Şimdi Ara

X1800XL testleri (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
0
Favori
13.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @dragon_rider hep boyle olur. Alırsın bir kartı savunursun savunursun baktın olmuyor gider rakip kartı alırsın. Benim gibi.

Gunluk 480/1200 calısan 7800GT mi verip X1800XL aldıgım icin mutluyum.

Ring bus oyle bir mimari ki atinin cıkardıgı kucucuk bir tool sayesinde Doom3 ve quake 4 te hicbir goruntu kalite farkı olmadan %35 performans kazanıyor X1800XL ve AA+AF acık default halde 7800GT lerle aynı puanı alıyor.

Tool icin link :http://www.hexus.net/content/item.php?item=3668

Bunlara ek olarak SM3.0 da asmıs bir kart bu. Nvidia da olmayan unique shader "parallax occlusion mapping" sayesinde Atinin TOYSHOP Demo yu real time render yapıyor.

• Ha ek olarak su ara oynadıgım Most wanted da 1280/1024 6xAA, 8xAF (HQ on) ve hersey full da X1800XL 600/1200 de iken, 500/1300 de calısan 7800GTX e takıyor. Bizzat kendim denedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

@dragon_rider hep boyle olur. Alırsın bir kartı savunursun savunursun baktın olmuyor gider rakip kartı alırsın. Benim gibi.

Gunluk 480/1200 calısan 7800GT mi verip X1800XL aldıgım icin mutluyum.

Ring bus oyle bir mimari ki atinin cıkardıgı kucucuk bir tool sayesinde Doom3 ve quake 4 te hicbir goruntu kalite farkı olmadan %35 performans kazanıyor X1800XL ve AA+AF acık default halde 7800GT lerle aynı puanı alıyor.

Tool icin link :http://www.hexus.net/content/item.php?item=3668

Bunlara ek olarak SM3.0 da asmıs bir kart bu. Nvidia da olmayan unique shader "parallax occlusion mapping" sayesinde Atinin TOYSHOP Demo yu real time render yapıyor.

abi senin tercihin...ATI X1800XL'nin 7800GT'den hızlı olduğunu hepimiz biliyorduk zaten...Yani burda yok $öyle hızlı böyle hızlı demenin anlamı yok...Ama ne yazık ki son kullanıcı halen inceleme kriterlerini bench programlarına bakıp değerlendiriyorlar...

ATI X1800XL hızlı dersin ama ben 7800GT'den 6 ay sonra piyasaya girmi$ bir kartın fark atmasını beklerken fark atamayacak kadar performans sergilemesi sonucu kötü kart derim...N-Vidia optimize oyunlar sadece doom 3 ve quake 4 ve bu oyunların motorlarını kullanan oyunlar değil...Serious Sam 2 de de aynı optimizasyon yapılıyor mu bi bak istersen...

gördüğüm kadarıyla ati kartlarını elinde dola$tıranların birçoğu oyun devirmemi$ insanlar izlenimi veriyor...neden mi veriyor?çünkü bana 1280*1024 çözünürlükte 4x e 8x oyun oynamaktan bahsediyorlar...baksınlar bakalım bu ayarlarda kaç oyun min 45 FPS veriyor...45 FPS'nin altına dü$en oyun yağ akıcılığını yitirir...30 FPS'ye kadar oynarsın ama gerçek hızında oynayamazsın...oyun oynamak min 45 FPS de oynamak demektir...sonuçta 4x e 4x den fazla açamayacağın için 4x 8x de yok bilmem daha hızlıymı$ demenin anlamı yok...

SM3.0 da a$mı$ bir kart diyebilmen için erken...Çünkü bu kartlar tek ba$ına halen SM3.0'ı kaldıracak kapasitede değiller...Çünkü 3D Mark 2006 çıkmı$ değil...03 ve 05 SM 3.0 dan neredeyse zınnık kadar koklatılmamı$tır...Kartların bu bench programlarında akıcılığı yanıltmasın hiçkimseyi...HDR ve Bloom gibi efektler Sm3.0' la birlikte kullanıldığında kaç ki$i acaba 4x aa ve 4xaf den daha fazla açamayacağını biliyor?hee bak Mario Bros'ta açarsın ama FarCry'da açamazsın...

