Şimdi Ara

X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
10
Favori
145.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yapılan incelemede eax menüsündeki ses efeklerinin live ve audigy lerdeki kadar zengin olmadığını gördüm ss lerden.
    Örneğin ben live kullanıyorum,eax kontrol panelinde ENV,NQ,FX diye 3 katogori var ve her birinin içlerinde 10 larca efekler var.Fakat incelemeyi yapan arkadaşımız bunun x-fi de sınırlı olduğundan bahsetmiş.
    Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
  • audigy zs2 kullananlar arkadaşlar bir sorum olacak

eax konsola girdiğimizde üstte device bölümünde SB Audigy 2 ZS (D000) YAZIYOR neden böyle YAZIYOR

her driver yüklü.Sizinkilerde mutlaka rakamlar var (DE 80) TİP YAZILAR. Bu benimkinde neden olmuyor?
  • affan arkadaşım bu tarafsız titiz incelemen için çok teşekkürler, gerçekten birçok insanı aydınlatmış oldun.
    bu incelemeni gerçekten çok samimi buldum ve incelemeyi okuduktan sonra audigy2 zs almaya karar verdim. bu topic in çoğunu okudum herkes farklı görüşler belirtmiş evet herkes kullandığı seti övebilir ama kızarak yada yok o şöyledir o böyledir şeklinde diil.
    affan arkadaşın incelemesine güvenmemin en büyük sebebide bu görüşlerinin kendine ait olduğu, kimseyi yönlendirmek istemediğini söylemesi ve kimseyle tartışmaya girmeden sakin ve açıklayıcı şekilde muhalefet yapanlara cevap vermesidir.
    tekrar teşekkürler affan

bu arada sıfır audigy2 zs yi 70 usd + kdv ye aldımwww.teknomarkpc.com dan almak isteyenlerin bilgisine

• oncellikle hani yazmissin etmissin emek var e saygi da var ama hani elestirilerede acik bi insan oldugunu dusunerekten sunlari kisaca bi geceyim
    1 ben yannis anlamis olamam digilmi siz ciddi ciddi bunlari kulaginizla dinleyerek yaptiniaz himm yani 3 4 tane insanin kulagina guvenerektenki sacmaliktan ibaret ses karti kiyasliyoruz yani butun ayarlari yapparaktan kartlara hoparlor diilde ses ayristicilari ne bileyim mixer falan takip frekans olcmek varken siz dinleyip bu daha ii abi bas bak gum gum geliyor falan dediniz yani
    2 bide creativeden nefret ederim oyuncak oldugu icin gerci e-muyu aldi bi sekilde artik belki degisir ama para versen cubase ile creative ses kartini yanyana koymam cunku aslinda biraz arastirlisa bunlarin yerine yari fiyati hatta daha ucuz olan hani size en piyassasini soyliyeyim m-audio falan alsaniz ki tercihimiz diildir e-mu alin proteus kullanin falan yada luna gibi hani sizi doyuracak seyler kullanin creative kanmayin oyun falan cikiyo kutudan gerisini siz dusunun
    3 populer kulture karsiyiz
    4 bunnar elestiriydi aksanim sert gelmis olabilir ama benim dusuncelerim
    5 ama ugrasilmis amatorde olsa cok ama cok amatorde olsa yinede bos oturmaktan iyidir

• bu arada ben mesala emu 0 404 u lap topumda yani sahnede kullaniyorum
    http://www.emu.com/products/product.asp?category=610&subcategory=611&product=15185&nav=features
    1616m pci i da bilgisayarda kullaniyorum
    http://www.emu.com/products/product.asp?category=505&subcategory=491&product=15189
    ses sistemi olarakta jbl s4800 kolonlar ile
    http://www.jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=S4800/230&Language=&Country=FI&Region=EUROPE&cat=HIE&ser=K2
    jbl balboa yida subwoofer olarak kullaniyorum
    http://www.jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=S4800/230&Language=&Country=FI&Region=EUROPE&cat=HIE&ser=K2
    sub woofer disinda hepsi performansa gore alinmistir
    ama creative ne bilim ya yani ama e-muyu aldilar
    bu arada tepki geliyor ben bunlari basit bir sekilde ses le ilgili kart hoparlor bakarken hani onlarin ozelliklerini verdikleri degerleri sayilarla anlasilir bir bicimde gostermek icin verdim yoksa bende su var sende bu bilmemne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basarrrr -- 6 Şubat 2007; 22:39:24 >

