Şimdi Ara

X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
10
Favori
145.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar elimde X-Fi Fatal1ty logitech z-5500 var. bu ikiliyi optikten bagladıgım zaman arka iki kolondan ses alamıyorum. ayrıca baslar ve tizler cok boguk bir sekilde cıkıyor. creative in cd si ile gelen driver ı kurmama (Full olarak) ragmen bi turlu beceremedim. Elimden gelen butun denemeleri yapmama ragmen bi turlu istedigim gibi ses alamamakla birlikte bu cihazın on kısmındaki yada bu optik cıkısının herhangi bir ayarını da bulamadım. Sadece buldugum tek cozum svm yi acmak oldu. ama oda test driver oynunda istedigim sesi almama yarrdımcı olmadı arkadaslar birisi bana bu konuda yardım etsin. eger arkadan 3 kablo ile analog olarak baglayınca ses daha duzgun geliyor ama optik kullanmaya kalkınca butun is karısıyor.

• Arkadaşlar birşeyi ne kadar çok didiklersek karar vermemizde o kadar zorlaşıyor , sitesinden X-Fi ödüllerine ba ktım dolup taşmış , beğenende var beğenmeyende :D Şimdi böyle olunca kalıyoruz ortada , ben genellikle sert death metal , thrash metal özet olarak metal dinliyorum.

Oyunlarda benim için önemli Neverwinter Nights2 vs türevlerinde oyunları oynuyorum. Daha fazla kurcalayıp okumamaya kara verdim cunku insanın kafa acayip oluyor , kısmetse yarın X-fi siparişimi verceğim oh be :D :D

Birde Cambridge Soundworks DT2200 ses sistemim var. Umarım iyi bir iş çıkartcaklar , Creative ile olmadi yeni bi set alma yolu gözükecek :D :D

Keşke her kartı dinleme şansımız olsa , yada firmalar aynı şarkıyı kullanarak bir nevi karttan cıkan sesi gösteren demo gibi birşeyler koysalarda , fikir sahibi olsak.

Emek veren , uğraşan , üşenmeden de o kadar yazıyı hazırlayan arkadaşımızıda sonsuz tesekkurler . :D

Kutu içeriğine gelince o oyunları bulmak kolay ve eski oyun onlar zaten :D :D Umarım istediğimi sağlar bu kart.

kartı aldıktan sonra görüşlerimi yazacağım buraya. İyi günler.

• arkadaşlar ben x-fi de sizlerinki gib dolby ve dts ayarları çıkmıyor resmide olduğu gibi ne yapmam lazım saygılar

• arkadaşlar ben de dört gündür x-fi extreme music kullanıyorum. ve ses sistemim creative gigaworks g500. x-fi karttan önce soundblaster live 7.1 kart kullanıyordum. fakat şimdi bazı sorunlarım var. cd ile verilen sürücü önce hatalı yüklendi. sonra formatladım makinayı. yeniden kurdum herşey normal gibiydi fakat bilgisayarı bir ara yeniden başlattığımda subwofer in müzik dinlerken sustuğunu ve basların sanki diğer beş uydudan ve özellikle centerden geldiğini gördüm. hoş olmayan bir sound vardı. sub susmuştu resmen. sonra güncelleme yaptım ve son sürücüsünü sitesinden indirip yükledim. seste bir güzelleşme vardı. ses yumuşaktı x-fi de ve daha da yumuşadı baslar yumuşamıştı ama daha belirgin ve hoştu açıkçası. ve ses tertemizdi. fakat bilgisayarı yine bir ara tekrar başlattığımda yine subwofer yok oldu sustu kaldı. bu olaya kafam takıldı. bir ara bu konunun sayfalarından birinde bu sorunu yaşayan bir arkadaşın yazısını okudum aynı şey ona da olmuştu.
    ve THX ayarları sekmesinde bulunan hoparlör büyüklük ayarları ile oynadım small yaptım ve sonra large seçeneğine geri döndüm ve sub yine vurmaya başladı. bu sorunun temelinde ne var bilemiyorum arkadaşlar. ve 24-bit özelliği ile oynadığımda ya da cmss 3d surraund gibi sekmelerle oynadığımda ses değişimlerini bazen anlıyorum fakat bazense bu farkları yansıtmıyor sanki yapılan değişiklikleri algılamıyor. bu neden olabilir arkadaşlar. burada anlatılan ayarlara tamamen sadık kaldım ve durum yinede bu. antivirüs buna neden olabilir mi sizce. nod32 kullanıyorum. bu ses kartı ve sistemi alabilmek için çok çabaladım bir yıl para biriktirdim ve aileme bakmakla yükümlüyüm. bu kadar zorluklarla aldım ve sonucun bu olması beni bunalttı açıkçası. bu konuda yardım bekliyorum arkadaşlar. neleri nasıl yüklemeliyim sıra ne olmalı ayarlar nasıl olmalı. aramızda bilenler ve usta olanlar varsa yardımları bekliyorum.. teşekkürler..

