Şimdi Ara

X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
10
Favori
145.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sanyo birşey soracaktım, bende X-Fi kart var, o ses kartı üzerinde resimde gösterdiğin 25-30 tane grup pin var boşta duruyor gelen kitapçıkta ne olduğuyla alakalı hiçbir bilgi bulamadım. O pinlerin herbiri tam olarak ne için bu konuda bir bilgin var mı veya nerden bulabiliriz?

Pinlerin ne işe yaradığını aşağıda gösteriyor Melih... 25 ile 35 i bağlamasının sebebide bu audigy lerde kullanılan audigy drive var ön panele takılan sistem ses kartını kandırmak için diye düşünüyorum sanki panel takılıymış gbi gösteriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanyo -- 28 Mayıs 2006; 14:32:29 >

• Sanyo çok teşekkürler bu işime baya yarayacak

Resimdeki SPDIF Out 1-2-3 her zaman aktif çalışıyor mu? Bir de Line In2/Mic 2 görünüyor. Fakat bunlar Volume Panelde görünmüyor sanırım aktif değil. Bunları aktif hale getirmek için bahsettiğin 25-35 pinleri köprü yapmak yeterli oluyor mu?
    Aslında kartı söküp denemek mümkün fakat kasanın arkasındaki her portu kullandığımdan onun kablolarını tek tek sökmek ve kasayı bilgisayar masamdan çıkarmak ölüm gibi. Buna girişmeden önce ondan bir sorayım dedim

• çok güzel bi yazı bende megayala kullanmak için 2. el audigyzs düşünüyodum

oyun hastası olarak x-fiye dooru yöneldim ama fiyatı biraz fazla

acaba almanyadan x-fi getirtsem garantide yada başka bişeyde sorun yaşarmıyım
  • Benbu x-fi yi almayı kafaya koydum fakat fiyatının düşmesini bekliyorum.
    Ürün 11.ayda çıktı ve fiyatı arttı :S (Doların artması ile)
    Bu ürünün fiyatı ne zaman düşer ?
    Eğere eylül gibi deşecekse biran önce alayım.
  • fiyatlar biraz düşse atlayacazda.nezaman?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mortal_Abas

Benbu x-fi yi almayı kafaya koydum fakat fiyatının düşmesini bekliyorum.
    Ürün 11.ayda çıktı ve fiyatı arttı :S (Doların artması ile)
    Bu ürünün fiyatı ne zaman düşer ?
    Eğere eylül gibi deşecekse biran önce alayım.

hiç beklemeyın ya fiyat düşsün diye.... 150 dolarlık alet 10 dolar 20 dolar için 3,4 ay beklenirmi???

zaten günümüz ekonomisi sayesinde her gecen gun fiyatlar artıyo bnce hemen alın
  • Selamlar

Baştan anlatayım Audigy 2 Zs almayı düşünürken bulamayıp X-Fi aldım ilk başta çıkış eksikliğinden X-Fi yi satışa çıkardım 175 satarken vazgeçtim yaklaşık 1 aylık kart için 50 YTL zarar ediyordum

Her şey **X-Fİ ye Optik çıkış? nasıl yaparız** diye konu açmamla başladı

@sanyo arkadaşımız TV kartı bağlama konusunu anlatınca birde Spdif Bracket görünce vazgeçtim X-Fi yi satmaktan iyiki Satmamışım

Şimdi X-Fi olan arkadaşlar

Tv kartını bağlamak için (denemedim vakit olmadı @Sanyo teşekkürler) ama olacağına eminim

@centerland teşekkürler 2.el den 5 YTL ye aldım istediğim altaki gibiydi ama bunu buldum en azından çalıştığına emin oldum bir ara en altakinden bulmaya çalışacağım

şimdi gelelim X-Fi ye optic Coax bağlantı yapmaya bendeki braketin renkleri de aynı siyah, kırmızı, beyazdı. X-Fi de 1-7-9 girişlerine takılıyor yani 5 lik bir aparat lazım ama brackette 3 giriş var. Cd-rom ses kablosu vardı o kablonun uçundaki siyah anahtarı çıkarıp 3+3=6 lık yaptım. kabloları kesmeyin arkasında bir çıkıntı var oraya bastırarak çıkıyor. Cd-rom dan çıkana ekliyorsunuz yada uymazsa girişleri tek takın tabi bantla sararakbaşka yere temas olmasın