• x fi de müzik dinlerken arka hoparlörlerden ses bi garip çıkıyor.şarkının sadece bazı seslerini arkadan geliyor.
    bu bir özellikmi? yoksa benim x fi de sorun mu var?aslında bazı sesleri arkadan gelmesi iyi ama ben bu bir özellikse kapatmak istiyorum.ama bi türlü kapatamadım.kapatılıyorsa nasıl olduğunu söylerseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Basarrrr

bu arada ben mesala emu 0 404 u lap topumda yani sahnede kullaniyorum
    http://www.emu.com/products/product.asp?category=610&subcategory=611&product=15185&nav=features
    http://www.emu.com/products/product.asp?category=505&subcategory=491&product=15189

arkadaşım verdiğin ses kartlarının teknik değerleri gayet iyi yalnız ikiside stereo sistemler için ve fiyatları baya uçuk ilki 200 ikincisi 500 dolar + kdv ve bunlar amerika fiyatları.
    burda arkadaşların test ettiği ses kartları 5.1 ve bir tanesi 70 diğeri 120 dolar + kdv ve bunlar türkiye fiyatları. zaten profesyonel sistemler kullanan insanlar creative in yüzüne bakmaz ama bu sistemleri oluşturmak için ciddi paralar harcamak gerekir.
    burda insanlar düşük maliyetlerle müzik severleri tatmin edebilecek sistemlerden bahsediyorlar. yani creative ses kartı kullanan kullanıcılardaki en kaliteli sistem z5500 dür buda multimedya bir sistem zaten profesyonel müzik sistemi değil.
    burdaki çoğu kullanıcıyı aşıyor maalesef profesyonel sistemler. herkes ister en iyisini duymak ama bütçe meselesi

• BURASI BEN ŞU SİSTEMİ KULLANIYORUM ŞU KART BEŞ PARA ETMEZ ŞU KART AMATÖR İŞİDİR ŞU BİLMEM NEDİR YERİ Mİ?YA DA BEN ŞU SİSTEMİ KULLANIYORUM SİZİNKİLER DE NEKİ AMATÖR İŞİ VS DEYİP HAVA ATMA YERİ Mİ?SİSTEM RESİMLERİ BÖLÜMÜNE GİT ORDA SİSTEMİNİN RESMİNİ ÇEKİP HAVANI ATCAKSAN AT DA GÖRELİM.YA DA STEREO SES SİSTEMLERİ VE EV SİNEMA SİSTEMLERİ BÖLÜMÜNDE BİRŞEYLER YAZIP İNSANLARA YARDIMCI OL.BAŞLIĞI OKUMADIN MI OKUMAN YAZMAN YOK MU?X-Fİ EXTREME MÜZİK & AUDİGY 2ZS İNCELEME DİYE YAZIYOR GÖRMÜYO MUSUN?BU KONUYLA İLGİLİ BİRŞEY YAZACAKSAN YAZ YAZMAYACAKSAN İNSANIN SİNİRLERİYLE OYNAMA İSTERSEN.AYRICA YAZILARINI YAZARKEN DE İMLA KURALLARINA DİKKAT ET.ÇOK BERBAT VE İMLA KURALLARINA AYKIRI CÜMLELER KURUYORSUN...
    quote:

bu arada ben mesala emu 0 404 u lap topumda yani sahnede kullaniyorum

• stres cim cnm benim ondan onceki yazimi bi okusana ole hani konussak senle
    tepeb hani sende ben oradan once diyorum ki nasi yani siz sadece dinleyerek ve yani insan kulagiyla bunlari nasil karsilastirirsiniz hani biraz garip diil mi bakin bole seylerde var onlar da kullaniliyor bakin sayfasi ozellikleri yaziyor bunlar benim elimde var zaten kayitla ugrasmiyan bi insan e-mu yu cok parasi varsa alabilir baska turlu olmaz ama ben zaten usttteki yazimda m audio falan onermisim luna turkiyede ne kadar bilmiyorum burada ucuz falan filan
    bide @stres hani madem gerginlik yaratacaz hani ben niye resmimi koyayim benim sistem su diye bide kurban kestireyim bari onlari ben bunlari kullaniyorum bakin bumlarda ozellikleri diye yazzdim usenmedim sitelerinden link verdim bide donanim haber cok kaliteli bi forum ama muzik konusunda sinifta kalmaya razi muzik programciligi anlaminda ses kartlari anlaminda yani ses le ilgili pek bise yok e bende zaten hani bu konuda hatiri gecen sitelerde yaziyorum zaten simdi gidip ev sinema sisteminde 5 arti 1 imi anlatayim allah askina

