Şimdi Ara

X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
10
Favori
145.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya kardeşim ben acustic efekti nereden yapılıyor diye sordum eğer ekolayzırdakiyse hiç bir esprisi yok dedim ki o değilmiş zaten. Yukarıdaki arkadaşımda açıklamayı yapmış. Niye sinirleniyorsunuz ki...

Orjinalden alıntı: Wolverine

Zevk meselesi. Şimdi ben sana zevksizsin diyemiyceğim gibi sen de acoustic efekti beğenenlere laf edemezsin kanaatim ve zannımca. Ayrıca yine kanaatim ve zannımca sanırım galiba bence sen acoustic efektinin bass sesine dokunmadan doğrudan tizlere çok tatlı bir güzellik kattığını, çevresel sesleri çok daha net verdiğini anlayamadınız. Tekrar dinlemeni öneririm size.. pardon sana..
  • Ayrıca şimdi denedim ve muazzam bir fark oluştu seste, hatta tam benim istediğim gibi oldu ses. Demekki düzgün açıklama yapınca olyormuş demi...
  • Kusura bakma, sen buldun da hiç alakası yok dedin sandım, ama o mesajımı dediğin gibi öyle sinirlenme anlamında yazmamıştım, yanlış anlaşılma olmasın.

quote:

Orjinalden alıntı: metalmen80

Ayrıca şimdi denedim ve muazzam bir fark oluştu seste, hatta tam benim istediğim gibi oldu ses. Demekki düzgün açıklama yapınca olyormuş demi...
  • Bu arada fake şahıs ve ban'lı muhterem, hatta x_fi zımbırtısı kişi ve hatta sonra gelen aykut_x fake'i kişisi, zaten 24 bit cryst. özelliği ayrı bir olay, ondan bahseden kim burda, ben acoustic efekti dedim, sen hemen neden x-fi avukatlığına soyunuyorsun ki? Ya bak ilerde x-fi'nin optic/coax. bağlantı imkanı veren bir modelini almayı düşünüyordum, senin bu iğrenç ötesi ifadelerin ve fake karakterliğin yüzünden kartı almıycam valla, bi sus da insanlar karta ısınsın, nedir bu fanatizm?

quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

Evet zs deki acoustic efekti başarılı bir efekt.Ama bu topiğe konu olan x-fi incelemesinde belirtildiği gibi 24 bit cystalizer özelliği ile uzaktan yakından alakası yok.

• Hangi kartı alıp almayacağın hiç umrumda değil.Her yazdığım cevaba da saldırmaktan vazgeç. Ayrıca banlanma konusuna gelince; vatana, millete,Ataya, şehitlerimize küfür eden birine haddini bildirdim ve ceza aldım.Ama bu da umrumda değil çünkü yaptığıma değdi.Mesela sana haddini bildirip ceza alsam inan değmezdi.
    quote:

Bu arada fake şahıs ve ban'lı muhterem, hatta x_fi zımbırtısı kişi ve hatta sonra gelen aykut_x fake'i kişisi, zaten 24 bit cryst. özelliği ayrı bir olay, ondan bahseden kim burda, ben acoustic efekti dedim, sen hemen neden x-fi avukatlığına soyunuyorsun ki? Ya bak ilerde x-fi'nin optic/coax. bağlantı imkanı veren bir modelini almayı düşünüyordum, senin bu iğrenç ötesi ifadelerin ve fake karakterliğin yüzünden kartı almıycam valla, bi sus da insanlar karta ısınsın, nedir bu fanatizm?

quote:

Evet zs deki acoustic efekti başarılı bir efekt.Ama bu topiğe konu olan x-fi incelemesinde belirtildiği gibi 24 bit cystalizer özelliği ile uzaktan yakından alakası yok.

• Sana katılıyorum, ama gülmekten.. Eğer ki sen gerçekten vatana millete laf eden birine forum kuralları çerçevesinde ve düzgün üslubla müdahale etmişsen zaten asla ceza almazdın. Mutlaka yine bir anormallik yapmışsındır yine ki ceza almışsın. Sen kesin kez haklı olsaydın ceza almazdın.. Seninle ben uğraşırken aynı o kişi her kimse senin onla uğraşman gibi mücadele vermiştim, hele o geçenlerde yaptıklarınız starway ile senin karakterini ortaya koyan bir kanıttır. Ayrıca bana haddimi bildireceksin, öyle mi, niye ki, sen kimsiniz ki?

