Şimdi Ara

www.fuducuk.com Kişisel Tasarım Portföy -Site İnceleme- (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: muratgun

Hayırlı olsun güzel bir site amacınada uygun kullanıcıların işini rahatlıkla görecektir.

Bişi daha sölicem o sağ taraftaki Web site portal tasarım falan oradaki amacı anlatan tek bir flash yapsaydın daha az yazı görürürdük öle belki daha güzelde olabilirdi.

Teşekkür ederim.

Sağ kısmı ayırma ihtiyacı duydum çünkü oradan geçen tasarım/portal/site/pano/flash gibi kelimeler arama motorları için önemli. Zaten bana kalsa hepsini kompe Flash yapacaktım, fakat Flash siteler arama motorları konusunda henüz beklenen performansı verebiliyorlar. Ayrıca o kısımları ayırmak grafik ve net üzerindeki tasarım işinin ayrı dallar olduğunu da vurgulamanın bir yoluydu.

quote:

Orjinalden alıntı: SeVaX

10 numara site olmuş eline sağlık fuducuk kardeş darısı başıma...

Teşekkür ederim güzel kardeşim. Darısı başına.

quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

tebrik ederim.tasarım güzel ancak kalabalık.çok fazla yazı,küçük resim ve farklı renk var.
    bu gürültülü durum çalışmalarının ve kapasiteni gölgelemiş bence.
    bendaha sade sayfaları ssevdiğim için bana öyle gelmiş olabilir.

Herkesi memnun etme gibi bir hataya düşmeme düşüncesiyle sitemi tasarladım. Saygı duyarım, sen sade seversin bir başkası da gösterişli. Ben biraz daha ticari düşünerek tasarladım, müşterilerim tabiri caizse 'cafcaf'lı şeyleri seviyor.

Tasarımın kalabalık göründüğüne dair yorumları çok aldım. Sanıyorum büyük ekranınız var. Göze kalabalık gelmeyen bir siteyi 30 inç bir ekranda açsanız o da kalabalık gelir. Ben 17 inç ekranların yaygınlığını düşünerek hiçbir şart altında kaydırma çubuğu çıkmayacak şekilde bütünleşik bir tasarım yapmaya çalıştım.

Yorumlarınız ve beğeniniz için teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: jinxy

Biraz karışık olmuş . Yapılan işler daha sade bir şekilde verilmeli bence. Sağdaki bölümde çok fazla text var ve layout template havasında. Bu kısmın o havadan kurtarılıp soldaki özgün şekle büründürülmesi daha iyi olur kanımca.

Bir üstteki cevaba benzer bir yorum getirmek istiyorum. Teşekkür ederim, saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: ´ LioN `

Genel olarak güzel bir tasarım gerçekten, hayırlı olsun.

Ama gözüme çarpan başlıca şeyler;

Logodaki emboss ve stroke'un fazla aşırıya kaçması ve sağ bölümdeki yazıların yer aldığı bölümün çok iç içe olması...

O kısmı tasarlarken taban üstüne kabarık plastik görüntüsü vermeyi hedeflemiştim. Benim gözümden bakarsak bir sorun yok, istediğimi yansıttım. Fakat başka bir anlayışla bakıldığında cidden abartılı duruyor, bu durumun farkındayım. Belki bir ara daha düzgün birşey yapacak kadar şevklenirsem el atmayı düşünüyorum. Teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Oldukça güzel. Sekmelerdeki yazı tipleri cidden rahatsız edici duruyor( en azından bana öyle gözüktü. ) . Numaralı gözlük kullanan insanların o tür yazılarda sorun çekeceğini düşünüyorum. Bir de beni rahatsız eden ikinci noktası sekmelerin yavaş ve keskin hareketi. Yani hızlı kalkabilirdi veya yavaş ama yumuşak hareket edebilirdi diye düşünüyorum.

Bunun dışında dikkatimi çeken bir yeri olmadı. Eline sağlık.

Sekmelere imajlı menü yapmayı düşünüyordum. Google uzmanı bir arkadaşımın tavziyesi üzerine text tutmak zorunda kaldım. Estetiklik katmak adına gölge kattım ama firefox göstermiyor, ie. Firefox'ta ise menü geçişleri yavaş iken ie'de hiç yok. Üzerinde uğraşmak gerek. Normalde mouse üzerine gelince menü hemen zıplıyor.

