Şimdi Ara

X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
10
Favori
145.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar uzun zamandir aklimda iyi bir ses karti almak dusuncesi var-di.. Bir ara, elimdeki 5.1 Live Value Digital ses kartim ile test etmek uzere arkadasimdaki audigy-1 degiştirmiş fakat pek bir fark gorememiştim arada. Hatta Live value'nin bass'larinin daha iyi oldugunu bile rahatlikla soyleyebilirim!!

Gördügünüz uzere kart, Audigy 2 ZS- Platinum pro. Kutudan kullanim kılavuzuna degin hersey hiç eksiksiz çikti ve akabinde temiz kullanilmiş ve çiziksiz bir kart olmasi da oldukça dikkatimi cekti. (ya kendileri temizlemişler ya da gercekten çok temiz kullanilmiş bir kart) Neyse, system'e kurdum ve suan bu msj'i yazarken arka planda usul usul calişiyor kendileri :))

Kartla birlikte gelen ve resimlerini gordugunuz external İ/O hub başta hantal gibi dursa da, kurulduktan sonra oldukça kullanisli bir şey oldugu hemen anlaşiliyor. Cihaz farkli empedanlara sahip "3 adet line in" grisi, 2 adet optic, 2 adet spdif, 2 adet midi, 2 adet firewire ve digital out baglantilari ile "baglanilabilirlik" konusunda tek kelime ile göz kamaştiriyor. Tüm harici baglantilar bu cihaz üzerinden gerçekleştiriliyor. Cihazin harici olmasinin en büyük avantaji, ses kartının kasa icerisindeki guç kaynagi gibi filitrelenmemiş gürültü kaynaklarindan uzaklaştıriyor olmasi. Bu şekilde hassas elektronik devreler izole edilerek ve korunarak sinyal- gürültü oranı epey arttirilmiş ve temiz bir ses elde edilmiş. Dikkatimi ceken konulardan biri bass'larin oldukça temiz, güçlü, derin ve yumuşak karakterli olmasi oldu. En az tiz frekanslari kadar "agresif" bir bass doğasina sahip bir kart platinum pro. Yukleme sonrasinda cd ile birlikte verilen driverlari creative'nin sitesinden update ettim, fakat seste belirgin bir fark olusmadi. Sanirim bug ve stabilite oncelikli guncellemeler bunlar.

Kisaca, henuz kartin gercek ve tam perfonmansini ölcme ve degerlendirme firsatim olmadi. Gecenin bir yarisi konu-komsuyu ayaga kaldirmaya niyetim yok! Şu ana degin yazilim icinde farkli yerlerde, 3 farkli bass ve tiz ayari yapilabildigini kesfettim (surround mixer, equalizer ve eax ayarlarinda) Kartin tizleri gercekten çok üstün. Bass'lar icin de aynı seyi soyleyeblirim ama detayli bir bass perfonmansini ancak kaliteli ve guclu bir subwoofer esliginde yaptigimda sizlerle paylaşabileceigm. Anlasilacagi uzere karti kesfettikce ve takildigim noktalar oldukca, tecrubeli kullanicilarin burada basini agriticacagim aşikar :))

Edit;http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=351&IID=22024 Az önce bu adreste AUDIGY 2 ZS buldum ve şok oldum gördügüm fiyata!! 354,65 YTL + Kdv Birakin platinum'u, pro'yu "düz zs" bu kart ve adamlar bu fiyata satiyorlar! Sanirim iyi fiyata aldim arkadaslar ben bu karti

X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 4 Ağustos 2006; 23:12:10 >

• güzel seçim pininfarina... hayırlı olsun.. o bahsettiğin yumuşak ve derin basları hangi ayarlarla elde ettiğini yazarsan sevinirim.. bende de audigy 2 zs var ama sanırım senin model ile bas farkı yoktur heraldee ??

bua aqrada senin hoparlör ne yazmamışsınn ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

güzel seçim pininfarina... hayırlı olsun.. o bahsettiğin yumuşak ve derin basları hangi ayarlarla elde ettiğini yazarsan sevinirim.. bende de audigy 2 zs var ama sanırım senin model ile bas farkı yoktur heraldee ??

bua aqrada senin hoparlör ne yazmamışsınn ??