$u an için extreme oyuncunun halen fiyat/performans tercihi 7800GT SLI'dir...SM3.0 oyunlarının üstesinden alnı ak bir $ekilde SLI ve CrossFire'lı sistemler çıkacaktır...CrossFire $u an görünürde yok...Bu durumda oyunlardan ultra performas almak isteyen 7800GT SLI'ye kayacaktır...Performansın kitabını yazmak isteyenler ise 512 MB 7800GTX SLI'ye kayacaktır...Hal böyle olunca ATI'nin yine pazarda payı yok fanatiklerinden ba$ka...

• quote:

Orjinalden alıntı: Dragon_Rider

ATI X1800XL hızlı dersin ama ben 7800GT'den 6 ay sonra piyasaya girmi$ bir kartın fark atmasını beklerken fark atamayacak kadar performans sergilemesi sonucu kötü kart derim...N-Vidia optimize oyunlar sadece doom 3 ve quake 4 ve bu oyunların motorlarını kullanan oyunlar değil...Serious Sam 2 de de aynı optimizasyon yapılıyor mu bi bak istersen...

gördüğüm kadarıyla ati kartlarını elinde dola$tıranların birçoğu oyun devirmemi$ insanlar izlenimi veriyor...neden mi veriyor?çünkü bana 1280*1024 çözünürlükte 4x e 8x oyun oynamaktan bahsediyorlar...baksınlar bakalım bu ayarlarda kaç oyun min 45 FPS veriyor...45 FPS'nin altına dü$en oyun yağ akıcılığını yitirir...30 FPS'ye kadar oynarsın ama gerçek hızında oynayamazsın...oyun oynamak min 45 FPS de oynamak demektir...sonuçta 4x e 4x den fazla açamayacağın için 4x 8x de yok bilmem daha hızlıymı$ demenin anlamı yok...

SM3.0 da a$mı$ bir kart diyebilmen için erken...Çünkü bu kartlar tek ba$ına halen SM3.0'ı kaldıracak kapasitede değiller...Çünkü 3D Mark 2006 çıkmı$ değil...03 ve 05 SM 3.0 dan neredeyse zınnık kadar koklatılmamı$tır...Kartların bu bench programlarında akıcılığı yanıltmasın hiçkimseyi...HDR ve Bloom gibi efektler Sm3.0' la birlikte kullanıldığında kaç ki$i acaba 4x aa ve 4xaf den daha fazla açamayacağını biliyor?hee bak Mario Bros'ta açarsın ama FarCry'da açamazsın...

$u an için extreme oyuncunun halen fiyat/performans tercihi 7800GT SLI'dir...SM3.0 oyunlarının üstesinden alnı ak bir $ekilde SLI ve CrossFire'lı sistemler çıkacaktır...CrossFire $u an görünürde yok...Bu durumda oyunlardan ultra performas almak isteyen 7800GT SLI'ye kayacaktır...Performansın kitabını yazmak isteyenler ise 512 MB 7800GTX SLI'ye kayacaktır...Hal böyle olunca ATI'nin yine pazarda payı yok fanatiklerinden ba$ka...

Kendi kendine varsayımlarda bulunup savunma yapmıssın. Emin ol buraya yazı yazan herkes biliyordur 1280x1024 4xAA 8xAF de avg. 45fps ile akıcı oyun oynanmayacagını. Ama kartları test ederken en kastıran ayarlara alırsın test edersin yuksek fps alan kart kazanır. Tum otoritelerce durum boyle.

SM3.0 i kaldırabilecek kapasitede degiller derken neyi kastediyorsun? SM3.0 da binlerce shader cesidi ve hesaplama teknigi var. Sen oyununda hesaplaması kolay ve az shader kullanırsın oyunun deli gibi akıcı olur.