@a®magan arkadaşımıza teşekkürler 1-7-9 takılacağını teyid ettik ama 25-35 arasındaki köprü olmaycakmış (bende köprü yapmadım çalışıyor)

SONUÇ:1- Sonuç olarak coax denedim güzelce çalışıyor işlerimden dolayı 22:00 da bitirdim sesi açamadım ama 6 Ch direct e göre daha iyi ve daha çok çıkıo 3 kadamede
    2- Optic kablom yok yakında alacağız artık 'Profigold'umu öneriyorsunuz
    3- Tv kartı girişlerini yapacam ama fırsat olmadı onuda halledersem çıkış sorunum kalmıyor
    4- karta baktım Hyprix mi neydi ama sesde sorun yok. X-Fi si olmayan arkadaşlar Fiyasko olarak gösterince 2. Elde ZS2 100-115 kadar satılırken. Yeni 2 aylık X-fi için 150 veririm diyen insanlar çıkıyor
    Bunun içindir ki objektif davranalım ben objektif olarak belirtmiştim bu kadara paraya bu kadar giriş diye ama sesde hiç bir sorunum yok artık çıkışlarıda hallettim

5- Zs' ve X-Fi kartları olan arkadaşlara tavsiye ederim optic ve coax + bulabilirseniz 2 stereo çıkış daha olan bracket mevcut

UYARI: Herkes kendinden sorumludur olmaz bozulur karışmam
    nedenmi çünkü ben yaptığımda Güç kaynagından kapatmamıştım taktım PC açılmadı 2 kez hemde sonra açıldı ama bios saati sıfırlanmıştı bir yerde kısa devre yaptırdım galiba

Sonuçta açıldı çalışıyor elektirği tamamen kesip yapın

Not: bu mesajın aynısını Z-5500 ve X-Fi ana konularına da atacağım arkadaşlar yararlasın diye DH kurallarına ters ise silerim

Saygılar...

• hocam tebrikler
  • x-fi ile filim seyrederken yaptığınız ayarları söylermisiniz. birde x-fi ses kartıma creative ses sistemi almayı düşünüyorum nasıl olur sizce
  • quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Selamlar

Baştan anlatayım Audigy 2 Zs almayı düşünürken bulamayıp X-Fi aldım ilk başta çıkış eksikliğinden X-Fi yi satışa çıkardım 175 satarken vazgeçtim yaklaşık 1 aylık kart için 50 YTL zarar ediyordum

Her şey **X-Fİ ye Optik çıkış? nasıl yaparız** diye konu açmamla başladı

@sanyo arkadaşımız TV kartı bağlama konusunu anlatınca birde Spdif Bracket görünce vazgeçtim X-Fi yi satmaktan iyiki Satmamışım

Şimdi X-Fi olan arkadaşlar

Tv kartını bağlamak için (denemedim vakit olmadı @Sanyo teşekkürler) ama olacağına eminim

@centerland teşekkürler 2.el den 5 YTL ye aldım istediğim altaki gibiydi ama bunu buldum en azından çalıştığına emin oldum bir ara en altakinden bulmaya çalışacağım

şimdi gelelim X-Fi ye optic Coax bağlantı yapmaya bendeki braketin renkleri de aynı siyah, kırmızı, beyazdı. X-Fi de 1-7-9 girişlerine takılıyor yani 5 lik bir aparat lazım ama brackette 3 giriş var. Cd-rom ses kablosu vardı o kablonun uçundaki siyah anahtarı çıkarıp 3+3=6 lık yaptım. kabloları kesmeyin arkasında bir çıkıntı var oraya bastırarak çıkıyor. Cd-rom dan çıkana ekliyorsunuz yada uymazsa girişleri tek takın tabi bantla sararakbaşka yere temas olmasın

