Şimdi Ara

Wudang Kung Fu vs Shaolin Kung Fu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz üzere Kung fu Budist ve Taoist(veya kuzey ve kuzey) olarak ikiye ayrılıyor.ve Budist'lerin yaptığı bildiğiniz üzere Shaolin Kung Fu,Taoist'lerin yaptığı ise Wudang Kung Fu'dur.(wudang dağlarında yapılır)
    Shaolin Kung Fu güç,savaşçılık üzerine,Wudang Kung Fu ise daha çok sanatsal ve ayaklar kullanılmaktadır.(Wudang dünya çapında pek yaygın değil ve çok büyük miktarlara eğitim veriliyor.)
    Wudang Kung fu

Shaolin Kung Fu

Sizce hangisi daha iyidir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KungFuSever

Bildiğiniz üzere Kung fu Budist ve Taoist(veya kuzey ve kuzey) olarak ikiye ayrılıyor.ve Budist'lerin yaptığı bildiğiniz üzere Shaolin Kung Fu,Taoist'lerin yaptığı ise Wudang Kung Fu'dur.(wudang dağlarında yapılır)
    Shaolin Kung Fu güç,savaşçılık üzerine,Wudang Kung Fu ise daha çok sanatsal ve ayaklar kullanılmaktadır.(Wudang dünya çapında pek yaygın değil ve çok büyük miktarlara eğitim veriliyor.)
    Wudang Kung fu

Shaolin Kung Fu

wudang kung fu'yu ilk defa duydum.
    kung fu'nun en gelişmiş ve en etkili hali wing tsun'dur. diğer stillerin fazla bir esprisi yok bence.

• Geçende Wing Tsun misyonerliği yapıyordun şimdide. Gözün iyice kör olmuş kardeşim senin, şöyle izah edeyim Wing Tsun ile uğraşan birinin kafasına kürek ile vur hastanelik olur ama Shaolin Rahibinin kafasına vursan bir şey olmaz. Bana inanmayacaksın kesin ama belgesele bile konu olmuştur. Yani tabir-i caizse sen bildiğin Wing Tsun sapığı olmuşsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapunzelman

Geçende Wing Tsun misyonerliği yapıyordun şimdide. Gözün iyice kör olmuş kardeşim senin, şöyle izah edeyim Wing Tsun ile uğraşan birinin kafasına kürek ile vur hastanelik olur ama Shaolin Rahibinin kafasına vursan bir şey olmaz. Bana inanmayacaksın kesin ama belgesele bile konu olmuştur. Yani tabir-i caizse sen bildiğin Wing Tsun sapığı olmuşsun.

bak kardeşim kimin kafasına kürekle vurursan vur hastanelik olur. çün ki fizik kuralları var. küreğin ucundaki demir insanın kafa kemiğinden çok daha sert sağlamdır. eğer ki kürek değil de sopa dersen işler değişir. eğer bir insanın kafasına sopa ile vurursan sonuç. sopanın kalınlığına uzunluğuna yapıldığı ağaca ve ağacın damar yönüne göre değişecektir. yumuşak bir ağacı herkes kafasında kırabilir. veya ağacın damar yönü kırılmasını kolaylaştıracak yöndeyse her kes ağacı kırabilir. shaolin rahiplerinin çalışarak sinirleri öldürdüğü ve acıyı az hissettikleri doğrudur. bu da büyük bir avantajlarıdır. o konuda haklısın. fakat wing tsun hassas noktaları hedef alır ve rakip inmese bile sürekli defans ve saldırı devam eder. yani atıyorum rakibimin penisine vurdum ama adam sinirlerini öldürmüş olduğu için inmedi bu sefer mesela kulağına vururum kulağına vurunca her türlü iner. ya da şah damarına vurunca shaolin rahibi olsa da farketmez. çün ki göz kulak şah damarı gibi daha sayamadığım bir takım yerler ne kadar çalışılırsa çalışılsın her zaman hassas kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunfighter

quote:

Bildiğiniz üzere Kung fu Budist ve Taoist(veya kuzey ve kuzey) olarak ikiye ayrılıyor.ve Budist'lerin yaptığı bildiğiniz üzere Shaolin Kung Fu,Taoist'lerin yaptığı ise Wudang Kung Fu'dur.(wudang dağlarında yapılır)
    Wudang Kung fu

Shaolin Kung Fu

kung fu'nun en gelişmiş ve en etkili hali wing tsun'dur. diğer stillerin fazla bir esprisi yok bence.

