Şimdi Ara

X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
10
Favori
145.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biri sadece bir efect diğeri ise donaımsal bi olay..Aralarında bence dağlar kadar fark var.. ZS yi okadar parmaklamıştım ama hiç bu kadar (tabiki çok güzeldi ama) net ses almamıştım..

Şunu söyliyeyim MEGAWORKS sanki yeniden doğdu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wwwengin

biri sadece bir efect diğeri ise donaımsal bi olay..Aralarında bence dağlar kadar fark var.. ZS yi okadar parmaklamıştım ama hiç bu kadar (tabiki çok güzeldi ama) net ses almamıştım..

Şunu söyliyeyim MEGAWORKS sanki yeniden doğdu...

hade olm hade , gariban tesellisi bunlar içine oturdu demi gül gibi audigy2 ZS yi satıp x-fi alman

Şaka biryana , kullanmadan kanıya varamam hiç bir ürün hakkında . Ama sonuç itibariyle x-fi audigy2zs den 2 sene sonra çıkmış bir kart , elbette daha iyi olacak

Hayırlı olsun kardeşim

• "Bir kart diğerinden sonra çıktı, daha iyidir" ibaresi malesef yanlış. Öyle olsaydı Live serisinin 24 bit olanları Audigy serisinden daha iyi olurdu. Ama tam tersi. Böyle şeyler düşünüp ses kartı almayın, hata edersiniz. Bunu anlamanın çok daha bilimsel ve gerçek yöntemleri vardır.
  • wwwengin.. şimdi ben de audgiy 2 zs ve megaworks 550 THX kullanıyorum..

bana göre megaworksun basları sert sayılır .. ve ben sert basları sevmiyorum.. ama megaworks 'üme tapıyorum o ayrı.. peki sence nasıldı audigy 2 zs ile ses kalitesi (özellkle bas )) ve şimdi nasıl ? yani X-fi a geçnce baslar yumuşadımı bariz derecede.. obj. olarak yazarsan sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 30 Mart 2006; 20:05:07 >
  • nie bukadar kötülüyosunuz ses kartını tmam kutu içeriği berbat ama ben kutusunda çıkıcak 3 cd için almıyorum ses kartını asio desen soundblaster lara göre çok iyi ses kalitesi harika baslar şarkının gerçek bass değerlerini verio gidipte sen mozart dinlerken güm güm inleten bi bas bekleme yani gerçi zs de onuda yapiodu ama ayarlarıda var bu kartın ayrıca sizin o dediğiniz cristalizer felan 3. parti yazılım felan başka kartlardada onu elde edebilirim o tmamen yanlış o ekolayzır ayarı olsun kristalizer olsun donanımsal yapio ses üzerindeki etkiyi yazılımsaldeğğil yani dikkat eetttiseniz winapın ekolayzırında yapın aynı ayarları sesi açın bozulur ama onun kendininkinde yapın ses bozulmaz yüksekseslerde dahi biraz profesyonel olursanız daha iyi anlarsınız güzel bi kart ben sevdim açıkçası müzik yapım kayıt olayındada profesyonel denizek kartların bi çoğuyla kpışıcakl durumda bi bukadar abartmanıza gerek yok ayrıca kristalizerde ki ses dalgalanmaları sesin şiddetidir puf pufu değil

• Audigy 2 ile X-Fİ nin hangisinin iyi olduğunu tartışmaya gerek yok..
    X-Fİ daha iyi bir ses kartı..
  • Keşke bu yorumu ilk başta yazsaydın ya kardeş, o zaman kimse sayfalarca yazı yazmaz yorum yapmazdı.
    Böyle büyük konuşmayın derim.
    x-fi daha iyi bir kart, daha iyi ve yeni teknolojiye sahip, burası bir gerçek.
    Ancak bana şu aşamada kimse x-fi aldıramaz mesela neden peki?
    Fiyatı sebebiyle x-fi hala alınmaz bana göre. Şu an kullandığım zs bile olmayan düz Audigy 2 kartımdan da çok memnunum.
    x-fi'nin zs ye göre belirgin üstünlükleri: Kulaklık olayında çok daha üstün; ama ben kulaklık kullanmıyorum. Oyunlarda daha üstün; oyun hastası değilim.
    Müzik ayarları farklı ama bariz bir üstünlük söz konusu değil; ben de müzik dinlediğimde kaliteli ses ararım herkes gibi ama katkısız sesi tercih ederim, ne zs'nin ne de x-fi'nin ayarlı seslerini kullanıyorum.
    Dvd olayında ise kesinlikle dijital ses tercih ettiğimden decoder kullandığımdan yine zs veya x-fi ile işim olmaz.
    Tüm bunların sonunda x-fi'ye neden boşuna para vereyim BEN? Başkaları farklı düşünüyor olabilir.....
    Saygılar...
    quote:

Orjinalden alıntı: blue x

Audigy 2 ile X-Fİ nin hangisinin iyi olduğunu tartışmaya gerek yok..
    X-Fİ daha iyi bir ses kartı..

