Şimdi Ara

X-530 U DVD YE BAĞLAYAMADIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlıktada yazdığı gibi bağlayamadım.kablolar arkasında ki giriş yerlerine çok zor giriyo.bide neyi neye takacğım belli değil. dvd nin arkasında 10 tane falan giriş yeri var.acaba başka bi kablo aracılığıyla mı bağlamam gerekiyo.dvd playerımın modeli bu belki gereklidir diye koydum.http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152292&productid=evshovx500
    Bi sorum daha var winamptan müzik açınca 3 hoparlörden ses gelmiyo media playerdan açtığımda hepsi çalışıyo bu neden böyle oluyo bi bilen varsa çok makbule geçer yardımlarınız için şimdiden sğolun

• quote:

Orjinalden alıntı: tr_smach

başlıktada yazdığı gibi bağlayamadım.kablolar arkasında ki giriş yerlerine çok zor giriyo.bide neyi neye takacğım belli değil. dvd nin arkasında 10 tane falan giriş yeri var.acaba başka bi kablo aracılığıyla mı bağlamam gerekiyo.dvd playerımın modeli bu belki gereklidir diye koydum.http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152292&productid=evshovx500
    Bi sorum daha var winamptan müzik açınca 3 hoparlörden ses gelmiyo media playerdan açtığımda hepsi çalışıyo bu neden böyle oluyo bi bilen varsa çok makbule geçer yardımlarınız için şimdiden sğolun

.........merhaba arkadaşım..x-530 da üç adet mini jack girişi var(kulaklık girişi gibi) bu girişlerin her birisi iki kanal olmak üzere toplam 6 kanal ses girişine olanak vermekte.....yapacağın şey şu bu mini jackların her birisi için 3 tane adaptör alacaksın bu adaptörlerin bir ucu kulaklık fişi gibi diğer tarafındada 2 tane rca dişi giriş olacak..buna ek olarak dvd playerin arkasındaki 6 kanal ses çıkışı içinde 6 tane iki ucu erkek olan rca kablolardan alacakın.....adaptörlerin dişi rca larına bunu ikişer ikişer takacaksın,diğer üç fişide(jack)ses sistemine takacaksın tamamdır...http://forum.donanimhaber.com/m_1943812/mpage_2/key_/tm.htm..verdiğim bu linkte haber editörümüz tarafında bu adaptör meselesine açıklık getirilmiştir....kolaygelsin....

• yardımın için sağol ıspider yalnız yine de karışık geldi bana.önce aklımdaki soruları sorayım sana.bu adaptör dediğin şey bildiğimiz adaptörlerden değil herhalde.bu adaptörleri nerelerde bulabilirim.hepsi bu kadar başka sorum yok galiba
  • ....kardeş ben "ne alırsanlar" varya her türlü şeyi satıyotlar burdan aldım buralarda elektronik aletler,kablolar satılıyor yada gidersin bir elektronik mağzasına ordan alırsın...... dediğim gibi adaptör elektrikli falan değil,sadece bir parça işte,x-530 girişlerine dvd p.den çıktığın kabloyu takamadığın için kabloları bu adaptöre takıyorsun diğer ucunuda x-530 takarak bağlantıyı sağlıyorsun..buna dönüştürücüde derler...bu adaptörden 3 tane alacaksın bir tarafında kulaklık fişi gibi(gerçi farklı tipleri var ben bundan buldum) bunu x-530 takacaksın,diğer tarafındada,dvd p.nin arkasında girişler varya işte bunlar gibi 2 tane giriş olacak.....rca kablo olarakta iki tarafıda dvd playerin arkasındaki girişlere takılacak şekilde,yani iki ucuda erkek olacak bundanda 6 tane alman yeterli...bunların bir ucunu dvd p.ye diğer ucunuda adaptöre ikişer ikişer takarsın tamam..yaptığım bağlantının fotoğrafını koymak isterim ama anla işte koyamıyorum çünkü evde dıgıtal makine yok....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 2 Eylül 2005, 12:49:26 >