Benim X1800XL icin SM3.0 da asmıs dememin sebebi, SM3.0 in oyun yapmakta cok yaygın kullanılan 700 e yakın unique shader inda cok iyi performans verecek olması ve Ring Bus in bu shader ların istediginde iyi performans vermesi icin istenilen sekilde optimize edilebilir olması. Ek olarak Nvidia da ati de olan parallax occlusion mapping unique shader i yok. Yani asagıdaki goruntu yu Nvidia 7 serisi cizemiyor. Cizse, yerdeki taslardaki ve duvarlardaki kabarmalar olmazdı zaten.

X1800XL testleri

Ha bu arada 7800GT yide bizzat denedim F.E.A.R. da. Tam bir felaketti. Min fps ler aynı kalırken max fpsleri daha da yukseltmekten baska hicbir halta yaramadı. Durum Call Of Duty 2 Ve NFS Most Wanted ta da cok faklı degildi. Sadece Doom3 Ve Quake 4 te gercekten guzeldi.

Elinde 7800GT SLI olanlar denesin gorsun. (Pegasus bir zahmet )

Yani 7800GT, 7800GTX, 7800GT SLI ve X1800XL i kullanmıs tam bir oyuncu olarak X1800XL in overclocklu halini oneririm herkese.

• quote:

quote:

Kendi kendine varsayımlarda bulunup savunma yapmıssın. Emin ol buraya yazı yazan herkes biliyordur 1280x1024 4xAA 8xAF de avg. 45fps ile akıcı oyun oynanmayacagını. Ama kartları test ederken en kastıran ayarlara alırsın test edersin yuksek fps alan kart kazanır. Tum otoritelerce durum boyle.

SM3.0 i kaldırabilecek kapasitede degiller derken neyi kastediyorsun? SM3.0 da binlerce shader cesidi ve hesaplama teknigi var. Sen oyununda hesaplaması kolay ve az shader kullanırsın oyunun deli gibi akıcı olur.

Benim X1800XL icin SM3.0 da asmıs dememin sebebi, SM3.0 in oyun yapmakta cok yaygın kullanılan 700 e yakın unique shader inda cok iyi performans verecek olması ve Ring Bus in bu shader ların istediginde iyi performans vermesi icin istenilen sekilde optimize edilebilir olması. Ek olarak Nvidia da ati de olan parallax occlusion mapping unique shader i yok. Yani asagıdaki goruntu yu Nvidia 7 serisi cizemiyor. Cizse, yerdeki taslardaki ve duvarlardaki kabarmalar olmazdı zaten.

X1800XL testleri

Ha bu arada 7800GT yide bizzat denedim F.E.A.R. da. Tam bir felaketti. Min fps ler aynı kalırken max fpsleri daha da yukseltmekten baska hicbir halta yaramadı. Durum Call Of Duty 2 Ve NFS Most Wanted ta da cok faklı degildi. Sadece Doom3 Ve Quake 4 te gercekten guzeldi.

Yani 7800GT, 7800GTX, 7800GT SLI ve X1800XL i kullanmıs tam bir oyuncu olarak X1800XL in overclocklu halini oneririm herkese.

Valla F.E.A.R.'da felaketten kastını anlamadım?Yani ben 1024*768 de 4x aa ve af de geri ayarlar full akıcı bir $ekilde oyunu oynayıp bitirdim herhangibi bir felaketlede kar$ıla$madım ne çe$it bir felaket senin kar$ıla$tığın açıklar mısın?

Kartları test ederken en yüksek değerleri alırsın en iyi performans veren kart kazanır demi$sin...Saçma...Oynamayacağım değerlerde nie test ediyim kartımı oynayacağım değerler varken...Kartın hızı kastırdığında değil oynanabilir seviyelerde iyi performans veren kazanır...Oynanmayacak değerlerdeki performansı ne yapayım ben?X1800XL 8xaa ve 16xaf de 7800GT'den daha hızlı olsa ne olur olmasa ne olur?Oynanmayacak değerlerde alınan performanslar umrumda değil...

