Arkadaşlar Asus A8R32-MVP Deluxe anakart aldım ve topicte görüldüğü gibi bu kartları aldım. Fakat Crossfire devreye alıyorum. Oyunlarda hiç bir şey değişmiyor. Crossfire enabled yazıyor ama artması gereken oyun performansı tam tersine düşüyor. Bir en önemlisi Bu Crossfire'in Render modlarını nasıl ayarlayabiliyoruz bende hiç bir yerde göremedim. Hani şu bölünmüş ekran yada alternatif frame render modu varya oralara nerden giriliyor bende Control centerda hiç bir yerde bulamadım. Acil yardımlarınız bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
iyide arkadaşım imzenda 7800 var crossfire'da ati'ye özegü bişey nasıl performans alıcanki
Arkadaşım imza eski. O donaımdan sonra değişen anakartlar. Asus A8N SLI, DFI Lanparty SLI, Asus A8r32-MVP Deluxe Şu anda Ati chipset 3200 Crossfire anakart ve Asus X1900 xtx master ve X1900 crossfire ready kart var. Bunu illaki imza ile belirtmem gerektiğini düşünmemiştim. Soruma bakarsanız Ati x1900 XTX crossfire yazıyorum ve Ati cataliyst control panelinden bahsediyorum. Crossfire yapabilirmiyim? diye bir soru da sormuyorum. Merak ettiğim Nvidia SLI daki render modları gibi değiştirilebiliyormu? şeklindeydi. Cevabu öğrendim kendisi en uygun modu seçiyormuş zaten. Teşekkürler.
Bu arada imzayı değiştirdim. Uyarın için sağol.
Oyunlar crossfire veya sli destekli değilse performans artışı olmaz.
bi şey değil
şu günlerde kaç oyun crossfire yada slı destekliki sen o sisteme rahat 5000 lira para harcamışsın anlaşılan ne gerek vardı crossfire a falan neyse insanoğlu doyumsuz ne yapalım hayırlı olsunda kullanamadıktan sonra çift ekran kartının ne anlamı kalıyo
yaw adam almış hayırlı olsun deyip yardım edeceğinize iç geçiriyorsunuz...
Hayırlı olsun.Aynı özellikte kart olmalı. CrossFire uyumlu olması lazım diye biliyorum. Yani 2 adet X1900CF gibi. Kesinlikle performansda rekor kırarsın.
crossfire için aynı kartlar olması gerekmiyordu diye biliyorum ben ama
kartlardan birinin direk cf modeli diğerinin ise crossfireyi destekleyen bir model olması yeterli cf modelinin yanına x1800 xl yada xt de takabilirdi o şekildede çalışırdı ama yüksek performanslı kartta düşük performanslı kart gibi çalışırdı
ne sistem bea hocam hakketten süper bir sistem kurmuşsun bu ekran kartlarına bi o/c çekip performansını buraya yazarmısın
quote:
Orjinalden alıntı: Puraq
O SLI için geçerli.Ati de öyle bir zorunluluk yok.CF desteği olsun yeter
quote:
Orjinalden alıntı: Cihan.Yılmaz
quote:
Orjinalden alıntı: Puraq
O SLI için geçerli.Ati de öyle bir zorunluluk yok.CF desteği olsun yeter
ztn bende öle diyorum aynı kartlar olması gerekmiyor
Arkadaşlar cevaplarınız için çok ama çok teşekkürler. Fakat ben crossfire nasıl yapılır veya hangi model kartlarla yapılır diye bir soru sormadım. Sakın bunu ukalalık olarak algılamayın. Ben tutacağım bin küsür dolar para vereceğim, ve yanlış kart alacağım. Hiç akla mantığa yatıyormu? Ben Crossfire yaptım sorunum yok, ama SLI da görmüş olduğum ayarların benzerlerini aradım otomatikman. Fakat Ati zaten bunu uygulamaya göre CATALYST AI sayesinde yapıyormuş. Oyunların değişik tipte d3d motoruna göndermiş olduğu render komutları vardır. Bu komutlar SLI tekniğine ters düşerse oyun SLI uyumlu değil deriz. O oyunu oynamak için ne yaparız; ayarlardan SLI modunu devreden çıkarmadan önce alternatif renderlama modlarını deneriz. Eğer hiç birisi de oyunu çalıştırmaya yetmiyorsa SLI modunu devre dışı bırakırdık. Ati de durum biraz farklı. ATI CATALYST AI sayesinde otomatikman oluyormuş. Yani eğer oyun o anki kullanılan mod ile uyumsuz sa diğer renderlama modları sırasıyla deneniyor ve eğer hiçi birisi desteklemiyorsa hiç bir şey yokmuş gibi tek kart performansında açıyor ve devam ediyorsunuz. Yani aslında güzel de bir özellik. Siz şu modda daha iyi performans verirmi diye bir o mod, bir bu mod deneme yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Tekrar etmekte fayda görüyorum. Ukalalık yaptığımı düşünmeyiniz lütfen. Haa sisteme gelince herkesin gönlünde bir Arslan yatar derler. :)) Allah herkese nasip eder İnşaAllah.