Kardeşim en kötü wudang veya shaolin kung fu keşiş'i bile senin büyük ustalarını komalık eder.ve bunu 7 den 70'e bütün dünya biliyor.
    burada show üzerine kurulu bir sporu savunup da kendini rezil etme..

• quote:

quote:

quote:

Wudang Kung fu

Shaolin Kung Fu

Kardeşim en kötü wudang veya shaolin kung fu keşiş'i bile senin büyük ustalarını komalık eder.ve bunu 7 den 70'e bütün dünya biliyor.
    burada show üzerine kurulu bir sporu savunup da kendini rezil etme..

güldürdün
    sana şunu söyleyebilirim wing tsun hariç tüm kung fu stilleri ilkeldir.

• Senin o dediğin hassas nokta olayı sadece Wing Tsun'da yok ve atıyorum adamlar dediğin gibi sinir öldürüyor olabilir ama o herifler oraya vura vura geliştiriyorlar kulağına vursan bir şey olmaz. Belgeseli'de var istersen izleyebilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=NqymiCQgOZw

Buda sence duygu işimi?
  • KungFuSever K kullanıcısına yanıt
    Kardeşim laf anlatamazsın boşuna uğraşma WT peygamber sporu onun için
  • quote:

Senin o dediğin hassas nokta olayı sadece Wing Tsun'da yok ve atıyorum adamlar dediğin gibi sinir öldürüyor olabilir ama o herifler oraya vura vura geliştiriyorlar kulağına vursan bir şey olmaz. Belgeseli'de var istersen izleyebilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=NqymiCQgOZw

Buda sence duygu işimi?

bak birincisi adamların penislerine vurduğun zaman acı hissetmiyor olmaları penislerinin hasar almadığı anlamına gelmez. yani acı hissetmiyor diye bişey olmuyor demek değildir.
    ikincisi kimin kulağına sağlam bir palm vurursan vur kulaç içerisindeki denge merkezi bozulur. ve en az 1 ay adam dengede durup yürüyemez.canının yanması veya yanmaması önemli değil.
    sonuç olarak rakibin canı acımasa da darbeler her zaman hasar verir. darbe sonucu penisi patlayan bir adam her ihtimalde ölür.
    yani rakibin acı hissetmiyor olması hasar almadığı anlamına gelmez. böyle konulardaki videolar yanıltıcı olabilir.
    bana bu tarz videolara inanacak kadar saf olduğunu söyleme lütfen

• quote:

Kardeşim laf anlatamazsın boşuna uğraşma WT peygamber sporu onun için

kardeşim malesef böyle cahil insanlarımız var.300 yıllık tarihi olan wing tsun ile mö. 3000 yıllarına dayanan kung fu'yu bir tutuyor.üstelik wing tsun tekniklerinin hepsi oldukca absürt ve sokakda işe yaramayacak teknikler.yip man bile bu sıradan tekniklerle en kötü keşişe bile en ufak zararı vermemez..wing tsun sadece bir show sporudur...

• Moruk sen gene beni anlamadın. Hadi onu bunu geç de WT'yi bulan kadın bir Shaolin Rahibiydi zaten ama sen genede WT döver diyorsun, gittin kanıtlanmış videoya yanıltıcı diyorsun, tek dediğin WT döver, WT en iyisi, bir sebebe gerek yok WT bu en kralı, gibisinden lafları ima ediyorsun. Nedir bu diğer spor ve sanatları küçümseme olayı anlamış değilim. Benim sifum bile her spor yapana göredir der ama sen direk WT döver modundasın. Adamlar çocukluktan başlayıp durmaksızın devam ediyorlar, WT'de ise baban gidip seni yazdırıyor yaş hiç fark etmez. Sanada dedim adamlar orayı geliştiriyor diye misal veriyorum sen ilk duvara yumruk atmanda canın çok acır ama zamanla hiç acımamaya başlar bir zararda görmezsin onlardada durum bu anladın mı? Onlarda testislere darbe yiye yiye geliştiriyor, daha nasıl anlatsam anlamayacaksın zaten ve son olarak en etkili yer çenedir çünkü çene direk kafa tasına bağlıdır oradaki etki beyine doğru gider, sanırsam hiç box maçı izlememişsin orada adamlar gözüne o kadar darbe yiyor hatta kapanıyor ama onlar genede mücadeleye devam ediyor. Bana göz hassas deme, sanırsam demek istediğin kaşın oradaki damara doğru yumruk atınca patlamasıydı.