Ayrıca halen aynı $eyleri yuvarlayıp yuvarlayıp öne sürüyorsunuz...Görüntü kalitesi hususunda FX serisinden beri N-Vidia geride...Biz bu kartları alırken bilmiyormuyduk ATI'nin daha iyi görüntü verdiğini veyahut aa ve af açılınca daha performanslı olacağını...9800 serisi FX serisinden hızlıydı...X800 serisi 6000 serisinden hızlıydı ama bunlar aynı anda çıkmı$lardı piyasaya...Bu gün X1800 serisi 7000 serisinden 6 ay sonra piyasaya çıkmı$.Ki daha doğru dürüst çıktıda denmez...ATI'nin vaadettiği teknolojilerden halen haber yok.RDXCrossfire'ları gördük...1 aya kadar in$ 2. 7800GT'yi alıp X1800XT'yide toza dumana katacam umrumda mı ki?Crossfire nerde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon_Rider -- 4 Aralık 2005, 5:41:48 >

• Bu konuyu Ati Nvidia tartışmasına döndürmeyin, aslen test ve paylaşım topici olarak kalması gerekiyor.
  • Beyler birazda kabullenmesini bilmelisiniz,gördüğünüz gibi XL'ler sizi geciyor
  • @Dragon_Rider

Beyazbüyü alttaki skorları vermiş...:

quote:

7800GT 480/1200
    4X AA ve 8X AF açarak Mother Nature

77 fps alıyor

Buna baktığımızda senin skorun 91 fps olması oldukça garip...

91 fps olmuştur ama hangi kalite ayarında...

Biz bu testi yaparken kalite ayarlarını üst seviyede tutalım demiştik...

• @java

iki kere bu testi yaptım ancak ss almadım kartın aldığı fps 76-77 max.

Performans & Kalite ayarlarından

Sistem performansı: Kalite yada Yüksek kalite olarak ayarlanmalı zira ayar
    performansta kalırsa yüksek fps alması normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 4 Aralık 2005, 11:28:22 >
  • Bende onu diyorum zaten... Sadece mipmap seviyesini düşürünce 104 fps yi geiyor XL zira...

Nvidia kartlarda hangi görüntülerle bench alınabileceğini bilenler bilir...

Böyle bir durumda 90 da olur 100 de...

Bu arada amacım GT leri kötülemek değil yanlış anlaşılma olmasın... İkisi de güzel kartlar üstün/eksik yönleri var vs vs... Olay tercih meselesi... Ama şu bir gerçek ki 2k3 NV kartların üstün olduğu bir testtir normalde... Ancak işler X1800 serisi ile değişiyor gibi... Oyunlarda da iki kart içinde çok bariz üstünlük yok o/c ve yüksek kalite AA AF söz konusu olduğunda... Ters cevaplar vermeyelim birbirimize lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 4 Aralık 2005, 11:58:11 >

• quote:

quote:

quote:

X1800XL testleri

Valla F.E.A.R.'da felaketten kastını anlamadım?Yani ben 1024*768 de 4x aa ve af de geri ayarlar full akıcı bir $ekilde oyunu oynayıp bitirdim herhangibi bir felaketlede kar$ıla$madım ne çe$it bir felaket senin kar$ıla$tığın açıklar mısın?

Kartları test ederken en yüksek değerleri alırsın en iyi performans veren kart kazanır demi$sin...Saçma...Oynamayacağım değerlerde nie test ediyim kartımı oynayacağım değerler varken...Kartın hızı kastırdığında değil oynanabilir seviyelerde iyi performans veren kazanır...Oynanmayacak değerlerdeki performansı ne yapayım ben?X1800XL 8xaa ve 16xaf de 7800GT'den daha hızlı olsa ne olur olmasa ne olur?Oynanmayacak değerlerde alınan performanslar umrumda değil...