Bu arada bir hatırlatma yapayım. Thermal take 680Watt PSU bu sistemi kaldıramadı. Enteresan değilmi? Hemen aklınıza PSU nuzda bir problem olabilir diye gelebilir ama hiç bir problemde yok. Sorun 12V ayaklarının 15 amper vermesiymiş en az 18 amper vermesi gerekiyomuş. Thermal Take 3d devreye girdiği anda çat diye kapanıyor. Aynı başka bir Thermal Take 480 watt PSU var onun 12 volt ayağı 18 wat veriyor onda çalışıyo ama gücü bir süre dayanamıyor yani 1 yada 2 dakika sonra oda kapanıyor. Şu anda durumu idare etmek için 2. PSU dan ekran kartının birine ayrı giriyorum. Bu şekilde sorunsuz çalışıyor. Tavsiye edebileceğiniz ve aynı zamanda biraz olsun sessiz olabilecek bu sistemi kaldıracak PSU önerebilirmisiniz. ThermalTake'in 680 watt lık modeli hiçte sessiz değil. Bir süre sonra feryadı figan ediyor. Büyük fanlı bir model tercih etmek istiyorum ama sessiz olmasını tercih etmek istiyorum. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Ürün Yorumları
ENERMAX 620W Liberty ATX V2.2 PSU --------------------------------------------------------------------------------
Visa Peşin 207 $ + KDV KDV Dahil 392.53 YTL Nakit/Havale KDV Dahil 372.90 YTL
ATX V2.2 standartında Çift +12V kanalı Aktif PFC AC Girişi: 100-240VAC, 50-60Hz
Çift çekirdekli işlemcilere tam ve gerçek perfomanslı destek ( Pentium D EE ve Athlon 64 X2 tam uyumlu) Hem ATX hem BTX sistemlere tam uyumlu istenilen anda sistemi Atx-den BTX e çevirme imkânı, bununla beraber giriş ve orta seviye SERVER destekli PF 0.99' a kadar çıkabilir ve "auto switch" sayesinde 100-240VAC altında stabil ve temiz güç %80 lik yüksek efficiency kapasitesi ile (30-100%) elektrik faturalarınız en alt seviyeye inecek Çok özel dizayn ultra sessiz 120 MM akıllı kontrol ünitesi ile sessizlik ve maksimum soğutma bir arada Avrupa Birliği onaylı OCP, OVP, UVP, OLP, SCP, OTP sertifikaları onaylı Çalışma standartı (Full rated power under 0-40 o C/32-104 o F ambient temp.) Kasa içi karışıklığa yol açmamak ve kasa içi havalandırmayı kolaylaştırmak için takılıp çıkarılabilen kablolar Eşsiz SATA ve 4 Pin Molex kablolar sayesinde PATA ya da SATA ürünleri kullanabilme imkânı DÜNYADA İLK PCI_EXPRESS-SLI-CROSS FIRE desteği bir arada. Nvidia ve Ati Sertifikası ile En iyi yapılandırma ve eşsiz EMI kalkanı sayesinde ve üstün Enermax teknolojisiyle birlikte tüm bilgisayar bileşenleriniz güvende olacak