Hangi kartı alıp almayacağın hiç umrumda değil.Her yazdığım cevaba da saldırmaktan vazgeç. Ayrıca banlanma konusuna gelince; vatana, millete,Ataya, şehitlerimize küfür eden birine haddini bildirdim ve ceza aldım.Ama bu da umrumda değil çünkü yaptığıma değdi.Mesela sana haddini bildirip ceza alsam inan değmezdi.

• isterseniz topic in kapatılmasına sebep olmayın,zatn bi kere direkten döndü,bu sefer bütün emek boşa gider
  • bu x-fi musıc edıtıon ın fıyatı yazın ne olur ? (yanı hazıran temmuz aylarında ? )
    bırde en yakın ne zmn duser duserse ne olur ?
  • Sonunda Affan dostumun önerileri sayesinde Audigy2 ZS aldım

Konu ile birebir bağdaşmıyor fakat bir kıyaslama yapıcak olursam live 7.1 ile ZS arasında çok ciddi boyutlarda fark varmış gerçekten.
  • ya bu karttan piyasada hala bulamadım nerde var ya audigy2zs bi yardımcı olssanız . thx 550 duruyo odada hiç açılmamış valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: goktug82

ya bu karttan piyasada hala bulamadım nerde var ya audigy2zs bi yardımcı olssanız . thx 550 duruyo odada hiç açılmamış valla

İkinci elde hergün bir tane bulunuyor genelde..ordan temin etme şansın var..
  • arkadaşlar elimde panasonic ht520 home theater var onu dvd ye on board dan normal line out yerinden bağlayarak sesi dvd ye aktarıyorum o da kolonlara dağıtıyo. yani kolonlar dvd siz bağlanmayacak şekilde pc ye. ben bu ses kartını alırsam yine line outtan bağladığımda daha verimli bi ses alabilirmiyim yoksa illa 5.1 yerlerinden mi bağlanması gerekir. on boarddan memnun diilim çnkü bazen çıt pıt diye hafif ses çıkartıyo. bundan önceki kolonlarda da öleydi yane uyuz oluyorm. fikirleriniz nelerdir bir de anlamadıım bi şekilde bass sesi bazen boğuk çıkıyor yani uzuyor en iyi ayar nasıldır winampta bu arada enchacer kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaYNoX -- 21 Nisan 2006; 14:24:42 >
  • bi sorum olcak.bende bi 5+1 var 3 tane kablosu var.bir tanede headset var 2 kablosu var.beni bunları aynı anda kullanamicakmıyım bu kartlarda ?
  • Slm

İki kartında çok iyi olduğu şüphe götürmez.Fakat audigy 2 zs piyasada bulmak çok zor.Ve belkide bu nedenden arada müthiş bir fiyat farkı var.
    http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=351&IID=22024
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=219&productid=bd60720

Arada 100 ytl kadar fark var.Buda direk bir tercih nedeni olacaktır.

saygılarımla

• Büyük Resim
    135 Creative / Creative SB AUDIGY 2 ZS Ses Kartı

320,43 YTL KDV Dahil

35,60 YTL X 9 Taksit
    307,61 YTL Kredi kartıyla tek ödeme
    304,41 YTL Havale ile (KDV Dahil)

bu fiyatta bi yanlışlık var ya bune böle
  • Xfi platinium 350 ytl iken buna bu kadar verenin aklına şaşarım ama hatalı olabilir fiyat.
  • Slm

Hop olarak 5200 kullanıyorum.Odamda küçük ve apartmanda yaşadığım için sesi çok fazla açmıyorum.Kulaklıkta kullanıyorum.Bu durumda x-fi extreme music edition , creative sb live 24 mi tavsiye edersiniz.X-fi kartların kulaklıkla olan başarısı düşündürücü ama aradada bayağı fiyat farkı var.

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
  • @bladey öncelikle foruma hoşgeldin bence 5200 için x-fi extreme music fazla olabilir. sb live! 24bit yeterli olacaktır x-fi alamdan önceki ses kartım sb live! 24bit idi ve kulaklık performansından çok memnundum ama z-5500 ile olan uyumundan pek memnun değildim ve x-fi nin çıkmasını bekledim sonrada hemen aldım yani üst düzey bir hoparlör kullanıyorsanız ses kartınıdı üst seviye almak gerekir bence sb live! 24bit ile bazı bass ve tiz sorunları yaşıyordum ama x-fi ye geçince tamamen ihya oldum denebilir kulaklık performansı ise olağanüstü seçim senin ileride hoparlörü değiştirebilirim belki diyorsan ve x-fi ye verebilecek paran varsa x-fi al yok hoparlör değiştiremem uzunca bir süre diyorsan sb live! 24bit in kulaklık performansıda bana yeter diyorsan o zaman çok uygun fiyatlı bu ses kartını alabilirsin