• yardımın için çok sağol ıspider. bide değinmeden geçemiycem bu forum sitesini açandan allah razı olsun.yardım adına çok güzel bi ortam var burda.
  • ..rica ederim arkadaşım ne demek,kendine iyi bak.
  • beyler yine olmadı ya.3 tane dönüştürücü gbi bişey aldım.bi ucu 530 un erkek ucunun gireceği gibi diğer ucu da ikili dvd ye bağlanıyo yanlız 3 hoparlör bide wooferdan ses geliyo.niye olmadı şimdi bu .bütün girişleri dendim olmadı.dvdye bağlanan uç ikili erkek girişten.bu bağlantı işini resimli gösterebilecek biri var mı yada başka bi çözüm yolu lütfen beyler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yardım etcek kimse yok mu resimsizde olur.
  • ıspider arkadaş anlattığında bi eksik var herşey tamamda x-530 dan çıkan 3 kabloyu nere takcaz.biraz geç oldu ama bugün bu işle uğraştığım için yeni farkettim.6 tane iki ucu erkek olan kablodan alıyoruz onları adaptöre takıyoruz(bi ucu erkek kulaklık girişi gibi diğer ucu da çift girişli dişi)peki o adaptörü nere takıyoruz.ortada ucları erkek olan adaptörler ve x-530 un 3 tane kablosu kalıyo.bunları nasıl bağlıycaz.ya eksik yazdın ya yanlış yazdın ya da bende bi sorun var anlamıyorum.ben onun yerine bi ucu dişi olan diğer ucuda çiftli erkek olan adaptörden aldım(3 tane).adaptörün erkek uçlarını dvd ye bağladım x-530 un 3 çıkışınıda o adaptörün dişi girişine taktım ama 3 hoparlör ve wooferdan ses alabildim sadece.

• hala cevap yok.kimse yardımcı olmıycak mı?
  • bu resimdeki üründen 3 adet alcaksın(aldın herhalde)
    bu kabloların girişlerine x530 daki 3 kabloyu takacaksın
    daha sonra elinde 6 adet boş çıkış(erkek rca)olacak
    daha sonra bi tarafı erkek bir tarafı dişi olan rca lardan 6 adet alacaksın(buda war herhalde)
    bu altı adet rca nın dişilerine resimdeki ürünün erkekleriyle birleştireceksin
    en son elinde 6 adet boşta erkek rca kalacak
    işte bunlarda dvd ye girecek
    Amma acı süpriz sonda ben bu resimdeki dönüştürücünün ucuz olanından aldım ama elimde patladı yani 5+1 ses elde edemedim

• bende X-530 alcam vcd ye takacam (şimdilik ) daha sonra dvd alacam vcd ye uyumludur heralde... uyumlu deilse yukardaki gibi işlemleri mi yapmam gerek?...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

bu resimdeki üründen 3 adet alcaksın(aldın herhalde)
    bu kabloların girişlerine x530 daki 3 kabloyu takacaksın
    daha sonra elinde 6 adet boş çıkış(erkek rca)olacak
    daha sonra bi tarafı erkek bir tarafı dişi olan rca lardan 6 adet alacaksın(buda war herhalde)
    bu altı adet rca nın dişilerine resimdeki ürünün erkekleriyle birleştireceksin
    en son elinde 6 adet boşta erkek rca kalacak
    işte bunlarda dvd ye girecek
    Amma acı süpriz sonda ben bu resimdeki dönüştürücünün ucuz olanından aldım ama elimde patladı yani 5+1 ses elde edemedim

/>

sonuç alınamamasının tek nedeni acaba malzeme kalitesi mi? yani pahalı malzemeden alsak veya yaptırsak kesin olur mu? bir de kaliselisini nereden bulur veya yaptırırız.?

• malzemenin hoparlörlerden ses gelmeyecek kadar kalitesiz olacağını düşünmüyorum. ses kalitesi için malzeme kalitesinin iyi olması gerekir sadece.

arkadaşlar yukarıda çok güzel anlatmışlar. dvdden doğru ayarları yaptıysan sorun olmaz gibi gözüküyo.
  • arkadaşlar herşeyi denedim gine olmuyor. yani 5.1 ses almayı başaramdım. tüm girişleri ayrı ayrı deniyorum ama olmuyor. adaptörler tamam giriş çıkışları kombinasyonlu olarak denedim ama nafile...... merkez bir sağa kayıyor bir sola kayıyor ama beş bir ses gine yok.