Tesekkurler dostum..
    Platinum Pro, 32 bit / 48 kHz'de çalışan bir dijital işlemci (DSP) kullanıyor ve ZS modelinde kullanilan referans tasarım chip ile sanildiginin aksine, herseyi ile birebir aynı değil. Farki detaylarda gizli :) İşlemciye kart uzerinde bulunan 192 kHz - 24 bit ve 96 kHz'de kayıt edebilen 24 bit'lik convertorlar eşlik ediyor ve hepsi birbirinden ayri çalışiyor. Düz zs modelinde bu convertorlar işlemciye dahil edilmiş ve özellikleri "kirpilmiş" olarak veriliyor. (Sanirim zs'nin alt model olmasindan dolayi, lakin aradaki fiyat farki bu gibi teknik üstünlük ve "küçük ama önemli" tasarim farkliliklarindan kaynakliyor) Kisaca, EX ayni çevrim chipleri kullanmasina ragmen platinum pro'da, çevrimin farklı şekilde gerçekleştirilmesi ve çeviricilerin daha yüksek perfonmansli kullanılması arada 108 dB'lik bir sinyal/gürültü oranı elde edilmesini saglamiş. Bu da, bass karakteristiginden yuksek frekanslara degin "hassas kulaklarin hissedebilecegi" türden daha üstün bir ses olarak kullaniciya geri dönüyor.

Ayarlarim şimdilik bunlar;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 27 Temmuz 2006; 12:10:45 >

• Arkadaslar intel'in yeni cikardigi core 2 duo işlemcisini, ram ve anakart alacagimdan ses kartini satmaya karar verdim. İlgilenenler 2. el bolumunde detaylari bulabilir..

Kart satılmıstır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 4 Ağustos 2006; 23:08:35 >
  • quote:

meroboy peki X-fi ın basları audigy 2 zs ye göre daha mı yumuşak ? yani daha derin ve dolgun baslarımı var ?? yoksa basları sert mi ?? umarım sorumu anlamışsındırr güçlü olmasından bahsetmiyorum bak.. bas karakteristiğini soruyorum .. yumuşak yada sert ??

Darkchild ben yumuşak bass hastasıyım ben de bu konunun başında yazılanlara göre X-Fi yumuşak derin bass veriyor diye tercih ettim, hakkaten ayarlarını düzgün yaparsan yumuşak çok güzel bass alabiliyorum onun için oturdum 4-5 saat ince ayar yapmaya çalıştım, o derece yumuşak bass seven birisiyim. Ama ZS kullanmadığımdan onda nasıl karşılaştırma yapamıyorum. Yumuşak Bass istiyorsan hem kullandığın playerın hem de ses kartının Equalizerından en sol bölmedeki 31Hz ve 62Hz ayarlarını baya yükselt (bu 31 ve 62Hz çok önemli bir ayar, ses bozulma yapmadığı sürece), 125Hz' i de düşür (125Hz tak tak şeklinde sert bassları arttırıyor) aşağıda resmini koydum soldaki ses kartı, sağdaki player ayarları

Eğer Windows Media Player kullanıyorsan SRS açıksa ayarlarından "Büyük Hoparlörler" seçili olmalı. Benim ses sisteminde TruBass' ı 35 in yukarısında Bass lar sertleşmeye başlıyor, maksimum 35 civarında olabilir, kapalı olmasına göre Bass sesler daha güzel çıkıyor