• KungFuSever K kullanıcısına yanıt
    Neden sorusunu sorsan cevap veremez kardeşim
  • quote:

Moruk sen gene beni anlamadın. Hadi onu bunu geç de WT'yi bulan kadın bir Shaolin Rahibiydi zaten ama sen genede WT döver diyorsun, gittin kanıtlanmış videoya yanıltıcı diyorsun, tek dediğin WT döver, WT en iyisi, bir sebebe gerek yok WT bu en kralı, gibisinden lafları ima ediyorsun. Nedir bu diğer spor ve sanatları küçümseme olayı anlamış değilim. Benim sifum bile her spor yapana göredir der ama sen direk WT döver modundasın. Adamlar çocukluktan başlayıp durmaksızın devam ediyorlar, WT'de ise baban gidip seni yazdırıyor yaş hiç fark etmez. Sanada dedim adamlar orayı geliştiriyor diye misal veriyorum sen ilk duvara yumruk atmanda canın çok acır ama zamanla hiç acımamaya başlar bir zararda görmezsin onlardada durum bu anladın mı? Onlarda testislere darbe yiye yiye geliştiriyor, daha nasıl anlatsam anlamayacaksın zaten ve son olarak en etkili yer çenedir çünkü çene direk kafa tasına bağlıdır oradaki etki beyine doğru gider, sanırsam hiç box maçı izlememişsin orada adamlar gözüne o kadar darbe yiyor hatta kapanıyor ama onlar genede mücadeleye devam ediyor. Bana göz hassas deme, sanırsam demek istediğin kaşın oradaki damara doğru yumruk atınca patlamasıydı.

her sanat uygulayıcısına göre değişir katılıyorum. benim dediğim wt yapan her şart altında kazanır değil. benim dediğim belli bir seviyenin üzerinde sağlam wt çalışmış kişi her türlü kazanır. çün ki wing tsun diğer sanatlardan daha üstündür. örneğin yeni öğrenen bir wing tsun'cu bir aikidocudan dayak yiyebilir. sağlam çalışmamış orta seviye bir wt'cu bir muay thaiciden dayak yiyebilir. ama sağlam çalışarak orta seviyelere gelmiş birisini yeterince de cesursa kimse dövemez.orta seviye dediğim ise 12 sg belgesini alan 1tg çalışmaya başlayan kişi orta seviyelere geçmiş demektir.
    göze darbe olayına gelirsek boks maçında göze eldivenle vuruyorlar. ama ben göze parmak sokmaktan veya palm vurmaktan bahsediyorum. ya da kemiklerle vurmaktan. göze yumruk atarsan fazla bişey olmaz doğru söylüyorsun. ama yumruk atarken kemiği denk getirirsen kör edersin.
    az önce kungfuseverin paylaştığı videoki usta ip man'ın öğrencisi wong shun leung. wing chun'u sert olan bir çok dövüşlere katılmış olan bir ustadır. katıldığı dövüşlerden birinde yanlışlıkla rakibinin 2 gözünü de kör etmiştir. ve ömür boyu bu kazanın acısıyla yaşamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 16 Eylül 2015; 19:07:29 >

• quote:

quote:

Moruk sen gene beni anlamadın. Hadi onu bunu geç de WT'yi bulan kadın bir Shaolin Rahibiydi zaten ama sen genede WT döver diyorsun, gittin kanıtlanmış videoya yanıltıcı diyorsun, tek dediğin WT döver, WT en iyisi, bir sebebe gerek yok WT bu en kralı, gibisinden lafları ima ediyorsun. Nedir bu diğer spor ve sanatları küçümseme olayı anlamış değilim. Benim sifum bile her spor yapana göredir der ama sen direk WT döver modundasın. Adamlar çocukluktan başlayıp durmaksızın devam ediyorlar, WT'de ise baban gidip seni yazdırıyor yaş hiç fark etmez. Sanada dedim adamlar orayı geliştiriyor diye misal veriyorum sen ilk duvara yumruk atmanda canın çok acır ama zamanla hiç acımamaya başlar bir zararda görmezsin onlardada durum bu anladın mı? Onlarda testislere darbe yiye yiye geliştiriyor, daha nasıl anlatsam anlamayacaksın zaten ve son olarak en etkili yer çenedir çünkü çene direk kafa tasına bağlıdır oradaki etki beyine doğru gider, sanırsam hiç box maçı izlememişsin orada adamlar gözüne o kadar darbe yiyor hatta kapanıyor ama onlar genede mücadeleye devam ediyor. Bana göz hassas deme, sanırsam demek istediğin kaşın oradaki damara doğru yumruk atınca patlamasıydı.