• Kusura bakmayın.. Yukarıdaki mesajı gergin olduğum bir
    zamanda yazmıştım.
    Uzun süre Audigy 2 zs kullandıktan sonra X-Fİ Extreme Music ses kartı aldım..Hangisinin daha iyi olduğu konusunda benim de şüphelerim var.
    Az önce 3d mark 2003 deki oyun demosundaki
    İkinci Dünya Savaş ı sahnesinde patlama efektinin içinden geçen uçağın sesini dinledim ve Audigy 2 zs nin ilk zamanlarında verdiği sesi karşılaştırdım ve X-Fİ nin verdiği ses pek tatmin etmedi..Fakat Audigy 2 nin sesinde daha sonra problem oluşmuştu.
    Bu bir yana X-Fİ nin sesi oyunlarda daha iyi ve X-Fİ teknolojik olarak daha üstün .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue x -- 3 Nisan 2006; 19:23:53 >
  • Zaten oyun ve kulaklık uygulamalarda kesin fark var.
    Müzik-dvd uygulamalarda ise fark böyle belli değil. Müzikte hep belli efektlerle ses değiştiriliyor, bense orjinal halini tercih ediyorum, o açıdan efektsiz hangisi daha farklı ki, ikisi de aynı.. Dvd uygulamalarda ise analog değil dijital tercih ettiğimden yine benim için x-fi öncelik teşkil etmiyor. Yoksa teknolojik açıdan x-fi daha ilerde, evet.. Gel gör ki şu an için kart (music edition) hâlâ pahalı olduğundan o farkı vermeye değer mi? Henüz erken, yani değmez. Ancak iyi bir ses kartı almak isteyenler şu an piyasada zs bulamadığından x-fi music edition alıyor haliyle. Zaten creative'in amacı da bu, eski kartı piyasadan çekip yenisini satıyor. Paşa gönül kriterleri...
  • Selamlar

Arkadaşlar cevap alamıyorum burayada soralım bari

X-Fi Extreme ses kartını optik ve coax kabloyu nasıl baglıyorsunuz kitapçığında bir aparat vardı ama satılıyormu bilmiyorum
    kullanan arkadaşlar coax ve optik baglantıyı hangi aparatla yapıyorlar bilgi verirlerse sevinirim

Saygılar...
  • @åziz dostum bu soru bir kaç kez daha sorulmuştu ama bir daha söyliyeyim tabiki bende x-fi xtreme music var ve mono dönüştürücü adı verilen bir aparat sayesinde z-5500 ümü coax. olarak x-fi ye bağlayabiliyorum kartın en sağındaki çıkış hem mic hem de digital çıkış için kullanılıyor. herhangi bir elektronikçiye gidip mono dönüştürücü diye sorarsan alabilirsin ben yabancısını bulamadım o yüzden yerli malı aldım ama hiç sorun çıkmadı gayet verimli çalışıyor fiyatıda 500 bin hatta bende bir adet fazladan var eğer beşiktaşa yakın bir yerlerdeysen sana verebilirim

• Selamlar

@venom800 arkadaşım teşekkürler kitapçığında bir aparat vardı anda coax optic ve mic girişleri bir arada gördünmü o aparatı öyle bir şey arıyorum sürekli sök çıkar olmaycak bir şey olmalı

Mesala tv kartı meselesi ortaya çıkıyor açıkcası biraz sinirlendim geri götürmeyi bile düşündüm ses kartını nasıl karttan memmunmusun

