Şimdi Ara

X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
10
Favori
145.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rbilgin

slm arkadaşlar sorunum hala çözülmedi lütfen yardım sorunum şu eax consoldan effect menüsünde enable audio effects kutucuğunu işaretliyom ve advanced EQ secip (acaustic.chamber veya disco vb..) herhangi bir effecti seçince ses tamamen gidiyor acaba bu cevresel sesleri nasıl aktif yapacaz

mesela environmet special fx studio veya karaoke de bu sorun olmuyor sadece advanced eq secince ses gidiyor

ses kartı audigy 2 zs ve z5500

aynı sorunu her sistem yüklediğimde ben de yaşıyorum creative sitesinden sürücüleri güncelliyorum daha sonra sorun da ortadan kalkıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Orjinalden alıntı: rbilgin

slm arkadaşlar sorunum hala çözülmedi lütfen yardım sorunum şu eax consoldan effect menüsünde enable audio effects kutucuğunu işaretliyom ve advanced EQ secip (acaustic.chamber veya disco vb..) herhangi bir effecti seçince ses tamamen gidiyor acaba bu cevresel sesleri nasıl aktif yapacaz

mesela environmet special fx studio veya karaoke de bu sorun olmuyor sadece advanced eq secince ses gidiyor

ses kartı audigy 2 zs ve z5500

Benim de başıma geldi bu olay, çok ama çok inanılmaz bir yerden çıktı sorunun kaynağı...

İşlemcim Intel Core2Duo E6300 ve default değerlerde çalışıyor ve anakart da Asus P5B...

Ben de acooustic vb. effektleri açmak istediğimde ses tamamen kesiliyordu, tesadüfen sorunun kaynağını buldum...

Şimdi olay şöyle: Anakart içinden gelen AI Suite programını kurdum ve programın içindeki AI Gear menüsünden işlemciyi "max. power saving" modunda çalıştırdım, işlemci gerilimi ve fan hızlarını azaltan bir seçenek bu, bu seçenek aktifken accoustic efektini seçtiğimde bu kez ses kesilmedi defalarca denedim normal olarak çalışan işlemciyle hep ses kesilirken bu seçenek aktifken istediğim her efekti seçebiliyorum ve sistemi restart yaptığımda işlemci normal hızda geri geliyor ve accoustic efekti de aktif kalmaya devam ediyor...

Bunu tamamen tesadüfen buldum, senin sistemin ne bilmiyorum bende olay bu...

benim sistem şu anakartım MSI K8N SLI-FI işlemci amd3700 ne yapabilirim

• degerli affan kardeş yapmis oldugun testten dolayı sizi kutluyorum. test-e katılan kartların teknik yanları ve kutu içerik bir yana test-in yapılış yötemi ve bize sunuluş biçimi(kulak deneyimi) beni etkiliyen yönüdür . bazı konulalarda işinin erbabı olanların engin tercübelerinden istifade etmek hazıra konmaktır. bende hazıra- konarak kararverme yetimi sonuçlandırdım. ben şahsen konusunda deneyim kazanmış üstatların ( marangoz ustasını göz ucuyla tahmini,mahalle bakkalının teraziye koydugu mamündarası tahmini,torna ustasının sık sık kumpasa baş vurmaması v.b.) bazı üstün becerine şapka çıkartılır diyorum. diger bir görüşde vardır,bazı bilimsel verileri ortaya koyabilmek için ,yine o konu ergümanlarını kullanmak zorunludur(statücüler)derler. emek,enerji demektir. affan kardeş, intel in 945 GNT bord kartını aldım. bu kartın içerisinde intel audio studio diye menalet bir sistem var. onca para harcamama ragmen bir türlü o istenilen çevresel efekleri alamadım. mersinde onca bilgisayarcı arkadaşla konuşmama ragmen bi çözüme ulaşamadım. çok tesadüfü bir zaman diliminde sizin o test-i okudum. ben çokta öylesine konunun ehli degilim. bilgisayarımı kendim topladım. bu toplama esnasında şunu gördüm;ben çok cahilim... ama benden de cahili çokmuş... yaşım 50. kimine göre bu işler, boş işler... ismi ön plana çıkmış kocaman,kocaman bilgisayar firmalarının yetkili ve etkili... servislerinin bilgi fakirligini gördüm. o kart-ı alıp ne yapacaksın? elimizdeki de o kartla şartları eşitler... v.b. kısaca,2 ZS-yi bulamadım. ikinci elleride içime sinmedi.bende x-fi aldım.(181 ytl) benim şu anki sistemim sinama sistemi. multimedya sistemlerine alışamadım. müzik-sinama ve oyunlarda bemim mükembelimin ötesinde bir ses alıyorum.bilimsel nutuk atmaklaolmuyor bu işler... belirli bir tecrübenin de kazanılması gibi. benim mutlu olmama vesile oldugun için teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HERA92 -- 12 Ağustos 2007; 22:46:00 >

• Kartları tam 3 er kez uzun uzun test etme şansım oldu paraya sıkıştığımda 3 defa zs2 mi sattım sonra tekrar aldım ve 2 kez de xfi alıp sattım en son yine xfi a ya döndüm neden ;

5500 ümün gerçek gücü film olsun ,müzik olsun 2sindede dinlediğimde özlememe sebep oldu setimi

zs2 de süper bir karttır ama xfi ondan çok daha süper... bu tartışılmaz bana göre ...