• quote:

Orjinalden alıntı: bugsymaloone

arkadaşlar ben de dört gündür x-fi extreme music kullanıyorum. ve ses sistemim creative gigaworks g500. x-fi karttan önce soundblaster live 7.1 kart kullanıyordum. fakat şimdi bazı sorunlarım var. cd ile verilen sürücü önce hatalı yüklendi. sonra formatladım makinayı. yeniden kurdum herşey normal gibiydi fakat bilgisayarı bir ara yeniden başlattığımda subwofer in müzik dinlerken sustuğunu ve basların sanki diğer beş uydudan ve özellikle centerden geldiğini gördüm. hoş olmayan bir sound vardı. sub susmuştu resmen. sonra güncelleme yaptım ve son sürücüsünü sitesinden indirip yükledim. seste bir güzelleşme vardı. ses yumuşaktı x-fi de ve daha da yumuşadı baslar yumuşamıştı ama daha belirgin ve hoştu açıkçası. ve ses tertemizdi. fakat bilgisayarı yine bir ara tekrar başlattığımda yine subwofer yok oldu sustu kaldı. bu olaya kafam takıldı. bir ara bu konunun sayfalarından birinde bu sorunu yaşayan bir arkadaşın yazısını okudum aynı şey ona da olmuştu.
    ve THX ayarları sekmesinde bulunan hoparlör büyüklük ayarları ile oynadım small yaptım ve sonra large seçeneğine geri döndüm ve sub yine vurmaya başladı. bu sorunun temelinde ne var bilemiyorum arkadaşlar. ve 24-bit özelliği ile oynadığımda ya da cmss 3d surraund gibi sekmelerle oynadığımda ses değişimlerini bazen anlıyorum fakat bazense bu farkları yansıtmıyor sanki yapılan değişiklikleri algılamıyor. bu neden olabilir arkadaşlar. burada anlatılan ayarlara tamamen sadık kaldım ve durum yinede bu. antivirüs buna neden olabilir mi sizce. nod32 kullanıyorum. bu ses kartı ve sistemi alabilmek için çok çabaladım bir yıl para biriktirdim ve aileme bakmakla yükümlüyüm. bu kadar zorluklarla aldım ve sonucun bu olması beni bunalttı açıkçası. bu konuda yardım bekliyorum arkadaşlar. neleri nasıl yüklemeliyim sıra ne olmalı ayarlar nasıl olmalı. aramızda bilenler ve usta olanlar varsa yardımları bekliyorum.. teşekkürler..

Arkadaşım nacizene 2 tane tavsiyem olacak;

1-Driverları yüklerken mutlaka antivirüs programını kapa.

2-Cd den driverrları yüklerken ''özel seçim'' yapıp ''thx console' yi kurma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 26 Eylül 2007; 11:15:54 >

• forever X-Fİ music

Bende dün edindim X-fi kartımı ve ilk denemelerim tek kelime ile mükemmel acaba internetten indirdiğim driverlarınımı kursam tekrardan yoksa kendi cd ile kurduğum hali ilemi kalsın. yardımlarınızı bekliyorum bu arada ses sistemi Z5500 + X-Fi xtreme music bilmem gereken püf noktaları varmıdır.
  • Arkadaşlar merhaba,

Sound Blaster X-fi Elite PRO almayı düşünüyorum bu konuda görüş ve tavsiyelerinize ihtiyacım olacak.
    Şu an kullandığım audigy 2zs, ses sistemim için çok yetersiz kalıyor.
    Hem analog hem digital bağlantı yapamıyorum, optik yok vs...
    Ses sistemim logitech z5500 2 adet definitive PF15TL sub.
    Müzikle çok yakından ilgileniyorum. Amacım sadece müzik dinlemek ve film izlemek. ( yerli yabancı müzik klipleri kolleksiyonum var dvd)
    İzmir' de oturduğum için maalesef bu kartlar burada yok internetten mavi bilgisayar'dan almayı düşünüyorum. Güvenilir midir ne dersiniz?
    Sound Blaster X-fi Elite PRO ve Sound Blaster X-fi Xtreme Gamer (Fatal1ty PRO) arasında kararsız kaldım.
    Cevaplarınız için ve tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkürler.
    Saygılarımla.
  • ߀nde ßir Sorun Çıkmadı
  • aykutx kardeşim,

THX konsolu kurmadım şimdi problem yok gibi. fakat bu THX olayından faydalanamayacağımız anlamına mı geliyor. bunun bir çözümü olmalı.. yardım edebilir misin. tam bilgiye sahip değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugsymaloone -- 1 Ekim 2007; 13:36:53 >
  • bir de arkadaşlar z-5500 en ucuza nereden temin edilir. elimde gigaworks g-500 var. ve hala 1 yıldan fazla garantisi var. tüm aparatları eksiksiz ve çok temiz. bunu kaça satabilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bugsymaloone

aykutx kardeşim,

THX konsolu kurmadım şimdi problem yok gibi. fakat bu THX olayından faydalanamayacağımız anlamına mı geliyor. bunun bir çözümü olmalı.. yardım edebilir misin. tam bilgiye sahip değilim.

thx özelliğinden yine faydalanabiliyorsun.sadece ayarları değiştiremiyorsun.oradaki default ayarlar geçerli.
  • arkadaşlar ben şunu merak ediyorum....