• Basit bir yorum audigy 2 uzun bir süre piyasadaki en üst seviyedeki ses kartı idi. Kaliteli ses istiyen herkes bu kartı aldı. Creative firmasının ses kartı pazarındaki ezici üstünlüğü tartışılamazken aynı firmanın ses kartı satış oranlarının yeni ürün çıkarmadıkça düşeceğide (piyasa doygunlugundan kaynaklı) finansal açıdan kaçınılmazken audigy 2 serisine biraz işlevsellik katıp bol bol abartarak ta piyasaya sürmesini ticari olarak görmekteyim sizde firmanın bir yöneticisi olsanız aynısını yapardınız

bence işin özü bu elbetteki x-fi nin artı yönleri vardır ama söylenen etkilerin sizde yarattığı doygunlugun kullandıktan sonra yüzde 20 sine yaklaşırsanız iyidir.
    24 bit olarak kaydedilmeyen sese 24 bit etkisini yazılım sayesinde katmak sesi dogallıktan uzaklaştırır.
    24 bitlik kayıtları her iki ses kartıda zaten 24 bitte yorumlar ve gerçek sese daha yakın verir.
    audigy zs 2 kartı sahiplerinin kanımca boşuna para verip te bu kartı almaları gereksiz ama audigy 2 sahibi olmayanların vereceği karar tamamen kişiseldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailkem -- 7 Şubat 2007; 10:25:07 >

• quote:

oncellikle hani yazmissin etmissin emek var e saygi da var ama hani elestirilerede acik bi insan oldugunu dusunerekten sunlari kisaca bi geceyim
    1 ben yannis anlamis olamam digilmi siz ciddi ciddi bunlari kulaginizla dinleyerek yaptiniaz himm yani 3 4 tane insanin kulagina guvenerektenki sacmaliktan ibaret ses karti kiyasliyoruz yani butun ayarlari yapparaktan kartlara hoparlor diilde ses ayristicilari ne bileyim mixer falan takip frekans olcmek varken siz dinleyip bu daha ii abi bas bak gum gum geliyor falan dediniz yani
    2 bide creativeden nefret ederim oyuncak oldugu icin gerci e-muyu aldi bi sekilde artik belki degisir ama para versen cubase ile creative ses kartini yanyana koymam cunku aslinda biraz arastirlisa bunlarin yerine yari fiyati hatta daha ucuz olan hani size en piyassasini soyliyeyim m-audio falan alsaniz ki tercihimiz diildir e-mu alin proteus kullanin falan yada luna gibi hani sizi doyuracak seyler kullanin creative kanmayin oyun falan cikiyo kutudan gerisini siz dusunun
    3 populer kulture karsiyiz
    4 bunnar elestiriydi aksanim sert gelmis olabilir ama benim dusuncelerim
    5 ama ugrasilmis amatorde olsa cok ama cok amatorde olsa yinede bos oturmaktan iyidir

Bir tüketici olarak herhangi bir kuruluşa ya da maddi anlamda bir çıkara bağlı kalmayan sayısal verilerden ziyade insanın gerçek tatminkarlık seviyesine bakan incelemeleri daha samimi bulmaktayım müziği dinleyecek filmi izleyecek oyununu oynayacak olan benim. Test cihazlarım değil! matematikçi olsam da sayılar çoğu zaman realite değildir. belli kriterlerin dışında elbette gereklidir ama aynı frekansta hangisi daha yüksek daha keskin tiz veriyor sayı algoritmasındaki karşılık sence kulagına gelen tizlerin hangisinin daha iyi olduguna karşılık gelir mi iyi düşün derim.

