Şimdi Ara

wpf yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • wpf öğrenmeye yeni başladım ve bir sorunum var . Formu tasarladım fakat örneğin formun en sağına koyduğum buton form büyüdüğünde formu max ettiğimde formun tam ortasında kalıyor benim istediğim aynı c#taki dock olayı gibi bir şey .lütfen yardımcı olurmusunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: forkboysf1

wpf öğrenmeye yeni başladım ve bir sorunum var . Formu tasarladım fakat örneğin formun en sağına koyduğum buton form büyüdüğünde formu max ettiğimde formun tam ortasında kalıyor benim istediğim aynı c#taki dock olayı gibi bir şey .lütfen yardımcı olurmusunuz...

layout diye bir araştır.
  • DockPanel ayrıca sana önerim WPF Kitabı alman kodlabdan gayet ucuz(15 tl). Fakat kitap yeterli değil proje örnekleri üzerinde çalışman gerekiyor zaten yeni projeler geliştirdikçe ihtiyaçların doğrusunda araştırmalar yapıcaksın(not: herşeyin en basitini araştır kötü kod yazma).
  • Ben de yeni başladım ve dizayn aracı ile koyduğum nesnelerin kodlarına doğrudan ulaşamıyorum. String halinde ismini arattırıp bulunan sonucu istediğim türe dönüştürüp öyle kullanabiliyorum. Sanki veritabanından bilgi çeker gibi ulaşım yapmışlar bu wpfde. Sizde de öyle mi? VS2012 kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Ben de yeni başladım ve dizayn aracı ile koyduğum nesnelerin kodlarına doğrudan ulaşamıyorum. String halinde ismini arattırıp bulunan sonucu istediğim türe dönüştürüp öyle kullanabiliyorum. Sanki veritabanından bilgi çeker gibi ulaşım yapmışlar bu wpfde. Sizde de öyle mi? VS2012 kullanıyorum.

Hayır hocam öyle olmaması gerekiyor. Tasarım tarafında Xaml kodlarında nesnenizin x:Name="isim" gibi bir property'si olması gerekiyor nesnenize kod tarafında bu isimle erişebilmeniz gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    6 yıl önce açıldı
    excel yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.