şuan audigy 2 zs kullanıyorum... kullandığım hoparlör Creative Megaworks 550 THX ... hem audigy 2 zs hem de X-fi kullanmış olanlar cvplarsa sevinirim...

bas yumuşaklığı hangisinde daha fazla .. ayrıyetten belirgin bi ses kalitesi varmı aralarında ?? klasik bi soru oldu ama merak ediyorum... yani megaworksumle kullanırken bana belirgin ses kalitesi farkı sağlicaksa alıcam yakın zamanda 2.el ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

arkadaşlar ben şunu merak ediyorum....

şuan audigy 2 zs kullanıyorum... kullandığım hoparlör Creative Megaworks 550 THX ... hem audigy 2 zs hem de X-fi kullanmış olanlar cvplarsa sevinirim...

bas yumuşaklığı hangisinde daha fazla .. ayrıyetten belirgin bi ses kalitesi varmı aralarında ?? klasik bi soru oldu ama merak ediyorum... yani megaworksumle kullanırken bana belirgin ses kalitesi farkı sağlicaksa alıcam yakın zamanda 2.el ...

x-fi çıktığından beri anlatmaya çalışıyorum.x-fi audigy serisinden çok daha üstün bir kart.Bunu zs ve x-fi yi beraber kullanarak gördüm.Çok bariz fark var arada.Bahsettiğin gibi basslar çok daha dolgun.Eğer yorumlara güevenmiyorsan audio benchmark sonuçlarına da bakabilirsin.x-fi açık ara önde

• tamam tşkler ayket ama ben testlerin daha çok işlem vs.. hızını ölçtüğünü düşünüyorum bi program bi aletin nasıl ses kalitesini ölçebilir ki ?? ses kalitesini ancak canlı bi insan ölçebilir böyle düşünüyorum.. hız, vs.. konusunda audigy 2 yi geride bıraktığını çok iyi biliyorum ama ses konusunda tereddütlerim var... neyse tşkler yine de 2. el X-fi bulsam 80-90 ytl ye alıcamm
  • quote:

tamam tşkler ayket ama ben testlerin daha çok işlem vs.. hızını ölçtüğünü düşünüyorum bi program bi aletin nasıl ses kalitesini ölçebilir ki ?? ses kalitesini ancak canlı bi insan ölçebilir böyle düşünüyorum.. hız, vs.. konusunda audigy 2 yi geride bıraktığını çok iyi biliyorum ama ses konusunda tereddütlerim var... neyse tşkler yine de 2. el X-fi bulsam 80-90 ytl ye alıcamm

Ben audio benchmarkları sadece olayı teorik olarak da görebilmen açsından önerdim.Tabiki asıl kriter kulaktır.Ses kalitesini birçok parametre etkiliyor.Bunlar birleşince de kaliteli ses olaya çıkıyor.Bunu belirleyen de ses kartının teknik özellikleridir.Bu topikde daha önce zs ve x-fi kartlarının teknik özelliklerini karşılaştıran tabloları vermiştim.Teknik özellikleri bu kadar üstün x-fi nin teorik olarak da zaten audigy ye göre altda kalması düşünülemez.Kaldıki zaten oyun, film ve müzikte de bu açıkca farkediliyor.

• anladım aslında haklısın o tablolar da dolaylı yoldan daha iyi old.nu gösterir... en kısa zamanda ucuz bi 2. el X-fi bulursam kapıcam... ben Ankaradayım satıcak olanlar bana pm atsın... ciddiyimm..
  • quote:

anladım aslında haklısın o tablolar da dolaylı yoldan daha iyi old.nu gösterir... en kısa zamanda ucuz bi 2. el X-fi bulursam kapıcam... ben Ankaradayım satıcak olanlar bana pm atsın... ciddiyimm..

Aklında bulunsun 2. versiyonundan al.Yani işlemcisi üserinde pasif soğutucusu olan.
  • alla alla... nasıl anlicaz farkedicez onu ... kutusunun üzerinden anlaşılabiliyomu ?? diyelim ki sıfır alıcak oldum.. bunu bilmek isterim ?? belliki belli bi tarihten sonra çıkanlar senin bahsettiğin gibidir... ama nasıl anlicaz ??
  • quote:

alla alla... nasıl anlicaz farkedicez onu ... kutusunun üzerinden anlaşılabiliyomu ?? diyelim ki sıfır alıcak oldum.. bunu bilmek isterim ?? belliki belli bi tarihten sonra çıkanlar senin bahsettiğin gibidir... ama nasıl anlicaz ??

Sıfır alırsan zaten sorun yok.%99 yeni versiyondur.Ama 2. el alırsan ilk çıkanlardan olabilir dikkatli ol.
  • hadi ya... o zaman beklicezz sıfırı almak için...

"".Yani işlemcisi üserinde pasif soğutucusu olan. "" ından alınca noluyo.. tek artı yönü pasif soğutma mı ?? başka bi artısı yok mu??
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.