Şimdi Ara

X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
10
Favori
145.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende suan creative live value ct4830 var. Ben muzisyenim Bilgisayarıma hem orgumu baglayıp hem mikrofonla aynı anda kayıtlar yapmak istiyorum. Bendeki kart bunu desteklemiyo ya mik kapatıyo yada lin ini . X-Fi de tek giriş oldugunu gördum audigy 2 zs yi dusunuyorum acaba hem mik hem line in ikisi aynı anda kayıt yaptırıyormu kullanan arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim.
    Ayrıca bu konuyu açan arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NeXGeN

Merhaba arkadaşlar bende suan creative live value ct4830 var. Ben muzisyenim Bilgisayarıma hem orgumu baglayıp hem mikrofonla aynı anda kayıtlar yapmak istiyorum. Bendeki kart bunu desteklemiyo ya mik kapatıyo yada lin ini . X-Fi de tek giriş oldugunu gördum audigy 2 zs yi dusunuyorum acaba hem mik hem line in ikisi aynı anda kayıt yaptırıyormu kullanan arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim.
    Ayrıca bu konuyu açan arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum.

Dostum Audigy 2 ZS de mixerden ya line ya da mik seçebiliyorsun kayıt olarak. İki kaydı aynı anda yapamazsın. Çeşitli programlarlar var bu iş için önce altyapıyı kanallar açarak hazırla ondan sonra da vocal için bi kanal aç altyapının üzerine oku anca bu şekilde olur. Bu iş için cool edit öneririm.

• Kartın dün sipariş ettim bugun sabah elime ulaştı. Gerçektende esli creative live value ile kıyaslarsak sesde cok fark var. Ayrıca girişlerin ayrı olması benim için mecburi secimdi.

quote:

Orjinalden alıntı: The Ghost
    Dostum Audigy 2 ZS de mixerden ya line ya da mik seçebiliyorsun kayıt olarak. İki kaydı aynı anda yapamazsın. Çeşitli programlarlar var bu iş için önce altyapıyı kanallar açarak hazırla ondan sonra da vocal için bi kanal aç altyapının üzerine oku anca bu şekilde olur. Bu iş için cool edit öneririm.

Bu sorunu çözdüm audıgy zs2 le her iki kanalıda kayıt edebiliyorsun. Kayıt menusunde "What U Hear" i secersen hem line inden gelen sesi hem mikrofondan gelen sesi kayıt edebiliyor. Ayrıca bi mp3 uzerine kareokede yapabiliyorsun. Buraya kadar olan sorunu çözdüm ama simdi başka bi sorun cıktı karsıma.

Org Line inden baglı . Mikrofonda mik girişinden Kayıt seçenegi "What U Hear" bu şekilde kayda girdimmi hiç bi sorun yok ama ben mikrofona echo efectide katmak istiyorum bunu yapınca orgun sesi monu oluyo ve mikrofona verdigim efect line in girişine de geçiyor. Bunu nasıl engelleriz yardımcı olacak arkadaslar varsa cok memnun olurum

• Konuyla çok alakası olmayacak, ama yardıma ihtiyacım var : Audigy 2 ZS cd'si lazım..Sağdan soldan bulduğum linklerle çok yavaş indiriliyor ve bir yerden sonra duruyor indirme işlemi..Yardımcı olabilecek var mı acaba?
  • @nexgen dostum sorunu çözdüğüne sevindim. Ben record bölümünde tek bişey seçiliyor diye görmüştüm ama yanılmışım bunu öğrendiğim iyi oldu umarım diğer sorununu da çözersin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: T K

Konuyla çok alakası olmayacak, ama yardıma ihtiyacım var : Audigy 2 ZS cd'si lazım..Sağdan soldan bulduğum linklerle çok yavaş indiriliyor ve bir yerden sonra duruyor indirme işlemi..Yardımcı olabilecek var mı acaba?

Dostum ben Mardin'deyim. Kargo ücretini ödeyebileceksen bendeki orginal cdnin bi kopyasını yapar sana gönderirim istersen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: The Ghost

@nexgen dostum sorunu çözdüğüne sevindim. Ben record bölümünde tek bişey seçiliyor diye görmüştüm ama yanılmışım bunu öğrendiğim iyi oldu umarım diğer sorununu da çözersin.

