce deseniz amenna ama şu anda Windows Phone ortamı stabil ve hızlı. 512 mb ramli android cihazlarda modern combat 4 vb. oyunları oynayamazsınız adam akıllı ama lumia 520 de bile zorlanmadan oynarsınız. Hız stabilite piyasanın en iyi sistemi Windows Phone dur. Windows u kötüleyen insanlar google a bağımlı yaşayanlar. Evet google uygulamarı falan yok windows ta. İllaki google uygulamarını kullanacaksanız tek sorun o olur. O da google adam olsun windows için uygulama yazsın. Ha bu arada eleştirecek arkadaşlar için yazıyorum : 2 sene lumia 820 kullandım ama şu anda moto g kullanıyorum ve asla oyun oynamam. Yani demek istediğim sandığınız gibi android düşmanı değilim. tek derdim asla kullanmadan Windows u kötüleyen insanlar veya 2 sene önce windows phone görmüş ve aklı orada kalanlar.

• Bir de anlamadığım instagram ın beta olması microsoft un suçu mu? Uygulamayı instagram yapıyor adam olsunlar güncellesinler. Çamur atayım izi kalsın diye eleştiri yapmayın. beta da olsa çalışıyor ama güncellemeyi microsoft yapmaz önce bu işleri aklınızda iyice bir anlayın.
  • 1 gb androidler bile kasım kasım kasılırken 512 mb ile ios stabilitesinde olan işletim sistemine fazla haksızlık yapılmıyor mu? şimdilik android kullanıyorum. bana göre android uygulamalar çöplüğü ve çok abartılıyor nokia'daki uygulama azlığı. temel uygulamalar sorunu microsoft'un ayıbı olsa da google cephesinin de lobi faaliyetleri bunu engelliyor sanırım wp 10 çıkar, sonra wp 11'i bekleyin, her şey çok güzel olacak derler koskoca microsoft en temel şeyler yüzünden yüksek pazar payı bulamıyor belki de.
  • Bir geliştirici olarak benim bakış açımı söyleyeyim:

- Windows Phone şu an çok güzel geliştirici araçlarına sahip, belki Android'den bile iyi. Visual Studio olsun, birden fazla programlama dili ile program üretebilme olsun, emulator'ü olsun. O yönden çok avantajlı.

- WP'nin kullanıcı sayısı çok az. O yüzden bir uygulama iOS'ta, Android'de -bir sürü alternatif olmasına rağmen- 100.000 indiriliyorsa WP'da -alternatif olmamasına rağmen- 10.000 indiriliyor. O yüzden geliştiriciler için aslında çok cezbedici değil. Etrafımdaki diğer geliştiriciler de benimle sık sık dalga geçerler WP'yi seçtiğim için :)

- WP markette rekabet az olduğundan dolayı uygulamanızın kendi alanında bir numara olması için çok büyük efor sarf etmenize gerek yok. iOS'taki, Android'deki alternatifleri çok daha iyi olan bir uygulama WP'de yine de bir numara olabiliyor çünkü markette alternatifi olmuyor. Bu da geliştirici için cezbedici.

- Rekabet az da olsa zamanla artacaktır, bu da daha iyi uygulamalar görmemizi sağlayacaktır.

- WP'de uygulama yönünden en büyük sorunlardan biri şirketlerin maliyet dışındaki nedenle WP'ye uygulama çıkarmak istemiyor oluşları. Örneğin Google stratejik nedenlerden dolayı uygulama çıkarmıyor, çıkan uygulamaları da mümkünse engelletiyor (Youtube). Snapchat, Tinder gibi uygulamalar da nedenini anlamadığım bir şekilde 3rd party uygulamaları engelletiyor (ve kendileri de uygulama çıkarmıyor). Bu büyük bir sorun ve nasıl kırılır bilemiyorum, herhalde burada Microsoft'a iş düşüyor, bu şirketlerle görüşüp fikirlerini değiştirmeleri gerekiyor. Kullanıcılar da kampanyalar falan düzenlemeliler.

