Şimdi Ara

X1800XL testleri (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
0
Favori
13.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir de şu klasik sorumu sana da sorayım... 3dmark05 de 1. testte aldığın minimum frame = ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 3 Aralık 2005, 0:47:44 >
  • Bende 25-26fps min goruyorum.

Peki sen kac goruyorsun lod bias olmadan 7800GTX ile?? Cunku ben 7800GT mi 3dmark2005 yapmadan sattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 3 Aralık 2005, 0:51:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

stock voltaj 1.100/1.900/1.900 olması gerekirken atitool 1.075/1.889/1.889 gösteriyor.
    dışardan multimetre ile voltajları ölçtüm, 1.06/1.88/1.89 Volt okudum. ramlere hemen hemen atitool'un okuduğu voltaj gidiyor.

http://www.techpowerup.com/articles/129/images/back.jpg

Abi şimdi bu ramler niye böyle çabuk tınakıyo;

- ya test edilip düşük değerdekileri XL lere takıyorlar,
    - yada remark 1.6ns modüller... Ki bu değildir herhalde artık...
    - yada daha büyük ihtimal üstlerindeki o dandik padleri çıkarıp adam gibi bakır ramsinkler takmalı... Ki bu en makul ihtimal...

• quote:

Orjinalden alıntı: java

quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

stock voltaj 1.100/1.900/1.900 olması gerekirken atitool 1.075/1.889/1.889 gösteriyor.
    dışardan multimetre ile voltajları ölçtüm, 1.06/1.88/1.89 Volt okudum. ramlere hemen hemen atitool'un okuduğu voltaj gidiyor.

http://www.techpowerup.com/articles/129/images/back.jpg

Abi şimdi bu ramler niye böyle çabuk tınakıyo;

- ya test edilip düşük değerdekileri XL lere takıyorlar,
    - yada remark 1.6ns modüller... Ki bu değildir herhalde artık...
    - yada daha büyük ihtimal üstlerindeki o dandik padleri çıkarıp adam gibi bakır ramsinkler takmalı... Ki bu en makul ihtimal...

abi bence remsinglerle olacak iş değil zaten remler hiç ısınmıyoki ben max 37 gördüm.olay yine voltajda bitiyo reme ne kadar volt versen gidiyo.yada timingleri çok düşük ayarlamışlar bu yüzden mhz gitmiyo.yada 1.4ns demişler ama yalany bu arada benim karta 1.25 1.27 verdimmi default hızda bile donuyo hemde kart fazla ısınmadanformatmı atsam acaba.oc exe ile voltajla oynadığım anda pc kapanıyo arkadaşlar siz catalistli driver kullanıyorsunuz dimi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Plakton

abi bence remsinglerle olacak iş değil zaten remler hiç ısınmıyoki ben max 37 gördüm.olay yine voltajda bitiyo reme ne kadar volt versen gidiyo.yada timingleri çok düşük ayarlamışlar bu yüzden mhz gitmiyo.yada 1.4ns demişler ama yalany bu arada benim karta 1.25 1.27 verdimmi default hızda bile donuyo hemde kart fazla ısınmadanformatmı atsam acaba.oc exe ile voltajla oynadığım anda pc kapanıyo arkadaşlar siz catalistli driver kullanıyorsunuz dimi.

Rame ne kadar volt versen gidiyo olayı yok. Kaca cıktın rami 700mhz vurabildin mi Atitool da?

Ramleri overclock etmek icin gercekten cok iyi sogutmak gerekiyor. Yurt dısında atitool ile 700mhz ram yapanlar var ama ramler suyla 18c de fln yani.

Ben 651/666mhz de kaldım. Yani daha voltaj versende stabiliteyi kaybediyor bu hızlardan yukarılarda. Catalyst 5.11 suanda tek secenek zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 3 Aralık 2005, 1:58:38 >

• Ben catalyst 5.11 official kullanıyorum...

Kart stock halde 1.2/1,97V/1,97V ile 655/645 olarak günlük çalışıyor... Yani 17.942 2k3 skoru aldığı halde...
  • Biraz deneyeyim dedim de 2.1V verince ramler 702mhz açıyor... Ama sıcaklık had safhada olması sebebiyle çalışamıyor kart... DemekkiSilencer vs gibi bir soğutma ve ocz gibi kaliteli bga ramsinkler bulmak lazım... Tabi kasada da havalndırma düzenlemesi yapmak gerekecektir zira sistemde vga ve cpu haricinde hiç fan yok...