Çok teşekkür ederim
  • Affan hocam inceleme çok güzel olmuş,emeğinize sağlık...

sen ve wolverine

iyiki varsınız diyorum...
  • Creative'in X-Fi ses kartlarından Express Card olan laptop ses kartı piyasaya ne zaman çıkacak bilen varmı arkadaşlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: superms

Creative, dizüstü bilgisayar kullanıp da sisteminin dahili ses özelliklerinden memnun olmayanlara yönelik bir ürünü yakında piyasaya süreceğe benziyor. Her ne kadar firme henüz resmi bir açıklamasa da, dikkatli gazetecilerin objektiflerine takılan yeni kart, Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Notebook adını taşıyor. Kart, yeni nesil dizüstü sistemlerde rastladığımız ExpressCard yuvasına takılacak şekilde tasarlanmış, dolayısıyla PCI Express veriyolunu kullanıyor. Kartın üzerinde optik giriş ve çıkışlar gözükmekte, karta bağlanan çıkış modülündeyse 7.1 kanal analog ses çıkışı için gerekli 4 çıkış noktası bulunmakta. Kartın teknik özellikleri şimdilik belli değil. Kartın yakın gelecekte tanıtılacak, PCI Express tipindeki Sound Blaster ürünleriyle eş zamanlı piyasaya sürüleceğini düşünmek güç değil.

Arkadaşlar bu kartın piyasaya çıktığında ilk öğrenen buraya haber yazabilir mi?

Şuan hp 6000 serisi laptop sayesinde bana yararlı olcak ve 5+1 destekli tek ses kartı bu kart sanırım.

Piyasaya ne zaman çıkar bilen var mı?

• arkadaşlar bir sorum olacak sizlere

speaker settings veya thx setup console ayarlarında hoperlörleri test ettiğimiz channel veya noise bölümünü çalıştırdığımızda hoparlorler testinden sonraki subwoofer testinden ses gelmiyor ama speaker test bölümü sesin geldiğini gösteriyor. Bütün medyalarda subwoofer çalışıyor.Bu problemmidir,yoksa ayarlar bölümünden ayarlamak mı gerekiyor? (ses kartım audigy 2 zs,hoparlorler t7700)
  • Arkadaşlar merhaba, kendimi tutamadım ben de forumda yazmak istedim.
    Audigy 2 ZS kullanıyorum fakat yeterli gelmiyor.
    Amacım muzik dinlemek, hem coax hem de digitalden hem optik hem de analogtan aynı anda ses çıkışı almak.
    Z5500 ile definitive PF15TL sub ve hoparlerini aynı anda bağlamak istiyorum.
    Şimdilik üzerinde durduğum ses kartı CREATIVE SOUNBLASTER X-FI FATAL1TY. o da yaklaşık 420 ytl.
    Aranızda fatal1ty kullanan var mı ya da aradığım özelliklere sahip bir ses kartı tavsiyeniz olabilir mi?
    Tşkler.
  • herkese selamlar,
    buradaki yazıları okuyunca bende bir karar verdim ve x-fi xtreme music + logitech x-540 aldım.
    çözemediğim bir kaç şey var yardımcı olursanız çok sevinirim:
    1.ayarlardan entertainment mode da cmss 3d surr. ayarını disable ettiğim zaman sadece front right dan ses geliyor! bu ayar olmadan surround ses alamıyormuyuz?
    2.yine entertainment mode da açtığım bütün filmlerde rear left ve rear right hoparlördeki ses çok kısık geliyor. ve odam cok küçük olmasına rağmen yeterli gelmiyor ve 5.1 değil de 3.1 miş gibi geliyor. bu arka hoparlörlerin sesini açmanın bir yolu var mıdır?
    3. decoder olarak built in mi external mı yapmamı önerirsiniz?

