Şimdi Ara

X1800XL overclock sorunu tekrar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Sapphire X1800XL yi Atitool 0.25 beta 14 ile overclock yapmayı deniyorum . Formlarda çoğu X1800XL kullanıcısı 600 Mhz Gpu 650 Mhz Ram frekansları gibi hızlara hatta daha yukarılarına ulaştıklarını söylüyolar atitooldan gpu nun ve ramlerin voltajını arttırarak. Fakat benzer voltaj değerlerini bende vermeme rağmen GPU 575 Mhz den yukarı çıkmıyo mesela 575 Gpu 550 Ram hızlarında bir müddet sonra sistem kitleniyo . Yine bu arkadaşlar bu hızlarda yüksek sayıla bilecek ısılarda ( 80 - 85 derce) günlük kullandıklaırnı söylüyorlar. Sorun nedir sizce ? Powerdan olabilir diyenler oldu ancak 2 tane 350 watt Asus poweri takarak da denedim ( birini mainboarda diğerini ise sadece erkran kartına takarak ) ancak sonuç değişmedi . Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim . Teşekkürler.

• Ben voltaj vermeden stabil 560x612 MHz hızında kullanıyorum kartı.

http://forum.donanimhaber.com/m_6862594/tm.htm

Belki faydası dokunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 24 Haziran 2006; 23:45:28 >
  • bıkaç arkadastada aynı sorunu duymustum ben,sanırım senın aldıgın kart 1800xl lerın ılk cıkanlarından,onlarda bıos sorunu var galıba,degıstırdıgın zaman sorun ortadan kalkıyormus dıye duydum,ama hıc yapmadıgım ıcın kesın dıyemıyorum,bıos update yapman ıcın gereklı yazılım yabancı bır sıtede var ancak su an baktım bulamadım,yakında yollarım bulabılırsem,kolay gelsın..
  • http://www.techpowerup.com/bios/Sapphire.X1800XL.256.Samsung14_050923.bin

Bu biosu deneyebilirsin. Benim açtığım konuya da bir çok yeni bios koydum bugün.

Ek olarak yukarıdaki biosu 567x617 MHz hızlarına ayarladım.Daha yukarısını tavsiye etmem.
    Voltaj arttırmadım Sadece saat hızlarını arttırdım. O işine yaramazsa benim açtığım konudaki biosları dene.
    http://www.hemenpayla s.com/download/1055843/r520.rom.html
    Fan hızı hepsinde ayarlandı.Yukarıdaki de güzel;)

Aradaki boşluğu sil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 25 Haziran 2006; 23:26:33 >

• Yardımlarınız için teşekkürler . Savage yolladığın formu okudum ve tavsiye ettiğin biosların bir kaçını denedim . Ama sanırım bendeki X1800XL de sorun var . Overclock olsada olmasada kitleniyo bazen 1-2 saat oynadığım oluyo bazen 2 dk sonra gidiyo . Sapphirede Ati yede mail attım 6.5 hotfix adında yeni bir sürücü çıkarmışlar Nforce4 ve X1000 serisindeki çökmeler için , onu denicem . Sanırım bendeki sorunda Nforce4 ve X1000 serisi uyumsuzluk sorunu . Eğer X1800XL kitlenmeleriyle ilgili bir bilgin varsa Savage özellikle yeni bios yada başka bişey , cevap yollarsan sevinirim .Teşekkürler...
  • KARTINDA SORUN OLDUĞUNU SANMIYORUM.1800XLLER ÇOK FARKLI KARTLAR BAZISI VOLTAJ YİYOR BAZISI YEMİYOR.SENİN KARTTA VOLTAJ YEMİYO BÜYÜK İHTİMALLE.VOLTAJSIZ GPU YU 550 CİVARI KULLANIYORUM BEN.REMLERE İSE 2 VOLT VERİP650 CİVARI KULLANABLİRSİN.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hd 4770 oc sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.