önce ben şuunu sormak istiyorum. forumda/alemde bunu başarabilen var mı? yani teori değil, pratik olarak "Ben yaptım arkadaşlar!" diyen biri var mı?

ha bir de küçük bir ihtimal diye söylüyorum, dvd playerim satirik mi dandirik mi ne, işte öyle bir marka..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hada

arkadaşlar herşeyi denedim gine olmuyor. yani 5.1 ses almayı başaramdım. tüm girişleri ayrı ayrı deniyorum ama olmuyor. adaptörler tamam giriş çıkışları kombinasyonlu olarak denedim ama nafile...... merkez bir sağa kayıyor bir sola kayıyor ama beş bir ses gine yok.

önce ben şuunu sormak istiyorum. forumda/alemde bunu başarabilen var mı? yani teori değil, pratik olarak "Ben yaptım arkadaşlar!" diyen biri var mı?

ha bir de küçük bir ihtimal diye söylüyorum, dvd playerim satirik mi dandirik mi ne, işte öyle bir marka..

Ben başardım
    sana gösterdiğim dönüştürücülerden birdaha aldım
    3 adet alıp dvd ply arkasındaki çıkışlara takacaksın 5+1 için 6 adet çıkış var arkada
    işte resimdeki yerlere dönüştürücüleri takıp 5+1 alabildim
    senin dvd player ın da umarım 5+1 çıkış vardır

• bendede philips 3005 dvd player var bende buna x530 bağlamayı düşünüom 5.1 ses alabilirmiyim bunu merak ediyorum bide bu bağlantı analog mu olçak dijital mi bide bu dvd playerin üzerinde dolby digital falan yazıo bu özelliklere uygun mu ses alıçam
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktayszgn

bendede philips 3005 dvd player var bende buna x530 bağlamayı düşünüom 5.1 ses alabilirmiyim bunu merak ediyorum bide bu bağlantı analog mu olçak dijital mi bide bu dvd playerin üzerinde dolby digital falan yazıo bu özelliklere uygun mu ses alıçam

vallahi kutluyorum. evet benim dvd'de de 5+1 çıkış var. en azından görüntüde var (dediğim gibi dandik TRİMAX marka) Ben de dönüştürücülerden aldım, kaliteli malzemeden...tam olarak neyi nereye takacağımı bilemiyorum. ses sisteminden gelen üç farklı renkteki jakları çoğaltıyorum -2 rca- erkek elde ediyorum. bunları değişik kombinasyonlarda o altı girişe deniyorum; ama bir türlü 5+1 sesi elde edemedim.

kahrettim ve gidip bu ses sistemini alıp hem bilgisayarında kullanamayan (onboard ses olduğundan) hem de dvdsinden kullanamayan ben... şimdi "Kafama tüküreyim, niye home cinema almadım ki?" diye hayıflanıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: hada

quote:

Orjinalden alıntı: oktayszgn

bendede philips 3005 dvd player var bende buna x530 bağlamayı düşünüom 5.1 ses alabilirmiyim bunu merak ediyorum bide bu bağlantı analog mu olçak dijital mi bide bu dvd playerin üzerinde dolby digital falan yazıo bu özelliklere uygun mu ses alıçam

vallahi kutluyorum. evet benim dvd'de de 5+1 çıkış var. en azından görüntüde var (dediğim gibi dandik TRİMAX marka) Ben de dönüştürücülerden aldım, kaliteli malzemeden...tam olarak neyi nereye takacağımı bilemiyorum. ses sisteminden gelen üç farklı renkteki jakları çoğaltıyorum -2 rca- erkek elde ediyorum. bunları değişik kombinasyonlarda o altı girişe deniyorum; ama bir türlü 5+1 sesi elde edemedim.

kahrettim ve gidip bu ses sistemini alıp hem bilgisayarında kullanamayan (onboard ses olduğundan) hem de dvdsinden kullanamayan ben... şimdi "Kafama tüküreyim, niye home cinema almadım ki?" diye hayıflanıyorum.

anlayamadın galiba benim demek istediğim şey x530 ALIRSAM bağlamakta sorun yaşarmıyım demek istedim ve bu dvd dolby digital ses veriyormu kısaca şu an elimde dvd var ama ses sistemi yok ve alınca elimde patlamasını istemiyorum x530 un o güzel baslarının

• Pardon alıntı hanamichi'den olmalıydı..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.