affan arkadasımı da gösterdiği emekten ötürü kutluyorum. başka incelemelerde bekleriz :)
    şimdiden teşekkürler
  • audgy 2 zs kullanıcı olarak bu gun elıme kartımı değiştirebılme fırsatı geçti aslında kartımdan son derece memnuunm ancak işte vreative fırmasının reklam polıtıkası ambalaj ve janjanındakı üstünlüğü benı bıraz soğuttu audgy 2 zs ye karşı ve bende x-fi extereme muzık almaya karar verdım ancak yaklaşık 1 yıl once ıncelemesını okuduğum affan arkadaşın yazısını bu gün yine okuyunca tekrardan vazgeçtim kartı değiştirmenın extara masafatan başka bir getirisi yok ancak uygun fiyata bir platium pro bulursam değiştirecem
    teşekkurler affan
  • Arkadaslar bende bugün dayanamayıp gittim x-fi ex.music ses karını aldım.Daha 2 ay öncede audigy value 7.1 almıstım ama kartta tiz bas ayarı olmadıgı çin uyuz olmustum ve eski live value 5.1 ses kartımı kuullanıyordum..İlk izlenimlerime gelince herşeyden önce kartın yazılımı çok hoşuma gitti mp3'lerde ise öle çok ahım şahım bir kalite farkı oldugunu düşünmüyorum zaten böle çok büyük beklentilerlede almadım kartı..Oyun ve dvd lerde kartı daha deneyemedim..Benim bir sorum olacak bende x530 ses sistemi var..Ön sol hoparlörün sesini biraz düşürmek istiyorum ama thx konsoldaki ayarlardan bunu pek beceremedim.Bir arkadas yardımcı olursa sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgurgen -- 24 Haziran 2007; 3:07:46 >
  • Anlaşıldı benim gibi bass sesine önem verenler, oyundan çok müzik dinleyip, film izleyenler Audigy 2 ZS kartını tercih etmeli.
    Bir sorum olcak:

SoundBlaster Audigy2 ZS 7.1 64 $
    SoundBlaster Audigy2 ZS Platinum Pro 7.1 241 $ ( Bu ses kartının fiyat/performans oranı nasıl? ZS yerine bu ses kartından alsak daha çok memnun kalırmıyız? )
  • bugün gittim bir x-fi xtrememusic aldım :) pcye kurdum fakat subwooferdan bir türlü ses gelmiyor ayarlarınıda kurcaladım göremedim bu sorunu nerden halledebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alyozcan -- 27 Haziran 2007; 13:31:55 >
  • Arkadaşlar Merhaba
    Bu başlıkta yer alan yorumları en az iki kez okudum. Vardığım sonuç ise bu iş göreceli diğer bir ifadeyle kişiden kişiye değişen bir durum olduğu çok açık. Affan arkadaşımız bayağı emek vermiş ve bu karşılaştırmayı yapmış onun harcadığı emek bu işe ne kadar gönül verdiğini gösteriyor. Sana çok teşekkür ediyorum Affan Kardeşim.
    Bende Audigy2 ZS kullanıcısıyken X-fi ExtremeMusic kullanmaya başlayanlardan birisiyim. Bu nedenle kendi kişisel görüşlerimi yazmaya karar verdim. Amacım kararsız arkadaşlarıma yön vermek olup kimseye destek veya muhalefet olmak değildir. Affan arkadaşım gibi test parçaları veya filmleriyle deneme yaparak bir karşılaştırma yapmıyorum. Zaten bir çoğumuz bu test parçaları veya filmlerine bakarak karar vermiyor. Genel kullanıma bakıyoruz. Önceleri Affan arkadaşımın yazmış olduklarını dikkate alarak kartımı değiştirmemeye karar vermiştim ama bir çoğumuzda olduğu gibi