Yumuşak bass olayı sadece ses kartından değil speakerlarının karakteristiği de önemli. Subwoofer'ın tasarımı direkt olarak bass karakteristiğinin sertlik ve yumuşaklığını etkiliyor. Odadaki yerleşimi de etkiliyor. Subwoofer'ın mümkün olduğunca kulağına direkt bakmasın(direkt görmesin), uzak yerlere koy odada, dolaylı yollardan kulağına ulaşsın, o zaman biraz daha yumuşamış oluyor, direkt subwoofera kulağını dayadığında Bass ların sert hissedildiğini göreceksin uzaklaştıkça yumuşamasına etki ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 5 Ağustos 2006; 13:25:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MelihTR

quote:

meroboy peki X-fi ın basları audigy 2 zs ye göre daha mı yumuşak ? yani daha derin ve dolgun baslarımı var ?? yoksa basları sert mi ?? umarım sorumu anlamışsındırr güçlü olmasından bahsetmiyorum bak.. bas karakteristiğini soruyorum .. yumuşak yada sert ??

Darkchild ben yumuşak bass hastasıyım ben de bu konunun başında yazılanlara göre X-Fi yumuşak derin bass veriyor diye tercih ettim, hakkaten ayarlarını düzgün yaparsan yumuşak çok güzel bass alabiliyorum onun için oturdum 4-5 saat ince ayar yapmaya çalıştım, o derece yumuşak bass seven birisiyim. Ama ZS kullanmadığımdan onda nasıl karşılaştırma yapamıyorum. Yumuşak Bass istiyorsan hem kullandığın playerın hem de ses kartının Equalizerından en sol bölmedeki 31Hz ve 62Hz ayarlarını baya yükselt (bu 31 ve 62Hz çok önemli bir ayar, ses bozulma yapmadığı sürece), 125Hz' i de düşür (125Hz tak tak şeklinde sert bassları arttırıyor) aşağıda resmini koydum soldaki ses kartı, sağdaki player ayarları

Eğer Windows Media Player kullanıyorsan SRS açıksa ayarlarından "Büyük Hoparlörler" seçili olmalı. Benim ses sisteminde TruBass' ı 35 in yukarısında Bass lar sertleşmeye başlıyor, maksimum 35 civarında olabilir, kapalı olmasına göre Bass sesler daha güzel çıkıyor

Yumuşak bass olayı sadece ses kartından değil speakerlarının karakteristiği de önemli. Subwoofer'ın tasarımı direkt olarak bass karakteristiğinin sertlik ve yumuşaklığını etkiliyor. Odadaki yerleşimi de etkiliyor. Subwoofer'ın mümkün olduğunca kulağına direkt bakmasın(direkt görmesin), uzak yerlere koy odada, dolaylı yollardan kulağına ulaşsın, o zaman biraz daha yumuşamış oluyor, direkt subwoofera kulağını dayadığında Bass ların sert hissedildiğini göreceksin uzaklaştıkça yumuşamasına etki ediyor

melih kardesım dedıgın ayarları yaptım ve baslar harıka oldu paylastıgın ıcın tesekkurler... tam ıstedgım gıbı derınden vuruo usher yeah de

• Abi kullanmayın media player'i.. Kartınız creative ise media source'u tercih edin
  • Media Source'u çok karıştırdım ses kalitesi yönünden yerlerde sürünüyor diyebilirim. Kendine ait bir Equalizer'ı bile yok. Ses kartının Equalizerını ayarlatıyor.
    Ayrıca Windows Media Playerdaki SRS-WOW bulunmaz bir nimet. SRS-WOW, Dolby gibi artık müzik-ses konusunda standartlaşmaya başladı. Philips, Motorola gibi büyük çip üreticileri, Sony, Philips gibi büyük TV üreticileri SRS desteği için tonlarca lisans parası ödüyorlar, size bu Windows Media Playerla bedavaya geliyor Windows Media Playerın ses kalitesini tek geçerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 15 Ağustos 2006; 23:19:03 >
  • quote:

Media Source'u çok karıştırdım ses kalitesi yönünden yerlerde sürünüyor diyebilirim. Kendine ait bir Equalizer'ı bile yok. Ses kartının Equalizerını ayarlatıyor.
    Ayrıca Windows Media Playerdaki SRS-WOW bulunmaz bir nimet. SRS-WOW, Dolby gibi artık müzik-ses konusunda standartlaşmaya başladı. Philips, Motorola gibi büyük çip üreticileri, Sony, Philips gibi büyük TV üreticileri SRS desteği için tonlarca lisans parası ödüyorlar, size bu Windows Media Playerla bedavaya geliyor Windows Media Playerın ses kalitesini tek geçerim

De, Wmp mp3'lerde maalesef o denli basarili bir encoder'a sahip degil bunyesinde dostum..

• quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

Media Source'u çok karıştırdım ses kalitesi yönünden yerlerde sürünüyor diyebilirim. Kendine ait bir Equalizer'ı bile yok. Ses kartının Equalizerını ayarlatıyor.

De, Wmp mp3'lerde maalesef o denli basarili bir encoder'a sahip degil bunyesinde dostum..

WMP sistemdeki MP3 codec ne yüklüyse onu kullanıyor varsayılan Windowsla gelen (Fraunhofer Professional IIS MPEG layer-3 Audio Codec Advanced) eğer bunun kalitesi hoşunuza gitmezse beğendiğiniz MP3 codec yüklersiniz onu kullanır diğer playerlar gibi bencil kendi codeclerini kullanmıyor, siz ne yüklerseniz neyi isterseniz onu kullanıyor

Neyse konuyu çok fazla dağıtmayayım X-Fi kutu içeriği zayıf ama program içeriği çok zengin. Her çeşit program koymuşlar, internetten IDTag leri otomatik güncelleme, MP3 playerlar için ingilizce karakter olmayan IDtag lari ingilizce karakterlere çevirme, MP3 dosya isimlerini Şarkıcı-Şarkı adı vb. otomatik tekrar isimlendirme, WAV-MP3-WMA dönüştürücüler, 3D MIDI player, Profesyonel ses kaydedici(Recorder) (zaten ses kartının bunun için çok profesyonel ayrı modu var) , DVD player vs. vs baya geniş bir program arşiviyle geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 16 Ağustos 2006; 9:38:44 >

• quote:

Ses konusu görecelidir kabul ama bu işten anladıgına adım gibi emin olduğum dostlarım ve en önemlisi kendim media source u tek geçiyorum.Ayrıca eqolayzer'ı ses kartının ayarlamasında ne problem var anlamış değilim.Diger playerları o kadr denedim ve inanın eq açık oldugunda hepsi son seslerde distirasyona neden oluyor Media source bence harika.Hepsini denedim ve kıyas kabul etmiyorum..Sygılar

• İnceleme için teşekkürler...
  • valla test i okudum ama çok bilinçsizce yapılmış kimse x-fi nin ayarlanabilir asio latency sinde bahsetmemiş latencyi i istediginiz gibi ayarlamanıza ve sesi gecimesiz kalitesi bozulmadan veren bi kart yazılımları kullanırken
  • Arkadaşlar tek bir soru sorucam. Bu iki karttan hangisinin ses kayıt kalitesi daha iyi ? Yardımcı olur musunuz
  • bence sorun xfi de değil logitech'in basslarında şu an logitech x 530 ve sounblaster live 24 bit kullanıyorum. ses kısıkken bile bazı bas tonları son derece boğuk ve uğultulu bütünleşik ses kartında da sonuç aynı,önceki diana ka2500 4+1 de böyle bir sorun yoktu. chip dergisisinde z4i'de böyle bir durumdan bahsedilmişti.bence logitech'in bass anlayışını gözden geçirmesi lazım.
  •  X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI

bu şekılde ugrasmasakta
    tv kartının aux cıkısından sesı alıp ses kartının aux gırısıne baglasak olur mu?
  • Öncelikle herkese merhaba, bilgisayarımda onboard , ses özellikleri yeni olan intelin high defination audio olarak adlandırdığı ses kartını kullanıyordum, müzik dinlemek ve DVD izlemek en büyük hobilerimden birisi olduğu için bugün forumda yazılanlarıda okuyarak X-Fi EXTREME MUSİC ses kartı aldım. Bu yorumları her okuduğumda acaba onboard bir ses kartı ile pcı bir ses kartı arasında çok büyük farklılıklar warmı diye merak ediyordum, benim fikrim , en azından yeni alacaklar için arada ses kalitesi olarak çok büyük fark yok, en azından 200 ytl üzerinde bir parayı hak ettirecek bir fark yok, DVD film izlerken baslar ve tizler biraz daha iyi ama işte onun içinde bu para werilirmi bilmiyorum karar sizin gerçi saat geç olduu için sesi çok açıp deneyemiyorum,
    şimdi X-Fi EXTREME MUSİC kullanıcıları kesin bana itiraz ediyordur ama bence bu kart biraz fazla abartılıyor,
  • quote:

Orjinalden alıntı: keep

Öncelikle herkese merhaba, bilgisayarımda onboard , ses özellikleri yeni olan intelin high defination audio olarak adlandırdığı ses kartını kullanıyordum, müzik dinlemek ve DVD izlemek en büyük hobilerimden birisi olduğu için bugün forumda yazılanlarıda okuyarak X-Fi EXTREME MUSİC ses kartı aldım. Bu yorumları her okuduğumda acaba onboard bir ses kartı ile pcı bir ses kartı arasında çok büyük farklılıklar warmı diye merak ediyordum, benim fikrim , en azından yeni alacaklar için arada ses kalitesi olarak çok büyük fark yok, en azından 200 ytl üzerinde bir parayı hak ettirecek bir fark yok, DVD film izlerken baslar ve tizler biraz daha iyi ama işte onun içinde bu para werilirmi bilmiyorum karar sizin gerçi saat geç olduu için sesi çok açıp deneyemiyorum,
    şimdi X-Fi EXTREME MUSİC kullanıcıları kesin bana itiraz ediyordur ama bence bu kart biraz fazla abartılıyor,

öncelikle farkı tam anlamıyla anlayabılmen ıcın son dere guzel bır ses sıstemıne ıhtıyacın var
    eğer sen bu farkı 2+1 kolonlarda aradıyorsan emın ol hıcbır farkını goremezsin
    adamlar testlerı logitech z-5500 de yapmıslar ki basıt bır ses sıstemnı değil bu
    bende onlara guvenerek z-5500 aldım ki ne kadar dogru tercıh yaptıgımı anladım
    dun hepsiburada dan x-fi sipariş verdim akşam korgoya verdıler bırazdan x-fi ses kartıda gelecek
    yıne emınım 24bit ses kalıtesının ne kadar buyuk onem arz ettıgını.
    ben burda senı eleştirmiyor veya fırca atmıyorum
    sonuçta sen hd ses kartından x-fi ye geçmişsin ama konunun uzmanları creative playerı kullanılmasını
    winamp kullanacaksan ayarları yapman gerektıgını soyluyorlar
    sonuçta senın ses kartın 24bit
    ses sıstemınde 24 bit olmalı ;)

• arkadaşlar çok kararsız kaldım... zs bulamıyorum hiçbiyerden.. x-fi alırsam kötü mü yapmış olurum? bi problem olur mu?
  • hiç çekinmeden x-fi alabilirsin. zs artık mazi oldu. x-fi çok daha iyi. bakma sen burda yapılmış önyargılı teste
    quote:

Orjinalden alıntı: KontG

arkadaşlar çok kararsız kaldım... zs bulamıyorum hiçbiyerden.. x-fi alırsam kötü mü yapmış olurum? bi problem olur mu?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.