- Yerel bazda yeni yeni ortaya çıkan bir durum var. Lumia telefonlar Türkiye'ye çok geç geliyorlar, pahalı geliyorlar, gelenlerin reklamları da yapılmıyor. Örneğin Lumia 830 piyasaya çıkalı aylar geçti. Türkiye'ye hem daha yeni yeni geldi hem de çok yüksek bir fiyata geldi. Lumia 830 bence son zamanlarda çıkan en derli toplu WP idi ve ben peynir ekmek gibi satacağını tahmin ediyordum ama şu an durum tam tersi, neredeyse varlığı ile yokluğu bir. Bunun sorumlusu kimdir, neden böyle olmuştur bulunması ve düzeltilmesi gerek.

- Bir önceki madde umarım Nokia'nın Microsoft'a satılmasından kaynaklanmıyordur. Türkiye Microsoft için kullanıcı değil de business cenneti. Devletle ilgili büyük anlaşmaları kaçırmazlar ama Surface, Xbox gibi kullanıcı ürünleri ya hiç gelmez ya da çok geç gelir. Umarım artık telefonlar da Surface veya Xbox'ın kaderiyle aynı kaderi paylaşmazlar, yoksa Türkiye'de Lumia telefon pazarı çok düşer. Bu çok yazık olur çünkü Nokia'nun Türkiye'de deli gibi pazarı vardı, Lumia telefonlar bile Türkiye'de çok olumlu karşılanmıştı, hatırladığım kadarıyla Türkiye WP'nin pazar payının büyük olduğu ülkelerden biri haline gelmişti. Ama şartlar kötüye giderse işler de tersine döner ve bu pazar payı küçüldükçe küçülür. Şu an arkadaşlarıma WP önermekte eskisi kadar rahat değilim.

- Türkiye pazarının küçülmesi yerel uygulama üreticilerinin de WP'ye sırt çevirmesine neden olur. Ben de uygulamamı geliştirmek için eskisi kadar bir motivasyon hissetmiyorum kendimde, hataları güncellesem de hafif bir terk edilmişlik duygusu mevcut, o yüzden uzun süredir yeni özellik eklemiyorum.

- Ve bunca zamandır hala Facebook app'inin pek iyi olmaması da büyük ayıp. Microsoft'un kendi UX'ine sırt çevirip uygulamalarını Android'imsi yapmaya çalışması (Facebook ve OneDrive), Microsoft'un hatayı yanlış yerde aradığına bir işaret. İlk Facebook uygulaması çıktığında millet uygulamanın doğru düzgün çalışmamasına ve özelliklerinin az olmasına isyan etmişti. Onlar ne yaptı? Tasarımı değiştirdiler.

Market daha iyiye gider mi? Gider, kötüye gideceğini sanmıyorum. Bu, çok büyük atılımlar şeklinde mi olur yoksa şimdiye nazaran ufak gelişmeler mi olur bilemiyorum. 3-4 sene sonrası ise bayağı muğlak şu an. Önümüzdeki 1-2 sene içinde gerçekleşecek olan şeyler bunu belirleyecek.

Şu anki marketi yetersiz buluyorsanız "market nası olsa gelişir; Snapchat, Tinder kesin çıkar 2-3 aya" diyip WP almak risk olur. Şimdiki market hemen hemen ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa o zaman da almaktan çekinmeyin çünkü WP oldukça güzel aslında, önümüzdeki senelerde de giderek daha iyi olacak.

• Bi appstore olması mümkün değil. Appstorea günlük uygulama çıkıyor, windowsa haftada bir anca geliyor.