bilgisayar hastaları olduğumuzdan acaba daha iyi bir kalite elde edebilir miyim düşüncesi hep kafamı kurcalıyordu. Kardeşime doğum günü hediyesi için Audigy2 ZS almaya karar verdim fakat araştırmalarıma rağmen kartı bulamadım. Sonunda bende x-fi almaya bende ki Audigy2 ZS i kardeşime vermeye karar verdim ve öylede yaptım. Yeni kartı 15 gündür kullanıyorum. Farklılıklarına ilişkin görüşlerimin kişisel olduğunu x-fi yi beğenen veya beğenmeyen herkese saygı duyduğumu belirtmeliyim. Hoparlör seti olarak ta Logıtec Z-5450 kullanıyorum.
    1- X-fi ExtremeMusic oyunlarda ve kulaklıklardaki başarısını sizde dikkat ettiyseniz kimse tartışmıyor. Genelde oyun oynayan ve kulaklıkla ses dinleyen biriyseniz bu kartı seçmelisiniz.
    2- Yazılım olarakta x-fi yi çok beğendim. Ayarlara kolayca ulaşıyorsunuz. Effectlerin azlığı konusu eleştirilmiş evet efectler az fakat ben genelde fazla effect kullanmayan birisiyim. İlk ses kartımda akustik efectini kullanıyor diğerlerini kullanmıyordum. X-fi de ise none seçeneği işaretli bir şekilde kullanıyorum Sonuç olarak effect çokluğu sizin için ne kadar önemli ise ona göre tercih yapmalısınız.
    3- Filmlerde ise genel olarak bir fark göremedim fakat x-fi genelde tiz ve orta sesleri daha iyi verdiği ve dynamic range seçeneğini full olarak işaretlediğinizde patlama çatırtı gibi sesleri daha iyi alıyorsunuz ama seslerin genelinde Audigy2 ZS nin bas ile dolgun sesini alabildiğinizi söyleyemem.
    4- Müziklere gelirsek işte en göreceli konu bu olsa gerek. X-fi de 24 bit crystalizer seçeneği bence sadece tizleri artırmıyor orta sesleride ön plana çıkartıyor. Basların yoğunluğunda ise azda olsa azalmaya sebep oluyor. Ben 24 bit crystalizer özelliğini bayağı beğendim tamam Affan arkadaşımın dediği gibi ses doğallıktan uzaklaşsa da bu doğal ses olayı benim için önemli değil ve kulağıma böylesi daha hoş geldiğinden karta eklenen bu özellik iyi olmuş. Yalnız x-fi de bas konusu Audigy2 ZS deki gibi dolgun değil. Hatta sesi çok açtığınızda bozulmalara bile sebebiyet verebiliyor. Yalnız işte tamda burada THX Setup Consolede yer alan kalibrasyon ve bas managemende yer alan ayarları iyi bir şekilde yaparsanız bu sorun kalmıyor. Yani yüksek seste basın yarattığı bozulma ortadan kalkıyor ama dediğim gibi Audigy2 ZS deki gibi dolgun olmuyor. İşte burada sizin seçiminiz önemli benim gibi artık orta yaşlara geldiyseniz ve işten eve geldiğinizde çok baslı müzikleri zaten yüksek sesle dinleyemiyorsanız x-fi yi tercih etmelisiniz. Yukarıda belirttiğim baslarla ilgili konuda dikkatli okuduysanız x-fide ses düzeyini çok yükselttiğinizde bozulmalara sebep oluyor dediğimi unutmayın yani sesin orta ve düşük olduğu dönemlerde böyle bir bozulma yok hatta orta ve düşük seviye seslerde x-fi kesinlikle daha iyi. Benim gibi bir çoğumuzun müstakil bir evde yaşamadığını düşünürsek aslında x-fi daha iyi bir seçim olur diye düşünüyorum. Yine saran ses uygulamasında x-fi daha başarılı.