Ayrıca halen aynı $eyleri yuvarlayıp yuvarlayıp öne sürüyorsunuz...Görüntü kalitesi hususunda FX serisinden beri N-Vidia geride...Biz bu kartları alırken bilmiyormuyduk ATI'nin daha iyi görüntü verdiğini veyahut aa ve af açılınca daha performanslı olacağını...9800 serisi FX serisinden hızlıydı...X800 serisi 6000 serisinden hızlıydı ama bunlar aynı anda çıkmı$lardı piyasaya...Bu gün X1800 serisi 7000 serisinden 6 ay sonra piyasaya çıkmı$.Ki daha doğru dürüst çıktıda denmez...ATI'nin vaadettiği teknolojilerden halen haber yok.RDXCrossfire'ları gördük...1 aya kadar in$ 2. 7800GT'yi alıp X1800XT'yide toza dumana katacam umrumda mı ki?Crossfire nerde?

anandtech de okudugum habere gore x1800xl master cardları piyasaya cıkmış ama x1800xt master kartları gelecek seneye cıkacakmış, yani cok fazla beklemek gerekmiyecek crossfire yapmak için, sen 7800gt sli ile x1800xt yi tabiki tozu dumana katarak geçeceksin ne bekliyordun ki , ama şimdiden x1800xl sini almış arkadaslar 1 aya kadar turkiyeye gelebilecek x1800xl master kartları ile seni tozu dumana katarak geçecekler ki crossfire ın sli den daha ustun yonlerinin oldugu da bir gerçek.

• x1800xl kullanmadım ama yakında alıp denerim belki..bu kadar yaygaradan sonra bende merak ettim neymiş bu(:...Ama şunu çok rahat söyleyebilirimki 7800gt tek başına kesınlıkle yetersız bir kart...SLI yapılmadığı sürece kayda değer bir performans getirisi yok...

AA ve AF açık olmadığı müddetce 7800gtlerin performansı normal sayılır(tabi ekran kartına yüzlerce dolar verıp aa af açmayan kim war onu bilemıcem)Ama AA AF açıldığı zaman özellıkle cod2 ve fear fazlasıyla oynanabilirliğin dışına çıkıyor...

quote:

Bence soultrap'in felaketten kastı min fps sayısıdır (: Aksiyonlu sahnelerde 1280çözünürlükte 10küsür fps gösterdiği oluyor tek Gt'nin...

quote:

Kartları test ederken en yüksek değerleri alırsın en iyi performans veren kart kazanır demi$sin...Saçma...Oynamayacağım değerlerde nie test ediyim kartımı oynayacağım değerler varken...Kartın hızı kastırdığında değil oynanabilir seviyelerde iyi performans veren kazanır...Oynanmayacak değerlerdeki performansı ne yapayım ben?

Asıl bu yaklaşım çok ters vgalarda...En yüksek görüntü ayarlarındakı testler herzaman cok onemlidir..Vganın gücü asıl oralarda ortaya cıkar..zaten 1024de aa af acmayıp oyun oynucak adamın böyle vgalar ile işi olmamalı...6600gt yada x800gt(gto bile lüx kacar) yeterlı bu ayarlarda oyun için...

Yeni çıkacak oyunlar içinde yüksek çözünürlük testleri çok önemlı...Çünkü her yeni oyun bir öncekı nesılden cok daha yoğun grafık ayarlarıyla karşımıza çıkıyor..Yüksek çözünürlükte başarılı olan vga yeni nesil oyunları ve uygulamaları daha rahat kaldırabilecek kapasitede oluyor...

Şu an için bence x1800xl 7800gt'den daha iyi seçenek tek kullanılacaksa...Yüksek oc potansiyeli ve aa af kabiliyeti ile nvidianın baya başını ağrıtcak gibi duruyor (:

• Beyler,tadı kaçmasın.Güzel güzel gidiyor ne varki.
    x1800xl 7800GT den uzak,GTX'e yakın bir kart.Bu ortada.Henüz tam oturmuş sürücü de yok piyasada.Crossfire 1-2 aya kalmadan gelir merak etmeyin.İsteyen SLI yapar isteyen Crossfire.Bu da mesele mi şimdi.
    Kimse burada zorla şunu alacaksın demiyor ki. Free-will,özgür iradesi olan insanlar istediğini alır.
    7800GTX olsun, GT olsun çok iyi kartlar.Kimsenin onları kötülediği yok.Burada yapılmaya çalışılan,bir zamanlar GTX çıktığında yapılanlarla aynı.Test yapmazsak nasıl emin olacaz iyi mi kötü mü diye söylermisiniz?
    Ben zamanında 2-3 kart yaktığımdan overclock olayına soğudum.İsteyen yapar.Akıllı yapıldığı sürece sorun çıkmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: GusFraba