@a®magan arkadaşımıza teşekkürler 1-7-9 takılacağını teyid ettik ama 25-35 arasındaki köprü olmaycakmış (bende köprü yapmadım çalışıyor)

SONUÇ:1- Sonuç olarak coax denedim güzelce çalışıyor işlerimden dolayı 22:00 da bitirdim sesi açamadım ama 6 Ch direct e göre daha iyi ve daha çok çıkıo 3 kadamede
    2- Optic kablom yok yakında alacağız artık 'Profigold'umu öneriyorsunuz
    3- Tv kartı girişlerini yapacam ama fırsat olmadı onuda halledersem çıkış sorunum kalmıyor
    4- karta baktım Hyprix mi neydi ama sesde sorun yok. X-Fi si olmayan arkadaşlar Fiyasko olarak gösterince 2. Elde ZS2 100-115 kadar satılırken. Yeni 2 aylık X-fi için 150 veririm diyen insanlar çıkıyor
    Bunun içindir ki objektif davranalım ben objektif olarak belirtmiştim bu kadara paraya bu kadar giriş diye ama sesde hiç bir sorunum yok artık çıkışlarıda hallettim

5- Zs' ve X-Fi kartları olan arkadaşlara tavsiye ederim optic ve coax + bulabilirseniz 2 stereo çıkış daha olan bracket mevcut

UYARI: Herkes kendinden sorumludur olmaz bozulur karışmam
    nedenmi çünkü ben yaptığımda Güç kaynagından kapatmamıştım taktım PC açılmadı 2 kez hemde sonra açıldı ama bios saati sıfırlanmıştı bir yerde kısa devre yaptırdım galiba

Sonuçta açıldı çalışıyor elektirği tamamen kesip yapın

Not: bu mesajın aynısını Z-5500 ve X-Fi ana konularına da atacağım arkadaşlar yararlasın diye DH kurallarına ters ise silerim

Saygılar...
    Dostum tebrikler x-fiye bracketi yapmışsın Yardım edebildiysem ne mutlu banaBu arada evet arkadaşlar mutlaka kasanın elektriğini komple kesip de yapın bu işi ben de kesmeden yaptım bilgisayar bios pilini cıkarıp takınca (bios resetleyince yani :)) açıldı

• Selamlar

Evet elektiriği tamamen kapatın bende de baya uğraştırdı sonra açıldı

Artı Şu an coax kullanıyorum sorunsuz mükemmel çalışıyor Optic kablo alacaktım. Caox profigold du opticde profigold olsun dedim 40$ diyince satıcı biraz ucuz bir kablo alayım dedim birde TV girişini halledince haber veririm.

Saygılar...
  • Arkadaşlar zs2 mi satıp sonunda bende xfi ext modelini aldım....FARKLARr aşağıda bi bakın ıstersenız kulagım cok ii dir ve ince sesler ve basslara cok onem verırım sistemim z5500

1-YAZILIM ÜSTÜNLÜĞÜ
    2-İşçilik Ve KAlite artmış
    3-XFİ daki headphones ınanılmaz güçlü ses cıkısı saglıo...ayrıca normal ses te daha cok cıkıo setimden
    4-DAHA NET SESLER DAHA GÜÇLÜ BASLAR(sakın zs nın kı daha guclu demeyin daha tatlı demeyın ayarları oturtmak cok onemli burda ve xfi uptade i kesınlıkle kurun başta basslar bana bı kotu geldı ama ayarı cekecen :) )) SONRA GÜÜM GÜÜÜM
    5-100 % 100 ALINIR.....
  • meroboy peki X-fi ın basları audigy 2 zs ye göre daha mı yumuşak ? yani daha derin ve dolgun baslarımı var ?? yoksa basları sert mi ?? umarım sorumu anlamışsındırr güçlü olmasından bahsetmiyorum bak.. bas karakteristiğini soruyorum .. yumuşak yada sert ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

meroboy peki X-fi ın basları audigy 2 zs ye göre daha mı yumuşak ? yani daha derin ve dolgun baslarımı var ?? yoksa basları sert mi ?? umarım sorumu anlamışsındırr güçlü olmasından bahsetmiyorum bak.. bas karakteristiğini soruyorum .. yumuşak yada sert ??