Arkadaşlar yukarıda yer alan görüşlerime katılmaya bilirsiniz ama hepimiz birbirimize saygılı olmalıyız. Çünkü ses olayı göreceli bir konu hepimizin görüşleri farklı olabilir. Farklı marka hoporlör setlerinde iki kart arasındaki farklar nasıl olurdu merak etmiyor değilim. Yine iki kart arasındaki fiyat farkı düşünüldüğünde x-fi almaya değer mi diye sorular soruluyor bence bu konuda tamamen göreceli bana göre fiyat farkına değer. Saygılarımla.

• quote:

Orjinalden alıntı: gazilim

Arkadaşlar Merhaba
    Bu başlıkta yer alan yorumları en az iki kez okudum. Vardığım sonuç ise bu iş göreceli diğer bir ifadeyle kişiden kişiye değişen bir durum olduğu çok açık. Affan arkadaşımız bayağı emek vermiş ve bu karşılaştırmayı yapmış onun harcadığı emek bu işe ne kadar gönül verdiğini gösteriyor. Sana çok teşekkür ediyorum Affan Kardeşim.
    Bende Audigy2 ZS kullanıcısıyken X-fi ExtremeMusic kullanmaya başlayanlardan birisiyim. Bu nedenle kendi kişisel görüşlerimi yazmaya karar verdim. Amacım kararsız arkadaşlarıma yön vermek olup kimseye destek veya muhalefet olmak değildir. Affan arkadaşım gibi test parçaları veya filmleriyle deneme yaparak bir karşılaştırma yapmıyorum. Zaten bir çoğumuz bu test parçaları veya filmlerine bakarak karar vermiyor. Genel kullanıma bakıyoruz. Önceleri Affan arkadaşımın yazmış olduklarını dikkate alarak kartımı değiştirmemeye karar vermiştim ama bir çoğumuzda olduğu gibi bilgisayar hastaları olduğumuzdan acaba daha iyi bir kalite elde edebilir miyim düşüncesi hep kafamı kurcalıyordu. Kardeşime doğum günü hediyesi için Audigy2 ZS almaya karar verdim fakat araştırmalarıma rağmen kartı bulamadım. Sonunda bende x-fi almaya bende ki Audigy2 ZS i kardeşime vermeye karar verdim ve öylede yaptım. Yeni kartı 15 gündür kullanıyorum. Farklılıklarına ilişkin görüşlerimin kişisel olduğunu x-fi yi beğenen veya beğenmeyen herkese saygı duyduğumu belirtmeliyim. Hoparlör seti olarak ta Logıtec Z-5450 kullanıyorum.
    1- X-fi ExtremeMusic oyunlarda ve kulaklıklardaki başarısını sizde dikkat ettiyseniz kimse tartışmıyor. Genelde oyun oynayan ve kulaklıkla ses dinleyen biriyseniz bu kartı seçmelisiniz.
    2- Yazılım olarakta x-fi yi çok beğendim. Ayarlara kolayca ulaşıyorsunuz. Effectlerin azlığı konusu eleştirilmiş evet efectler az fakat ben genelde fazla effect kullanmayan birisiyim. İlk ses kartımda akustik efectini kullanıyor diğerlerini kullanmıyordum. X-fi de ise none seçeneği işaretli bir şekilde kullanıyorum Sonuç olarak effect çokluğu sizin için ne kadar önemli ise ona göre tercih yapmalısınız.
    3- Filmlerde ise genel olarak bir fark göremedim fakat x-fi genelde tiz ve orta sesleri daha iyi verdiği ve dynamic range seçeneğini full olarak işaretlediğinizde patlama çatırtı gibi sesleri daha iyi alıyorsunuz ama seslerin genelinde Audigy2 ZS nin bas ile dolgun sesini alabildiğinizi söyleyemem.
    4- Müziklere gelirsek işte en göreceli konu bu olsa gerek. X-fi de 24 bit crystalizer seçeneği bence sadece tizleri artırmıyor orta sesleride ön plana çıkartıyor. Basların yoğunluğunda ise azda olsa azalmaya sebep oluyor. Ben 24 bit crystalizer özelliğini bayağı beğendim tamam Affan arkadaşımın dediği gibi ses doğallıktan uzaklaşsa da bu doğal ses olayı benim için önemli değil ve kulağıma böylesi daha hoş geldiğinden karta eklenen bu özellik iyi olmuş. Yalnız x-fi de bas konusu Audigy2 ZS deki gibi dolgun değil. Hatta sesi çok açtığınızda bozulmalara bile sebebiyet verebiliyor. Yalnız işte tamda burada THX Setup Consolede yer alan kalibrasyon ve bas managemende yer alan ayarları iyi bir şekilde yaparsanız bu sorun kalmıyor. Yani yüksek seste basın yarattığı bozulma ortadan kalkıyor ama dediğim gibi Audigy2 ZS deki gibi dolgun olmuyor. İşte burada sizin seçiminiz önemli benim gibi artık orta yaşlara geldiyseniz ve işten eve geldiğinizde çok baslı müzikleri zaten yüksek sesle dinleyemiyorsanız x-fi yi tercih etmelisiniz. Yukarıda belirttiğim baslarla ilgili konuda dikkatli okuduysanız x-fide ses düzeyini çok yükselttiğinizde bozulmalara sebep oluyor dediğimi unutmayın yani sesin orta ve düşük olduğu dönemlerde böyle bir bozulma yok hatta orta ve düşük seviye seslerde x-fi kesinlikle daha iyi. Benim gibi bir çoğumuzun müstakil bir evde yaşamadığını düşünürsek aslında x-fi daha iyi bir seçim olur diye düşünüyorum. Yine saran ses uygulamasında x-fi daha başarılı.

Arkadaşlar yukarıda yer alan görüşlerime katılmaya bilirsiniz ama hepimiz birbirimize saygılı olmalıyız. Çünkü ses olayı göreceli bir konu hepimizin görüşleri farklı olabilir. Farklı marka hoporlör setlerinde iki kart arasındaki farklar nasıl olurdu merak etmiyor değilim. Yine iki kart arasındaki fiyat farkı düşünüldüğünde x-fi almaya değer mi diye sorular soruluyor bence bu konuda tamamen göreceli bana göre fiyat farkına değer. Saygılarımla.

Harika değerlendirme hocam, eline sağlık...

• X-Fi de ayarlar gerçekten çok hassas... biraz ugraştıryor ancak sonuç ugraşmaya deger... Volume panel ile ugraşmaya devam ... Bu arada Jetaudio ile epey uymlu çalışıyor
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.