Beyler,tadı kaçmasın.Güzel güzel gidiyor ne varki.
    x1800xl 7800GT den uzak,GTX'e yakın bir kart.Bu ortada.Henüz tam oturmuş sürücü de yok piyasada.Crossfire 1-2 aya kalmadan gelir merak etmeyin.İsteyen SLI yapar isteyen Crossfire.Bu da mesele mi şimdi.
    Kimse burada zorla şunu alacaksın demiyor ki. Free-will,özgür iradesi olan insanlar istediğini alır.
    7800GTX olsun, GT olsun çok iyi kartlar.Kimsenin onları kötülediği yok.Burada yapılmaya çalışılan,bir zamanlar GTX çıktığında yapılanlarla aynı.Test yapmazsak nasıl emin olacaz iyi mi kötü mü diye söylermisiniz?
    Ben zamanında 2-3 kart yaktığımdan overclock olayına soğudum.İsteyen yapar.Akıllı yapıldığı sürece sorun çıkmaz.

aehua kendin sogumussun adamları koruklemeye calısıyosun x1800xt biosu yuklesinler die

• Ben özgür iradeden bahsediyorum.Zorla yaptırmıyorum.Zaten yapan varmı ki söylermisin.
  • beyler bu bir test topici, 400 dolarlık bir karta para bayılacaklar ne alacaklarını önceden görsünler amacıyla tartışıyoruz. kart güzel bir kart ancak x800xl'den sonra bir devrim değil, 7800 serisi karşısında hiç değil.

kart enteresan bir kart; bugün high end kartlarda %30'luk gpu overclock potansiyeli olan tek kart, unuttuğum bir kart varsa uyarın.
    benim kafama takılan 1400 MHz'lik ramlerin neden 1400 MHz yapamadığı. 1.8 Voltla 1400 yapması gereken ram, 2.0 Volt ile 1350'lerde kalıyor. zaten 1000 MHz'lik karta 1.4ns ram takılmasından belli işin içinde bir nanenin olduğu. onun da kokusu çıkar yakında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

beyler bu bir test topici, 400 dolarlık bir karta para bayılacaklar ne alacaklarını önceden görsünler amacıyla tartışıyoruz. kart güzel bir kart ancak x800xl'den sonra bir devrim değil, 7800 serisi karşısında hiç değil.

kart enteresan bir kart; bugün high end kartlarda %30'luk gpu overclock potansiyeli olan tek kart, unuttuğum bir kart varsa uyarın.
    benim kafama takılan 1400 MHz'lik ramlerin neden 1400 MHz yapamadığı. 1.8 Voltla 1400 yapması gereken ram, 2.0 Volt ile 1350'lerde kalıyor. zaten 1000 MHz'lik karta 1.4ns ram takılmasından belli işin içinde bir nanenin olduğu. onun da kokusu çıkar yakında.

belki timingleri olması gerektiğinden daha dusuktur ve bu yuzden standart hızına cıkamıyordur.
  • Ah bende olacaktı ki 1450 bile yaptırırdım valla.Yakında öyle olacak zaten bu gidişle.Korkuyorum yakmaktan başka bir şey değil.
  • Yukarıda yanlıs yazmısım 7800GT SLI yi bizzat denedim. Zaten eski kartım 7800GT idi.

Bizim jacktheripper in sistemde SLI yaptıgımızda F.E.A.R. da, diyelim 7800GT tek basına bir sahnede 25fps ye dusuyorsa 7800GT SLI 26fps ye dusuyordu. Ama max ve avg. fps ler cok farklıydı. Yani bunun icin 7800GT SLI tam bir felaketti. Durum COD2 ve NFS MW de de cok farklı farklı degil yani.
  • Yine kandırıyolar..........
    Yokmu oyunları monitörün max çözünürlüğünde oynatacak kart.
    Ss lere baktımda hep düşük çözünürlüklerde.
    Ben oyunları 2048x1536 full aa+af oynamak istiyorum;en azından en üst model grafik kartlarının bunları yapmasını istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.