1 . FİLMLERDE XFİ İLE DAĞLAR KADAR FARKI hissettim...XFİ da ses çok daha net ve berrak çıkıyor ,bass larda oda titriyor ..digital de zaten uçmuş bitirmiş XFİ...

2.Müziklerde yine xfi en ufak tereddütüm yok..

3. yazılırım olarak yine xfi

daha nie zs nin tartışması oluyorki burda anlamadım sonuçta bir sonraki teknoloji şimdi fiyatıda ucuzlamış

zs düşünmeyin derim ,ama herkeze saygım sonsuz paşa gönlünüz bilir
    unutmadan ayarlar herşeyden önemli ses kartı ve yazılımda ki ufak detaylarla ilgili hic birşey bilmiyorsanız hiç ses kartı almayın 1000 ytl lik kart alsanızda o ayarlar olmadan cojturamazsınız evi

5500 xfi forever kesinlikle başka karta gerek yok cıksada almam bundan ötesi ne olur düşünemiyorum ,yok bence....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meroboy -- 16 Ağustos 2007; 6:26:49 >

• boşverin zs yi ya ..gecen gün x-fi aldım.. xp de memnun kalamadım sanırım eski driverlardan olsa gerek..format çekip kurucam tekrar..ama temiz bir vistada denedim..inanamassınız ya..testlerde ne basslardan nede tizlerden oda da durmak mumkun ki ayarlarını yarı yarıya kullanıyorum..fullemeye korkuyorum gerçekten bir vcd nin ses kalitesinin bu derece artavagını tahmin bile etmezdim.. lütfen 24bit ckistalleştirme özelleğinin bir işe yaramadıgını soyleyenler kulaklarını bir KBB de temizletsinler.. ben açıkçası megaworks ses sistemimle hayran kaldım kaliteye..eminimki alan asla pişman olmayacaktır.. zs yeyle şu zamanlarda kıyaslamak hiç dogru olmaz..kartın kendisini bile creative sitesinden çekti..son nefesini vermek üzere

X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI

buda bahsettiginiz test..ama ayarları var.. hiçbişe anlamadıgım için 24bit , direct sound x-fi gibi secenekelrden falan rastgele bişeler sectim anlayan varsa yonledirirse size dogru sonucları verebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuffurchin -- 16 Ağustos 2007; 19:11:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tuffurchin

boşverin zs yi ya ..gecen gün x-fi aldım.. xp de memnun kalamadım sanırım eski driverlardan olsa gerek..format çekip kurucam tekrar..ama temiz bir vistada denedim..inanamassınız ya..testlerde ne basslardan nede tizlerden oda da durmak mumkun ki ayarlarını yarı yarıya kullanıyorum..fullemeye korkuyorum gerçekten bir vcd nin ses kalitesinin bu derece artavagını tahmin bile etmezdim.. lütfen 24bit ckistalleştirme özelleğinin bir işe yaramadıgını soyleyenler kulaklarını bir KBB de temizletsinler.. ben açıkçası megaworks ses sistemimle hayran kaldım kaliteye..eminimki alan asla pişman olmayacaktır.. zs yeyle şu zamanlarda kıyaslamak hiç dogru olmaz..kartın kendisini bile creative sitesinden çekti..son nefesini vermek üzere

duydukça hissettikçe kulaklarım çınlıyor gidim bende alim bitane şundan

• arkadaşlar x-fi ın notebook için olan modelini türkiye de satan var mı acaba bileniniz var mı?