• kardeslerım bende x-fi fatalıty aldım ve logıtech z5500 fakat entertaınment mode du da on hoporlor patlıcak gıbı cızırtılı calısıyor bu normal mı benım kartta yada muz sıstemındemı bı sorun var...yoksa caresi nedir?
  • Cok iyi inceleme tesekkurler bende X Fi almayı dusunuyodum baya yardımcı oldu
  • x-fi ve z5500 ikilisini bende kullandım. mutlaka başka bir sorun vardır. kablolara dikkat. x-fi driverlarını yeniden kurmanızı öneririm.
    quote:

Orjinalden alıntı: kmorbulut

kardeslerım bende x-fi fatalıty aldım ve logıtech z5500 fakat entertaınment mode du da on hoporlor patlıcak gıbı cızırtılı calısıyor bu normal mı benım kartta yada muz sıstemındemı bı sorun var...yoksa caresi nedir?
  • dostum ben ses kayıt için (CREATIVE AUDIGY 2 ZS ) bu kartı alıyimmi ? yani hem çalıp hem söyleyeceğim. bu kart işimi görür mü?bi sorum daha nasıl bir mikrofon almalıyım kaliteli kayıt için?

güzel bir inceleme olmuş sağolasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cronin -- 22 Şubat 2007; 2:28:35 >
  • 3dguru.com da çok detayli bir incelemesi var xtreme music in :http://www.guru3d.com/article/sound/265/ adresinden ulaşabilirsiniz. ama ingilizce maalesef.

audigy serisinden hiç ses karti kullanmadim. ISA slotuna takilan 16bit ilk SoundBlaster' lardan ve Live serisinden sadece creative kartlar kullandim. geçen gün onboard sesten gına geldi ve x-fi xtreme music aldım parasi fazla olmasina rağmen ses kartinin ekran karti gibi olmadiği uzun süre kullanacağimi varsayarak.

kulakliğa yaptiklari inanilmaz, fakat henüz 5+1 bir sistem beğenemediğimden onu bilmiyorum. pahali olduğu bir gerçek, f/p oraninin çok iyi olmadiği da, fakat gerçekten kaliteli bir ürün(kutu içeriği tam bir fiyasko olmasina rağmen).

özellikle desteklediği quake 4 ve diğer birkaç oyunda yaptiklari mucizevi. diğerlerini oynamadim henüz fakat quake 4 ü ayri bir boyuta taşidi. umarim x-fi i bu anlamda tam destekleyen oyun daha fazla çikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrelios -- 23 Şubat 2007; 20:03:20 >

• Affan arkadaşım çok iyi bir inceleme yapmışsınız öncelikle teşekkür ederim. Çoğu kişi sesteki bozulmayı sadece baslardaki boğulmaya bakar. Oysaki distorsiyon sadece baslarda olmaz herzaman. İncelemende en çok dikkatimi çeken kısım tiz seslerdeki cızırdama, hoparlörün tiz seslerde yırtılacakmış hissi vermesi. Yalnız bu konuda suçu tamamen ses kartına yüklemek bence yanlış. Aşırı sürülme denilen bir olay var. Yani ses kartı sesi bozmadan veriyor belki ancak ses kartından sonraki aşamalarda bozuluyor. Amfi yada hoparlörden bahsediyorum. O yükteki tizlere yanıt veremeyen amfi veya tweter çatlamaya neden olabilir. Bence aynı testi orta sınıf bir hoparlör sisteminde değilde daha üst sınıf bir amfi ve hoparlör sisteminde denenirse bence sonuç daha belirgin olacaktır.
  • Emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum,okuması birasss zor oldu ama büyük bi zevkle okudum gerçekden de,yeterince ayrıntılı olmuşş ellerinize sağlık en azından emeğinizz hakkınız geçmişş allah razı olsun.
  • Aydigy2 ZS'nin line in den playstation2nin televizyona takılan scarta kırmızı ve beyaz jak kablolarını bağladım.Linedan giren ses kalitesi T7700de kötü.Bütün hoparlörlerde kalitesiz ses var.Ortalama %50 ses kalitesi düşüyor. PCde dinlediğim mp3ler kadar kaliteli değil.Düşük ses kartı takılmış sanki.PS2de sağlam. Lineden giren sesi nasıl mp3 performansına T7700e kayıpsız aktarmak için ne yapabilirim?Yoksa lineden alınan sesler her zaman performans kaybına mı uğrar?
  • arkadaşım decoder alman lazım dtts gibi bişey anladın yoksa hep aynı şekilde çıkar sesler haberin olsun
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.