• Bence de arkadaşların yorumları gibi Çok Çok güzel olmus.

fudu bebegıne sayısız ıgne batırmaya calısıyorum ama sondakı seytanı ses benı korkutuyor

bu arada giyyin.com.tr güzel birde yazılım ile açılmak üzereymiş :)
  • 10 üzerinden 11.5 site olmuş valla. darısı benim başıma...
  • Açıkcası bazı yorumlar bence abartılı ( Kimse Yanlış Anlamasın Kendi Yorumum ) Bence Kusursuz ve mükemmel değil..

Güzel bir site olmuş. Özgün tasarımın , tabloların ve yerleşim gayet güzel ama derimki daha görsel ve güzel olabilirdi.
    ( Yaptığın site ve refranslarından daha iyisini yapabileceğini düşündüğümden yazdım bu son cümlemi )
    Vudu bebeğide gayet başarılı

Çünkü yaptığın iş gereği yansıtacağın tasarım ve imaj senin farkını ortaya koyar..

Eleştirilerim

Textler çok sıkışık duruyor.
    Yaptıklarını biraz daha ön planda tutsaydın daha dikkat çekici olurdu.
    Çünkü biz tasarımcıları yansıtan yaptığımız işlerdir.
    3 Adımda Başarılı tasarım organizaysonunu bence daha basit bir şekilde ikonlar yardımı ile anlatabilirdin.

Bunları niye yazdım. Çünkü görüyorumki herzaman daha iyisini hedefliyorsun. İnanıyorumki V2 daha güzel olucak :)
    Umarım emeğini karşılığınıda iyi bir şekilde alırsın

Bende kendim için hala bir site uğraşındayım. Siten içerik olarak banada fikir verdi açıkcası :)

• Arkadaşım site gaye güzel.İlk bakışta ne nerde diye biraz karıştırıyor insan sanki biraz sıkış tıkış olmuş.
    Benim asıl eleştirim sitenin ismi.Yanlış anlama ama ilk duyduğunda "fuducuk" pek ciddiye alınır bir isimmiş gibi gelmiyor.

Tek eleştirim bu açıkçası.

Başarılar şimdiden.
  • V2 yi merak ediyorum....
    Ne Zaman Çıkar Abi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre_86

Bence de arkadaşların yorumları gibi Çok Çok güzel olmus.

fudu bebegıne sayısız ıgne batırmaya calısıyorum ama sondakı seytanı ses benı korkutuyor

bu arada giyyin.com.tr güzel birde yazılım ile açılmak üzereymiş :)

Teşekkürler Emre'cim.

Bebek üzerindeki iğne sayısına sınırlama koymuştum, yoksa stres bebeğine dönecekti.

Giyyin.com.tr'de hayırlısıyla açılsın hele bir, güzel iş yapacak İnşallah...

quote:

Orjinalden alıntı: SeVaX

10 üzerinden 11.5 site olmuş valla. darısı benim başıma...

Estağfurullah.

Amin diyelim...

• quote:

Orjinalden alıntı: Nadim

Açıkcası bazı yorumlar bence abartılı ( Kimse Yanlış Anlamasın Kendi Yorumum ) Bence Kusursuz ve mükemmel değil..

Güzel bir site olmuş. Özgün tasarımın , tabloların ve yerleşim gayet güzel ama derimki daha görsel ve güzel olabilirdi.
    ( Yaptığın site ve refranslarından daha iyisini yapabileceğini düşündüğümden yazdım bu son cümlemi )
    Vudu bebeğide gayet başarılı

Çünkü yaptığın iş gereği yansıtacağın tasarım ve imaj senin farkını ortaya koyar..

Eleştirilerim

Textler çok sıkışık duruyor.
    Yaptıklarını biraz daha ön planda tutsaydın daha dikkat çekici olurdu.
    Çünkü biz tasarımcıları yansıtan yaptığımız işlerdir.
    3 Adımda Başarılı tasarım organizaysonunu bence daha basit bir şekilde ikonlar yardımı ile anlatabilirdin.

Bunları niye yazdım. Çünkü görüyorumki herzaman daha iyisini hedefliyorsun. İnanıyorumki V2 daha güzel olucak :)
    Umarım emeğini karşılığınıda iyi bir şekilde alırsın

Bende kendim için hala bir site uğraşındayım. Siten içerik olarak banada fikir verdi açıkcası :)

Sevgili Nadim, bilinçli yorumların için öncelikle teşekkürler.

Yaptığım hangi çalışmaya bakarak daha iyisini çıkarabileceğimi düşündün, o çalışmamı merak ediyorum.