Saygılar...
  • dostum ben de ilk başta o tak çıkar olayına çok sinirlendim ama sonradan baktımki tv kartım yok mikrofonu ara sıra takarım o nedenle çok sorun etmedim yani ama senin hiç tak çıkar yapmayayım hepsi takılı olsun diyorsan öyle bir aparat takman lazım bende öyle bir şey denemediğim için bilemiyorum ama yapan arkadaşlar vardır ve yardımcı olacaklardır kesin karttan memnunmusun diye sormuşsun söyliyeyim hemen: benim x-fi den önceki kartım sb live! 24 bit 7.1 idi güzel karttı fiyatı gerçekten çok uygundu ve onboard ses kartı kullanmaktan çok daha iyiydi (aslında ondan önce audigy de. ses kartım vardı ama bazı parasal nedenlerden dolayı sattım) ama z-5500 ü alınca baktım ki bu ses kartı z-5500 e göre yetersiz kalıyor. yani bu setin bass larını daha ön plana çıkaran tizlerin kalitesini arttıran ve genel ses kalitesi ve seviyesini arttırıcak bir ses kartı almaya karar verdim audigy2 zs alacaktım ama almışken yeni çıkan ve creative in olay yaratacak dediği ses kartı olan x-fi yi aldım. abartıldığı gibi değil tabikide ama her halükarda en iyi ses kartlarından birine sahibim benim karttaki gördüğüm ve keşke daha iyi olsaydı dediğim tek özellik şu meşhur 24bit crystalizer özelliğinin her müzikte stabil bir şekilde çalışmasıydı. yani bazı müziklerde olduğu gibi hoparlörleri distorsiyona sokmamasıydı.. ama onun da bir çaresi var. oda şu %100 lük dilimi distorsiyon yapan şarkıda azaltırsanız (mesela %0:) o zman daha iyi bir sonuç alıyorsunuz ama gönül isterdiki bu fonksiyon her müzikte stabil olsun.. ama yinede x-fi gerçekten benim ihtiyacımı çoook iyi bir şekilde gideriyor

• @venom kardeşim, sevgili Affan arkadaşımızın da bu incelemeyle anlatmaya çalıştığı da buydu zaten. Yani bu 24 bit crystalize özelliği her şarkıda aynı güzellüğü veremeyen bir özellik, yani yapay bir etki. Ve bazen şarkıları dinlenemez hale sokuyor, bunun yerine acoustic efekti de denenebilir demeye çalıştı. Ama gördük ki insanlar burda 24 bit cryst. özelliğinin daha ne olduğunu öğrenmeden öve öve bitiremediler ama sonuç senin de dediğin gibi... Artık görünen köy kılavuz istemez...
  • Selamlar

@Wolverine arkadaşım
    bu arada @venom800 teşekkürler
    kendi adıma konuşayım bir ses kartına bu kadar para vermek koydu biraz ama ZS 2 yok piyasada kadıköyde gitmediğim magaza kalmadı alanlar bence ZS 2 olmadığı için (en azından ben böyle aldım) sadece 2. el buldum 55$ ama z-5500 aldığım günün ertesinde ne ses ne görüntü olmayınca değiştirdim 2. eldede ses kartına güvenemedim

X-fi alacak arkadaşlar baglantı sorunu yaşıyacaklar gibime geliyor en azından ben yaşıyorum Tv kartı microfon + digital ve coax baglantı yapmadım sinirlenip duruyorum
    yanlış bir şey yapıyorum ama uğraşmak istemdiğim için sök tak ile onboard karta tv ve mic var z-5500 X-fi ye bagladım

optic+coax+ tv için girişi olan bir aparat almam gerekiyor araştırıyorum nasıl bir şey bulabilirim diye

ayrıca son bir konuda z-5500 de kulalık girişine microfonlu kulaklık bağlayabiliyormuyuz baglayabiliyorsak bir çıkıştan daha kurtulalım microfonlu bir kulaklık alarak

Z-fi değermi ? ZS2 kullanmadım bilmiyorum ama giriş sorunlarından dolayı hala içimde bir sıkıntıdır gidiyor girişleri hallldeyim tam anlamıyla onboardı iptal edeyim ondan sonra karar vercegim
    http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=16&product=1780

bu linkte aradığım türde bir aparat var ama buna benzer bir şey bulmak lazım yanlış anlamdıysam mic yada tv kullanınca kart anlıyormuymuş ne hangisini kullandığını benmi yanlış biliyorum

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 8 Nisan 2006; 18:36:26 >

• Ya arkadaşlar ben yeni Audigy 2 zs aldım da bu acustic efekti nasıl yapılıyor acaba. Yoksa ekolayzır daki acustiic mi bu. Eğer oysa hiçbir esprisi yokta.
  • Zevk meselesi. Şimdi ben sana zevksizsin diyemiyceğim gibi sen de acoustic efekti beğenenlere laf edemezsin kanaatim ve zannımca. Ayrıca yine kanaatim ve zannımca sanırım galiba bence sen acoustic efektinin bass sesine dokunmadan doğrudan tizlere çok tatlı bir güzellik kattığını, çevresel sesleri çok daha net verdiğini anlayamadınız. Tekrar dinlemeni öneririm size.. pardon sana..
    quote:

Orjinalden alıntı: metalmen80

Ya arkadaşlar ben yeni Audigy 2 zs aldım da bu acustic efekti nasıl yapılıyor acaba. Yoksa ekolayzır daki acustiic mi bu. Eğer oysa hiçbir esprisi yokta.
  • Şimdi sinirlendiğin konu zaten x-fi music edition kartının zsye göre yetersiz olduğu dallardan biri ve acayip de can sıkacak bir konu. Ne diyim ki, o kartı kullanmadığım için çözüm öneremiycem, digital out sıkıntısı sadece o modelse var sanırım, diğer üst kartlarında yok galiba. z5500ün kulaklık olayını hiç denemedim mikrofonlu kulaklık olarak, ama teoride olabilir gibi geliyor. Bilen arkadaşlar yazarsa iyi olur valla, dur ben de konuyu yabancı forumlarda sorayım, z5500 delisi yabancılardan bilen olup yanıtlarsa burda çevirip yazarım artık..
    quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Selamlar

@Wolverine arkadaşım
    bu arada @venom800 teşekkürler
    kendi adıma konuşayım bir ses kartına bu kadar para vermek koydu biraz ama ZS 2 yok piyasada kadıköyde gitmediğim magaza kalmadı alanlar bence ZS 2 olmadığı için (en azından ben böyle aldım) sadece 2. el buldum 55$ ama z-5500 aldığım günün ertesinde ne ses ne görüntü olmayınca değiştirdim 2. eldede ses kartına güvenemedim

X-fi alacak arkadaşlar baglantı sorunu yaşıyacaklar gibime geliyor en azından ben yaşıyorum Tv kartı microfon + digital ve coax baglantı yapmadım sinirlenip duruyorum
    yanlış bir şey yapıyorum ama uğraşmak istemdiğim için sök tak ile onboard karta tv ve mic var z-5500 X-fi ye bagladım

optic+coax+ tv için girişi olan bir aparat almam gerekiyor araştırıyorum nasıl bir şey bulabilirim diye

ayrıca son bir konuda z-5500 de kulalık girişine microfonlu kulaklık bağlayabiliyormuyuz baglayabiliyorsak bir çıkıştan daha kurtulalım microfonlu bir kulaklık alarak

Z-fi değermi ? ZS2 kullanmadım bilmiyorum ama giriş sorunlarından dolayı hala içimde bir sıkıntıdır gidiyor girişleri hallldeyim tam anlamıyla onboardı iptal edeyim ondan sonra karar vercegim
    http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=16&product=1780

bu linkte aradığım türde bir aparat var ama buna benzer bir şey bulmak lazım yanlış anlamdıysam mic yada tv kullanınca kart anlıyormuymuş ne hangisini kullandığını benmi yanlış biliyorum

Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Zevk meselesi. Şimdi ben sana zevksizsin diyemiyceğim gibi sen de acoustic efekti beğenenlere laf edemezsin kanaatim ve zannımca. Ayrıca yine kanaatim ve zannımca sanırım galiba bence sen acoustic efektinin bass sesine dokunmadan doğrudan tizlere çok tatlı bir güzellik kattığını, çevresel sesleri çok daha net verdiğini anlayamadınız. Tekrar dinlemeni öneririm size.. pardon sana..
    quote:

Orjinalden alıntı: metalmen80

Ya arkadaşlar ben yeni Audigy 2 zs aldım da bu acustic efekti nasıl yapılıyor acaba. Yoksa ekolayzır daki acustiic mi bu. Eğer oysa hiçbir esprisi yokta.

@wolverine adam yanlış accoustic ten bahsediyor. açmış equalizeri pop rock filan hazır eq ayarlarından birini tıklamış. ASIL ACCOUSTİC EFFECT creative eax console -->effects ( enable audio effects )--> Advanced EQ.-->ACOUSTİC.... olay budur. adam yanlış şeyi denemiş haberiniz olsun.

• Evet zs deki acoustic efekti başarılı bir efekt.Ama bu topiğe konu olan x-fi incelemesinde belirtildiği gibi 24 bit cystalizer özelliği ile uzaktan yakından alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 9 Nisan 2006; 12:04:15 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.