Bunlar tamamlanınca kanaatimce kart ortalama 700/700 de Çalışacaktır... Su vb soğutma olsaydı daha bişeyler olurdu tabi ama su beni bozar...
  • quote:

Tabi kasada da havalndırma düzenlemesi yapmak gerekecektir zira sistemde vga ve cpu haricinde hiç fan yok...

Alemsiniz vallaa.Hiç güleceğim yoktu sabah sabah.O yabancı forumda eleman XT bios mod yapmış.Yakında dayanamayıp sizde denersiniz sanırım.
  • Bu arada 2k3'te GT yada GTX sahibi kardeşlerden birisi sürücü ayarları kalite mipmap seviyesinde iken test içinden 4X AA ve 8X AF açarak Mother Nature testi yapabilirler mi...

Hee benim ki mi bakın buyrun...

X1800XL testleri

• quote:

Bu arada 2k3'te GT yada GTX sahibi kardeşlerden birisi sürücü ayarları kalite mipmap seviyesinde iken test içinden 4X AA ve 8X AF açarak Mother Nature testi yapabilirler mi...

X1800XL testleri

Bence onları açtıktan sonra GTX sahipleri bile kıçlarını yırtsalar yine de X1800XL i geçemezler. Ben öyle düşünüyorum. Zira nasıl bir kart ise X1800XL in performansı kalite ayarlarında fazla düşmüyor...

• quote:

Bu arada 2k3'te GT yada GTX sahibi kardeşlerden birisi sürücü ayarları kalite mipmap seviyesinde iken test içinden 4X AA ve 8X AF açarak Mother Nature testi yapabilirler mi...

X1800XL testleri

yapma abi hangi NVIDIAcı yanaşır buna rezil olurlar

• Ya King_Arthur

Abicim sorup duruyorum nerde blok yaw.

Ne taksam o zırıltı geçmiyor. Neolur şu bloğu hallet artık. Hadi gülüm benim
  • abi DFI Chipset bloğu diyosan o iş yalan oldu işten güçten yapamıyoruz ama bi arkadaş yapmış forumda.. ama elimde Ergin Ateş yapımı güzel bi CPU blok ve NV/GPU blok var.. onlarla ilgilenir misin?
  • benim kart kesinlikle 610 geçmiyor bu neden olabilir arkadaşlar.ısınma problemi değil çünkü ben 60 derecenin yukarısını pek görmedim.(karta yandan 12 cm fan üflüyo)bende şu hata çıkıyor bu ne demek.sorun anakartla yada windowsla alakalı olabilirmi.yada benim kart takozmu

X1800XL testleri
  • quote:

benim kart kesinlikle 610 geçmiyor bu neden olabilir arkadaşlar.ısınma problemi değil çünkü ben 60 derecenin yukarısını pek görmedim.(karta yandan 12 cm fan üflüyo)bende şu hata çıkıyor bu ne demek.sorun anakartla yada windowsla alakalı olabilirmi.yada benim kart takozmu

X1800XL testleri

Karttaki bi sorundan dolayı vpu recorvey hızları resetlemiş,alttada işte nelerden kaynaklabileceği falan filan

Sen en iyisi bi format at sonrada omega 5.11'i yükle

• xt de bukadar rahat o/c olacaksa, hiç gerek yok derim 512 7800gtx e
  • quote:

benim kart kesinlikle 610 geçmiyor bu neden olabilir arkadaşlar.ısınma problemi değil çünkü ben 60 derecenin yukarısını pek görmedim.(karta yandan 12 cm fan üflüyo)bende şu hata çıkıyor bu ne demek.sorun anakartla yada windowsla alakalı olabilirmi.yada benim kart takozmu

X1800XL testleri

Vpu recover kesinlikle kapalı olacak. Hatta ben servislerden ati hotkey poller ile ati smart ida kapattım overdrive menusu gelmiyor.

• @java benımkıde bu @OverClocKing kıc yırtmaya hic gerek yok bence @King_Arthur bence okadar emın olma bak yanıldın gene .. vga full o/c lı degıl cpu hıc degıl..
     X1800XL testleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 3 Aralık 2005, 21:01:15 >

• @865pe

Sende 2 sistem mi/cpu mu var...
  • 24 pipe bu kart okadar hafıfe almayın. gıdın 7800Gt lerle kapısın benım rakıbım x1800xt ( xl cıler kızmayın saka.. ) bıde 2k1 nature yapalımmı ne dersınız?? @java 2 Cpu var dostum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 3 Aralık 2005, 21:34:43 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.