bir de ben yumuşak ses seven bir insanım baslar yumuşak ve derinden olacak.tizler midler de tertemiz kristal gibi çıkacak.acaba aradığımı gerçekten bu kartta bulabilr miyim bıktım artık

müzik olarak da her tür müziği dinlerim.jazz dan merale, klasikten türküte, rocktan pop a herşey.istediğim yarlarla boşuşmadan gerçek sese en yakını elde etmek
  • bu kartta herşeyi bulabilirsin dostum 1 hafta ayarlarını kurcala uygun ayarları bulunca memnun kalacaksın
  • Merhaba Odysseus kardeş;bilgisayar işletimsisteminin en canalıcı yanıdır diyorum, ses sistemi.İnsanlar onca para ödemelerine karşın ,idealindeki O... sesi yakalaması biraz zor oluyor. Emek,zaman ve paran var ise, idealindeki O... sesi yakalıyorsun ama çok tatsızlıklar yaşıyorsun... çok yakından tanıdıgm bir ahbabım sizin arayış içerinde oldugunuz ses kartını( X-Fi Xtrem Audio Notebook) aldı. Büyük bir heycanla gerekli baglantıları yaptı. Gel-görkü tam bir fiyasku... Bizim beklentilerimize cevap vermeyen bir kart ilan etmiştik.Başka bir zaman dilimindeçok tesadüfü bir ortamda, yine bahsi geçen bu kart ile oluşturulan bir sistemden müzik,oyun ve filim izledim, tarifi mümkün degil gerçektende anlatılmazbir olay. bire-bir şahit oldugum bu anımı sizinle paylaşmak istedim. Beklentileri destekleyen argümanları bir araya getiremezseniz,cevab alamıyorsunuz. Arkadaşım O... mükemmeli yakalamak için onca para harcadı... Degermi diye sorarsan, arkadaşım deger diyor... Burada kişinin tercihi,beklentileri öne çıkıyor. Umarım ses kartını sizde buldugunuzda, mutlu olursunuz.SAYGILARIMLA

• quote:

Orjinalden alıntı: HERA92

Merhaba Odysseus kardeş;bilgisayar işletimsisteminin en canalıcı yanıdır diyorum, ses sistemi.İnsanlar onca para ödemelerine karşın ,idealindeki O... sesi yakalaması biraz zor oluyor. Emek,zaman ve paran var ise, idealindeki O... sesi yakalıyorsun ama çok tatsızlıklar yaşıyorsun... çok yakından tanıdıgm bir ahbabım sizin arayış içerinde oldugunuz ses kartını( X-Fi Xtrem Audio Notebook) aldı. Büyük bir heycanla gerekli baglantıları yaptı. Gel-görkü tam bir fiyasku... Bizim beklentilerimize cevap vermeyen bir kart ilan etmiştik.Başka bir zaman dilimindeçok tesadüfü bir ortamda, yine bahsi geçen bu kart ile oluşturulan bir sistemden müzik,oyun ve filim izledim, tarifi mümkün degil gerçektende anlatılmazbir olay. bire-bir şahit oldugum bu anımı sizinle paylaşmak istedim. Beklentileri destekleyen argümanları bir araya getiremezseniz,cevab alamıyorsunuz. Arkadaşım O... mükemmeli yakalamak için onca para harcadı... Degermi diye sorarsan, arkadaşım deger diyor... Burada kişinin tercihi,beklentileri öne çıkıyor. Umarım ses kartını sizde buldugunuzda, mutlu olursunuz.SAYGILARIMLA

valla arkadaşın adına çok sevindim ama ben öğrenci adamım para yok ki kardeş. o kadar uğraşmam biraz zor o yüzden ince eleyip sık dokumam gerekiyor.bakalım bi vatan da denettrirlerse o creative bi bakıcam ama normal audigy okuduğum yorumlar kadarıyla benim istediğim değil teşekkür ederim hera

• Arkadaşlar konuyu doğru yere yazıorum sanırım ama eğer yanlış yapıosam özür dilerim cezam neyse çekerim artık:) bende x-fi extreme music ses kartı ve logitech X530 var. herşeyden gayet memnunun bu fiyata böyle bir sistemi almak isteyen herkese tereddütsüz tavsiye ederim. benim sorunum midi portuyla ilgili. kartın arkasında buna benzer bir giriş var ama standart midi/joypad girişi bu şekilde değil. midi klavyenin portunu bu kartın neresine gircem acaba? birde bir adet mic./line girişi var daha fazla giriş için yada line ve mic ayrı ayrı olarak kullanabilmek için bi aparat falanmı satılıyor yoksa kullanırken illede bir tane giriş seçipmi kullanmak zorundayım?böyleyse gerçekten kartın tek eksik noktası budur.
  • Bence testte hesaba katmadıkları konu power Supply lar.
    X-fi Platinum kuulanıyorum. Power yanınca dandik bir tane taktım. Analog bağlantıda acayip uğuldamalar başladı.
    Şimdi silver stone 500wat taktım. Analog bağlantıda bence baslar çok daha iyi oldu.
    Eski powerim Antec NeoPower 480Watt idi.
    Bence bunlar da dikkate alınmalı.
    İki kartın da güç ihtiyacı farklı olabilir.
    Zs nin çıkışları yeter.
  • bu incelemede yanlışlık var ben zs kullanıyorum ve diynamic rance full max ve normal diye secilebiliyo 3 yıldır kullanıyorum
    lütfen gereksiz msj atıp idda falan etmeyin son sürücüleride kurun tabi bu arada
  • quote:

Orjinalden alıntı: speedycihan

bu incelemede yanlışlık var ben zs kullanıyorum ve diynamic rance full max ve normal diye secilebiliyo 3 yıldır kullanıyorum
    lütfen gereksiz msj atıp idda falan etmeyin son sürücüleride kurun tabi bu arada

Arkadaşım zaten incelemenin devamını okursan,son güncellemeler yapıldıktan sonra,ZS'de de o ayarların çıktığını yazdığımı görürsün,ben bu incelemeyi yaptığımda,incelemeden sonra çıkan güncelleme sonucu o ayarların çıktığını belirtmiştim

Hoşçakalın,saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: trulli

arkadaşlar,özellikle @affan83 dostum;
    creative in sitesinde Zs için yeni bi update çıkmış,onu kurunca audio console seçeneği media source go da etkin oluyo.oradan dynamic range ayarlarını full, normal, night olmak üzere yapabiliyoruz.

bu yama ile ZS de ayar yapmak biraz daha kolaylaşmış.en azından genel ayarlar bi pencerede toplanmış güzel olmuş.

http://depo.fotodak.com/foto/h/42/73/10/zs.jpg.htm

Görüldüğü gibi henüz ikinci sayfada,sevgili @trulli kardeşimin dediği gibi zaten dynamic range'in yeni güncellemede olduğu öğrenilmiş ve yüklenmişti...

• quote:

Orjinalden alıntı: Affan

quote:

Orjinalden alıntı: speedycihan

bu incelemede yanlışlık var ben zs kullanıyorum ve diynamic rance full max ve normal diye secilebiliyo 3 yıldır kullanıyorum

Arkadaşım zaten incelemenin devamını okursan,son güncellemeler yapıldıktan sonra,ZS'de de o ayarların çıktığını yazdığımı görürsün,ben bu incelemeyi yaptığımda,incelemeden sonra çıkan güncelleme sonucu o ayarların çıktığını belirtmiştim

Hoşçakalın,saygılar...

eyvallah

• Affan Ciddi Şeqilde Diqqat Çeqici Tbrler

X-Fi EXTREME MUSİC Bu Ses Kartının Fiyatlarını Ve Resimleri Varsa Paylaşırsanız Memnun Olurum
  • arkadaşlar okudum ama iyice kafam karıştı sizce (tabi herkes'in bir seçimi olabilir) x-fi'mi yoksa zs'mi almalıyım hangisi daha iyidir.......
  • Arkadaşlar affan arkadaşımız bence son derece güzel bi incelemede bulunmuş. Kimseyede illa şöyle yapın böyle yapın demiyorki. Ayarların hangisinin daha kullanışlı ve doğal olduğunu anlatmak istemiş bizlere. Herneyse. Benimde bi sorum olucak. Thx consolundaki Bass management bölümündeki bas ayarını bi türlü yapamıyorum. Yaptıkça baslar değişip bozuluyor herşeyi denedim ama bi türlü tadını tutturamadım:) Z2300 ve x530 kullanıcısıyım. Müzik dinlerken tabiki z2300 ü kullanıyorum. Ayarları şöyle yaparsan güzel olur diyebilecek bi öneride bulunabilecek bi arkadaş yardımcı olursa sevinirm. Ben tekrar bu araştırmayı yapıp bizlere sunan arkadaşlara çooook teşekkür ediyorum kim ne derse desin bence mükemmel bi test...
  • Arkadaşlar bugün bende x-fi extreme alacaktım nezmndır arıyordum fakat vatan'ın kampanyası çıkınca aldım birtane x-fi extreme music bende..tüm ayarları yaptım entertainment modda kullanıyorum ben sanırım bunu değiştirmeye hiç gerekek yok değilmi ztn audio creation sey kaydı yapanlar için fakat kafamı karıştıran game modu oyunlara girerken bunu seçmenin bir getirisi olurmu?. ben entertainment modunda tüm ayalarımı en güzel şekilde 1saat fln yaptım z5500'e göre bass-tiz %30-70, kristal sesi açtım fakat %25'e geçtim bu özellik çokta hoşuma gitmedi bazı şarkıları hoş hale getirmiyor,5+1 seçili,SVM kapalı bu özellik seslerde patlamalarımı önlüyor sesi biraz azaltılmış şekilde işliyor çünkü..nyse asıl sorum hep entertainment modundamı kullanıyorsunuz sizde game modu hakkında yorum yapabilirimisiniz biraz ?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.