• abdullaharif kullanıcısına yanıt
    Yav bakın, evet Windows güncellemiyor doğru ama butun uygulamalar diğer platformlara göre oldukça kotu. Kimse iyi demesin objektif olalım. Sistemden memnunum evet bir şey demiyorum, WP yi sevdiğim için hala kullanıyorum, katlanıyorum uygulama konusunda. Belki biraz ureticileri sıkıştırarak, destek vererek kaliteyi, güncelliği arttırabilirler. Bu üreticilerin ne gibi bir garezi var WP ye anlamış değilim. Uvey evlat misaline donuyor iş. Ve bir de şarj konusu, 820 1650 mah sanırım ya da 1800 tam hatırlamıyorum. Zaten şarj kapaaitesi kotu, ustun CYAN da iyice berbatlaştı. ( 8 de iken mükemmel olmasa da yetiyordu bana, bu kadar şikayet etmiyordum) o şarj dayanıklılığını duzeltmesi lazım windowsun. Bu konuda hemfikirizdir. Bu adamların uygulamalarla,ilgilenmemelerinin sebebi nedir peki?
    Düzenleme: Yukarıdaki arkadaş sorularımın çoğunu cevaplamış görmeden yazdım kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavlov_ -- 24 Aralık 2014; 17:37:34 >
  • ben de aynı şekilde düşünüyorum aslında. Benim derdim hayatında windows görmemiş insanların kuru sıkı lumia cihazlarını kötülemesi. İllet oluyorum o tiplere. Windows cihazları makul fiyata hızlı cihazlar sunuyor. Dediğim gibi diğer rakipler köstek olmaya çalışıyorlar. Rekabet işte. Ama şu konu da katılırım ki windows ortamında en ufak bir pürüzün giderilmesi icabında 1-2 seneyi bulmuştu. En basitinden ses ayarlama sorununu zamanında bilen bilir. 8.1 sürümüne kadar beklemiştik. Hatta o kadar kızmıştım ki ''acaba microsoftta bu işi yapanlar lumia kullanmıyor mu'' diye hayıflanmıştım. Ama zamanla düzeldi işte. Windows phone ortamı ayrı bir dünya. Çok seviyorum. 2 yıl bana katlandı 820 telefonum sağ olsun. Windows u çok savunuyor gibi görünebilirim ama şu anda moto g android kullanıyorum. Bu işler zevk meselsi. Yaşam tarzı değil. Telefondan beklediğim her şeyi windows ta veriyor diğer alternatifler de. Ama kuru sıkı fanatiklik yapanlar var ya delirtiyor beni. Çok yaşa windows:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Lordem

Gelişiyor, 2015 sonunda farkın büyük ölçüde kapanması bekleniyor.
    Ayrıca W10 ile mağazalar birleşmiş olacak(Tablet,PC,Telefon) uygulama sayısı 500.000'ini geçmiş olacak.

Uygulama sayısı iyi olunca iyi market olduğu anlamına gelmez. Google play de en fazla uygulama var. Ama app store en iyisi

• quote:

Orijinalden alıntı: Lordem

Gelişiyor, 2015 sonunda farkın büyük ölçüde kapanması bekleniyor.
    Ayrıca W10 ile mağazalar birleşmiş olacak(Tablet,PC,Telefon) uygulama sayısı 500.000'ini geçmiş olacak.

verdiğin iki bilgi de yanlış.

farkın büyük ölçüde kapanacağına dair aldığın bilginin kaynağını söyler misin? bunu mümkün gösteren tek ciddi bir veriye rastlamadım ben.

W10 ile mağazalar tam olarak direk birleşmiyor. halen Windows 8.1 ile gelen bir özellik var. VS 2013'ün son güncellemesiyle Win 8.1 altında windows universal diye yeni bir proje tipi geliyor. aynı anda hem WM hem de Desktop ile geliştirebiliyorsun tek bir solution'u. Bu da UI'yi ayrı ayrı, business katmanını da tek geliştirme şansı veriyor ve bir kerede her iki mağaza için de deploy edebiliyorsun. yani bu özelliği kullanmayan bir geliştiricinin programı yine ayrı ayrı deploy olacak.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.