her sanat uygulayıcısına göre değişir katılıyorum. benim dediğim wt yapan her şart altında kazanır değil. benim dediğim belli bir seviyenin üzerinde sağlam wt çalışmış kişi her türlü kazanır. çün ki wing tsun diğer sanatlardan daha üstündür. örneğin yeni öğrenen bir wing tsun'cu bir aikidocudan dayak yiyebilir. sağlam çalışmamış orta seviye bir wt'cu bir muay thaiciden dayak yiyebilir. ama sağlam çalışarak orta seviyelere gelmiş birisini yeterince de cesursa kimse dövemez.orta seviye dediğim ise 12 sg belgesini alan 1tg çalışmaya başlayan kişi orta seviyelere geçmiş demektir.
    göze darbe olayına gelirsek boks maçında göze eldivenle vuruyorlar. ama ben göze parmak sokmaktan veya palm vurmaktan bahsediyorum. ya da kemiklerle vurmaktan. göze yumruk atarsan fazla bişey olmaz doğru söylüyorsun. ama yumruk atarken kemiği denk getirirsen kör edersin.
    az önce kungfuseverin paylaştığı videoki usta ip man'ın öğrencisi wong shun leung. wing chun'u sert olan bir çok dövüşlere katılmış olan bir ustadır. katıldığı dövüşlerden birinde yanlışlıkla rakibinin 2 gözünü de kör etmiştir. ve ömür boyu bu kazanın acısıyla yaşamıştır.

Haha kardeşim sen şaka misin? Ne zaman bir wing tsun eğitmeni rahip'in gözlerini oydu? Wing tsun eğitmeninin birisi rahiple dovussun,maçtan sağ çıkamaz.sen bu işleri çocuk oyuncağı zannediyorsun galiba.
    Ve Sen dovus sporlarindan da hicbirsey anlamiyorsun..kardeşim anla wing tsun,kung fu karşısında bir hiçtir..
    Wing tsun yapıyorsan bunu hocana sor oda aynı şeyi soyleyecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wingchun dunyanin en gereksiz sporudur. Simdiye kadar kac tane turnuva da bir wingchun cu basari elde etmistir? Simdi sallicaksin hassas bolgeler diye. Wc bu kadar mi aciz hayalada vurmadan zafer alamiyor. Zincir yumruk falan hikaye, emin boztepe bile korkutugu icin ufc ye gitmemis. O da sallamis geleneksel olarak. Demis ki ben kurallarla dovusmem. Demisler gel kayit disi yapalim yine gitmemis. Wc yapanlar genelde bos konusuyor. Sen hassas noktaya vurursan boksor de vurur. Hayatinda hic bir boksorle kapismadigin belli, bogazina bir tane vursa hastaneye yetistirene kadar olursun. Sen mike tyson in yumruklarini tutabilecek veya savurabilecek bir sifu goster de bilelim. Yumrugun geldigini bile goremez. Aslinda en aciz spordur. Pratik sansi yok. İki tane adam karsilikli ellerini salliyor,buna da sparring deniliyor. Gereksiz o kadar cok teknik var ki, denenmedigi icin matah bir sey gibi anlatiliyor.