• Çok mükemmel bir test, emeği geçen ve güzel fikirlerini ortaya koyanlar sayesinde, gerçekten konuyla ilgili herkese değerli bilgiler veriliyor. Bende x fi kulandığımdan beri müzikten ve dvd den aldığım zevk çok arttı, sanırım bunda modelin elite pro olmasının ve s750 ile kullanmamın faktörü de var. Geçenlerde vatan da creative nin kendi bastırdığı ingilizce tanıtım kitapçiğini aldım. X fi kitapçığında son sayfada firmanın kendisinin bu yeni kartlar için en iyi sonuç alınabilecek speakerlarında sadece I trigue ve giga serisi mevcut, başka hoperlör sistemi yazmamakta. Bu bence de boşuna sunulabilecek bir öneri değil, yani xfi nin performasını iyi bir sistemle çok iyi anlayabiliyorsunuz, ben şahsen zs den elite proya geçince duyduğum sesin farkına inanamamıştım, hatta bu kadar güçlü ses ve netliği her hoperlör veremeyebilir diye düşündüm. Testlerde mesela crystallizer için pek olumlu şeyler söylenmesede ben kullanırken ritimlerdeki bass ve tizlerde nerdeyse hiçbir zaman bozuk bir sese rastlamadım hatta vokaller bile ön plana çıkıyor.. Aslında bu sistem birde multimedya değilde çok kaliteli bir hifi hoperlör sistemi ile denenebilseydi, bence daha güzel sonuçlar da çıkabilirdi. Ses işlemcisi ne kadar iyi ve kayıpsız işlem yaparsa, hoperlör sistemimizden gelen sesler de netleşir enstrümanlar ön plana çıkar ama tersi durumda ise oluşan kayıplar hoperlörden düşük frekans - bass olarak seste ağırlığını hissettirir, mesela bazı audigy ve xfi testlerinde audigy için benzetme olarak sıcak daha ılık bir ses, xfi içinse soğuk bazende buz gibi benzetmeleri kullanıldığını gördüm. Bu da audigy de x fi ye nazaran daha fazla sesin kayıba uğrayabilme, x fi de ise her sesin daha münferiden ön plana çıktığı ve enstrümanları birbirinden ayrı ve daha uzak olarak kulağımıza geldiğini ifade etmekte. Beni ses olarak en çok etkileyen deneyimlerden biride Quake 4 te oldu. Sitesinde bu oyunun tam x fi destekli olduğu belirtilmişti. Bende oyunu kurdum ayarlara girdim, zaten orada eax dışında ayrı olarak sadece x fi kullananlara bir seçenek koymuş oyun. X fi mevcutsa onu seçiyorsunuz (sizi sistem eminmisiniz diye uyarıyor bu arada..) Oyunu birde s750 ile oynadığımdan sesi duyduğumda inanamadım gerçekten mükemmel ötesi, yanlış hatırlamıyorsam 128 ayrı sesi bu oyun x fi sayesinde aynı anda birbirine karışmadan verebiliyor.. ve bir oyunun gerçekten içine girmek bence bu olsa gerek..:) İmkanı olan herkeze bu deneyimi tavsiye ederim. Ben genelde sistemi müzik için kulanıyorum, eskiden beri dvd audio dinlerim, audigy zs zamanında dvd audio ile normal cdler arasında aşırı bir kalite farkı kolayca hissedilebiliyordu, x fi den sonra ise dvd audio kalitsine fazlaca yakın ses kalitesini normal cdlerden de almaya başlayınca, x fi nin gerçekten ses işleme teknolojisinde çok ilerleme gösterdiğini anladım. Sonuç olarak şu anda iyi bir hoperlör sistemine sahip olan ve audigy 2zs kullanan herkes için, x fi yi gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Kizilgri

Geçenlerde vatan da creative nin kendi bastırdığı ingilizce tanıtım kitapçiğini aldım. X fi kitapçığında son sayfada firmanın kendisinin bu yeni kartlar için en iyi sonuç alınabilecek speakerlarında sadece I trigue ve giga serisi mevcut, başka hoperlör sistemi yazmamakta. Bu bence de boşuna sunulabilecek bir öneri değil,

katılmıyorum..... bu setlerle iyi sonuc alırsın ama kendi firmasının ürününü koyacak tabiki oraya yani sadece giga ve i trigue iyi sonuc verir demek yanlıs
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.