Yaptıklarımı çok ön planda tutmayı ben istemiyorum açıkçası. Önce tasarımın önemi ve değeri bilinmeli. Sırf bunu anlatan bir alt sayfayı bile bunun için ekleme ihtiyacı duydum. Yani ekmek peynir satın almak gibi değil bu iş, bunu beğendim bunu ver değil. İnsanlar bana site lazım, kaça yaparsın sorularını yöneltiyor hep. Site var, site var, değil mi? Bir otomobilin özellikleri o otomobilin fiyatını nasıl belirleyen bir etkense, site işi de böyle. Ben bunları bunları yaptım, al seç demek istemedim anasayfada. Tasarımın önemini ve doğru tasarım için yapılması gerekenlerden bahsettim. Açıkçası ben bu işi sadece para için yapmıyorum, sadece ticari gözle bakmıyorum olaya. İnsanların bilinçlenmesini ve amatörleri terkedip profesyonellere yönelmesini de hedefliyorum.

3 adımda başarılı tasarım organizasyonu için imajları kullanmanın daha etkili olacağını düşündüm. Çünkü site içerisinde genel olarak çizim/ikon dağılımı var. O kısım için gerçekçi resimlerin daha oturacağını düşündüm. Zaten hemen üstünde de saat ikonu vardı, pek hoş durmazdı.
    İçerik konusunda da dilediğin gibi esinlen.

Ayrıca tespitin doğru; evet, her zaman daha iyisini arıyorum. Değerli yorumların için tekrar teşekkür ederim. Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: SiR MaNiaC

Arkadaşım site gaye güzel.İlk bakışta ne nerde diye biraz karıştırıyor insan sanki biraz sıkış tıkış olmuş.
    Benim asıl eleştirim sitenin ismi.Yanlış anlama ama ilk duyduğunda "fuducuk" pek ciddiye alınır bir isimmiş gibi gelmiyor.

Tek eleştirim bu açıkçası.

Başarılar şimdiden.

Teşekkür ederim.

Site ismine gelince, evet bu yorumlara benzerlerini daha önce de duydum. Fakat önemsemiyorum. Çalışmalara değil de site ismine bakarak iş yaptırma mantığında olan bir müşteri zaten önyargılıdır. Bu tip insanları filtrelemek adına bunun iyi birşey olduğunu düşünüyorum. Varsın ciddiye almasınlar, kısmetim neyse onu yaşarım. Ayrıca fuducuk'un orjinal ve akılda kalıcı olduğunu da düşünüyorum. Bu isimle de devam etmeyi düşünüyorum.

Değerli yorumların için teşekkürler, saygılarımı sunarım...

quote:

Orjinalden alıntı: volkanyilmaz.41

V2 yi merak ediyorum....
    Ne Zaman Çıkar Abi ?

Volkan kardeşim, kısmet olur da şirketimi açarsam o zaman tasarımı değiştirmem şart olacak. Daha kurumsal bir görüntü ve bakış açısına bürünmem gerekecek. Fakat şuanki Türkiye şartları şirket açmanın pek uygun olmadığını gösteriyor. Açana kadar yeni tasarım düşünmüyorum, yalnızce site içerisinde gelişmeler olabilir.

Teşekkürler...

• Çok sıcak bir çalışma olmuş :)
    Bahsettiğim gibi inşallah yeni firma için yardımlarını alacağım
  • Çok iyi tebrikler
  • Ben işi pek bilmem abi onun için amatör yorumcu olarak güzel olmuş diyebilirim. Yakında site açacağım senden de yardım isteyebilirmiyim , şurası nasıl olur filan şeklinde
  • bende anlamam bu işlerden pek.amatör bir bakış açısıyla göze baya güzel gözüküyor.ama ortaya böyle güzel şeyler koyan arkadaşları gördükçe ve bundan daha güzeli sayfanın baştan aşşağısına kadar yapılan yorumları okuyorum da olumlu olumsuz hepsinde harkia bir üslup var.herkes bu kardeşimizin meziyetini ve ortaya koyduğu çalışmayı neredeyse kendi başarısı ve meziyeti gibi görmüş, sevinmiş daha iyi olsun diye yapıcı eleştirmiş.bu tablo yapılan çalışma kadar hoşuma gidiyor benim.hatta abartmak gerekirse duygulanıyorum bile:)

başarılarınızın,dosluklarınızın,dosluklarımızın daha kalıcı ve güzel olması dileğiyle...
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