• quote:

quote:

quote:

Haha kardeşim sen şaka misin? Ne zaman bir wing tsun eğitmeni rahip'in gözlerini oydu? Wing tsun eğitmeninin birisi rahiple dovussun,maçtan sağ çıkamaz.sen bu işleri çocuk oyuncağı zannediyorsun galiba.
    Ve Sen dovus sporlarindan da hicbirsey anlamiyorsun..kardeşim anla wing tsun,kung fu karşısında bir hiçtir..
    Wing tsun yapıyorsan bunu hocana sor oda aynı şeyi soyleyecektir.

unutma ki rahibe mg mui'nin wing tsun'u bulma nedenlerinden biri de diğer kung fu stillerinin yetersiz olmasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ktyylmz35

Wingchun dunyanin en gereksiz sporudur. Simdiye kadar kac tane turnuva da bir wingchun cu basari elde etmistir? Simdi sallicaksin hassas bolgeler diye. Wc bu kadar mi aciz hayalada vurmadan zafer alamiyor. Zincir yumruk falan hikaye, emin boztepe bile korkutugu icin ufc ye gitmemis. O da sallamis geleneksel olarak. Demis ki ben kurallarla dovusmem. Demisler gel kayit disi yapalim yine gitmemis. Wc yapanlar genelde bos konusuyor. Sen hassas noktaya vurursan boksor de vurur. Hayatinda hic bir boksorle kapismadigin belli, bogazina bir tane vursa hastaneye yetistirene kadar olursun. Sen mike tyson in yumruklarini tutabilecek veya savurabilecek bir sifu goster de bilelim. Yumrugun geldigini bile goremez. Aslinda en aciz spordur. Pratik sansi yok. İki tane adam karsilikli ellerini salliyor,buna da sparring deniliyor. Gereksiz o kadar cok teknik var ki, denenmedigi icin matah bir sey gibi anlatiliyor.

mike tyson'un yumruklarını herhangi bir sifu çok rahat tutabilir. hatta sihinlerin bile birçoğu tutabilir.
    senin dediğin olaya gelirsek emin boztepe ben maymun değilim kafese girmem diyor. sıkıysa dışarı gelin diyor. fakat rakipler korkudan dışarı gelemiyorlar. doğrusu böyle

• Gracie challange emin boztepe diye arat bakalim ne cikiyor karsina. Ufc baslangicta kafeste yapilmiyordu zaten. Belki mike tyson in 12 raunttan sonraki yumruklari tutarlar, cidden gercek bir yumruk gormedigin cok belli. Benim diyen hic bir wc hocasi musabik bir boksorun yumrugunu tutamaz. Saniyenin yarisindan daha kisa surede gelip geri alinan bir yumruktan bahsediyorum. Ayrica bir sey sormak istiyorum hayatinda hic kaval kemigine tekme yedin mi? Cunku bir muay thai cinin tekmelerine dayanabilecegini sanmiyorum. Guresme kisminda bile mt agir basar. Wc yapanlarin korkulu ruyasi bjj den bahsetmiyorum bile. O challenge da kac wt ci harcandi biliyor musun sen? Simdi niye hic wc yapan yok turnuvalarda. Mma falan diye hikaye uydurmaya kalkma cunku sporcularin kokeni belirtiliyor. Biri cikip wc nin en iyi spor oldugunu ringde kanitlamadigi surece wc coptur. Dunyanin en iyi dovusculerinin de ufc sampiyonlari oldugunu inkar edemezsin. Dah prestijli ve buyuk bir turnuva bilmiyorum. Wc nun yalan oldugunu gracieler kanitladi ama hala bos beles dolasiyorsunuz. Belki de emkn boztepe o kafesten cikamayacagi icin girmiyordur. Orda dayak yerse butun geliri biter. Guven kalmaz sonucta.

• @Wingtsunfighter sen gerçekten bu işlerden gram anlamiyirsun.yok Mike Tysonun yumruğunu sifu engellermis,emin disarida dovusmek istiyormus rahipler dovusemiyormus,rahibe ng mui kung fu yetersiz olduğu için wing tsun geliştirmiş.
    Bunlara suanda ki en kıdemli WT eğitmeni bile güler.sus daha fazla rezil etme kendini

• quote:

@Wingtsunfighter sen gerçekten bu işlerden gram anlamiyirsun.yok Mike Tysonun yumruğunu sifu engellermis,emin disarida dovusmek istiyormus rahipler dovusemiyormus,rahibe ng mui kung fu yetersiz olduğu için wing tsun geliştirmiş.
    Bunlara suanda ki en kıdemli WT eğitmeni bile güler.sus daha fazla rezil etme kendini

emin vs rahipler mi? öyle bişey demedim. emin boztepe ile olan olay gracie ailesi iledir.
    En kıdemli wt eğitmeni bile güler demişsin ama bunu hiçbir wt eğitmenini tanımadan nasıl söyleyebiliyorsun?
    hayret doğrusu ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.