yumuşaklığını sertliğini kendin ayarlayabilirsin
  • quote:

meroboy peki X-fi ın basları audigy 2 zs ye göre daha mı yumuşak ? yani daha derin ve dolgun baslarımı var ?? yoksa basları sert mi ?? umarım sorumu anlamışsındırr güçlü olmasından bahsetmiyorum bak.. bas karakteristiğini soruyorum .. yumuşak yada sert ??

Sevgili @darkchild,aradaki fark yumuşaklık sertlikten öte,şiddetten kaynaklanıyor,yani şöyle örnek vereyim,Audigy 2 ZS ile DALE'nin başındaki bass sesinde X-Fi'ye göre bariz fazlalık var,yani XFi daha az bas şiddeti sağlıyor ve bu bariz anlaşılıyor,hadi önceden Z-5500 ile denedim,ancaK YAKLAŞIK 2 HAFTA ÖNCE x-fİ YİNE BENİM pc ye bağlıydı,biz çünkü sevgili abim @amaç22'den kartı satın aldık benle teste katılan arkadaşıma,çünkü kendisi oyun aşığı,ve XFi'nin oyunlardaki bazı ince farkları arkadaşımın çok hoşuna gitti,ve geçen kartı bana taktık,merak ettim şimdiki sistemimle nasıl olacak diye,çünkü şu an elimdeki sistem çok daha farklı,zaten sırf wooferım Z-5500 gücünde,38 CM'lik 500 watt gücünde 14 Hz'e inebilen bir woofer kullanıyorum DEFİNİTİVE PF1500TL modeli,dedim deniyim bari konu açılırsa yazarım,çünkü artık çok paylaşıma girmiyorum burda bazı nedenlerden dolayı,ancak madem konu açıldı bunu belirteyim,Audigy 2ZS'nin basları anlaşılır düzeyde daha güçlü,daha yoğun,yani arada derinlik yada KÜT KÜT diye tabir ettiğimiz sert bas gibi farklar yok,Audigy 2 ZS'nin basları daha güçlü,bunu artık iyice tasdik etmiş oldum,bu fark gerçekten anlaşılıyor

Hoşçakalın,saygılar...

• anladım affan tşkler.. X-*fi alabilecek dururmum vardı ama pahalndı kartlar yaa
  • en iyi bass test şarkıalrı bunlar xplod dv devil 6th gatedance with the dewil ludacrıs act a fool şiddetle öeneririm süper d bass ultimate car test
  • ben audigy zs2 kullanıyorum ve seste en ufak bi problemim yok size tavsiye ederim diğer ses kartını hiç kullanmadım onun için ona birşey demicem ama zs2 nin ses kalitesi gerçekten mükemmel ark ın dediği gibi her kelimeyi tane tane duyabiliyorum bir de iyi bir ses sistemi olunca daha da güzelleşiyo ses gerçekten eax özellikleri süper zs2 nin birde daha yeni 5+1 bozuldu haftaya cumaya kadar serviste kalıcak markası philips in bi modeli 540 mı ne öyle bişey bekle bekle bitmez
  • quote:

,,

kardes sana dıorum cok fark var lutfen zs daha guclu bass verıo demeyın bnu sağır sultan bıle anlarr...affan aga sende yanlıs anlama sakın ama XFİ bariz önde çıta yükselmiş...Bass lar 100 % 100 daha mukemmel ayarı yaparsan ama sen bnden daha ıı bılırsınn

• bana güçlü basdan daha çok yumuşak bas lazım.. gerçi şuan audigy 2 zs m ile memnunum... bide gidip X-fi alırsam verdiğim paraya yazık olur bunu biliyorum.. hissedilir derece de fark old.nu zannetmiyorum çünkü.. şuanda da yumuşak bas alıyo sayılırım ama merak ediyorum .. 1 gün ucuzlarsa alıcam X-fi
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.