Çok sıcak bir çalışma olmuş :)
    Bahsettiğim gibi inşallah yeni firma için yardımlarını alacağım

Teşekkürler. Kısmetse birlikte çalışırız ya da yönlendirme yapacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: huseyin16

Ben işi pek bilmem abi onun için amatör yorumcu olarak güzel olmuş diyebilirim. Yakında site açacağım senden de yardım isteyebilirmiyim , şurası nasıl olur filan şeklinde

quote:

Orjinalden alıntı: Kiss of Life

Çok iyi tebrikler

Teşekkürler arkadaşlar...

quote:

Orjinalden alıntı: PETERSBURG

bende anlamam bu işlerden pek.amatör bir bakış açısıyla göze baya güzel gözüküyor.ama ortaya böyle güzel şeyler koyan arkadaşları gördükçe ve bundan daha güzeli sayfanın baştan aşşağısına kadar yapılan yorumları okuyorum da olumlu olumsuz hepsinde harkia bir üslup var.herkes bu kardeşimizin meziyetini ve ortaya koyduğu çalışmayı neredeyse kendi başarısı ve meziyeti gibi görmüş, sevinmiş daha iyi olsun diye yapıcı eleştirmiş.bu tablo yapılan çalışma kadar hoşuma gidiyor benim.hatta abartmak gerekirse duygulanıyorum bile:)

başarılarınızın,dosluklarınızın,dosluklarımızın daha kalıcı ve güzel olması dileğiyle...

Çok duygusal ve doğal bir yorum olmuş. Zevkle okudum. Teşekkürler...

• tebrikler oldukça güzel bir sayfa olmuş ve..
    "Meslek Lisesi/Muhasebe bölümü mezunuyum. Askerlik sonrası profesyonel olarak Web Tasarım mesleği ile ilgilenmeye başladım ve şu an bu iş ile meşgulum."

bölümünüz muhasebe,yani konuyla teknik açıdan hiç bir ilginiz yokmuşweb tasarıma,askerden sonra sıfırdan başlayarak mı,bugünkü durumlara geldiniz acaba....yoksa önceside varmıydı..çünkü gerçekten güzel şeyler yapmışsınız...ve bunun ne kadar sürede olduğunu ve gerçekten kendinizi bu konuda, bu kadar iyi nasıl geliştirdiğinizi(yöntem-metod) merak ettim
    saygılar

• Çok guzel olmuş
  • Alanınızda başarılı ve profesyonel olduğunuzu görüyorum.

Başarılar!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chevher

Çok guzel olmuş

Teşekkürler arkadaşım.

quote:

Orjinalden alıntı: app.

Alanınızda başarılı ve profesyonel olduğunuzu görüyorum.

Başarılar!

Teşekkür ederim, övgü olarak kabul ediyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

tebrikler oldukça güzel bir sayfa olmuş ve..
    "Meslek Lisesi/Muhasebe bölümü mezunuyum. Askerlik sonrası profesyonel olarak Web Tasarım mesleği ile ilgilenmeye başladım ve şu an bu iş ile meşgulum."

bölümünüz muhasebe,yani konuyla teknik açıdan hiç bir ilginiz yokmuşweb tasarıma,askerden sonra sıfırdan başlayarak mı,bugünkü durumlara geldiniz acaba....yoksa önceside varmıydı..çünkü gerçekten güzel şeyler yapmışsınız...ve bunun ne kadar sürede olduğunu ve gerçekten kendinizi bu konuda, bu kadar iyi nasıl geliştirdiğinizi(yöntem-metod) merak ettim
    saygılar

Teşekkür ederim.

Evet, alandışı tercih yapamadığım için bilgisayar ile ilgili bir bölüme girememiştim. Web tasarıma askerlik öncesi Flash ve ActionScripts'ler ile başlamıştım. 16-20 yaş arası kendi çapımda teknik bilgilerimi geliştirdim. Fakat şu an görünen tasarımlar son 2-3 yılda gerçekleşti. Şu an 26 yaşındayım.

Tasarım açısından gelişmemin sebepleri arasında işyerinde zaman kısıtlaması olmaması, templateleri derinlemesine incelemek(hangi renk ile hangi renkler kullanılmış, nerede grafik/resim kullanılmış, nerede büyük yazı kullanılmış, nerede hangi font kullanılmış, efeklere ne zaman ihtiyaç duyulmuş vs.) ve yapacağım sitenin internette yayınlanacağı sorumluluğu gibi nedenleri sayabilirim.

Saygılar...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.